Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΓΔ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά συνεχίζεται, ο δείκτης διέσπασε τα προηγούμενα τοπικά υψηλά στις 629 μονάδες και οδεύει στις επόμενες αντιστάσεις :1) Στο 38,2% της fibo διόρθωσης από τα υψηλά του Ιανουαρίου έως τα χαμηλά του Μαρτίου στις 654 μονάδες.
2) Στην σημαντική αντίσταση ΑG των 664 μονάδων.
Σε ενδεχόμενο συνέχισης της κίνησης η ζώνη 711-717 μονάδες είναι ισχυρή αντίσταση 
Η S100 των 600 μονάδων έχει μετατραπεί σε ισχυρή στήριξη, σε περίπτωση διόρθωσης του δείκτη. Τελευταίο οχυρό σε αυτή την περίπτωση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, οι 582 μονάδες.
Με περιθώρια ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής RSI 14 βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη στις 37 μονάδες.

49 σχόλια:

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

https://www.mikrometoxos.gr/poia-einai-tora-ta-3-apolyta-quot-greekcovery/

Την καλημέρα μου!

austin είπε...

Να πούμε εδώ ότι βγαίνανε όντως πολλοί και λέγανε για την ΑΡΑΙΓ ότι δεν θα αντέξει, ότι θα κάνει ΑΜΚ, ότι έπεσε σε κακό timing με την αγορά μπλα μπλα μπλα και επανήλθε σήμερα στα 6.

Οι ίδιοι λέγανε για την ΜΙΓ ότι το ένα και το άλλο...και βλέπουμε το απόλυτο σαπάκι του ΧΑΑ ότι είναι ακίνητο και απλά καίει χρήμα.

austin είπε...

Θα παρακαλούσα επίσης ο Αρταξία να μην συνεχίσει αυτή την βεντέτα.

Όποιος έχασε έχασε, όποιος κέρδισε κέρδισε. Βρισκόμαστε σε κομβικά σημεία και απαιτείται προσοχή γενικότερα. Ας μην χαλάμε την φαιά μας ουσία στο αν είχα δίκιο ή δεν είχα.

austin είπε...

Για αυτό και αναφέρει...Και επειδή είναι ο μεγαλύτερος franchisee της Hertz παγκοσμίως και να πτωχεύσει η Hertz στην Αμερική όλο και κάποιος θα βρεθεί να πάρει το σήμα της Hertz και μετά η AUTOHELLAS θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους για την χρήση του ονόματος.

streetboy είπε...

Ναι ναι και επειδή βρισκόμαστε σε πολύ κομβικά σημεία χρειαζόμαστε τη γνώμη των τιτανοτεραστιων οικονομολόγων με τα πτυχία...
Καλέ αρταξια σε παρακαλούμε πες μας τη γνώμη σου για την αγορά με την έμπειρη όπως πάντα ματιά σου...σλουρπ σλουρπ σλουρπ!!!

ArTaXiA είπε...

Ώπα-ώπα-ώπα!

Καταρχάς το να μπλέκουμε τα λουλούδια με την κοπριά είναι μη αποδεκτό. Όλες μου οι παρεμβάσεις ως τώρα, είχαν συγκεκριμένο σκοπό και κάποιες από αυτές έφεραν συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ο φελλός εδώ ακόμη δεν έχει απαντήσει ούτε για την φοβερή ημερομηνία κλεισίματος ισολογισμού που μέσα στο κεφάλι του επιφέρει αναταράξεις στις αγορές, ούτε για την βεβαίωση του αποθετηρίου σχετικά με τη ΦΦ. Και τον έχω προκαλέσει πολλές φορές για κάτι τέτοιο. Επίσης, δεν ανέφερε ποτέ τι απέγινε "η μεγαλύτερη θέση του χαρτοφυλακίου του" στη ΛΑΜΔΑ. Δεν μας είπε γιατί εμφανίζεται με διπλό nick πρίμο-σεκόντο street-vlaso μου ο μόνος σκοπός είναι οι επιθέσεις σε ό,τι γράφω.

Δεν μας είπε γιατί ένας "μακροπρόθεσμος" μας ανακοινώνει κάθε τόσο p/l. Μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουμε καιρό. Επίσης δεν μας είπε γιατί "μακροπρόθεσμος" σημαίνει CL OCT 2020 και όχι ας πούμε OCT 2021. Δεν μας ανέφερε stop loss, θα έπρεπε να έχει χτυπήσει ήδη, άρα ή δεν υπήρξε, ή δεν υπάρχει ούτε η θέση. Δεν μας ανέφερε target profit. Οπότε, δεν υπάρχει υπόβαθρο συστήματος στη θέση, και μιλάμε για ερασιτέχνη που θέλει να εμφανίζεται ως γνώστης.

Αν θεωρείτε πως γνώμες τέτοιας ποιότητας τύπου, "μπήκα εκεί είμαι τόσο γαμάτος" είναι καλό να λαμβάνονται υπόψη, συνεχίστε έτσι, εγώ ούτως ή άλλως γράφω οπουδήποτε, αλλά κυρίως εκεί που με σέβονται. Αν θέλετε να μην λαμβάνονται υπόψη, απλώς αγνοείστε τις.

Προς Θεού, όμως μη με βάζετε στην ίδια συνομωταξία με άσχετους, ημιμαθείς, κομπλεξικούς και προβληματικούς.

Αυτά και ευτυχείτε όσο κρατήσει.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Κατερινακι
Ηρεμησε λιβεντη μου.Αφου δεν εισαι για πολλες κοντρες χωρις αβαντες.Σε ειχανε αφησει στο απυροβλητο τοσα χρονια,μεχρι και να μας νουθετεις πολιτικα.
Οταν νοιωθεις οτι αδικεισαι ανεβα στα Τουρκοοβουνια(ξερεις εσυ).
Γιωργο,εχει δικιο ο streetboy με το γλυψιμο.Τοσα χρονια σε αυτο ησουν απολυτος.
Επειδη εισαι μικρος μου επιτρεπεις να σου πω να μην ταυτιζεσαι με ατομα που δεν γνωριζεις καλα.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Διορθωσε Κατερινακι και το συνομοταξια.
Καλα εγω σε ξερω σαν μισογραμματο .Οι αλλοι ομως?Δεν χρειαζεται να σε μαθουν.Καλα τους κρυβεσαι τοσο καιρο και τους παραμυθιαζεις

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Τελος και κλεινω
¨"Προς Θεού, όμως μη με βάζετε στην ίδια συνομωταξία με άσχετους, ημιμαθείς, κομπλεξικούς και προβληματικούς."
Κανεις λιβεντη μου δεν σε βαζει.
Επαξια την εχεις παρει την θεση αυτη και δεν μπορει να την διεκδικησει κανεις αλλος

hippy είπε...

Ως προς την Hertz και την ΟΤΟΕΛ νομίζω σημαντικότερο απ΄το όνομα είναι το δίκτυο και ο επιχειρηματίας που διοικεί...πχ η Sixt είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ΄την Hertz στην Ευρώπη η ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ όμως την πάτωσε στην Ελλάδα.

streetboy είπε...

Καλώς τον καρπαζοεισπρακτορα...
Σε σεβόμαστε στο βαθμό που σέβεσαι και εσύ τους υπολοίπους....
Εκεί αλλού όμως που λες ότι γράφεις είσαι κοτουλα λυράτη και δεν σε παίρνει για πολλές εξυπνάδες γιατί τρως κατραπακιες..
Όσο για το ότι είμαι ο vlasso που λες, εγώ δε θα συμφωνουσα ποτέ με τον επίσημο γλυφτη σου εδώ μέσα (ούτε την απλή λογική δεν έχεις για να καταλάβεις ανθρώπινες συμπεριφορές).
Συνέχισε να μας διασκεδάζεις φίλε, σε κάνουμε γούστο!

austin είπε...

QUIZ για τον Ανδρέα και τον Μικρό. Σπάει κάτω σήμερα ο ελλάκτωρας ή όχι.

Εγώ είπα απλά να σταματήσει. Προφανώς και δεν μπορώ να το ζητήσω αυτό από το streetboy...

austin είπε...

Τσαμπή βαριέμαι να ασχολούμαι με γλυψίματα, ταυτίσεις κτλ.

Απλά θέλω να συνυπάρχω με οτιδήποτε είναι υγιές... Κατά τα λοιπά, αδιαφορώ για τις μικροπρέπειες, τα τρολαρίσματα και τις χαζομάρες.

Εξού και ζήτησα να σταματήσει. Και πολύ ασχολήθηκα, απλά όταν πήζουμε, για να διαβάσουμε σχόλια (όπως το σήμερινό του Hippy, γιατί μόνο αυτό είναι σήμερα μέχρι στιγμής σχόλιο χρήσιμο για την αγορά) πρέπει να σκρολάρουμε σεντόνια με ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ διαπληκξτισμούς για να δούμε ένα σοβαρό και χρήσιμο σχόλιο που.

Εξού και κάποια στιγμή έλεγα στον Μιχάλη να διαγράψει σχόλια...

ArTaXiA είπε...

Φίλε Austin, αν εγώ σταματήσω, τούτοι εδώ δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης ως διαδικτυακές περσόνες. Ψάχνουν, ψάχνουν μάταια, να βρουν κάποιο επενδυτικό μου ολίσθημα προκειμένου να λάβουν λίγη προσοχή. Τα δικά τους δεν τα συζητούν, αρκούνται να χαριτολογούν τύπου "μου το είπε η μαμά μου".

"Ξέρει αγόρι μου η μάνα σου πόσο ηλίθιος είσαι;"

Και σαν να μη φτάνει αυτό, εμφανίζεται ο Τσαμπής, ο Τσαμπής ρε φίλε που γράφει χωρίς τόνους, σωστά διαστήματα που βάζει |?| αντί για |;| με λέξεις τύπου |μισογράμματος| που την έχει σκαρώσει μόνος του να με εγκαλέσει επειδή μου ξέφυγε το |ο| στο συνομοταξία.

Αφού όμως είναι asset όλοι αυτοί για το forum εδώ, σας γλυκοφιλώ και σας αφήνω με τους φελλούς και τις μανάδες τους.

Υ.Γ. Απάντηση για ΛΑΜΔΑ, αποθετήριο, ημερομηνία και trading plan, πάλι δεν λάβαμε, απλώς το επαναλαμβάνω. Α! Κι εκείνο το αμίμητο "η αγορά ανεβαίνει επειδή οι Κινέζοι ανακοίνωσαν πως βρέθηκε φάρμακο για τον κορωνοϊό". Φιλιά και πάλι!

Lorac είπε...

Καλημέρα σας! Την ώρα που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις εξελίξεις με τον covid-19, διάφορα project ενεργειακού χαρακτήρα προχωρούν, επιβεβαιώνοντας έτσι παλιότερη εκτίμηση μου ότι το 2020 θα είναι το έτος μετάβασης και από το 2021 θα δούμε ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον. Βλέπω και νεο-κευνσιανική αποφασιστικότητα και εφαρμογή λύσεων τύπου άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, την οποία επικροτώ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Κατερινακι
Ανεβα στα Τουρκοβουνια ταχεως.Δεν σου πεφτει και μακρια ετσι?
χαχαχχαχα λιβεντη μου.

michele είπε...

Kαλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Αustin τι σε κάνει να πιστεύεις ( ενώ ξέρεις ότι κάνω δυο δουλειές) ότι έχω το χρόνο να διαγράφω σχόλια;

Εχω κάνει παραινέσεις να σταματήσει η άνοστη χαζομάρα των σχολίων αυτών δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα, παρά μόνο χαβαλέ για κάποιους που διαβάζουν αλλα δεν συμμετέχουν
Στα forums είναι ευρέως διαδεδομένες οι αντιπαραθεσεις τέτοιου είδους

Εγώ ούτε δικηγόρος μπορώ να γίνω ( δεν νομίζω και ότι ο οποιοσδήποτε έχει και την ανάγκη μου δηλαδή)
ούτε να μπαίνω κάθε τόσο και να διαγράφω

michele είπε...

Επομένως Lorac φανταζομαι θεωρείς οτι στην εποχή της μετάβασης και με καλύτερες τιμές που εχουν δημιουργηθει οσον αφορά την αγορά, να στοχευσουμε σε μετοχες του κλάδου :))

Lorac είπε...

Μιχάλη το παράδειγμα της Τενεργ είναι ενδεικτικό. Την περίοδο της έναρξης/έντασης των επενδύσεων περιμένεις γιατί μειώνεται το μετοχικό περιθώριο (μερίσματα κτλ). Πάντα υπάρχει μια περίοδος εισόδου εκεί που έχουν κουραστεί οι παλιοί μέτοχοι και υπάρχει και εξωγενής γκρίνια. Οπότε προτιμώ υπομονή ακόμα ή ακόμα καλύτερες τιμές. Αλλά όντως το θέμα του covid-19 έχει ρίξει και θα ρίξει τις τιμές σε πολλές τέτοιες εταιρίες. Οπότε εδώ εξαρτάται από το προφίλ και την υπομονή του καθενός.

hippy είπε...

Κύριε Lorac στην κρίση μου ακόμα μια φορά δικαιώνεται η ρήση του Δάσκαλου "στις αγορές διαλέγουμε κλάδο και μετά εταιρεία μέσα απ΄αυτόν" (ΑΠΕ-ΤΕΝΕΡΓ). Τα λεφτά είναι περιορισμένα...αν τα ξοδέψω στα σαπάκια επειδή τάχα έχουν υποχωρήσει πολύ δεν θα ψωνίσω αρκετά απ΄τους πρωταθλητές

(αν και δεν είναι ακριβώς εξαίρεση νομίζω ότι οι εταιρείες πετρελαίου σαν την PBF που επισημάνθηκε έγκαιρα και αναλύθηκε στου κυρίου Τάκη αποτελεί επιλογή δύο σ΄ένα...δηλαδή και ο κλάδος διαχρονικά in και η εταιρεία λόγω κακής συγκυρίας σε εξευτελιστική αποτίμηση)

Lorac είπε...

Για παράδειγμα ελλακτωρ μετά από αρκετές αγοροπωλησίες (που έκαναν χαρούμενο τον χρηματιστή μου) διατηρώ αναμονή με ένα ποσοστό των μτχ που βρήκα μετά το πρόσφατο μεγάλο κακό κεράκι. Σε ένα μικρό είμαι στο 80-90% του επιθυμητού, καθώς οι τιμές που το βρήκα της θεωρώ εξαιρετικές, από την άλλη πχ ΔΕΗ περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί με τη νέα δκση (για την ώρα νορμάλ), ενώ ΑΔΜΗΕ στην κατηγορία "έντασης επενδύσεων". Μυτιλ γιατί όχι με τόσο χαμηλό φυσικό αέριο (μεγάλο μέρος το ενεργειακό κόστος στο αλουμίνιο) κτλ

Lorac είπε...

κ. HIPPY οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται λάθος την όλη κατάσταση με ΗΠΑ-ΣΑΟΥΔ-Ρωσία. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια "άτυπη" συμφωνία συμφερόντων. Για πχ στις ΗΠΑ το WTI δεν χρησιμοποιείται ακόμα σε όλα τα διυλιστήρια οπότε η όλη κατάσταση ωφελεί αυτούς που θέλουν να συγκεντρώσουν την τοπική αγορά πριν επεκταθεί. Οι άλλες δύο χώρες απλά θυσιάζουν κέρδος για να πετάξουν εκτός μεγάλους ανταγωνιστές τους, αλλά και για να "πολεμήσουν" την πράσινη μετάβαση της ΕΕ με χαμηλές τιμές πετρελαίου. Ταυτόχρονα αμβλύνουν τις αρνητικές επιδράσεις του covid-19 λόγω πτώσης τιμών ενέργειας. Οπότε δεν βρίσκω γενικά ενδιαφέρον τον κλάδο διύλισης, εκτός αν στοχεύσω σε αυτόν που θα κινηθεί επιθετικά για συγχωνεύσεις.

Lorac είπε...

Θα δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Η ελληνική energean που είναι εισηγμένη στο Τελ Αβίβ παράγει στην Καβάλα με κόστος περίπου 25$ (σημερινά κ. ArTaXiA) το βαρέλι και πουλάει πχ στην BP με discount περίπου 6-8$ από την τιμή Brent. Άρα με χαμηλές σημερινές τιμές δεν έχει ενδιαφέρον, ακόμα και αν προσαρμόσει τα κόστη (πχ μισθολογικό). Αν όμως οι παλιές δεξαμενές του Πρίνου γίνουν πχ υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου, τότε αλλάζει η οπτική.

michele είπε...

Να προσθέσουμε δυο ακόμα κλάδους. Κατασκευές και εταιρείες πληροφορικής.Οι λόγοι ειναι προφανείς. Συμφωνω για τον κλαδο διύλισης καθως βλεπω "πολιτική" διατηρησης χαμηλών τιμων πετρελαίου για το επόμενο διάστημα

hippy είπε...

Ο Ελλάκτωρας μοιάζει καλή επιλογή λόγω προσανατολισμού μεγάλου όγκου κρατικού χρήματος στις κατασκευές για συγκράτηση της ανεργίας. Κι εγώ τον "έπαιξα" τρεις φορές (ευτυχώς) με μικρό κέρδος καθώς δεν θέλω παντρολογήματα μαζί του λόγω του τεράστιου χρέους. Για τον ίδιο λόγο προτίμησα την προηγούμενη βδομάδα να ανοίξω θέση στις μεταλλουργικές (ΕΛΣΤΡ και λίγο ΚΟΡΔΕ) που επίσης θα ωφεληθούν εάν "ανοίξουν" τα δημόσια έργα (και το Ελληνικό).

Ως προς το τελευταίο αισθάνομαι δικαιωμένος καθώς από πέρσι τέτοια εποχή έλεγα ότι "δεν θα ξεκινήσει όχι την πρώτη εβδομάδα που έλεγε ο κ. Γεωργιάδης αλλά ούτε τον πρώτο μήνα ούτε καν μέχρι τέλους του έτους". Η πεποίθηση μου αυτή εδράζετο στην αντίστοιχη περίπτωση του ιδρύματος Νιάρχου που ήταν πολύ ευκολότερη καθώς υπήρχε το "άφθονο" χρήμα. Παρ΄όλα αυτά εκτιμώ και εμπιστεύομαι την ικανότητα του Άδωνη, νομίζω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την έναρξη.

ΥΓ Εάν ξεκινήσει (νομίζω) θα δώσει λίγο αέρα (5-8%) στη ΛΑΜΔΑ... να βγει στα κέρδη όμως ο Αθανασίου μου φαίνεται αρκετά δύσκολο μετά την παρατεταμένη απραξία των malls

michele είπε...

Ο,τι και να λέμε οι εποχες του διδύμου Καλπίνη- Σίμου θα μου μείνουν αξέχαστες.
Στην υπόθεση Νιαρχου ενα πολυ μικρότερο project οπως και να εχει, δεν υπηρχαν εμπλοκες με δικαστηρια, προσφυγες κλπ.Το πρόβλημα εδω εδραζετο
στο τι μπορουσε να κανει η πολιτεία για το θέμα -και δεν εκανε για 3 χρόνια- πραγματι δηλ που έγιναν σε 10 μήνες

michele είπε...

Μicrosoft- Tesla και facebook ζωγράφισαν με τα αποτελέσματά τους χτες ( ασχετο) τα κοιταγα χτες βραδυ

Λευτερης είπε...


ΓΕΒΚΑ: Στις 5/5 η αποκοπή μερίσματος- Στις 11/5 η καταβολή


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

"Ο/Η Λευτερης είπε...

ΓΕΒΚΑ: Στις 5/5 η αποκοπή μερίσματος- Στις 11/5 η καταβολή

30 Απριλίου 2020 - 1:40 μ.μ."


Επ? Που είναι ο Αντρέας οεο?

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Με αυτα και με τ'αλλα πλησιαζει το 1 δις,κεφαλαιοποιηση η ΤΕΝΕΡΓ.
Αν το καβαντζωσει για τα καλα,
Αλλοι παικτες στο παιγνιδι.
Προς το παρον μπαινουν οι δολλαριουχοι για τους οποιους το καμπανακι χτυπησε αφου ειναι πλεον ανω του 1 δις.δολ.
Τι να λεμε τωρα.
Απλα και κατανοητα για ολους.
Μισελ 12.28. Τα ειπες ολα.
Ο μονος ανασταλτικος παραγων... ο μπουχε.ας ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, που ειναι τα ζωα μου αργα.
Δυστυχως δεν μπορει να τον κανει αλλαγη,διαφορετικα ,επρεπε να τον αλλαξει απο το πρωτο τεταρτο του αγωνα

ArTaXiA είπε...

Δράττομαι κι εγώ της ευκαιρίας να τοποθετηθώ.

Τέτοιες χρηματιστηριακές συντροφιές, έχουν δημιουργηθεί ως τόπος ανταλλαγής απόψεων. Όχι απαραίτητα χρηματιστηριακών/κερδοσκοπικών. Οι απόψεις ωστόσο, προκειμένου να λαμβάνονται υπ όψη οφείλουν να συνοδέυονται από επιχειρήματα. Ειδάλλως, δεν αποτελούν απόψεις αλλά ιστοριούλες για να περνά η ώρα. Δυστυχώς, η ψυχοσύνθεση αρκετών συμμετεχόντων τους επιβάλλει να προωθούν το εγώ τους, αντί να επιχειρηματολογούν. Έτσι, αντί να βλέπουμε σχόλια όπως τα ανωτέρω μεταξύ Lorac και Mic, πλημμυρίζουμε από ανουσιότητες τύπου "αγόρασα εκείνο και το άλλο και πούλησα και τι ωραίος παίκτης είμαι".

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ!

Κανέναν δεν ενδιαφέρει τι αγόρασες και τι πούλησες εάν δεν είσαι σε θέση να το αιτιολογήσεις. Που και πάλι, εάν η αιτιολόγησή σου είναι σαθρή, καλύτερα να μην ξέρουμε διότι εκτίθεσαι. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσα έβγαλες, γιατί πολύ απλά εάν δεν έχεις δώσει επαρκή αιτιολόγηση δεν θα σε πιστέψουν. Ακόμη κι αν έχει όντως συμβεί, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί ο οιοσδήποτε είναι "κοίτα τώρα τύχη ο άσχετος".

Όταν λοιπόν διαβάζουμε από κάποιον το "πήρα το τάδε χαρτί/συμβόλαιο", το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι τι ψυχολογικούλια μπορεί να υποβόσκουν από πίσω, αφού η δήλωση ούτε κάποιον βοηθάει, ούτε κάποιον προσπαθεί να πείσει, ούτε τίθεται προς συζήτηση, άρα ποια η χρησιμότητά της;

Κι όταν ρωτάμε για το υπόβαθρο και λαμβάνουμε απαντήσεις όπως "μου το είπε η μαμά μου, τα κύματα, η κυρά μας η μαμή" απλώς προχωράμε παρακάτω. Η διαφορά μεταξύ των υπολοίπων και εμού, είναι πως εγώ δεν μπορώ να πάω έτσι παρακάτω. Η ηλιθιότητα με εξοργίζει, ειδικώς όταν επιβάλλεται. Ένα λάθος σκεπτικό είναι απολύτως αποδεκτό, εξ' άλλου τα μεγαλύτερα μυαλά της ιστορίας έχουν λαθέψει αρκετές φορές στη ζωή τους. Μια δήλωση όμως που στερείται σκεπτικού, όπως αυτές που διαβάζω και εξοργίζομαι είναι απαράδεκτη και κακώς υπάρχει αναρτημένη, αφού επαναλαμβανόμενη, θα καταλήξει αποδεκτή και τελικώς θα επιβληθεί.

Τώρα δικαιολογίες όπως αυτή του οικοδεσπότη "έχω δουλειές δεν μπορώ να σβήνω σχόλια" είναι επιεικώς αφελείς. Μπορεί κάλλιστα να με κάνει moderator και θα τα σβήνω ο ίδιος.

Συνοψίζοντας.

Ο καθένας διαλέγει τι ποιότητος forum θέλει να έχει.

Lorac είπε...

ΟΠΛΑ δεν το είχα υπόψη αυτό το σκηνικό που αναφέρεις για "δίπλα" Όντως κρίμα, αλλά και γενικά εμείς οι σχολιαστές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, οπότε όλες οι απόψεις χωράνε!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Κατερινακι
Παλι αρχιζεις να με εκνευριζεις και χαλαω την ζαχαρενια μου.
Εσυ ωρε λιβεντη δεν εχεις ανεβασει πινακιδια???
Εδω μεσα νομιζω οτι πρεπει νασαι και ο μοναδικος που τοχει κανει.
Εσυ βρε δεν ελεγες τις αγοραπωλησιες σου και θεωρουσες οτι ησουν τελειος τοσο που ζητουσες και 500ευρο για να τα γραφεις και στους υπολοιπους.
Εσυ βρε δεν εχεις γραψει το αμιμητο οτι τα ξερεις ολααααα,και το μονο που δεν ξερεις ειναι το ποτε θα πεθανεις.
Και αλλα χιλιαδες που πρεπει καποτε να σου τα ποσταρω.
Αν ολα αυτα δεν σου αρεσουν αλαξε τα και γραψε κατεβαινοντας απο το αλογο γιατι πεζος πραγματι εχεις πολλα να προσφερεις

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Οχι,οχι
το Κατερινακι ειναι γιατι μου θυμιζει την Κατερινα του Μαστερ σεφ που τους κρινει ολους(και τους κατακρινει βεβαιως)και ποτε τον εαυτο της.
Στον αγπητο ΑΡΤ μπορει να του προσαψεις πολλα αλλα αυτο ποτε.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Επισης και το κλεινω οριστικα το κεφαλαιο,αν ο ΑΡΤ ηταν πεζος θα ηταν ο τυπος -ψυχη της παρεας και της ενημερωσης.

ΑΡΤ είπε...

Lorac...να κανω μια χαζη ερωτηση ?...
τι ειναι το " διπλα " ?

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ π.βλ....οστις επιθυμει ννα μαθει ποτε θα ντενταρει,παει εκει;
εγω ομως επιθυμω να μαθω αν θα παρω πισω τα ...της φολους.γινεται;

μπαρμπαλιας είπε...

ο μυλωνας του ΜΗΤΣΑΡΑ πατωσε

michele είπε...

Art και οχι ΑΡΤ (ειναι αλλο προσωπο, καλησπερα στρατηγε μου)

σε εμπιστευομαι σε πολλα ως γνωστον ( αν εξαιρεσεις την πολιτικη) αλλα επειδη συχνα στο διαδικτυο εισαι πολυ αιχμηρος δεν σε κανω moderator
γιατι τοτε θα πρεπει να σβηνεις πολλους αντισυμβαλλόμενους :)

streetboy είπε...

Ρε συ πανσέληνε αλήθεια τώρα θες να σε πάρουν στα σοβαρά με αυτά που λες;
Ο άλλος γλυφτης σου παρακαλάει να σβήνουν τα σχόλια που δεν του αρέσουν, εσύ παρακαλάς τον boss να σε κάνει moderator για να σβήνεις αυτά που δεν αρέσουν σε εσένα.....να προτείνω και εγώ κάτι; Γιατί δεν καλεις αυτους που γουστάρεις για να σε γλύφουν και να σε αποθεώνουν στο δικό σου φόρουμ και έτσι να μπορεις να σβήνεις κάθε αντίθετη άποψη μιας και δεν αντέχεις την αντιπαράθεση;
Είναι τόσο απλό....
Μου έρχεται τώρα να επαναλάβω και σε εσένα το χθεσινό σχόλιο του Λευτέρη για κάποιον άλλο (που βγηκε να διαφημίσει τη πραμάτεια του) αλλά δεν θα το κάνω....

austin είπε...

Ζωγράφισαν στα αποτελέσματα, αλλά επειδή είχε παραγίνει με το ράλλι, τα γυρίζουν και πίσω. ΤΟ χθεσινό ψηλό σε Microsoft είναι πολύ μακρία πλέον.

ΤΟ Twitter γύρισε και βαθύ κόκκινο και το FB που ήταν εκπληκτικά, κρατά ακόμα

Νομίζω ότι σιγά σιγά πάμε σε ταβάνι και βλέπουμε.

Lorac είπε...

ΜΙΚΡΕ! (ή μεγάλε καλύτερα χαχαχα) για δώσε λίγο περισσότερο φως για την τριετία. Λήγει τίποτα δηλαδή σε ορίζοντα τριμήνου?

ΑΡΤ το δίπλα είναι το στέκι του Σόλωνα, που συχνάζουμε μαζί με ΟΠΛΑ.

austin είπε...

άτσαλη διόρθωση...

michele είπε...

Ιντρακατακι παντου μεσα ειναι ( ας ειναι καλα ο Κουτρας)

Λευτερης είπε...

Πολύ καλά τα έκανε

Claudia Klein είπε...

Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

Ανώνυμος είπε...

Let me share some good stuff with you on your beautiful blogs I was able to purchase a property with help from Mr Pedro and his loan company team were quick to respond and since this was my first time getting a loan to buy a property , he was able to help me walk through the loan process. It was a great experience working with a good and kind loan lender. I hope you know very well if you are looking for a loan to purchase a property or funding business purposes then this message is for you will be able to help you with such a process here his details Email Address: pedroloanss@gmail.com.