Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΛΦΑ

X.A.A. LIVE


                                                                                                                                                                                                                                           σχόλια για τη συνεδρίαση online

ΑΛΦΑ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μετοχή έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο καθοδικό διευρυνόμενο σχηματισμό R10 -R20 και με ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των χαμηλών 0,53€ θα βρεθεί στην προσέγγιση της R20 σε ιστορικά χαμηλά.
Η διακράτηση των τοπικών χαμηλών, θα αυξήσει τις πιθανότητες για ανοδική τεχνική αντίδραση με στόχο την μεγάλη αντίσταση F50 στα 0,8410 €.
Η διαγραμματική πορεία θα μεταβληθεί δραματικά προς το καλύτερο, μόνο με ανοδική διάτρηση της F50 σηματοδοτώντας μια καινούργια εποχή για τον τίτλο.
Στην υπερπουλημένη ζώνη ο εβδομαδιαίος ταλαντωτής RSI14  στις 20,8 μονάδες.

50 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

"Το γράφω εδώ, αν και θα μπορούσα να το αναφέρω μόνο κατ' ιδίαν.

Υπάρχουν οι γραμμές. Φανερώνουν την τάση. Το μειονέκτημά τους ωστόσο είναι πως κάποιος θα πρέπει να έχει διαβλέψει αυτήν την τάση.

Υπάρχει και η αντίληψη. Φανερώνει την τάση πριν αυτή φανεί στις γραμμές.

Το κακό με την αντίληψη είναι πως επειδή δεν είναι κτήμα των περισσοτέρων, όταν σε ρωτούν "γιατί το λες αυτό", ή "πώς προκύπτει", συχνά δεν μπορείς να τους το εξηγήσεις με τρόπο που θα το καταλάβουν.

Οπότε, τους λες για κύματα και χωρίστρες και κόκαλα και για την πανσέληνο της 8ης Απριλίου. Σημειώστε την ημέρα.

31 Μαρτίου 2020 - 11:29 π.μ. Διαγραφή"

Αυτό! Μόνο! Bonjour!

Lorac είπε...

Σωστός ArTaXiA!! Συμφωνώ και με τα δύο εκπεμπόμενα μηνύματα (σχέση τάσης-αντίληψης και ημερομηνία).

Στο χειρότερο σενάριο (δηλαδή αντίο τουριστική σεζόν)* κάποιες -πολλές- εταιρίες θα πληγούν συντριπτικά, ενώ άλλες όπως το παράδειγμα της ACS (είναι εισηγμένη αυτή?? χεχεχε) όχι μόνο δεν θα πληγούν αλλά θα βγουν και αρκετά πιο κερδισμένες. Οπότε καλές επιλογές!

*που φυσικά δεν θα επαληθευτεί, απλά -εκτίμηση- όσο πλησιάζουμε σε ευρωπαϊκή λύση τόσο περισσότερο θα υπερ-προβάλλονται οι αρνητικές προβλέψεις, για ευνόητους λόγους.

ArTaXiA είπε...

Εσύ ΜΙΚΡΕ από κάποια στοά θα μας έρχεσαι, το δίχως άλλο.... :)

THE REBEL είπε...

καλημέρα και καλή βδομάδα άλλοι βάζουν κυματάκια και αριθμούς ..εγώ βάζω νούμερα και αντίληψη να πούμε ...χαχαχα

να καταγραφεί στα πρακτικά:
"να πω και κάτι απίστευτο ότι δεν ξαναβλέπω κάτω από το 300 τον δείκτη τραπεζών ...βέβαια τα άστρα τι θα πουν είναι τα πάντα όλα

3 Απριλίου 2020 - 12:04 μ.μ"

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Σχετικά με την τάση αντίληψης και τον κορονοιό άλλο ένα, τα αμερικανά όπως και η Γερμανία κάνουν λέει περίπου 100K προληπτικά τέστ τη μέρα. Αν συνηπολογίσει κανείς και ότι δεν κάνουν αυτοψίες για Κορονοιό (όπως έκανε η Ιταλία πχ).

Νότια Κορέα, Γερμανία και Αμερική παίζουν με τις στατιστικές και σε λίγο θα βγάλουν κανα συμπέρασμα ότι η θνησιμότητα είναι παρόμοια με της γρίππης.

Κάποιος "σοβαρός" θα βγεί και θα το πει και τα χρηματιστήρια θα κάνουν καλή αντίδραση...αν ξέραμε και το πότε χαχα
Επίσης θα δικαιωθούν επιτέλους και οι Γερμανοί με την άποψη ότι για το μέγεθος του προβλήματος ευθύνονται τα άχρηστα κράτη και δεν θα τους πληρώνουμε και τα έξοδα :)

streetboy είπε...

Ο/Η ΜΙΚΡΟΣ είπε...
τελικα δεν ειναι κακο να εχεις χαρτια το σ/κ χαχαχα

Αχ αχ αχ μικρε θα σε μαλωσω δεν ακους τον οικονομολογο με τα πτυχια και θα το μετανιωσεις....ειπαμε ειμαστε σατθερα προσηλωμενοι στο συστημα πανσεληνου

michele είπε...

Αν ειναι λει εισηγμενη η Acs Lorac χεχε, βεβαιως και ειναι ( για οσους τυχον δεν το γνωριζουν )

Καλημερα, καλή εβδομάδα σε όλους

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Χαίρετε

Όλοι αγαπάμε το trading. Ωραίο σπορ αλλά με συχνά ατυχήματα όπως αυτό του Σ/Κ που επισήμανε ο ΜΙΚΡΟΣ Κύριος. Ανοίγω λίγο το χρονικό διάστημα και μεταφέρω κάποιες σκέψεις για διαμόρφωση στρατηγικής. Η υποβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας της Κύπρου από Fitch μοιάζει προπομπός τι πρέπει να περιμένουμε κι εμείς από  S&P και DBRS την Μεγάλη Παρασκευή στις 24 Απριλίου. Περίπου τίποτα (στην καλή περίπτωση και πιο πιθανή κατά τη γνώμη μου)

https://www.stockwatch.com.cy/el/article/diavathmiseis-xenon-oikon/ypovathmisi-prooptikon-oikonomias-apo-fitch  

Δεν το θεωρώ ωστόσο απαραίτητα κακό. Εάν η τάση σε Ιταλία, Ισπανία και στη χώρα μας συνεχιστεί είναι πιθανόν να εξαγγελθεί χαλάρωση των μέτρων από Δευτέρα 4 Μαΐου. Το πιθανό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των πρακτορείων ΟΠΑΠ θα είναι η σπίθα για το τέλος της ομφαλοσκόπησης στο ΧΑΑ. Φυσικά θα προεξοφληθεί μια βδομάδα νωρίτερα. Οπότε οι εκθέσεις ίσως δώσουν μια πολύ καλή ευκαιρία αγορών. Πιθανολογώ δλδ ότι μετά το τετραήμερο του δικού μας Πάσχα ίσως ξαναδούμε να παίζεται η σημερινή παράσταση και κάτι παραπάνω. Ότι πιθανά αξίζει να την δούμε και λίγο επενδυτές. 

Θα μου πείτε "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι".  Σωστό αλλά εγώ δεν μπορώ να κινηθώ δίχως κάποιο μπούσουλα στις αγορές. 

hippy είπε...

Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποίησε σημαντική κίνηση ύστερα από ανακοινώσεις του προέδρου Trump στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως Ρωσία και Σαουδική Αραβία προσβλέπουν στην εύρεση μίας λύσης για την σταθεροποίηση της πετρελαϊκής αγοράς. Παράλληλα όμως και ενώ αναμενόταν μία διαδικτυακή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ την Δευτέρα, εντός του σαββατοκύριακου εκδηλώθηκαν αψιμαχίες μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την εύρεση της χώρας στην οποία πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες για την μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Πηγές από τον ΟΠΕΚ αναφέρουν πως η συνάντηση έχει μεταφερθεί πλέον για τις 9 Απριλίου, με χώρες όπως η Νορβηγία και ο Καναδάς να είναι πρόθυμες να συνδράμουν στην μείωση της παγκόσμιας προσφοράς εάν τελικά επιτευχθεί μία ολιστική συμφωνία. Ο πρόεδροςTrump εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του διατύπωσε ότι είναι πρόθυμος να προβεί στην επιβολή δασμών πετρελαίου σε μία προσπάθεια να προστατέψει τον κλάδο ενέργειας (και τις συσχετιζόμενες θέσεις εργασίας) των Ηνωμένων Πολιτειών.

(σχόλιο της Eurobank Equities)

Εκτός από το CRUD.L σε δολάρια υπάρχει και το CRUD.Μ σε ευρώ με παρόμοια (μεγάλη) εμπορευσιμότητα για κάποιον που δεν θέλει να πάρει το συναλλαγματικό ρίσκο.

(σχόλιο του Hippy)

austin είπε...

Καλημέρα!

Hippy, αυτό με τον μπούσουλα που λες είναι σημαντικό. Επίσης, κάτι άλλο που έλεγες καιρό είναι (από τότε με τον Τσίπρα) είναι για τις καλές εταιρείες...

Βλέπουμε τι αντίδραση έκανε ΟΤΕ, Μπελα και όλες οι σοβαρές εταιρείες πραγματικής οικονομίας ενώ οι τράπεζες βολοδέρνουν.

ArTaXiA είπε...

Μου τηλεφώνησαν από την Pulse μόλις, να με ρωτήσουν εάν -και καλά- γίνονταν την επόμενη εβδομάδα βουλευτικές εκλογές, εάν θα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία. Αχαχαχαχαααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχααααααααααααα

Και στο καπάκι η επόμενη ερώτηση ήταν εάν θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ. Μουαχαχαχαααααααααχαχαχααααα.

Ωραίες ανησυχίες έχει αυτή η κυβέρνηση. Ότι και καλά, το θέμα είναι να μην χάσει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εσείς, τι νεάκια;

ArTaXiA είπε...

Τα ποσοστά συμμετοχής της Εταιρείας σε θυγατρικές έχουν ως εξής:
Επωνυμία Χώρα
εγκατάστασης
Κόστος κτήσης
συμμετοχής Απομείωση
Αξία στην κατάσταση
χρηματοιοικονομικής
θέσης
% Ποσοστό
συμμετοχής
30 Σεπτεμβρίου 2019
UNISYSTEMS A.E. Ελλάδα 64.932 (38.980) 25.952 100,00%
ACS A.E.E. Ελλάδα 23.713 (21.345) 2.368 100,00%
ISQUARE A.E. Ελλάδα 60 - 60 100,00%
QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. Ελλάδα 17.168 - 17.168 100,00%
QUEST on LINE Α.Ε. Ελλάδα 810 (810) - 100,00%
INFO QUEST TECHNOLOGIES A.E.B.E. Ελλάδα 26.461 (13.431) 13.030 100,00%
ISTORM Α.Ε. Ελλάδα 3.157 - 3.157 100,00%
DIASIMO HOLDINGS LTD Κύπρος - - - 100,00%
CARDLINK Α.Ε. (Πρώην U-YOU Ε.Π.Ε.) Ελλάδα 6.106 - 6.106 85,00%
Cardlink one Α.Ε. Ελλάδα 281 - 281 85,00%
Quest international SRL Βέλγιο 100 - 100 100,00%
142.787 (74.567) 68.220

Πάρτε κι εδώ τις συμμετοχές του καψοκεφάλαιου, προς γνώση και συμμόρφωση.

michele είπε...

Δεν συνεργαζεται με αυτη την εταιρεια η ΝΔ καλέ, ας μην προσθετουμε και αλλα ψεκασμενα στα τοσα που εχει η χώρα
αν και αυτη τη στιγμη δεν χρειαζονται δημοσκοπησεις, ειναι προφανες το τι συμβαινει.

Εχει μεγαλωσει η πιτσα dominos

hippy είπε...

Φέσσας, λίρα 100

michele είπε...

Σταθερα στο χαρτοφυλακιο :)

michele είπε...

Το μικρότερο αρθρο μου που αναφεροταν στην ΚΟΥΕΣ και γραφτηκε στις 18 Μαρτιου για τον Φιλελευθερο της 21ης Μαρτιου

QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ : SUCCESS STORY

O όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους της πληροφορικής, των ταχυδρομικών υπηρεσιών ( courier), των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της παραγωγής ενέργειας. Με αιχμή του δόρατος την ενέργεια, εμφάνισε κατά το εννεάμηνο του 2019 διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων ( +16%) στα 400 εκατ.€ , διψήφια αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας ( ebitda +30%) αλλά και των κερδών ανά μετοχή ( +40%). Στο conference call προς τους αναλυτές στα τέλη Νοεμβρίου, η διοίκηση εκτίμησε για το σύνολο μεγεθών όσον αφορά όλο το 2019, την διατήρηση των ανοδικών ρυθμών που εμφάνισε στο εννεάμηνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, οι πωλήσεις θα κυμανθούν στα 550 εκατ.€, ενώ η καθαρή μετά φόρων κερδοφορία στα 20 εκατ.€. Μελλοντικός στόχος του Ομίλου, η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων( Return on Equity) να φτάσει στο απώτερο μέλλον στο 20%.
Το απρόβλεπτο σενάριο που κυρίευσε την ζωή μας, η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού, θα φέρει και αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών επηρεάζοντας και τα μεγέθη συγκεκριμένων εταιρειών επί τα βελτίω. Ένας από τους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρεία, αυτός των ταχυδρομικών υπηρεσιών παρουσίασε ικανοποιητική κερδοφορία στο εννεάμηνο με αύξηση 22,1% αλλά μέτριες πωλήσεις με αύξηση 6,8%. Αναμένεται ότι μεσούσης της κρίσης ειδικότερα και λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, ο κλάδος αυτός θα έχει πολύ καλύτερη παρουσία. Αλλά και ο κλάδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα εμφανίσει αυξητικές τάσεις αφού και αυτός εμπίπτει στις κατηγορίες των υπηρεσιών που αναπόφευκτα θα παρουσιάσουν αύξηση πωλήσεων. Εφ όσον εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Κίνα, αλλα και παγκοσμίως με την εξάπλωση του ιού, ο τομέας των προϊόντων πληροφορικής με την Ιnfo Quest Technologies που διαθέτει συνεργασία με την Χiaomi και την οποία σκοπεύει να διευρύνει, φαίνεται ότι θα καταφέρει να συντηρήσει και να επεκτείνει τις εργασίες του, συμμετέχοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία αποφάσισε από 28.02.2020 και έως την επόμενη Γενική συνέλευση την αγορά ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή αγοράς ένα ευρώ και ανώτατη δέκα ευρώ, μέχρι 1.000.000 μετοχών. Σημαντικό το ότι η εταιρεία θα συμμετέχει πλέον στον δείκτη Emerging Europe Microcap από τις 20 Μαρτίου.

hippy είπε...

Επιστροφή στα €9 ο στόχος...σε ποιαν εταιρεία γίνεται η αναφορά Μιχάλη?

Κι εγώ πιστεύω ότι εάν κάνει διπλές πρόωρες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης αρχές Σεπτέμβρη θα πάρει το μισό πληθυσμό. Σαν φανατικός οπαδός όμως της άποψης ότι το Σύνταγμα ΠΡΕΠΕΙ να τηρείται δεν θα ήθελα να υποπέσει στο καιροσκοπικό ολίσθημα.

hippy είπε...

Αναφέρομαι για τη συνεργασία με την ΝΔ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin μηπως θυμασαι κυλκο εργασιων τζαμπο;
Με τρεις μηνες κλειστα μαγαζια τι θα γραψει φετος;
Επισεις για τους φιλους...στο προηγουμενο ανοδικο πουλησα οτι ειχα..ειμαι με σχεδον 100% ρευστοτητα...και καθως εγω σαν παλια καραβανα καθολου δεν συμμεριζομαι αυτα τα + 6% ...περιμενω καρτερικα να διπλασιασω τις θεσεις μου με το 70% του ρευστου μου...με τα ρεστα θα ανοιξω ενα σουπερ μαρκετ που δεν ακουει απο ιους..

mixalis mixalios είπε...

Αν σπάσει το προηγούμενο χαμηλό εκεί στις 592 κάτι γίνεται. Δύσκολο με την πρώτη και με αυτόν τον τζίρο.
Κι εκεί που έλεγα να πάρω cener (κάποιος παλιός πήγε να με "παρασύρει" με την καλή έννοια βεβαίως βεβαίως) αποφάσισα να πάρω Μπόμπολα στα 56. Καλή μου τύχη.
Πάντως κάποιες αχτίδες φωτός αρχίζουν να φαίνονται στην Ευρώπη με τα κρούσματα...μένει η Αμερική πια οπότε θα έχει τελειώσει η Κίνα, σιγά σιγά η Ευρώπη και θα μείνει η ουρά των ΗΠΑ. Αλλά εκεί πάντα, εύκολα ή δύσκολα τα καταφέρνουν....

hippy είπε...

Το e-Jumbo έχει σχεδόν τριπλασιάσει το τζίρο του (και με αντισηπτικα). Εάν έπρεπε να ποντάρω ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα ξαναπιάσει τα ψηλά της αυτήν θα ποντάριζα.

Πρόπερσι τον Ιούνιο που βγήκε απ΄τους δείκτες της FTSE κι έγραψε χαμηλά €12,68 (αν θυμάμαι καλά) έβαλα 2-3 φίλους και την κυρά μου στο χαρτί. Αργότερα στην "κλασσική" ερώτηση τους "πότε πουλάμε" απαντούσα μονολεκτικά..."Ποτέ".

mixalis mixalios είπε...

Η γνώμη μου είναι πως όσο μεγάλη είναι και θα είναι η πτώση στην κατανάλωση άλλη τόση ή περίπου θα είναι και η άνοδος που θα ακολουθήσει. Άρα σαφώς θα έχει χαθεί κάποιος χρόνος αλλά συμπεράσματα τύπου "όλα θα αλλάξουν μετά από αυτό" ή ότι "η ζωή μας δεν θα είναι πια η ίδια" μου ακούγονται πολύ βαρύγδουπα. Εκτός αν εννοούμε ότι θα βάζουμε πιο πολύ αντισηπτικό ή θα πλένουμε πιο πολύ τα χέρια μας.

hippy είπε...

Φίλε M&M δώσαμε και τιμή...0,70...με λίγη τύχη θα μπεις σε δεύτερο χρόνο έχοντας πρωτύτερα κερδίσει 12% απ΄τον Ελλάκτωρα...αφού με τόσα που του σούρανε το Σ/Κ γράφει +9% λογικά θα δεις καλά κερδάκια στην τσέπη.

THE REBEL είπε...

Κε Χίππυ ο ελλάκτωρας τεχνικά είναι στον πάτο, θεμελιωδώς πώς τον βλέπετε?
Χρωστάει και της Μιχαλούς? Από κερδη έχει? υποχρεώσεις, καθαρή θέση? προοπτικές?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ArTaXiA είπε...

Εννοείται ΜΙΚΡΕ. Φέτος θα πάω στο νησί μου και θα κλείσω με το μήνα, όχι με την ημέρα.

ArTaXiA είπε...

Αν μας κάνει 10 μέρες σαν τη σημερινή, δεν θα το νοικιάσουμε, θα το αγοράσουμε το κατάλυμα.

michele είπε...

A ρε ΜΙΚΡΕ ειχες λείψει :) Κλεισιμο πανω απο το προηγουμενο υψηλό 582
καλος και ο τζιρος με 57 εκατ € καθαρό τζιρο

hippy είπε...

Κύριε REBEL το ξέρετε όπως κι εγώ. Διαβάζοντας τα θεμελιώδη του Ελλάκτωρα σου έρχεται σκοτοδίνη.

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις

ΟΜΟΛΟΓΟ Ellaktor

Κουπόνι 6,375...Bid 67,68...Αsk 70,85... Ετησιοποιημένη Απόδοση 15,30%

Όμως μου φαίνεται λογικό ότι κατά την επανεκκίνηση της οικονομίας η κυβέρνηση θα ρίξει πολλά χρήματα στις κατασκευές...όπως θα κάνουν οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες...και το χρηματιστήριο προεξοφλεί έτσι δεν είναι? Θεωρώ δεδομένο ότι τα χειρότερα είναι πίσω. Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι το 0,90 είναι πλησιέστερα από τα 0,50.

streetboy είπε...

Αν μας κάνει 10 μέρες σαν τη σημερινή, δεν θα το νοικιάσουμε, θα το αγοράσουμε το κατάλυμα

Ποια σημερινή δε κατάλαβα ρε καρπαζοεισπρακτορα;
Εσύ σύμφωνα με το αλάθητο σύστημα σου πούλησες το πρωί και έχασες όλη την άνοδο που ακολουθησε....και αγόρασες τώρα πριν λίγο στη λήξη στο +8,5% του ΓΔ και περιμένεις να πουλήσεις αύριο το πρωί έτσι δεν είναι;
Τι κατάλυμα να αγοράσεις που σε βλέπω με δίσκο στην ενορία της γειτονιάς σου ...
Κρεμουλα στον σβέρκο να βάλεις μπας κσι συνέλθεις από τις καρπαζιες και άσε τις αγορές καταλυμάτων

hippy είπε...

Τελικά οι "επαγγελματίες" σκοτώνονται και μείναμε οι ερασιτέχνες να παλεύουμε με τις εξελίξεις στην αγορά. Κρίμα.

Μιχάλη καταλαβαίνεις ότι πρέπει ν΄ασχοληθείς περισσότερο ενεργά με την ειδησεογραφία και τις προοπτικές των εταιρειών (ιδιαίτερα όταν λείπει ο καλός Αντρέας)

michele είπε...

Tι να προλαβω αγαπητε Hippy. Στην αρθογραφια μου οσο επιτρέπει ο χωρος της εφημερίδας ( δισελιδο εχω) αναφερθηκα στην KOYEΣ προ 15θημέρου ,κείμενο που έβαλα πιο πανω [ 3.03 σχόλιο]
την επόμενη εβδομαδα έγραψα για τον Παπουτσάνη, την επόμενη για ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ κοκ.

Επισης στα κύρια αρθρα μου, αναφέρομαι πιο μαζικά σε εταιρείες είτε κλαδικές είτε δεικτών , το τελευταίο αφορούσε και την ψηφιακή διακυβέρνηση και 4 "μικρες" που ελπίζουν σε δημόσιες συμβάσεις,
το προ-προηγουμενο σε 4 επιλογες απο τον καινουργιο δείκτη Athex select plus

leky είπε...

Κύριοι, αφήνουμε την αγορά να μας δείξει προς τα πού θα πάει...δεν της πάμε κόντρα...οι γρήγορες καθημερινές κινήσεις κουράζουν, σε φθείρουν ψυχολογικά και αποκλείεται να βγει κάποιος κερδισμένος σε βάθος μηνών ή χρόνων...στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι σε βάθος χρόνων κερδίζει αυτός που κάνει μελετημένες κινήσεις, σε καλές εταιρείες ακόμη και όταν παραμένει μέσα σε μια μεγάλη πτώση. Πάντα πιστεύω καλό είναι να έχουμε και ρευστό για τέτοιες ευκαρίες. Αγαπητέ ART μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να ξέρουμε τι θα κάνει κάθε φορά η αγορά και να πουλάμε κάθε πρωί και να αγοράζουμε το μεσημέρι...Επίσης 20 νέα κρούσματα σε εμάς σήμερα και έξω όλο και μειώνονται...Η Αυστρία ετοιμάζεται από τις 14 Απριλίου να ανοίξει σιγά σιγά τα καταστήματα...

ArTaXiA είπε...

Leky, δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι θα κάνει ΠΑΝΤΟΤΕ η αγορά. Αν γνωρίζουμε τι θα κάνει 7 φορές στις 10 είμαστε σε βάθος χρόνου κερδισμένοι. Το "βάθος χρόνου" που αναφέρεις εξαρτάται από την ηλικία. Υπάρχουν ακόμη ανάμεσα μας, άνθρωποι που αγόρασαν το 2008 ΕΤΕ στα 40€. Τα οποία με τα split και τις ΑΜΚ, παίζει να είναι αρκετές εκατοντάδες ευρώ το κομμάτι τιμή κτήσης. Δεν ξέρω να σου πω σε τι σημερινή τιμή αντιστοιχεί, καθώς εγώ τότε τις θεωρούσα junk. Όλοι όμως εκείνοι, τις πίστευαν ως "καλές εταιρείες".

Θέλω να πω πως δεν υπάρχει "καλή εταιρεία". Ο ΜΥΤΙΛ ήταν μια "καλή εταιρεία". Μέχρι που οι τιμές των εμπορευμάτων που πουλάει έπεσαν 40%. Εξακολουθεί να είναι "καλή εταιρεία"; Αμφιβάλλω. Τα ξενοδοχεία επίσης ήταν "καλές εταιρείες", μαγαζί γωνία. Εξακολουθείς να τα πιστεύεις;

Έχω βαρεθεί -και αυτό δεν είναι μομφή προς εσένα- να διαβάζω και να ξαναδιαβάζω επενδυτικά κλισέ. Θυμάσαι το "κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη"; Κάτι αντίστοιχο θα αποδειχτεί το "buy and hold" την δεκαετία που έρχεται.

leky είπε...

ART, αυτό που σου είπα μάλλον δεν το κατάλαβες...Πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί που ξέρουν τι θα κάνει η αγορά 7 στις 10 φορές; Αλλά και να ξέραμε μπορεί οι 3 φορές να μας διαλύσουν...Γι' αυτό είπα προσπαθούμε να την ακολουθούμε...Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχουν καλές εταιρείες; Οι τράπεζες που λες αν κάποιος μελετάει και ξέρει τα βασικά τουλάχιστον ενός ισολογισμού φαινόταν από τότε ότι κάτι δεν πάει καλά και οι τιμές τους μετά από τετραετή άνοδο είχαν πάει στον Θεό...Το 2008 θα πάει κάποιος ν' αγοράσει; Φυσικά ο Μυτιληναίος παραμένει καλή εταιρεία. Τι σχέση έχει αν οι τιμές έπεσαν; Αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες και δεν φταίει η εταιρεία. Θα την βρει την άκρη...Ο τουρισμός δηλαδή θα σταματήσει να υπάρχει; Αν είναι έτσι τότε να ποντάρουμε στην τύχη... Ο καθένας έχει μια στρατηγική και την σέβομαι, όπως και τη δική σου, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Διαβάζω στο https://www.euro2day.gr/news/world/article/2016433/merkel-den-eimai-etoimh-na-anakoinoso-hmeromhnia-h.html

ότι η Μέρκελ είπε

"«Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ευρώπη και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη» και ότι

«Είναι προς το συμφέρον όλων - και της Γερμανίας - η Ευρώπη να βγει ισχυρή από αυτή την πρόκληση. Η Γερμανία ευημερρεί όταν ευημερεί και η Ευρώπη»

Δεν πιστεύω στα μάτια μου ...λες να βγει και στην πράξη αύριο?
Μπα...κάποιο λάκο ...μάλον χρυσώνει το χάπι για να πάρει αναβολή.

Ρε παιδί και αυτοί οι άνθρωποι δεν βγαίνουν να το ξεκαθαρίσουν...σιωπηλή άρνηση ο ένας..λογάκια η άλλη.

Ψυχοβγάλτης αύριο.

hippy είπε...

Πιθανολογώ ότι θα αποδειχτεί πως το "buy and hold" είναι καλή στρατηγική για τα λιμάνια την δεκαετία που έρχεται (μεσοσταθμικά ελαφρά διψήφια απόδοση)

mixalis mixalios είπε...

Αν ο Dj περάσει και τις 22500 και τις κρατήσει τα βλέπουμε όλα πιο αισιόδοξα...Απλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η καταιγίδα αυτή διήρκεσε χρηματιστηριακά μόνο 1,5 μήνα περίπου...Συνεχώς μαθαίνουμε!

mixalis mixalios είπε...

Πραγματικά η Fed είναι πολύ μπροστά...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2016464/h-fed-tha-agorazei-daneia-trapezon-se-mikromesaies.html

Στην ουσία αγοράζει τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες και έχουν την εγγύηση του Αμερικανικου Δημοσίου. Τέτοια δάνεια μέσα στο μήνα, ή στις αρχές του επόμενου θα χορηγούν και οι Ελληνικές τράπεζες (με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου βέβαια).

mixalis mixalios είπε...

Προφανώς και θέλουμε να τα καταφέρει αλλά αν δεν θα είναι μία από τις μεγαλύτερες "ειρωνείες" στην ιστορία της ανθρωπότητας....

mixalis mixalios είπε...

Να και το link

https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/214295/koronoios-sti-meth-o-mporis-tzonson

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Απο την άλλη ...οι προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού και οι μέθοδοι κάποιον κρατών δίνουν ένα παλμό που μόνο αστείος δεν είναι:

Οι Γερμανοί δέσμευαν/δεσμεύουν? ιατροφαρμακευτικό υλικό παραγγελιών από Κίνα με είσοδο στη Γερμανία και προορισμό Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαικές χώρες.
Οι Αμερικάνοι εξαγοράζουν παραγγελίες της Γερμανίας και Καναδά πριν φύγουν από Κίνα (Απειλεί εταιρείες Αμερικανικών συμφερώντων με εργοστάσια στην Κίνα να τροφοδοτούν πρώτα την Αμερική).
Οι Κινέζοι κρατούν παραγγελίες για Αμερική -Ο Τραμπ απειλεί ότι θα πάει την κυβέρνηση της Κίνας σε Διεθνες δικαστήριο.
Οι Γερμανοί και Καναδοί κατηγορούν την Αμερική ...για πρακτικές Άγριας Δύσης.

Συμπέρασμα...Μιχαλιό Μη Χαλαρώνεις :)

mixalis mixalios είπε...

Είναι νωρίς για να χαλαρώσουμε. Αλήθεια είναι. Αλλά έτσι κι αλλιώς σε αυτές τις εποχές που ζούμε το τελευταίο που θα έπρεπε κάποιος να κάνει είναι να χαλαρώσει... Και αυτό ανεξαρτήτως κορονοιου!
Μεγάλο το άλμα του Τζωνη πάντως... Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η αυριανή ημέρα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Από την ως τώρα πορεία μου στο ΧΑΑ αισθάνομε λές και έχω το ρόλο του άσχημου στην ταινία Ο Καλός ο Κακός και ο Άσχημος...Αααα.ααα Αααα.ααα :)

Παρά που η παγκοσμιοποίηση δεν ήταν στα φόρτε της είναι το πιό γμτ Γουέστερν αν και Ιτάλιαν Σπαγγέτι.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Πάντως για αύριο έχω ήδη τοποθετηθεί...
Η Γερμανία θέλει να δείξει ένα καλό πρόσωπο ...θα πετάξει το γνωστό κόκκαλο ...οι Ιταλοί Ισπανοί κτλ δεν θα καταλάβουν το αστείο και θα γίνει της πτνς.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Επίσης πρόσεξες ότι έχει πέσει η ισοτιμία του Ευρώ και ανέβηκε και κοντά 3% ο χρυσός.
Ο Αμερικάνος έχει βάλει τα πιεστήρια για 3 τρις φρεσκοτυπωμένο χρήμα και όχι μόνο δεν ανεβαίνει το ευρώ αλλά πέφτει.
Ενώ και το επιτόκιο του Αμερικάνου στο 10ετές πέφτει.
Win-Win...μπα κάποια θηλειά μας ετοιμάζουν

-- Αααα...α.α.α Αααα..α.α.α Αααα..αα.αα
Καληνύχτα μας

mixalis mixalios είπε...

Ε, σε δύσκολες εποχές το δολάριο και ο χρυσός είναι ασφαλή καταφύγια για αυτό και ανεβαίνουν.
Ένα ακόμα κρίσιμο eurogroup αύριο μετά από αυτά του υπέροχου Γιάνη.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Χαχα δε θέλω να σε εκνευρήσω αλλά του Γιάνη ήταν καλύτερα :))

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

για να σοβαρευτούμε ωστόσο...
Ο ESM έχει βγάλει να δώσει
40δις στην Ιταλία και
23δις στην Ισπανία και φαντάζομε κανα 500αρι χιλ για Ελλάδα και πάει λέγοντας.

Τυχαίο λες είναι ότι η Ιταλία πρίν το αυριανό eurogroup ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει την οικονομία της με 200δις ??

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Μηχάλη εύχωμε αύριο να είναι το καλήτερο eurogroup που έχει υπάρξει.