Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΓΔ

X.A.A. LIVE





                                                     

                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online


ΓΔ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μετά την τεχνική αντίδραση απο τα χαμηλά του Μαρτίου ( 469,55 μονάδες) , ο δείκτης προσέγγισε το 38,2% της fibo διόρθωσης της όλης κίνησης καταγράφοντας υψηλό το 644,39 μον.

Η πρώτη στήριξη των 592 μονάδων φαίνεται να κρατά ( χαμηλό 584,87 μον) και γίνεται προσπάθεια επαναφοράς, αρχικά προς τον εκμο 30 ημ στις 609,37 και εφόσον αυτή υπερκεραστεί στην άνω γραμμή της ζώνης, R10 στις 644,39 μονάδες.

Στο θετικό σενάριο η ανοδική διαφυγή με παράλληλη αύξηση του όγκου συναλλαγών  θα αντιμετωπίσει πρώτα τις 653,93 μονάδες του 38,2% fibo με σοβαρό στόχο κατόπιν  το 50% της διόρθωσης 710,93 και την Χ1 στις 720 μονάδες.

Στο αρνητικό σενάριο, αδυναμία θα προκύψει εαν και εφόσον δημιουργηθεί double top στις 644,39 μονάδες, που θα επαναφέρει τον δείκτη σε μια οριζόντια κίνηση εντός της ζώνης R10-R20.




31 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :) Ανοιγουν και τα malls παιζει η ΛΑΜΔΑ, αναμενόμενη η συνέχεια της αντίδρασης

hippy είπε...

Καλημέρα, πιθανολογώ πως το γνωρίζετε καλού κακού όμως το υπενθυμίζω

Ως προς τις συστημικές πιθανόν να έχουμε μπροστά μας μια καλούτσικη ξεπέτα. Αρχικά βγαίνουν απ΄τον μεγάλο MSCI στο τέλος του μήνα και πιθανολογούμε κάποια πίεση των τιμών τους. Λογικό ν΄ανοίξουμε μια θεσούλα-παράλογο μια δυο μέρες να βιαστούμε να κλείσουμε το trade.

Τρεις περίπου βδομάδες μετά στην τακτική αναθεώρηση του FTSE 25 στις 22/6 μειώνεται η στάθμιση της Coca Cola από 24,77% στο 10% και του ΟΤΕ από 13,43% στο 10%. Αυτό εμμέσως θα αυξήσει την στάθμιση της Alpha από 7,72% στο 10%, της Εθνικής από 4,79% στο 6,31%, της Eurobank από 6,14% στο 8,09% αλλά και όλων των υπολοίπων μετοχών του 25αρη (πχ ο ΟΠΑΠ που αγαπάμε-χι χι-από 8,51% θα αυξηθεί σε 10%, η Jumbo από 6,25% στο 8,23% κλπ). Συνεπώς θα προξενήσουν αγορές από τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων και funds που «ακολουθούν» τους δείκτες και πιθανότατη άνοδο των τιμών τους.

Είπαμε δεν εκτιμάμε τον τραπεζικό κλάδο...όλοι όμως αγαπάμε τις ξεπέτες. Σφίγγουμε λοιπόν λίγο ρευστό και καιροφυλακτούμε. Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε την τελευταία μέρα. Ας είμαστε λίγο large. Καμιά φορά η απληστία κοστίζει. Πολύ περισσότερο που δεν είμαστε μόνο οι εμείς οι ξύπνιοι κι υπόλοιποι κουτοί. Προφανώς και το ξέρουν κι άλλοι.

michele είπε...

Σημα κατατεθέν Ηλια η εκφραση "σφιγγουμε το ρευστο". Παντως απο προηγουμενες περιπτωσεις αν θυμασαι την τελευταια ημερα μαλλον ανεβαινει παρα πεφτει η μετοχή, καθως μπαινουν και τα λιγότερα λεφτα
του Small Cap

ArTaXiA είπε...

Bonjour

Εγώ θα σκεφτώ πιο απλοϊκά και θα πω:

Ξεκινάει το short πάλι αύριο. Τι πιο ωραίο από μια ωραία τιμή εισόδου.

(*) Όσον αφορά τα παραπάνω: Μυστικό που το γνωρίζουν πλέον όλοι, δεν λογίζεται μυστικό.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μα βρε παιδια....
Εως τις 29/5 θα πεφτουν οι τραπεζες και ξερετε γιατι;
Για να αγορασουν φθηνα οι εξυπνοι μαριδες που παντα πιανουν τον παλμο της αγορας αγοραζοντας στον πατο και πουλωντας στην κορυφη.

hippy είπε...

Το έγραψα κι εγώ...

"Προφανώς και το ξέρουν κι άλλοι"

Ως προς "το γνωρίζουν όλοι" θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω

ArTaXiA είπε...

Ας το προσαρμόσω λοιπόν hippy μου:

Tο γνωρίζουν όλοι όσοι είναι σε θέση κι έχουν τη διάθεση να επωφεληθούν από αυτό.

hippy είπε...

Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει με κάποιες ειδήσεις είναι ότι ναι μεν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά τις διαβάζουν...στη συνέχεια όμως δεν μπαίνουν στον κόπο να τις συνθέσουν και να εφαρμόσουν μια στρατηγική. Εδώ ξεκινά η δουλειά του επαγγελματία προς τους πελάτες του (ή κάποιου ερασιτέχνη που προτιμά τα λιγότερα αλλά κάπως σιγουρότερα εδώ και 20 χρόνια)

(θυμίζω πως η πρώτη μας επικοινωνία έγινε στον capital στην δημόσια πρόταση της ΣΕΛΜΑΝ)

michele είπε...

απο το Καλοχώρι, ρε τι μας θυμισες τωρα Ηλία

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλη βδομαδα,λεβεντες μου.
Πανω, απο τον 50αρη η ΓΕΚΑΡΑ,(5,9 ο πενηνταρης).
Πλησιαζει επικινδυνα τον 200αρη,(6,27 σημερα ο διακοσαρης).
Βρε λετε να....?????????

michele είπε...

Τα 0,33 τα εχει σχετικα ευκολα, πανω απο εκει θα δυναμώσει ο Πρεμ

Frances είπε...

Hippy ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, αλλά εμείς που είμαστε νεότεροι και δεν έχουμε μεγάλο διάγραμμα στο μυαλό, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την γλώσσας σας. :D εγώ πιστεύω ότι οι εκροές έχουν καταγραφεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ούτως ή άλλως προυπήρξε ισχυρή πτώση.

Έχω ανοίξει μία θέση ΕΥΡΩΒ στα ,375 αλλά δεν τολμάω να την ενισχύσω. Βέβαια κι από αυτά τα επίπεδα θεωρώ ότι μπορεί να δει τα ,46 σε λίγο πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΛΑΜΔΑ ΓΕΚ πως σας φαίνονται σε αυτά τα επίπεδα;

michele είπε...

Φαινεται να απαντησα πριν κανεις την ερωτηση, αλλα εσβησες και ξαναγραψες Frances οκ

michele είπε...

Στο Θεό ανοιγει η MRNA σημερα

THE REBEL είπε...


θα χει πλάκα να είναι το τελ. 5 κυματικό ...αν περάσει το καθοδικό TL πολύ θα το χαρώ ...καλησπέρα https://uploads.disquscdn.com/images/c0358512bcb745b9f9398c1276b01cf44e448bab45fcf6c184971d4282ded2f6.jpg

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Lorac...
Το ονειρο το ειδα..και φωναζε το πνευμα..0.20-0.25..
Ποια;η γιουρομπανκ ;το ρωτησα...απαντηση δεν πηρα..
Βεβαια την πηρα λιγο ακριβοτερα..και πριν λιγο εφυγε με τρεις μοναδες κερδος.
Θα περιμενω να ξαναρθει το πνευμα.

ArTaXiA είπε...

"Οι τράπεζες συμβουλεύουν να διαβάζουμε και τα ψιλά γράμματα και είναι γενικός κανόνας ότι πρέπει να προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας. Πρόκειται για δύο συμβουλές που μια ρωσική τράπεζα δεν ακολούθησε το 2008.

Το 2008 ο 42χρονος Dmitry Agarkov έλαβε προσφορά για συμβόλαιο πιστωτικής κάρτας από την τράπεζα Tinkoff Credit Systems (TCS). Αντί να αγνοήσει ή να πετάξει το συμβόλαιο, ο Agarkov το σάρωσε στον υπολογιστή του και άλλαξε τα ψιλά γράμματα προς όφελός του. Παραδείγματα αλλαγών ήταν 0% επιτόκιο, απαγόρευση επιβολής τραπεζικών χρεώσεων και απεριόριστο ποσό συναλλαγών. Επίσης, για κάθε παραβίαση των όρων εκ μέρους της τράπεζας, η τράπεζα θα όφειλε να καταβάλει 3 εκατομμύρια ρούβλια ($91.000) στον Agarkov, ενώ για εκ μέρους της καταγγελία της σύμβασης θα έπρεπε να του καταβάλει 6 εκατομμύρια ρούβλια ($182.000). Στο τέλος άλλαξε και την ιστοσελίδα του συμβολαίου όπου αναφερόταν η σελίδα της τράπεζας που περιείχε τους όρους. Μετά την τροποποίηση της σύμβασης ο Agarkov την υπέγραψε και την έστειλε πίσω στην τράπεζα, κι η τελευταία υπέγραψε με την σειρά της και του έστειλε την πιστωτική κάρτα μαζί με αντίγραφο του (τροποποιημένου) συμβολαίου.

Το 2010, μετά από 2 χρόνια χρήσης της κάρτας, η TCS προσπάθησε να ακυρώσει την κάρτα του λόγω καθυστέρησης στις πληρωμές, και τότε η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Το 2012 η τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Agarkov με αίτημα να καταβάλει ο τελευταίος το ποσό των 45.000 ρουβλίων ($1.363), ποσό που αποτελούταν από ένα υπόλοιπο που εκκρεμούσε, καθώς και χρεώσεις και προσαυξήσεις λόγω καθυστέρησης στις πληρωμές. Όλα εκτός από το πρώτο ήταν ποσά που παραβίαζαν τους όρους της υπογεγραμμένης σύμβασης. Το δικαστήριο έκρινε ότι η υπογεγραμμένη σύμβαση, δηλαδή αυτή με το τροποποιημένο κείμενο, ήταν έγκυρη, και ο Agarkov ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει μόνο το υπόλοιπο που εκκρεμούσε, δηλαδή 19.000 ρούβλια ($575). Όπως εξάλλου δήλωσε ο δικηγόρος του Agarkov: "Υπέγραψαν τα έγγραφα χωρίς να τα διαβάσουν. Είπαν αυτό που συνήθως λένε οι οφειλέτες στο δικαστήριο: 'Δεν το διαβάσαμε'".

Παρόλο που κέρδισε εκείνη τη δίκη, ο Agarkov δεν σταμάτησε εκεί. Τον Αύγουστο του 2013 ο Agarkov αποφάσισε να ασκήσει δική του αγωγή κατά της τράπεζας, αιτούμενος την καταβολή ποσού 24 εκατομμυρίων ρουβλίων ($727.000) για παραβίαση των όρων της σύμβασης εκ μέρους της τράπεζας, καθώς και για μονομερή καταγγελία της σύμβασης (πάλι εκ μέρους της τράπεζας) χωρίς την καταβολή των 6 εκατομμυρίων ρουβλίων ($182.000) όπως όριζε το συμβόλαιο.

Τελικά η υπόθεση επιλύθηκε εξωδικαστικώς και αμφότερες οι πλευρές αποφάσισαν να αποσύρουν τις αγωγές τους. Όπως δήλωσε ο Agarkov, "Αυτό ξεκίνησε σαν μια πλάκα το 2008 αλλά η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει".

Αφιερωμένο.

Frances είπε...

Michelle δεν περίμενα ότι θα δει και καρφί τα 0,33! χαχαχ

ArTaXiA είπε...

Frances, το να υποαποδίδει κατά 50% η αγορά μας έναντι των μεγάλων ευρωπαϊκών το περίμενες;

michele είπε...

Ναι την παρακολουθω πολυ καιρο απο τοτε που εμαθα οτι εχει σοβαρη υποψηφιοτητα για το εμβολιο ειδικα ενα μήνα πριν Peter :))

hippy είπε...

@ Frances

Ειλικρινά πίστευα ότι (ως πρώην καθηγητής) είμαι υπεραναλυτικός στα σχόλια μου σε σημείο σπαστικότητας για τους έμπειρους συναδέλφους κερδοσκόπους. Εάν κάτι δυσκολεύει ευχαρίστως να το απαντήσω.

michele είπε...

Aπαράδεκτο εκ μερους της τραπεζης, αλλα βεβαια καπως επρεπε να αντιπαραβάλλουν αυτο που του εστειλαν με αυτο που τους εστειλε
δυσκολη νομικη υποθεση και γι αυτο πηγε εξωδικαστικα και βολευτηκαν και οι δυο

παντως εγω κυνηγησα καποιες τραπεζες για καταχρηστικους όρους σε κάρτες χαχα

Frances είπε...

@hippy

Ναι είσαι ξεκάθαρος, όπως παρακολουθώ, απλά οι υπόλοιποι τα μπερδεύουν. Μη σκάτε, θα μυηθούμε οι νεότεροι!

ArTaXiA είπε...

Vlaso, πώς αισθάνεσαι που ακόμη δεν βγάζεις κέρδος στη θέση σου, παρά την σημερινή άνοδο;

Επίσης, πες μας πως αισθάνεσαι που δεν είχες στοπ και έφτασες να χάνεις τα κέρατά σου;

Ακόμα, πώς σου φαίνεται που το πετρέλαιο κάνει υψηλό διμήνου κι εσύ έχεις δώσει τη θέση, την οποία αγόρασες για μακροπρόθεσμη;

Εντωμεταξύ ρε μπαγάσα, τη μαντεψιά να αγοράσεις και την επόμενη μέρα να φας -10% στο κεφάλι, ε;

Άντε τώρα να παίξεις με τα αυτοκινητάκια σου.

ArTaXiA είπε...

"Κι εσύ έχεις δώσει τη θέση που αγόρασες για μακροπρόθεσμη".

streetboy είπε...

Εσυ καρπαζοεισπρακτορα για πες μας για ποιο λόγο σε ετσουξε το +11,65% της ευρωβ; Επειδή δεν το έπαιξες εσύ ή επειδή το πρότεινε κάποιος ενώ εσύ το χλευάζες λέγοντας και γιατί να αγοράσουμε ευρωβ;
Ευτυχώς πάντως που είσαι συνηθισμένος στις χρηματιστηριακές καρπαζιες...

hippy είπε...

Αχ, είναι ωραία να χαίρεται η παρέα...άμα γκρινιάζουμε τέτοιες μέρες δύσκολο να εκτιμήσουμε το δώρο της ζωής

(Yolo αδέλφια)

mixalis mixalios είπε...

Εκτός αν δανειοδοτηθει από το κράτος με ένα επιτόκιο ας πούμε 7%. Τίμιο μου ακούγεται. Θα βγει το κράτος στις αγορές με ένα 2 τοις εκατό, θα το δώσει με 7 στην αεροπορική κι όλα καλά.

mixalis mixalios είπε...

Και θα βγουν οι ζαιοι μετά και θα λένε πως αντί να τα δίνει στους φτωχούς Έλληνες τα δίνει στην elite κτλ κτλ. Γιατί δεν τους δανείζει ο Παπαδημούλης?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εγώ πάντως είμαι μπερδεμένος...
Πόσο ordoliberal είναι η εθνικοποίηση των επιχειρήσεων?
Επίσης τι να λέει η Ευρωπαική επιτροπή ανταγωνισμού?
Είναι κατανοητό ότι η Γερμανία δεν επιδοτεί τις επιχειρήσεις της με χρήματα από EU αλλά δικά της, ωστόσο δεν παύει να είναι μια στρέβλωση των κανόνων.

Μιχάλη το +5% είναι σούπερ αλλά δεν βγαίνει αυτή τη στιγμή το 7% ...χώρος για λαικισμό υπάρχει πάντα και για όλους ζαίοι- ξεζαίοι τα πελατάκια πελατάκια.

Αυτό που οι δικαστές δεν θέλουν να δικάζουν το καλοκαίρι πως σου φαίνετε ...ωραίο?
Κάποιος κάτι ψέλισε για δικαστήρια ανοικτά το καλοκαίρι, πως το βλέπεις θα γίνει?
Οι ζαίοι και οι ξεζαίοι εννοήται ότι θα κάνουν θέμα για την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο κλάδο των δικαστικών.
Θα έχει πλάκα μεγάλη οι δικαστικοί λόγω κορονοιού να πουν τπτ οτι δίχως ακροατήριο δεν γίνεται να δικάσουν ...τα ξαναλέμε σε κανα χρόνο.

hippy είπε...


@ ΜΙΚΡΟΣ

Είναι, νομίζω, η είδηση της ημέρας. Επίσης του αύριο, του μεθαύριο, του αντιμεθαύριο κλπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ταμείο θα προσφέρει επιχορηγήσεις, όχι δάνεια!! Ας μην προκαταβάλλουμε τα γεγονότα πριν ξεδιπλωθούν.

https://www.mikrometoxos.gr/gia-eyropaiko-tameio-anakampsis-500-disek-eyro-symfonisan/