Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΔΕΗ

X.A.A




                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΔΕΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...
Μεγάλη κίνηση του τίτλου από τα χαμηλά των 1,45€ και με break away gap που δημιούργησε μια οριζόντια ζώνη συσσώρευσης την S10-S20, με στήριξη στα 2,38€.
Η μετοχή διέφυγε ανοδικά της ζώνης με επόμενο στόχο την ισχυρή αντίσταση ΡΕ στα 3,16€, σημείο όπου κινείται και ο απλός κινητός μέσος 200 ημερών.
Άρνηση του τίτλου να υπερκεράσει την ΡΕ, θα οδηγήσει τη μετοχή σε διόρθωση με πρώτη στήριξη τα 2,63 της S10 και επόμενη την S20 στα 2,38€ χωρίς να παραγνωρίζεται το gap ( 2,25-2,34€) της 6ης Απριλίου.
Στα υψηλά της ουδέτερης ζώνης και στις 63 μονάδες, βρίσκεται ο ημερήσιος ταλαντωτής RSI 14 προϊδεάζοντας για συνέχιση της κίνησης.
Πανω από την ΡΕ η μετοχή, θα αλλάξει "βήμα" με δυναμική, που θα την στείλει στα όρια του καθοδικού gap της F1 στα 3,92€.



60 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Αργία για τις Αμερικανικές Αγορές σήμερα.
Η ΕΧΑΕ το απόγευμα ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου.
Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλες-ους.

austin είπε...

Μπορεί και το χαμηλό της ΑΛΦΑ στο 0,49 να μην το ξαναδούμε? Και ας έχουμε εκροές την παρασκευή?

Την καλημέρα μου με αγοράστικές διαθέσεις μεν στο ΧΑΑ αλλά χωρις να σπάμε και πάνω σε μετοχές σοβαρές.

austin είπε...

Frances επειδή και εσύ από ότι κατλαβαίνω καίγεσαι για την ΟΤΟΕΛ... Μάλλον τελείωσαν οι πιέσεις. Το νέο της Hertz το περνάει γλυκά. Μάλλον την Πέμπτη στον πανικό έφευγαν εκείνοι που γνώριζαν τι έρχεται στην αμερικανική...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα.
Ζωηρουλα την βλεπω σημερα την ΙΝΤΚΑ,η,ειναι ιδεα μου???

Frances είπε...

Austin αυτό βλέπω κι εγώ έχει πολύ καλή συμπεριφορά η αλήθεια είναι σε σχέση με αυτό που περίμενα για 35.000 κομμάτια που έχει κάνει τα πρώτα 45', από την άλλη βέβαια δεν τολμάω να τσιμπήσω τίποτα, άλλωστε έχω θέση γύρω στα 4,15 ψιλομεγάλη για αυτό κατάλαβες ότι καίγομαι.

Οι insiders το ήξερα από Πέμπτη όντως, το Σάββατο το έγραψε μέχρι και το madame figaro.

Σ' ευχαριστώ πάντως.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Εγώ μάλλον δεν ψωνίζω σήμερα...Όπλα όταν είναι πες μου :)

THE REBEL είπε...


καλημέρα και καλή βδομάδα ...Austin η αλφα κυματικά θα μπορούσε καθότι 1=5 αλλά επειδή είμαι μεγαλωμένος με την τάση θα περίμενα να περάσει πρώτα το 0,60 και το 0,70 ...
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_45f9d1bdf624d29292b936c2ece0684d.png

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα..
Οι εντολες εχουν στηθει..
Πωλησης φιλε Βασιλη..
Θα ξανανταμωσουμε κοντα στο 500.. να παρουμε το τρενο για το ταξιδι.
Ειχες πει πως οταν πουλησω αυτα τα μοναδικα τραπεζοχαρτα που εχω θα μπεις..αλλα αν θες την γνωμη μου..κανε υπομονη.

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :) Ερευνάτε τας γραμμάς φιλτατε ΟΠΛΑ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τας γραφας βρε..χαα

THE REBEL είπε...

ftse
μετά το 1485 είναι το 1525 αντίσταση με στήριξη τώρα 1455...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχαλη ποσο πιθανο θα εβλεπες ενα περασμα του Αμερικανου απο τις 18.000 μοναδες η λιγο παραπανω;
Αυτο και μονο το γεγονος θα ηταν ικανο να μας παει σε νεα προσφατα χαμηλα η περιξ;

michele είπε...

Αυτο ειναι μια ευρυτερη κουβέντα, θα παει; θα παει λιγο πιο πάνω; μπορει να περιμενει κανείς, το ΑΝ και ΠΟΤΕ σε συγκεκριμενη αγορα για να δει εδω τις 500 μονάδες;

Οταν πχ ΕΙΔΕ εδω τις 470 μονάδες χαμηλό του 2012 και διπλο πάτο μπηκε;και αν μπηκε ποσο καθησε μεσα ( ο φοβος τους πεταει εξω πολυ γρηγορα τους περισσοτερους)

Αρα εφοσον μιλαμε για πολλες απροβλεπτες καταστασεις ( μεταδοση ιου- φατμακα-εμβολια-κινητικοτητα πληθυσμου- επηρεασμος απο το καλοκαιρι κλπ)
τιποτα και ολα μαζι ειναι πιθανα. Τα σιγουρα ειναι το πληγμα σε επιχειρησεις και εργαζομενους και τα χοντρα τυπωμενα λεφτα που θα πέσουν

michele είπε...

Ο ΔΤΡ παει προς 303 και βλέπουμε

hippy είπε...

Καλημέρα

τούτη την περίοδο έχουμε δυο τεράστιες αντίρροπες δυνάμεις. Από τη μια τα πολύ άσχημα μακροοικονομικά κρατικά και εταιρικά στοιχεία. Από τη άλλη την τερατώδη αύξηση ρευστότητας (όσα μέτρα πάρθηκαν στην 12ετία από τη ΛΗΜΑΝ μέχρι φέτος, άλλα τόσα πάρθηκαν από το Φεβρουάριο μέχρι τώρα και να δούμε πόσα ακόμα). Θεωρώ λοιπόν πως με τόσο όγκο χρήματος που κινείται με μηδενικά επιτόκια μεγάλο μέρος του θα στραφεί και φουσκώνει τις μετοχές. Σε όλες τις αγορές. Και στην δική μας.

Ωστόσο η εποχή δεν θέλει μόνο ενδιαφέρουσες επενδυτικές επιλογές. Θέλει ετοιμότητα και ταχύτητα για να τις εκμεταλλευθείς σωστά (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα rebalancings). Προσωπικά αποφάσισα τούτο το καλοκαίρι να ξεχάσω τα κλασσικά "πούλα Μάη κι όπου πάει" και να ξεκαλοκαιριάσω 85% αγορασμένος. Φυσικά με τις καλές-σχετικά ασφαλείς εταιρείες όπως ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΑΠΣ, ΤΙΤΑΝ κλπ.

Στον #$%&# ΜΥΤΙΛ εάν δεν ξεκινήσει την ψηφισμένη αγορά ιδίων δεν αυξάνω (αλλά ούτε και πουλάω)

Frances είπε...

k. Hippy επειδή βλέπω έχετε ΕΥΑΠΣ, αν και τώρα έχει ξεφύγει, σε τι εύρος τιμών θα την θεωρούσατε αγοράσιμη για ένα 5-8% με ορίζοντα τα μερίσματα; Νομίζω είναι καλό ένα εύρος γύρω στα 3,00€ - 3,20€.

THE REBEL είπε...

και αυτή καλή είναι να πούμε
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_e7730ddd0661ada3bfee36a4886787db.png

michele είπε...

ΔΕΗ Ηλια; χεχε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

«Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο» πρόσθεσε.


Εντάξει. ..το τερμάτισε ο Άνθρωπος. .

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Eχουμε και λεμε.
Οσοι εχουν μετοχες,αρνουνται να πουλησουν,γιατι πιστευουν στην εταιρεια και τις προοπτικες της.
Αλλοι,ελεφαντες,ειναι υποχρεωμενοι απο το καταστατικο τους να αγορασουν.
Το ρετειλ κατα καιρους πουλαει τις μετοχες του με καλο κερδος με την προοπτικη της διορθωσης,για να τις ξαναπαρουν.
Αυτη ομως, αρνειται να τους κανει την χαρη.Στο μεταξυ, κατεχει και εκατομμυρια ιδιες μεοχες,με αρκετα ευρω κερδος την καθε μια.
Ποια λετε εσεις ,θα ειναι η τυχη αυτης της εταιρειας????
ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

michele είπε...

Το τερμάτισε επειδή είπε την πραγματικότητα ΟΠΛΑ ; η υφεση ξερω εγω ένα 8%, βάζω ένα μέσο όρο απο αυτά που έχουν πει, ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ; δεν θα είναι των φορολογουμένων;

θελετε παραμυθιασμα, λεφτόδεντρα, τι ακριβώς;

ArTaXiA είπε...

Για αρχή, θέλουμε τον Άδωνη να εργάζεται περισσότερο και να εμφανίζεται λιγότερο. Για συνέχεια, θέλουμε να μας πει -κι επειδή χρησιμοποιεί πρώτο ενικό-, εκείνος ακριβώς, όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, τι έχασαν ακριβώς από αυτήν την κρίση.

Μετά συζητάμε και για τα αγαπημένα σου λεφτόδεντρα.

hippy είπε...

"Ο Frances είπε...
k. Hippy επειδή βλέπω έχετε ΕΥΑΠΣ, αν και τώρα έχει ξεφύγει, σε τι εύρος τιμών θα την θεωρούσατε αγοράσιμη για ένα 5-8% με ορίζοντα τα μερίσματα; Νομίζω είναι καλό ένα εύρος γύρω στα 3,00€ - 3,20€."


Κύριε Frances την περίοδο του Πάσχα και μετά αγόρασα 3,000 στο range €3,45-3,60...νομίζω δεν θα την βρείτε στις τιμές που θέλετε (στις οποίες βρέθηκε άλλωστε μόνο το εφιαλτικό 3ήμερο του Μαρτίου όπου μπορούσατε ν΄αγοράσετε και ΟΠΑΠ στα €5,70 ή ΜΥΤΙΛ στα 4,90). Θεωρώ και την τιμή €4 μια χαρά κι αν μετά τα rebalancinqs την βρω εκεί θα αυξήσω τη θέση μου με ορίζοντα τις εκλογές του Τραμπ.

Το έχω γράψει αρκετές φορές άλλωστε πως θεωρώ απίθανο ενδεχόμενο (0% πιθανότητες) νέου lock down ακόμα κι αν ο ιός επιστρέψει με 3πλάσια επιθετικότητα (που επίσης δίνω πιθανότητες <5%). Αλίμονο...1,000,000 ταλαντούχοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο πασχίζουν για το θάνατο του. Είμαι αισιόδοξος για το ΧΑΑ και τις αγορές γενικότερα.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

+2 με 24μυρια τζίρο...δηλ +4 με 50?

Τελικώς υπάρχουν λεφτοδεντρα και το χρηματιστήριο σήμερα είναι ένα :)

Καλά δε μιλώ για Ντόναλντ γιατί το λεφτοδεντρα του είναι ειδική περίπτωση.

hippy είπε...

Άσχετο....κύριε Frances μήπως έχετε λογιστικό γραφείο?

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
ΔΕΗ Ηλια; χεχε

25 Μαΐου 2020 - 1:28 μ.μ.


Νομίζω την δώσαμε απολύτως έγκαιρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτήν Μιχάλη θεωρώ πως πρέπει να την σβήσουμε απ΄το χαρτοφυλάκιο ώστε να γλυτώσουμε τους πειρασμούς ρευστοποίησης και να την δούμε στο τέλος της θητείας του Κυριάκου. Αφού έχει πουλήσει και τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ. Μαζί με το Ελληνικό τα απόλυτα στοιχηματα Χατζηδάκη-Μητσοτάκη που πιστεύω πως θα κερδηθούν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτο ακριβως που λεει ο παιχτης στο (2:44)
Θελω να μου πει..να το καταλαβω τι εχασε αυτος..οι δημ.υπαλ..οι συνταξιουχοι και λοιπες δυναμεις..
Επισεις θα ειχε ενδιαφερον αν εχουν και την δυνατοτητα ολοι αυτοι να λαβουν τις ευνοικες ρυθμισεις αναστολης πληρωμων...και αν τις εχουν για ποιο λογο.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΑΡΤαξια, φιλε μου.
Σε βλεπω που γραφεις εδω,σε βλεπω που γραφεις στον Σολωνα και μαλιστα,με γραφες που χρειαζονται απαντησεις,συζητησεις λοιπον να γινονται και να περνας την ωρα σου.
Εχεις και την κλειστη ομαδα σου,οπως μας εχεις πει.
Συνταξιουχος ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.Και αναρωτιουνται,οι αλλοι που δεν σε ξερουν.
Εχεις καποια δουλεια να κανεις,η ,κοπροσκυλας ολη μερα.
Και γι αυτο που κανεις πληρωνεσαι???
Γιατι η ιστοσελιδα,δε κοστιζει και πολυ ακριβα νομιζω τωρα.Υπαρχουν και οι προσφορες,οποτε....
Ασχολησου επαγγελματικα με το χαα, μιας και πραγματι εχεις λιγες γνωσεις και βγαλε,την....αριστεροτσιμπλα απο τα ματια .Αυτη ειναι ΜΟΝΟ. για τους αχρηστους και γλυφτες.
Και συ εχεις ,οπως ολοι μας,αρκετα στραβα,αλλα ,τιποτε απο τα παραπανω δυο, δεν σε χαρακτηριζει

michele είπε...

Εγω την κουναω Ηλια, απόλυτα τεχνικα και με το δάκτυλο στο πληκτρολογιο γιατι υποχωρει με ..τροπο παντα. Και φυσικα βασιζομαι ΚΑΙ στο 49% ( και λιγοτερο ακόμα του ΔΕΔΔΗΕ).Συμφωνουμε απόλυτα παντως

michele είπε...

Ο ιδιωτικός τομεας δυστυχως παντα πληρωνει τις κρισεις, πρωτος.Βεβαια την πληρωσαν στην παρελθούσα κρίση και οι δημοσιοι και συνταξιουχοι με 50% κατω, εξαφανιση δώρων κλπ. Να ειμαστε δικαιοι, αλλωστε εγω απο την μερια των ιδιωτικών μιλάω ( οπου εκει υπαρχει σαν αντιβαρο και η μεγαλυτερη φοροδιαφυγη) #na_ta_leme_ola

michele είπε...

Bασιλη ειναι κλειστοι οι Αμερικανοι σημερα και ο τζιρος παντα επηρεαζεται σε τετοια περίπτωση

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ.
Να σου γραψω κατι που δεν γνωριζεις.
Τα χρηματα που δινονται τους συν/χους και δημ.υπαλληλους,δημιουργουν πρωτον 1% περιπου αναπτξη στην χωρα και δευτερο κατα συντριπτικα μεγαλο βαθμο,μενουν ΕΛΛΑΔΑ,ειτε με την εσωτερικη καταναλωση,ειτε,με την αποταμιευση.
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τα υπολοιπα, ειναι για τους αδαεις και τους κακοπροαιρετους και εσυ τετοιος ...δεν μου φαινεσαι.

ArTaXiA είπε...

ΤΣΑΜΠΗ, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και δεν σου κρύβω πως είναι κάπως κολακευτικό να έχω μόνιμους haters, άτομα τα οποία περιμένουν κάποια αράδα μου, ή μια άποψη μου, προκειμένου να εμφανιστούν και να γεμίσουν τον τόπο ΣΚΑΤΑ. Η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι πάνω από την οθόνη επειδή ΒΓΑΖΩ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Αυτή είναι η ασχολία μου και αυτό με βιοπορίζει. Εύχομαι, κάτι ανάλογο να κάνεις κι εσύ, γιατί όλοι εδώ τριγυρίζεις. Όσο για την "αριστεροτσίμπλα", αυτό είναι ένα ίδιο των ψηφοφόρων της ΝΔ, όσοι διαφωνούν, με τον Μωυσή, τον Τσιρίδα, τον έναν τον άλλον, είναι αριστεροί. Δεν μπορεί να είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ούτε συνειδητοποιημένοι πολίτες. Οφείλουν να είναι αριστεροί.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα ΤΣΑΜΠΗ. Δεν είμαι αριστερός. Αριστερά είναι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ΝΔ για τον κορωνοϊό, διατάγματα πάνω από ιδιωτικά συμφωνητικά, παραχωρήσεις, συμβάσεις κάτω από το τραπέζι, βοήθεια σε πληττόμενους και μη, χαριστικές διατάξεις για δάνεια, οφειλές, επιταγές και ένας δημόσιος τομέας ανέπαφος, άγγιχτος και εκτός σκανδαλωδώς εκτός πλαισίου. Αυτά είναι αριστερά μέτρα που θα περίμενε κάποιος από μια αριστερή κυβέρνηση.

Μια φιλελεύθερη κυβέρνηση θα εξέδιδε μόνο οδηγίες, δεν θα θεσμοθετούσε. Αυτά πρεσβεύει ο φιλελευθερισμός.

michele είπε...

Φιλελευθερος είσαι όταν σε μια μεγάλη κρίση προσπαθείς να κρατήσεις επιχειρήσεις ανοιχτές, επιδοτείς την εργασία και όχι την ανεργία, ωστε ο ιδιοκτήτης που νοικιάζει στην επιχείρηση να παίρνει τα λεφτά του εστω μειωμένα και όχι ΜΗΔΕΝ αν κλείσει η επιχείρηση.

Θα μου πεις ειναι δύσκολη η πολιτική επιστήμη, τα έχουμε πει αυτά.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι δημ.υπαλ.. δημιουργουν αναπτυξη;
Ερωτηση..αν τους αυξησουμε θα εχουμε μεγαλυτερη;
Επισεις εγω ξερω πως τα χρηματα των δημ.υπ.εγιναν ταξιδια στο εξωτερικο μιας και καθε χριστουγεννα ...πασχα...αρπαζαν 4 μισθους μαζεμενους αν ηταν ζευγαρι...και στην υγεια των κοροιδων...
Μη μιλησω για τα εφαπαξ τωρα..ουτε για τις εισφορες που τους κρατανε απο τον μισθο..εικονικες παντα..
Εγω θα παρω εφαπαξ; και γιατι οχι..θελω και εγω να μου κρατανε βρε παιδι μου ενα ποσο για το εφαπαξ μου..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

AΡΤαξια λιβεντη μου.
Σουχω ξαναγραψει,αυτα σε αλλο και οχι σε μενα, που σε ξερω,καλα.
Εγω,δεν αναρωτιεμαι για οτιδηποτε αφορα εσενα,αλλα το πως πληρωνεσαι οπως γραφεις εργαζομενος στον υπολογιστη σου, αυτα...αλλη εποχη.
Τωρα ουτε πελατες ουτε ...μπαγιοκο.
Για μενα τωρα, σου λεω οτι ειμαι ΜΟΝΟ εισοδηματιας.
Κατι, σαν τους παλιους ραντιερηδες.
ΤΕΛΟΣ, νασαι προσεκτικος οταν απευθυνεσαι σε μενα και ...καλοτροπος.χαχαχα

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ΟΠΛΑ
Αυτα πραγματι γινοντουσαν,ετσι οπως τα γραφεις, παλιοτερα και ηταν απαραδεκτα.
Επισης ,ενας απο του λογους του Ελληνικου δραματος.
Τωρα, αν τους τα κοψεις κι αλλο, η υφεση,,δυστυχωςδεν θαχει γυρισμο.
Και η χρεωκοπια αναποφευκτη
Απλο μαθημα ,πολιτικης οικονομιας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο εδώ στον Μιχάλη για την ψύχραιμη ματιά τού στον ΔΤΡ από την περασμένη εβδομάδα. .όπου εγώ βιαστικός όπως πάντα ήθελα να βγω..
Να τα λέμε ολα..

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Αυτος,ο μπουχ.σας ο Καραμανλης,τι επισκεφτηκε,σημερα.,
Ενα χρονο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ,ουτε στο μηδεν,δεν εχει φτασει ακομη.Στο μειον παραμενει αφου κ,αι ορισμενα ωριμα εργα,που παρελαβε, τιναξε το δεντρο και τα σαπισε.
Μακραν ο χειροτερος υπουργος της κυβερνησης.

michele είπε...

Ευχαριστω ΟΠΛΑ, απλα περαν του τεχνικου της MSCI, ειναι και σε ενα μηνα η αλλαγη του δικου μας FTSE όπου η στάθμιση των τραπεζων θα ανεβει καθως θα πεσει της ΕΕΕ και του ΟΤΕ

Frances είπε...

@hippy

Όχι και δεν ξέρω πως σας ήρθε. χαχαχ

Και είμαι νέος στα κόλπα, εξ'ου και η ερώτηση περί ΕΥΑΠΣ.

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...
Ευχαριστω ΟΠΛΑ, απλα περαν του τεχνικου της MSCI, ειναι και σε ενα μηνα η αλλαγη του δικου μας FTSE όπου η στάθμιση των τραπεζων θα ανεβει καθως θα πεσει της ΕΕΕ και του ΟΤΕ


Από Τετάρτη πρώτα ο Θεός χε χε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τσαμπη...
Πιασε εσυ τον Καραμανλη..εγω τον Αδωνη..θα τους ριξουμε..χαχα..

michele είπε...

4,27 οκ Hippy αλλα τωρα που ανεβαινουν δεν πουλανε αυτοι που ειναι να φύγουν; :)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απο τεταρτη λες Κυριε hippy ;
Δηλαδη ενα πραγμα...με κανατε και ακομα κραταω τα τραπεζοχαρτα..
Απο την αλλη..ναι..με τετοια συμπεριφορα δεν ειναι και ευκολο να τα διωξεις.
Κι αυτη η γιουρομπανκ..εκει που σου βγαζει την ψυχη απο το πρωι( πολλοι πωλητες) φορτσαρει στο τελος..το εχει κανει πολλες φορες η ρουφιανα..

hippy είπε...

Cenergy αύξησε όγκο...βέβαια θέλει κι άλλο για να ξαναπιάσει και ίσως αυτή τη φορά σπάσει τα €1,06...αγωγοί φυσικού αερίου, καλώδια-διασύνδεση Κυκλάδων, Κρήτης...δεν πουλάω λέμε...Βούδας

hippy είπε...

Μιχάλη από τη στιγμή που έχω στο μυαλό μου μια ολοκληρωμένη κερδοσκοπία δεν πολυψάχνω τιμή εισόδου καθώς όπου κι αν αγοράσω πιθανολογώ στις 22/6 υψηλότερη τιμή εξόδου.

Άλλωστε όπως μου ανέφερε πιο πάνω ο κύριος Vlaso έχουμε κι άλλη, εναλλακτική κερδοσκοπία κατά νου

Lorac είπε...

Καλησπέρα κερδοσκόποι!! Από τη μία οι πωλήσεις έως και τις 29/5 λόγω msci και από την άλλη αγορές λόγω ftse. Οπότε καλά πάμε για την ώρα.

Πάντως - βλέπω- πολύ κίνηση στις μπάνκιες μετά από καιρό για δάνεια. Ερώτημα (πονηρό): πόσα δώσανε και με πόσο καθαρό επιτόκιο??

ArTaXiA: "Δεν είναι έτσι τα πράγματα ΤΣΑΜΠΗ. Δεν είμαι αριστερός."
Σκέψου δηλαδή τι απόψεις έχουν όσοι δεν ασχολούνται -εμπειρικά- με τα χρηματοοικονομικά και είναι και αριστεροί!!

michele είπε...

Ηλια, εκανα τοποθετησεις την Παρασκευη χωρις να περιμενω αυτη την εβδομαδα, ισως και γιατι αρκετες φορες στις αναδιαρθρωσεις γινεται το αντίθετο απ αυτο που περιμένουμε

michele είπε...

4.46 Υπαρχουν και αυτοι Lorac και ειναι αρκετοι :))

hippy είπε...

Μιχάλη μου κράτα μια πισινή...παρά την σημερινή μεγαλειωδη κίνηση δίνω αρκετές πιθανότητες (>50%) να ξαναδούμε τις τιμές της Πέμπτης ή πλησίον αυτών).

Διαβάζοντας δε ιστορία, πιθανολογώ επίσης μια κερδοσκοπική κίνηση περί το +10% μέχρι την επόμενη Πέμπτη 4/6 από το κλείσιμο της Παρασκευής 29/5. Φτάνει φυσικά να μην γίνει σεισμός στο μυαλό του Τράμπ. Και μετά λίγο όπισθεν και ανασύνταξη.

Εννοείται ότι δεν αλλάζω πόντο στην άποψη μου για τον κλάδο. Η σαβούρα, της σαβούρας ω σαβούρα. Με το FTSE εύχομαι καλή τύχη στους συναθλητές κι αποχαιρετώ

mixalis mixalios είπε...

Τέτοια κίνηση για δάνεια δεν έχουν ματαξαναδει οι τραπεζικοί υπάλληλοι εδώ και πολλά χρόνια σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες (χεχεχε). Το ατοκο δάνειο έχει επιτόκιο για τις τράπεζες 8%. Οπότε στα δύο δις του τεπιχ υπολογίζουμε 160 εκατ έσοδα. Not bad...

hippy είπε...

Δανείζομαι από το διπλανό μπλογκ του κυρίου Τάκη όπου αιτιολόγησα την δυσπιστία μου για τον τραπεζικό κλάδο

"hippy23 Μαΐου 2020 - 1:38 μ.μ.

Εύχομαι από καρδιάς να πιάσει τους στόχους που επιθυμείτε κύριοι Τάκη και Βασίλη.

Ωστόσο την τιμή ο Χίππης δεν την έβαλε τυχαία. Είχε ποστάρει τότε (7 Μαίου) το report της Goldman Sachs για την ΒΝΡ που είναι τράπεζα όχι υαλοπωλείο με τα πάντα όλα εύθραυστα. Στο οποίο έγραφε:

"Ρ/Ε για 2021 στα 6 και για το 2022 στα 4.5... Μερισματική απόδοση για το 2021 στα 8% και για το 2022 11%...P/BV 0.4....Και αυτά για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας με credit rating A+...η οποία χθες έκλεισε στα €28,38 απέχοντας σχεδόν 50% από το ψηλό έτους €54,22"

Αντίστοιχα η Banco Santander,  με κεφαλαιοποίηση 32 δις έκλεισε χθες στα €1,90 με πτώση 56% απ΄τα ψηλά έτους (€4,26) έχοντας Ρ/Ε= 7....Μερισματική απόδοση 11,20% και  P/BV 0.3

H UniCredit (CRDI) μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας με κεφαλαιοποίηση 15 δις έκλεισε χθες στα €6,73 με πτώση 54% απ΄τα ψηλά έτους (€14,44) έχοντας Ρ/Ε= 4,6...Μερισματική απόδοση 7,60% και  P/BV 0.25

Αντίστοιχα η ΑΛΦΑ (και όλες οι υπόλοιπες) δεν έχουν Ρ/Ε αφού στην πραγματικότητα είναι ζημιογόνες, μέρισμα ίσως δώσουν στην 2η τετραετία Μητσοτάκη και αν, P/BV 0,2 (μαϊμού με τόσα δάνεια και αναβαλλόμενη φορολογία).

Αυτά βλέπω και μαυρίζω για τον τραπεζικό κλάδο στην χώρα μας...καθώς θεωρώ επίσης ότι α) οι ξένοι είναι επαγγελματίες και όχι κουτόφραγκοι να τους δουλέψουν οι Ψάλτες και οι Μυλωνάδες και β) οι μαριδαίοι είναι εν πολλοίς άφραγκοι.

Φυσικά και το χρηματιστήριο δεν είναι μόνο νούμερα, φυσικά και έχει σημαντικότατο ρόλο η ψυχολογία της αγοράς, θα είχε ενδιαφέρον (για μένα) εάν αιτιολογούσατε και τις τιμές που πιθανολογείτε (ειλικρινά, μ΄ενδιαφέρει η γνώμη σας)

ΥΓ επειδή ΔΕΝ μου αρέσει η συμπεριφορά της ΑΛΦΑ στο ταμπλό σκέφτομαι να προτιμήσω άνοιγμα θέσης στην ΕΤΕ πριν το rebalancing της Παρασκευής (με το σκεπτικό ότι έχει και το ασημικό της, την ασφαλιστική αν κάτι μου στραβώσει στην κερδοσκοπία)."

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ναι σύντροφοι είμαστε πολλοί :)

hippy είπε...

Οι καλοί συνάδελφοι είχαν πιθανολογήσει τιμές μεγαλύτερες του 1 ευρώ για την ΑΛΦΑ.

Frances είπε...

Εγώ την Παρασκευή την ψώνισα την ΕΥΡΩΒ πάντως και κακώς που δεν τόλμησα για παραπάνω.

Ζείτε επικίνδυνα παιδιά, αφού sky diving δεν κάνουμε!

michele είπε...

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμη τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου από Δήμους και φορείς του Δημοσίου προς το Υπερταμείο από τον Ιούνιο 2018 έως τον Ιούνιο 2019.

Μια σωστη δουλεια, εκαναν αυτοί οι κατσαπλιάδες τα 4,5 χρόνια που κυβερνούσαν τουλάχιστον σε θεσμικό επίπεδο;

ArTaXiA είπε...

Πάντως φίλοι παίκτε να συμφωνήσουμε όλοι πως για μπουμπούνας καλά τα πηγαίνω, ε;

Έξι σχόλια ο τραμπαρίφας σήμερα, τα τρία με ευθεία αναφορά σε εμένα χωρίς να έχει προσκληθεί, και τα υπόλοιπα δύο με έμμεση αναφορά, τύπου "κρύβε λόγια".

Έρχονται άσχετοι και με ρωτούν: "Εσύ είσαι ο ArTaXiA"; Και από πού με ξέρουν; Από τον Vlaso, τον Streetboy (άλλος καμένος) και τον ΤΣΑΜΠΗ (new entry). Συνεχίστε έτσι παιδιά. Φήμη-Πελατεία. Εσείς τη φήμη, εγώ την πελατεία.

ArTaXiA είπε...

Συνέχισε να ασχολείσαι μαζί μου.

George Papadopoulos είπε...

αγαπητέ Τσαμπη εγώ όταν κοιμάμαι μετράω περιστέρια και είναι πολλά καμιά φορά δεν τα προλαβαίνω