Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΜΟΗ

 X.A.A 



 





      
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ONLINE 
ΜΟΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η πτωτική σφήνα ( falling wedge) SD- SD1 παρά το γεγονός ότι η μετοχή προσπάθησε να αποφύγει την καθοδική της λύση, τελικά, επιδεικνύοντας αδυναμία να προσεγγίσει τον ακμο 30 ημ , λύθηκε καθοδικά και οδεύει προς τα χαμηλά περιόδου και έτους  στα 8,60€ που επισημαίνονται με το γράφημα.

Το 8,60€ αποτελεί ισχυρή στήριξη , αλλά μόνο η επάνοδος στη ζώνη του gap ( 9,89-10,53€) θα δώσει ελπίδες για οριστική αντιστροφή πορείας του τίτλου, ενώ η υπέρβαση των 11€ θα μεταβάλλει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική.
Ο ταλαντωτής Rsi 14 μόλις εισήλθε στην υπερπουλημένη ζώνη. 

36 σχόλια:

austin είπε...

Επειδή φάγαμε το καλό χωσέ την Δευτέρα...Κρατάμε ακόμα καλά.

Καλή ευκαιρία να έκλεινε και το γκαπ ο τραπεζικός αλλά δεν το βλέπω για σήμερα. Ιδωμεν.

Καλημέρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Καλά πάμε.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Πάντα..
Αφήστε τα χρηματιστήρια και πάτε να αγοράσετε κανα άρβυλο της προκοπής..αν και με έχουνε πει ότι έχουν βελτιωθεί τώρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin θυμάσαι που σου έγραψα ότι πολλές χώρες επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα?
Και ακόμα είναι αρχές Οκτωβρίου.

michele είπε...

Καλημέρα, καλό μεσημερι σε όλους :) Μεχρι 612 "αντέχεται" η πτωτική κίνηση γιατι εχουμε ισχυρη στηριξη που σημαινει οτι μονο αν χαθει αυτη παμε 585
ειναι το κατω μερος της μεγάλης συσσωρευσης που εχουμε απο τις 25 Μαϊου μέχρι σημερα.
Αυτα σε επίπεδο ΓΔ

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=524187

Μιχάλη, άκουσες εσύ κάποια φήμη?

Lorac είπε...

Ας υποθέσουμε το αρνητικό σενάριο εξόδου για ΜΟΗ από δείκτη MSCI, τότε έχουμε εικόνα πόσες μτχ θα πωληθούν? Ρωτάω για να δούμε αν τα έως 5 εκατ. τεμάχια αγορές ιδίων που ενεργοποίησαν (με χαμηλότερη τιμή τα 8) αρκούν για να καλύψουν μέρος της προσφοράς.

michele είπε...

Ανδρέα οχι δεν ακουσα αλλα εβλεπα τις τελευταίες μέρες μια κινητικότητα. Το πακετο ειναι ιδιαίτερα μεγαλο για να σκεφτώ οτι είναι απλο παρκάρισμα.Χτες εκανε οντως μπολικο ογκο για τα δεδομένα της φυσικα

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΤΕ - ΠΕΙΡ...
εχουν πολυ καιρο που πανε μπαρα-μπαρα στην τιμη και στη μεση κεφ/ση ...1/2 αναλογια.

χασαμε και τον "δεξιος"να μας εξηγησει

Andreas D. είπε...

Οκ, ο Θεός βοηθός !!

hippy είπε...

Ο Lorac
Ας υποθέσουμε το αρνητικό σενάριο εξόδου για ΜΟΗ από δείκτη MSCI, τότε έχουμε εικόνα πόσες μτχ θα πωληθούν? Ρωτάω για να δούμε αν τα έως 5 εκατ. τεμάχια αγορές ιδίων που ενεργοποίησαν (με χαμηλότερη τιμή τα 8) αρκούν για να καλύψουν μέρος της προσφοράς.

15 Οκτωβρίου 2020 - 3:45 μ.μ.


Αυτό το σενάριο, δηλαδή αντικατάσταση της ΜΟΗ απ΄τον ΜΥΤΙΛ στον MSCI, "παίζει" πολύ καιρό. Τελευταία μάλιστα ακούγεται πως θα υπάρξει ταυτόχρονα και είσοδος της ΤΕΝΕΡΓ (οι αισιόδοξοι μιλούν και για ΔΕΗ προσεχώς). Το θέμα είναι ότι α) η διοίκηση άργησε να πιάσει το κλίμα της εποχής (ΑΠΕ) και β) πιέζεται και το ομόλογο.

Lorac είπε...

Οι "Αγορές" πέρασαν το μήνυμα σήμερα για ενίσχυση-συνέχιση του PEPP στους ευρωπαίους πολιτικούς ταγούς. Μέχρι τώρα οι εγχώριες τράπεζες έλαβαν σχεδόν 30δις από την ΕΚΤ, αλλά πολύ μικρό ποσοστό διέθεσαν για δανεισμό στις επιχειρήσεις, ενώ στη στεγαστική πίστη είχαμε αρνητική επέκταση. Αναμένουμε αυτή η ρευστότητα να μπει στην πραγματική οικονομία για να δούμε καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες. Μέχρι τότε εσωστρέφεια, οπότε επενδυτικές επιλογές τύπου "ψαρεύω στα βαθιά με φουρτούνα" ή στοχευμένες αγορές σε εταιρίες που του χρόνου θα είναι καλύτερα από τώρα.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό η περιοχή του 8-9 είναι πολύ ενδιαφέρον για την ΜΟΗ

hippy είπε...

Ότι κάποια σε κάποια τιμή θα αντιδράσει η μετοχή της ΜΟΗ είναι σίγουρο κύριε Lorac. Την σύνδεση που κάνετε με τις ζομποτράπεζες δεν την καταλαβαίνω. Βασικό πρόβλημα είναι η αύξηση του περιθωρίου διύλισης, η αύξηση-επαναφορά κατανάλωσης του τζετ-οιλ στα προ πανδημίας επίπεδα της (πολύ αμφίβολο τούτη την περίοδο) αλλά και των μεταφορών γενικά.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αδυνατώ να καταλάβω γιατί στο 2ο τρίμηνο ΔΕΝ αυξήθηκε η αξία των αποθεμάτων παρά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου Μάιο, Ιούνιο. Αδυνατώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα επένδυσης στον τηλεοπτικό σταθμό. Δεν μου αρέσει η αύξηση του συνολικού χρέους στο 6μηνο στα 835 εκ από 350 εκ στο τελος του 2019 (βέβαια υπάρχουν και 740 εκ  συνολικό cash => οι ομολογιούχοι δεν ανησυχούν προς το παρόν).

Η πιθανή αποβολή απ΄τον MSCI για μένα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Βασικός όρος συμμετοχής μιας εταιρείας σε αυτόν τον δείκτη είναι να έχει κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 1 δις (997 εκ σήμερα η ΜΟΗ). Εάν συνεχίσει πτήσεις σε χαμηλότερα επίπεδα  αυξάνουν οι πιθανότητες αποβολής της.

hippy είπε...

Εν τω μεταξύ περιδιαβαίνοντας στα μπλογκς διεπίστωσα ότι οι αγοραστές της μετοχής πιθανολογούν-στοχεύουν σε επαναφορά της τιμής αν όχι στα € 20 τουλάχιστον στα € 17-18. Έψαξα την πορεία της μετοχής σε κάπως μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είδα ότι:

Το 2009-10 έπαιζε περί τα € 8
Το 2011-12 έπαιζε περί τα € 7
Το 2013-14 έπαιζε περί τα € 8 (ξανά)
Το 2014-16 έπιασε τα € 12-13
Το 2017-19 έκανε το τίναγμα στα 20 (και πάνω)

Με το διυλιστήριο 2πλάσιας δυνατότητας Star στη Σμύρνη να έχει ολοκληρώσει την συντήρηση του το 1ο τρίμηνο φέτος και το πετρέλαιο σε πίεση μου φαίνεται λογική μια επιστροφή max στο 2014-16

Εσείς κύριε Lorac τι στόχο έχετε?

kostas είπε...

Η μόνη έχει πέσει 20/. παραπάνω από ΕΛΠΕ τον τελευταίο μήνα. Ξεκάθαρα msci η πτώση. Αγορά 12/11 τα μισά και βλέπουμε

Lorac είπε...

hippy είπε...Την σύνδεση που κάνετε με τις ζομποτράπεζες δεν την καταλαβαίνω.

Καλημέρα σας. Η σύνδεση έγινε με το "επενδυτικές επιλογές τύπου "ψαρεύω στα βαθιά με φουρτούνα" ή στοχευμένες αγορές σε εταιρίες που του χρόνου θα είναι καλύτερα από τώρα." με στόχο τα 12 κ.Hippy που το θεωρώ εφικτό σημείο αντίδρασης από όποιο χαμηλό περιόδου και μάλιστα εντός του 1ου εξαμήνου 2021, που συνιστά αξιοπρόσεκτη ποσοστιαία περίπτωση για εμάς τους ταπεινού κερδοσκόπους.

Το star είναι ανταγωνιστικό με ΜΟΗ? Εγώ βλέπω πχ Άραβες να επιβάλλουν σταδιακά προστατευτικές πολιτικές έναντι της Τουρκίας.

austin είπε...

Φάνηκε από τις τράπεζες χθες ότι δεν θέλανε άλλο χωσέ στον τραπεζικό. (μόνο η ευρωβ που είχε κρατήσει καλά)

Ιδωμεν...

Την καλημέρα μου

austin είπε...

Αυτά τα τούβλα στον πωλητή για τον Μυτιλο ως τι να τα εκλάβουμε?

ArTaXiA είπε...

Ευτυχώς ρε παιδιά που σας απήλλαξα από τα σχόλια μου και ξαναέγινε "χρηματιστηριακό το blog".

Τέτοιο οίστρο απόψεων, προτάσεων και σκέψεων είχα να δω από το 2019 που το χρηματιστήριο μας είχε την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως (μέχρι να εκλεγεί ο Κυριάκος μας βέβαια, γιατί από κει κι έπειτα έχει την χειρότερη)

Λυσσάξτε τώρα κι αρχίστε το λιβάνισμα.

kostas είπε...

Εσείς κάνατε κάποια πρόταση και δε το είδαμε;

ArTaXiA είπε...

Θα έκανα, αλλά δεν ήθελα να σας κλέψω τη δόξα, καταλαβαίνετε!

austin είπε...

Να σημειώσω δε, ότι η κίνηση που έκανε το ΧΑΑ πριν την εκλογή του Μητσοτάκη, ήταν διόρθωση μίας υπερβολικής υποτίμησης στις τελευτταίες μέρες του Τσίπρα.

Αρτ, γενικά τι να πει ο κόσμος?? Παίζει να είναι η 100η φορά που ο κόσμος περιμένει να σπάσει πάνω το μαγαζί (από τότε που ήταν στις 900) και τελικά φεύγει πίσω γοργά και κοφτά.

Εδώβ πλεόν έχουμε και σοβαρότατα χαρτιά να έχουμε μπει στην εντατική το τελευταίο καιρό (Μπελα, ΟΤΕ, ακόμα και ο Μυτιλος είδε το 10άρι και έφυγε κάτω απότομα χωρίς να επιστρέψει).

ArTaXiA είπε...

Ο κόσμος μια χαρά ξέρει να λέει πόσο ωραία είναι η ζωή όταν π.χ. η ΕΛΛΑΚΤ ανεβαίνει 30%, ή όταν η CENERGY φεύγει πάνω, ή ακόμη όταν κάποιο ξεχασμένο χαρτί με 50-100 κομμάτια ημερήσιο όγκο, ξυπνάει από κάποιο lobby και όλως περιέργως "το είχαν επισημάνει ένα μήνα πριν".

Επίσης ο κόσμος ξέρει πάντοτε να αποδίδει στην κυβέρνηση όλα τα τυχόν καλά που συμβάινουν στη χώρα "νικήσαμε τον κορωνοϊό", "η τιμή των ομολόγων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο", "εμβληματική η επένδυση στο Ελληνικό", αυτός ο ίδιος κόσμος, όταν ο Ερντογάν αλωνίζει στο Αιγαίο, επικαλείται "το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, που τον κάνει αψυχολόγητο", ποτέ την μαλθακότητα της ελληνικής πολιτικής, την δε πόρτα που τρώει η ελληνική διπλωματία στις διεθνείς συναντήσεις την βαφτίζουν "υποσχέσεις για μελλοντικές κυρώσεις". Τον φιάσκο του "Μεγάλου Περίπατου", το μετονομάζουν "πιλοτικό έργο" και τις μεγαλύτερες εκροές ξένων κεφαλαίων στο ΧΑΑ από το 2010 την φορτώνουν στον κορωνοϊό.

Δεν τους αδικώ όμως. Τη δουλειά τους κάνουν.

Εκείνους που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι όσους τους πιστεύουν και δεν τους ξεμπροστιάζουν. Δεν θα συνεχίσω όμως, διότι τούτο δω είναι "χρηματιστηριακό blog", ένα εκκολαπτήριο ιδεών και δεν θέλω να χαλάσω την ωραία εικόνα που έχει λάβει κατά την απουσία μου.

Χαίρετε και αγαλλιάστε!

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

ΚΜΟΛ και ξερό ψωμί... χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

τελος ο τσαβηςροκας απο τον ΠΑΟ.
και τι θα απογινομεν τωρα;;

αυτον τον ηλιθιο τον Αλαφ ποτε θα τον τελος;;

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Ποιος Αλαφ εδώ έχουμε μέχρι τον Μπόρις Τζόνσον να παίζει χοντρό παιχνίδι για έξοδο δίχως συμφωνία...σαν Μονέ έχουμε γίνει ..αναφέρομε για την ΕΕ φυσικά γιατί ακόμα δεν μπήκε ο Ηρακλής και πάμε για bad bank.
Γενικά υπάρχει κάτι θετικό στα νέα η μόνο ανασφάλεια?

Andreas D. είπε...

Βασίλη,

τα μόνα θετικά είναι τα κρούσματα!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Εγω,ο Μεγαλος,ο Τρανος,πολιτικολογος και χρηματιστης,να χανω ενα ολοκληρο ευρω ανα μετοχη,σε τρεις μερες!!!!!!!!!Που να πω το πονο μου.Η καλυτερη αμυνα λοιπον,ειναι η επιθεση!!!!!!!!
Εκει που τογραφα ,δεν τολμω να εμφανιστω,γιατι, ολο και καποιοι θα θυμηθουν την αγορα μου και ισως με κραξουνε!!!!!!!!!
Οταν ξεπεραστει αυτο ,θα εμφανιστω,να πω καμια εξυπναδα παλι κι εκει.
Πως μουχουν γραψει κατα καιρους,διαφοροι??????
Ουτε το ληγοντα δεν πιανω!!!!!!!!
χαχαχαχα
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ !!!!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Να χαιρεστε φιλοι μου και καλο ΠΣΚ.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...


Ο/Η kostas είπε...

Εσείς κάνατε κάποια πρόταση και δε το είδαμε;

16 Οκτωβρίου 2020 - 12:35 μ.μ.
Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...

Θα έκανα, αλλά δεν ήθελα να σας κλέψω τη δόξα, καταλαβαίνετε!

16 Οκτωβρίου 2020 - 12:41 μ.μ.


Γιατι το ρωτατε αυτο κε KOSTAS????????
Εγω γραφω παντοτε,με διαζυγιο... στο λογο μου!!!!!!!
Τι ,δεν με πιστευετε??????
Ε ,τοτε κι εγω δεν ξαναγραφω εδω!!!
Και για να με πιστεψετε θα σας το ξαναπω και αλλες 50 φορες!!!!!!
χαχαχαχαχαχα


Σ'αγαπω στ'αληθεια και σε συμπαθω ειλικρινεστατα!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

ArTaXiA • 3 μέρες πριν

Πάντως, εγώ σήμερα κάτι ΜΠΕΛΑ τα αγόρασα, δεδομένου πως ουδεμία χειρότερη εξέλιξη αναμένω σε σχέση με τα προαναγγελθέντα και γνωστά του κ. Βακάκη. Change my Mind.

Χαιρετίζω τους αξιότιμους επενδυτάς

austin είπε...

Επενδυτές...χθες τρώγαμε ξύλο γιατί έπεφτε ξύλο στα έξω. Σήμερα???

hippy είπε...

Χαίρετε

σωστό (ως προς το πνεύμα) το σχόλιο σου φίλε καλλιτέχνη στις 1:01 να συμπληρώσω όμως ότι άλλο Ελλάκτωρας κι άλλο Cenergy. Την οποία Cenergy αναφέραμε στα μισά του Μαίου (αν θυμάμαι) καλά περί τα € 0,90. Θα πω τα ίδια με τότε...ο κλάδος είναι hot (σωλήνες-καλώδια), η εταιρεία έχει γυρίσει σε κερδοφορία από το 2019, έχει υψηλό ανεκτέλεστο => νομίζω ότι αξίζει να διακρατηθεί. Για τον Ελλάκτωρα τι να πούμε...προσευχές και λαμπάδα στο μεγαλοδύναμο να διατηρηθεί η τάση μέχρι τα €1,80-1,90.

austin είπε...

Ζωντάνεψε πάλι το σαμάρι.

Ρουφιάνες οι τράπεζες (τα έχεις πει hippy)...πάνω που νομίζεις ότι τις χάνεις για σωστή τιμή εισόδου γυρνάνε πάλι πίσω

hippy είπε...

Όχι όλες οι τράπεζες austin...η ΕΛΛ έχει εξαιρετική συμπεριφορά λόγω μερίσματος...η οποία μάλιστα μετά την απαλλαγή από το κρατικό χαράτσι μου επέστρεψε στην χρημ/κή τα χρήματα που είχαν κακώς κρατηθεί το 2017 και 2018 (νομίζω).

Απ΄τις μετοχές που παρακολουθώ νομίζω πως και η ΟΤΟΕΛ δείχνει καλή συμπεριφορά...ενίσχυσα λίγο χθες (με κάθε επιφύλαξη βέβαια σε δαύτη λόγω της ομόσταυλης αεροπορικής )

ArTaXiA είπε...

Μωρέ μπράβο "χρηματιστηριακό blog" και ούτε ένας δεν βγήκε να πει γιατί η ΜΠΕΛΑ δεν είναι για αγορά. Να μιλήσει με νούμερα και στοιχεία, να υποστηρίξει την άποψή του, να πει "ρε συ ArTaXiA, είσαι βλάκας και άσχετος που ξεκίνησες να αγοράζεις ΜΠΕΛΑ, εγώ θα τη σορτάρω γιατί τη βλέπω για κάτω".

Αλλά τέτοια ζουλάπια που είσαστε το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να λέτε πίπες, να τραβάτε γραμμές (διότι από χρηματοοικονομική ανάλυση είστε ανίδεοι) και να παριστάνετε τους καμπόσους.

Χαϊβάνια!