Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΧΑΑ LIVE 


                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟNLINE

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
του καλού φίλου Γιάννη Χαραλαμπίδη, συζήτησα μαζί του θέματα που άπτονται της Τουρκικής Οικονομίας αλλα και θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ζητώ επιείκια, δεν ειμαι και τόσο εξοικειωμένος 😊

37 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σας.
Το ΧΑ..χτύπησε πάνω σε συγκεκριμένα σημεία. ..διαβάζω. ..και απόλυτα προβλέψιμα γύρισε πίσω χθες..όχι τα Ελληνοτουρκικα δεν το επηρέασαν. ..Αυτά διαβάζω από τραβογραμμιαδες που βέβαια αν δεν υποστηρίξουν κάτι τέτοιο δεν θα έχουν συνδρομές. .βαρύ βέβαια αυτό που λέω...αλλά να είσαι τόσο To the point και να έχεις συνδρομές για να βγάζεις μεροκάματο δεν συνάδει με το μέγεθος των προβλέψεων που δίνεις..υποτίθεται ότι όταν είσαι τόσο παιχταράς κερδίζεις από τα τρειντ σου και τις επιλογές σου και όχι από τα δεκαευρα..
Πάμε παρακάτω. ..
Χτύπα τον Τούρκο επιτέλους. ..ριχτου και βύθισε το ουρους..κάτι τέτοια ακούω και γελάω. ..Θεέ μου δωστους φώτιση...Ωραία τον χτυπάς. ..αλλά θα σε χτυπήσει και αυτός και ερωτώ. .είμαστε σε θέση να χάσουμε δύο τρία νησιά σε μια νύχτα? Είμαστε σε θέση να πάμε πίσω 100 χρόνια ακομα?..γνωρίζουν αυτοί που λένε ριχτου στο ψαχνό. .ότι την άλλη μέρα δεν θα έχουν ούτε καταθέσεις ούτε σύνταξη ούτε δουλειά? Μπα. .ψιλά γράμματα. ..ποιος να το σκεφτεί αυτό. ..το θέμα είναι να του ρίξουμε. .να τον βουλιαξουμε αγνοώντας τις συνέπειες. ..
Και όπως σοφά έλεγαν οι παλαιότεροι. .Όταν τσακώνονται ένας έξυπνος και ένας βλαξ..δίκιο έχει πάντα ο βλαξ.
Και τι θα κάνουμε θα πει ο άλλος. ..θα κάτσουμε να μας απαυτοσει ο Τούρκος? Όχι βέβαια. ..Απλά θα το απολαύσουμε όπως τόσα χρόνια στην Κύπρο και αλλού.
Καλημέρα σας και πάλι.
Κρατάτε νερό. ..έχει ξηρασία το μέλλον.

austin είπε...

Καλημέρα. Οπλα, η σιγουριά είναι κακό πράγμα... Έτσι και εγώ ήμουν σίγουρος χθες ότι δεν έγινε κάτι και ενώ έδωσε καλές τιμές εξόδου χθες, δεν βγήκα από τα τζογαδόρικα τραπεζόχαρτα.

Από το χθεσινό άρθρο:
https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/to-prasino-project-mamouth-pou-tha-apogiosi-tin-mitilineos-ke-to-blokaki-tou-dimitriadi

γράφει: Στουρνάρας: «Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο»…
""Η στήλη πληροφορείται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα μετά την πρόταση για την Bad bank που του έστειλε ο κεντρικός τραπεζίτης. Ούτε τηλέφωνο, ούτε mail, ούτε καν ένα sms…

Μου λένε ότι το Σταϊκούρας πρέπει να πάρει το ΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο διοικητής περιμένει και όσοι διάβασαν την πρόταση λένε ότι είναι πλήρης, χωρίς κενά και αμφιβολίες. ""

Άρα ίσως με αφορμή ο τούρκου να υπήρχε μία υπερβολή. Ξέρεις όμως... αν έχουμε θετικά νέα από το παραπάνω, και δεν έχουμε σύρραξη με τον Τούρκο... Το ράλλι θα είναι εφάμιλλο της ΔΕΗ...

Χρηματιστηριακά, και παρότι με γκαντεμιά περίσσια, ότι πιάνει ο Μητσό το κάνει τρένο, σε αντίθεση με τον Τσίπρα που ότι έπιανε το ξεφτίλιζε.

hippy είπε...

Η Ελλάδα είναι το ανατολικό άκρο της ΕΕ. Άρα εάν είναι να επιτεθεί* θα πρέπει στις μονάδες να συμπεριλαμβάνονται γάλλοι, ολλανδοί, αυστριακοί στρατιώτες (λέμε τώρα). Άψογα χειρίζονται μέχρι στιγμής το θέμα Μητσοτάκης-Δένδιας


*(ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο η επίθεση-δεν έχει ξαναγίνει απ΄όσο θυμάμαι πόλεμος μεταξύ δυο χωρών του ΝΑΤΟ-κι ο πλανήτης έχει ακόμα αρχηγό όσο κι αν είναι απησχολημένος με τις εκλογές του)

Καλημέρα, καλή συνεδρίαση (και τις διορθώσεις τις θέλουμε, ιδιαίτερα τις βαθειές κι αναίτιες)

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Πλειονες εξ'ημων των πολεμοχαρων,εχω την αισθηση οτι, η ειδικοτητα που ειχαμε στο στρατευμα ηταν,''ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ PLAY STATION''.Στην πρωτη γραμμη των μετοπισθεν,μαλιστα.
Καλημερα αγαπητοι.

austin είπε...

Για την ώρα δεν υπάρχει κατάρρευση... Και αν υποψιαστώ..ότι το χθεσινό ήταν το χαμηλό για το παραπάνω που (τυχαίνει) να γράφω τι να πω...

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω να ακουσατε το Μικε(μας)σε συνεντευξη στο ΣΚΑΙ...

και σανωτερα φιλε

michele είπε...

Καλημέρα σε όλους :) Ευχαριστω Μπαρμπα, δεν εχω την εμπειρια του ραδιοφώνου ως συνεντευξιαζόμενος ηταν και Κυριακη πρωι που συνηθως υπολειτουργω
αλλα πιστευω τα ειπα καπως κατανοητα για το μεσο ακροατη.

austin είπε...

Ωραίο το σεντούκι...αλλά το παηγυρικό τρακάρισμα του Τιτάνα και η ατακτη οπισθοχώρηση...είναι σπαστική. Το σεντούκι του μυτιλου καλύτερο!

austin είπε...

Μιχάλη πολύ καλός αν και "άπειρος" στο ραδιόφωνο!

michele είπε...

Ευχαριστω Αustn. Mια ακόμα συνεδρίαση που θα την χαρακτήριζα "σικε" με την εννοια της πρωινης "ουρας" απο την χτεσινή και γυρισμα Κατω απο 655 ειναι αδιαφορη τεχνικα, οπως αλλωστε και μεχρι το 630
οι μετοχες βεβαια εχουν την διακυμανση τους αλλα η αγορα παραμενει ατασική

hippy είπε...

Ο/Η austin είπε...
Το σεντούκι του μυτιλου καλύτερο!


Ωραίο το άρθρο για τον «πράσινο» Μυτιληναίο...όσο προχωράμε προς τις 10 Νοέμβρη θα παίζει και το σενάριο εισόδου στον MSCI...υπάρχει πάντως κι ένα μικρό αγκαθάκι σχετικά με το ποιος θα καλύψει την τρύπα των 200 εκατ του ΕΤΜΕΑΡ...μια απ΄τις προτάσεις που δέχεται ο Χατζηδάκης (που δημιούργησε το πρόβλημα) είναι επιμερισμός μέρους του τιμήματος στο σύνολο των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

austin είπε...

Θαρρώ πως η αγορά περιμένει την απόφαση του Μαξίμου...

Ιδωμεν

austin είπε...

Βεβαίως...σήμερα διορθώνουν οι αγορές και θέλουμε ένα καλό νέο για πάνω...Αλλιώς θα ακολουθήσουμε την ρότα του ΟΠΛΑ

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλο μεσημερι.
Σκεφτηκα οτι,οταν η ΓΕΚΤΕΡΝΑ,σπασει πειστικοτατα,το 6,65 ,τοτε θα παει και ο Γ.Δ.,πανω απο το 660μον.
Ισως ομως, να κανω και λαθος.

austin είπε...

Hippy, παρά την αντίδραση της ΜΟΗ τότε που έγινε... Η εκτίμηση σου πολύ σωστή. "Καλύτερα ας χάσω 50 σεντς"... Ταλαιπωρία συνεχίζεται

μπαρμπαλιας είπε...

απο τα καλυτερα χαρτια ΠΛΑΘ...
καλη εταιρια απο παλια αλλα χωρις εμπορευσιμοτητα.ο βιρους την εφερε στην πρωτη γραμμη και δε διορθωνει

μπαρμπαλιας είπε...

γεκ-ΜΥΤΙΛ αντιθετες πορειες

austin είπε...

Μυτιλος σε μοντέλο Τενεργ.

Πουλάς και μετανιώνεις. Σε κάθε βύθιση ευκαιρία αγοράς.

hippy είπε...

Ναι (προς ώρας) καλά τη διαβάσαμε την ΜΟΗ. Νομίζω -ελπίζω-θέλω να έχει γίνει το ίδιο και στην ΟΤΟΕΛ.

hippy είπε...

Πριν λίγο πήρα και τα πρώτα ΠΕΤΡΟ. Καλό χαρτί, καλό management, ωστόσο εγώ τα πήρα για την αδρεναλίνη (ξεπέτα)

austin είπε...

Πετρο μάλλον έχει ακόμα πωλητή. Εσύ βέβαια έχεις και υπομονή μεγάλη...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Περιμενοντας την αυριανη ημερα,ως ημερα ανοδου,ευχομαι καλο απογευμα,σε ολους.!!!!
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ!!!!!

hippy είπε...

Όντως έχει πωλητή ο ΠΕΤΡΟ (κι εγώ στο μ/μ το διάβασα). Έχει όμως και 2,10% μέρισμα και τις πωλήσεις αυτοκινήτων να ανακάμπτουν.

Δεύτερη αγορά (και τέλος) κοντά στα χαμηλά της 24ης Αυγούστου € 3,84 εάν πάει

Lorac είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το ηχητικό Μιχάλη! Αυτήν την αλληλεπίδραση Αγορών και γεωπολιτικής τη διάβασα πρόσφατα και σε άρθρο σχετικό με τι Gopinath (του ΔΝΤ). Εσείς οι παλιότεροι μπορείτε να μας πείτε αν ήταν πχ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έτσι ή τότε μόνο οι Αγορές (δηλαδή τα αμιγώς οικονομικά δεδομένα) ρύθμιζαν τις οικονομικές σχέσεις και επιδράσεις?

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Lorac το 2000 από τον απόπατο με κλίμα ΧΑΑ ήρθε το τέλος με χαμηλούς τζίρους κτλ.
Η αλλαγή και άνοδος ήρθε όταν βγήκε επιτυχώς η επιχύριση στο ΙΡΑΚ.
Ξαφνικά όλα άλλαξαν μετά τον θάνατο του Σαντάμ...

Οπότε και τότε πρώτα ήταν τα γεωπολιτικά και ακολούθως τα οικονομικά.

austin είπε...

Και εκεί που η αγορά φαινόταν ζωντανή... τελικώς ισορροπεί (για όποιο λόγο) στο στατιστικό του Hippy ότι μέχρι το January effect μπορεί να υπάρχει ραθυμία!

Την καλημέρα μου

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλώ για το 2000 απολύτως αλλά για τα χρόνια που είχε πέσει στα τάρταρα από τις 6000 μονάδες χαχα.

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Ηταν και τότε Lorac, δίκιο έχει ο Βασίλης. Θυμάμαι χαρακτηριστικα μια περίπτωση μεγαλης μεταβλητοτητας με την υπόθεση Οτσαλαν που φυγαδευτηκε στην Ελλάδα το 1999 ενεπλάκησαν παραστρατιωτικοι κυκλοι ( στρατηγος Ναξακης) τον έκρυψαν για λίγο στη Ραφηνα, μετα τον στειλαμε στην πρεσβεία μας στην Κενυα απ όπου στην ουσία τον "παραδώσαμε" στους Τουρκους για να αποφύγουμε στην ουσία την εκτράχυνση των σχεσεων μας ( πριν 3 χρόνια ειχαν γίνει τα Ιμια).
Δεν ηταν και κατι τοσο σοβαρό οσο η σημερινή εκτεταμένη ένταση, αλλα την μια μερα ο ΓΔ πηγε -7% και την επόμενη πηγε +7% Και τότε υπήρχε και limit up -limit down 8%.

austin είπε...

Παιδιά δουλεύει η κορδέλα η μπα? Μόνο Μπελα βλέπω...

Lorac είπε...

Austin δουλεύει πάντως η πριονοκορδέλα των αποτιμήσεων!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Βασίλη και Μιχάλη.

hippy είπε...

No art no comments

Χαίρετε

Andreas D. είπε...

Έτοιμο για νεα υψηλά το αγαπημένο ΙΝΤΕΚ...

γεια σου Ηλία

hippy είπε...

Είναι ένα παληκάρι στου Τάκαρου ο οποίος κάθε 2 βδομάδες σχολιάζει Ιντεάλ γιοργος (η ορθογραφία δική του).

Τι τρέχει μ΄αυτήν Αντρέα, ξέρεις?

Andreas D. είπε...

στις 16,17 και 18/07/2019 μπήκα Ηλία με το ένστικτο, χωρίς να ξέρω κάτι...

έβγαλε καλά αποτελέσματα κι έχει 4 εκ ταμείο...

hippy είπε...

Ok, ευχαριστώ...εάν και όποτε βρεθούμε θα σου πω μια ιστορία τον τρόπο και τα λεφτά που έδωσε αυτή το 1998 όταν ο Δαυίβ έβαλε στο τιμόνι τον τζογαδόρο φίλο του Ανδρέα Πολυκάρπου

Andreas D. είπε...

Ηλία,
Να δούμε πότε θα βρεί χρόνο ο Μιχάλης και να βγούμε για "κολατσιό" και να μου τα πεις...

Φεβρουάριο του 1999 ξεκίνησα στην χρηματιστηριακή...

μπαρμπαλιας είπε...

για τον reampility θα πειτε;