Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

  ΣΆΒΒΑΤΟ..

με LIBERAL MARKETS 


ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ " ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ"...

Πως επηρεάζεται η ζωή μας από την έξαρση του Covid και πως κινείται το "έξυπνο χρήμα"», κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Οκτωβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο. 


Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην οι­κονομία μετά την πανδημία. Οι συνέ­πειες προκαλούν μόνιμες βλάβες και τεκτονικές αλλαγές. Οι πτωχεύσεις αναμένεται να αυξηθούν έως 55% στα τέλη του 2020 και 20% το 2021. Από την άλλη ένας νέος κόσμος γεννιέται. Οι ψηφιακές πλατφόρμες, η κυβερνο­ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι από την αρχή οι πρωταγωνιστές της μετα-Covid-19 εποχής.


Οι εταιρείες της πράσινης ανάπτυξης, και εκείνες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, εξο­πλισμό και ασφάλιση συμπληρώνουν το κάδρο. Στη μάχη πλέον εισέρχονται και οι εταιρείες health tech, τα ομόλο­γα υψηλής αξιολόγησης, ο χρυσός, το γιεν, το ελβετικό φράγκο, ενώ η αγορά ακινήτων αλλάζει δραματικά. Γράφει η Μαίρη Βενέτη.


Διαβάστε ακόμη:


- Επτά πετράδια στο στέμμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης


Οι ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν στο επενδυτικό συνέδριο για τις μετοχές μεσαίου μεγέθους που έχουν τις προϋποθέσεις να μπουν στο κλαμπ των ισχυρών και να πρωταγωνιστήσουν. Γράφει ο Μάνος Χατζηδάκης.


- Δημόσιες εγγραφές και SPACs: Η εισαγωγή νέων εταιρειών ζωντανεύει τα χρηματιστήρια


Από την αρχή του έτους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είχαν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης 113 νέες εταιρείες και είναι πιθανόν να ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός των 160 δημόσιων εγγραφών. Έχουν ήδη αντληθεί $38,4 δισ. ενώ αναμένεται να αντληθούν άλλα $7,8 δισ. μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με την ολοκλήρωση 14 IPOs. Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.


- Τεχνική ανάλυση: Εντός εκτός και επί τα αυτά


Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει διεξοδικά βασικούς δείκτες και μετοχές του ελληνικού και των διεθνών χρηματιστηρίων.


- Η ολική επαναφορά δεν είναι εύκολη


Ο Σπύρος Αλεξόπουλος καταγράφει τις προσπάθειες ανάκαμψης των πάλαι ποτέ κολοσσών Thyssen Krupp, ΙΒΜ και General Electric.


- Δομημένα προϊόντα στις μετοχές gaming


Φέτος είναι η χρονιά που οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής παιχνιδομηχανών θα φέρουν στην αγορά τα νέα προϊόντα τους. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος.


- Τα μεγάλα projects και η δεύτερη ανάσταση των κατασκευαστικών εταιρειών


Εργα προϋπολογισμού άνω των 13 δισ. ευρώ θα πρέπει να τρέξουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, είτε μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα διατίθενται περίπου 1,3 δισ. ευρώ στην αγορά, προσελκύοντας μεγάλα funds για επενδύσεις στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.


- 3+1 μεγάλα στοιχήματα για τις προβληματικές


Πώς η κυβέρνηση λύνει τον γόρδιο δεσμό των «προβληματικών» και επιχειρεί να δώσει νέα αξία σε μια σειρά από στρατηγικές βιομηχανίες που επί χρόνια επιβαρύνουν τους φορολογουμένους. Η πορεία για στρατηγικό επενδυτή σε ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και Σκαραμαγκά. Οι εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία φέρνουν στο προσκήνιο και την ΕΑΒ.


- Μπρα ντε φερ εκατοντάδων δισ. για το Brexit


Στη «12η ώρα» πριν λήξει η προθεσμία, Λονδίνο και Βρυξέλλες θεωρούν ακόμη πως η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι εφικτή, όμως φαινομενικά τηρούν σκληρή στάση και απαιτούν από την άλλη πλευρά να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις.


- Το δίλημμα των καταθετών, γρίφος για τις τράπεζες


Η άμεση σχέση επιτοκίων και αποταμιευτικής συμπεριφοράς, και η επίδρασή τους στα συνταξιοδοτικά προγράμματα.


- Ο Έλον Μασκ των Βαλκανίων αγοράζει την Bugatti


Η Rimac, μια κροατική startup, της οποίας μετοχές έχουν η Porsche, η Hyundai και άλλες εταιρείες, μπορεί να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της θρυλικής Bugatti, που ανήκει στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, τη Volkswagen.


- H είσοδος του paypal στα κρθυπτονομίσματα εκτοξεύει το Bitcoin


To PayPal φέρνει πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε 26 εκατομύρια επιχειρήσεις. Διψήφια άνοδος για το $BTC. Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος.


- Fourlis Holdings: Υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ


Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.


- ΤΕΚΑ Systems: Ο άγνωστος τεχνολογικός βραχίονας της Viohalco


Η εταιρεία τεχνολογίας που «παντρεύει» τη βιομηχανία με την ψηφιακή εποχή, συνδέοντας όλες τις παραγωγικές μονάδες και δίνοντας πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για όλη την παραγωγή, τη διανομή και τη μεταφορά.


- Τα «οικογενειακά γραφεία» μετατρέπονται σε «μεγάλους παίκτες» στη διεθνή αγορά real estate


Οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στα «οικογενειακά γραφεία» έχουν ως προτεραιότητα τη μείωση του ρίσκου, καθώς τα ακίνητα αποτελούν μια σταθερή επένδυση στον χρόνο.


- Τα ακίνητα που βάζουν στο στόχαστρο οι ΑΕΕΑΠ


Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται ο κλάδος των αποθηκευτικών χώρων, με τη μεγάλη ζήτηση να έχει αυξήσει τις ζητούμενες τιμές και να έχει μειώσει τις αποδόσεις.


- Αλλαγή ή μεταρρύθμιση;


Να αλλάζουμε συνεχώς προς το θετικότερο, το πιο ανθρώπινο, το δικαιότερο, το οικολογικότερο, και δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την ανάγκη για μετασχηματισμούς και μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος.


- Η «γέφυρα» έβγαλε στο φως το τραπεζικό απόρρητο


Περισσότεροι από 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συναινέσει να συγκεντρωθούν στην ίδια πλατφόρμα όλα τα στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.


8 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Ο οίκος, στο βασικό του σενάριο, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει σημαντική ανάκαμψη 6,8% το 2021, 5,5% το 2022 και 3,9% το 2023.
Αν πέσει μέσα η S&P τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα...

cornelsen είπε...

michele μια παράκληση, στα διαγράμματα που δημοσιεύεις στον Φιλελεύθερο μπορείς να βάζεις τα κεριά άσπρα και μαύρα διότι οι έχοντες μερική αχρωματοψία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το κόκκινο από το πράσινο εύκολα;

ArTaXiA είπε...

"Η κόκκινη γραμμή που έβαλε η Ελλάδα είναι τα 6 ναυτικά μίλια. Είναι δηλαδή σαν να έχουν μπει μέσα στο σπίτι κλέφτες και να σου αδειάζουν το σπίτι και εσύ να τους απειλείς πως θα καλέσεις την αστυνομία αν επιχειρήσουν να σε γ@μήσουνε. Κανείς δεν θέλει να σε γ@μήσει, φίλε μου, σου λέει ο κλέφτης, τα λεφτά και την περιουσία σου μονάχα θέλουμε. Κι εσύ αναστενάζεις ανακουφισμένος. Είναι λοιπόν προφανές σε πολλούς -αλλά όχι σε 10 εκατομμύρια Έλληνες- ότι έχουν ήδη συμφωνήσει με τα “διαμεσολαβητικά σχέδια” των κοινών μας “συμμάχων” και ψάχνουν τρόπο να το παρουσιάσουν ως μια ακόμα τεράστια εθνική επιτυχία."

Αναδημοσίευση.

mixalis mixalios είπε...

Οπότε αν μπουν μέχρι τα 6,5 μίλια τι θα πρέπει να κάνουμε? Να το βυθίσουμε?

hippy είπε...

Όταν η Ελλάδα του Ελευθέριου Βενιζέλου υπέγραφε το 1923 με την Τουρκία του Κεμάλ τη συνθήκη της Λωζάνης κανείς τους δεν φανταζόταν την αξία του υπεδάφους της θάλασσας για να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο Δίκαιο που θα την αφορούσε. Άλλα προβλήματα πίεζαν και λύθηκαν (εδαφικά, Κάραγατς, ανταλλαγή πληθυσμών κλπ).

Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς. Από τύχη οι Τούρκοι στο Αιγαίο φοράνε στενό κορσέ ενώ εμείς έχουμε άνεση. Αν δεν τα βρούμε θα ξεσπάσουν βίαια. Κάποια στιγμή πρέπει ο λαός να ακούσει αλήθειες κι όχι κομματικές αερολογίες.

Οπότε πρέπει να κλειδώσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς αρχηγούς σ΄ένα δωμάτιο, δίχως φαγητό, μόνο νερό και τουαλέτα, μέχρι να συμφωνήσουν σε κάποιες λογικές προτάσεις και ανταλλάγματα προς τους Τούρκους για να τα βρούμε (όπως με τους Σκοπιανούς) ή να πάμε στη Χάγη όπως με τους Αλβανούς).


(κατά τη γνώμη μου ακόμα και με τους αδελφούς Κύπριους θα έχουμε προβλήματα σε σχέση με το Καστελόριζο εάν θελήσουμε να καθορήσουμε διμερώς μαζί τους το θέμα της ΑΟΖ...όπως είχαμε-έχουμε και με την Αίγυπτο)

Θανασης Κ είπε...

θα μπορούσατε να γίνεται περισσότερο σαφής κ. Hippy?
τι ανταλλάγματα αντέχουμε να τους δώσουμε?\
οι Τούρκοι τι θα μας δώσουν δηλαδη?
ευχαριστώ..

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Ότι και να απαντήσω κ. Θαναση όλο και κάποιος "εθνικοπατριώτης" του καναπέ και του βολέματος θα βγει να με κατηγορήσει. "Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" είπε ο Βίσμαρκ και είναι δουλειά των πολιτικών αντιπροσωπειών να συμφωνήσουν το μέγιστο εφικτό καθένας για τη χώρα του.

Ας πούμε λέω εγώ πρόχειρα εγώ τώρα ότι οι Τούρκοι αναγνωρίζουν υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω κι εμείς του δίνουμε μεγαλύτερη ΑΟΖ στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου....ή αναγνωρίζουμε από κοινού υφαλοκρηπίδα 10 μίλια στα νησιά αντί 12...ή κάτι αλλο.

Απλά θα ήθελα να λύσουμε τα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες με αμοιβαία κατανόηση, ν΄αφήσουμε όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται στις επόμενες γενιές.