Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

  X.A.




                                               
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE 
ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 900 ΜΟΝΑΔΕΣ; 
 
Ο Γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αποτυπώνει την εικόνα της πορείας της αγοράς. Είναι αληθές αυτό, ή υπάρχουν μετοχές που ανάλογα με την εποχή υπεραποδίδουν ή υποαποδίδουν σε σχέση με αυτόν, με συνέπεια τη στρέβλωση της συνολικής εικόνας; Είναι σωστό να προβαίνουμε σε stock picking (επιλεκτικές μετοχικές τοποθετήσεις) σύμφωνα με τις επιταγές της οικονομίας, αδιαφορώντας για την τιμή του;

48 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

"Ο/Η Peter Vlaso είπε...
Πειραιώς θα ακούτε και θα κλαίτε.

8 Μαΐου 2021 - 6:52 μ.μ."

Και τούτος δω νομίζει πως όταν σχολιάζω τις αστοχίες της κυβέρνησης και των εποπτικών φορέων, το κάνω για να πιάσω πελάτες του διχίλιαρου.

Τόσο σας κόβει, τέτοια λέτε.

Κατά τα λοιπά, ακολουθώντας την προτροπή του οικοδεσπότη για το σημαντικό "868", έκλεισα όλα long και αναμένω πτώση.

Bonjour.

ArTaXiA είπε...

Ό,τι να ναι! Καλά το είπα "παιδική χαρά".

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-ilikrinis-vasilis-psaltis-tis-alpha-bank-ke-ti-tha-kani-o-lampiris-tou-teped-me-tin-egnatia-odo

...Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης την απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου την έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha, Βασίλης Ψάλτης.
Το συζητούσαν για κάποιο καιρό με τους συμβούλους – οπότε οι διαρροές περί μη αύξησης κεφαλαίου δεν ίσχυαν – αλλά η κίνηση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο διότι τον διακατέχει αυτή την περίοδο μία αποφασιστικότητα.

AXAXAXAXAXAXA

Andreas D. είπε...

Blogger Ο/Η hippy είπε...
SPACE HELLAS: Ποια έργα «λοκάρει» στους μεγάλους διαγωνισμούς

ευχαριστώ Ηλία,κρατάω τα 2000 τμχ και περιμένω...

άσχετο:
την Παρασκευή το χαρτοφυλάκιο μου έκλεισε με θετικό πρόσημο...
πως έγινε αυτό αφού πέφταμε πολύ? ξεκολλήστε απο δείκτες...είπαμε οτι κοιτάμε μόνο μετοχές!!

Λευτερης είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Πολύ καλό το άρθρο σου Μιχάλη με τον κατατοπιστικό πίνακα δεκαετίας, καλή δουλειά.

Να προσθέσω για όσους δεν το είδαν πριν λίγες ημέρες, https://www.liberal.gr/apopsi/g-pagoulatos-sto-cheri-mas-na-meiosoume-to-chasma-me-ton-borra-os-to-2025/376186

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα.
Μπορεί κάποιος να μου πει αν οι τράπεζες και ο ΓΔ θα κλείσουν θετικά σήμερα;
Ευχαριστώ.

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ, πήγαινε αλλού να ρωτήσεις... ούτε δείκτη παίζουμε ούτε με τράπεζες ασχολούμαστε...
Ευχαριστώ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά Ανδρέα. .Εσύ άλλαξε πλευρό.
Μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια. .χαλάρωσε με τον οπλαρχηγο μιλάς.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ξέρω ξέρω. .εσυ φίλε Ανδρέα και κάποιοι άλλοι παίζετε άλλα χαρτιά που μόνο κερδίζουν. .εξου και το θετικό χαρτοφυλάκιο όπως είπες Παρασκευή απόγευμα. .
Μεταξύ κατεργαρεων ειλικρίνεια ετσι;

Andreas D. είπε...

ΟΠΛΑ,
σίγουρα δεν θ' αρχίσουμε τα ίδια και σίγουρα δεν μ΄ενδιαφέρει εαν με πιστεύεις...

συνεχίζουμε...

austin είπε...

Καλημέρα

Όπλ ούτε για τον γενικό ούτε για τον τραπεζικό ξέρω εγώ. Απλά η λογική θα έλεγε ότι με την επικείμενη είσοδο της Ευρωβ στον δέικτη μεθαύριο, θα ανέβει ή τουλάχιστονδ δεν θα πέσει η Ευρωβ.

Βεβαίως... η λογική έχει χαθεί από το ΧΑΑ εδώ και πολλά χρόνια, οπότε η ερώτηση σου είναι πραγματικά για μαντείο των δελφών!

Στα άλλα, Αρταξία, το έσπασε από την ανάποδη το 868 οπότε είμεθα λονγκ (λογικά λέμε τώρα πάντα)

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους ! Το που θα κλεισει ενας δείκτης ή η αγορα στο τέλος της ημέρας, ειναι μια ερώτηση ανάλογης σοβαρότητας με το οτι εκλεισε τα long o Αrt καθως ο δεικτης δεν κρατησε το 868 την Παρασκευη και εκλεισε 867,56

austin είπε...

Έχει χαθεί και Ο μιχαλιός με τα φριγο του

Λες φίλε να σπάσει σήμερα πάνω??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά βρε φίλοι μου...μια ερώτηση έκανα. .τι πάθατε;

michele είπε...

Kανε μια αλλη ρε συ ΟΠΛΑ δεν μας αρεσε αυτη χαχχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντάξει θα κάνω μια άλλη.
Τι είναι πιο κοντά στο 875..Οι 1000 ή 750?

michele είπε...

Aκριβως ιδια αποσταση εχουν 125 μονάδες. Τι σημασια εχει, το αρθρο που ανεβασα εδω σημερα γι αυτο το ανεβασα για να δουμε ποση σημασια εχει ενας -οποιοσδηποτε- Γενικος Δεικτης και επιλεγμενες μετοχές που θέλουν μελετη θεμελιωδη και τεχνική

Το θεμα ειναι οτι πριν εξι μήνες ημασταν πολυ χαμηλότερα και σε επιπεδο δεικτη και ποσο μαλλον μετοχών συγκεκριμένων και πολλοι κοιταζαν τα αστέρια ησαν ρομαντικοι φαινεται :))

Andreas D. είπε...

έδωσα λίγα ΙΝΤΕΚ στο 3,85... χαλάλι της!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Καλημερα και καλη βδομαδα,σε ολους μας.!!!

Andreas D. είπε...

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3547817/eurobank-equities-eidikos-diapragmateutis-gia-gek-terna-admie-terna-energeiaki

Andreas D. είπε...

Γεια σου Δημήτρη!

michele είπε...

Τον ΑΔΜΗΕ να τον κουνησουν λιγακι γιατι παει σαν ον Χρηστο Καραγιώργο και τον Αρη Καραγιώργο ( για τους παλιούς)

hippy είπε...

Κύριε ΟΠΛΑΡΧΗΓE είναι περισσότερο από μισή ντουζίνα χρόνια που είπαμε τι θα γίνει μεσοχρόνια με τις τράπεζες (και τα warrants τους). Και πρέπει να το παραδεχτείτε δικαιωθήκαμε πλήρως.

Τι θα γίνει σήμερα? Παρατηρήστε μια μυγα στον πάγκο της κουζίνας. Αν πετάξει στο 1ο δευτερόλεπτο (το πιθανότερο) οι συστημικές θα κλείσουν θετικά. Αν πετάξει αργότερα όχι. Ποιος σοβαρός επενδυτής ενδιαφέρεται? Κανείς.

ΑΣΧΕΤΟ 1: γιατί δεν ρωτάτε κάποιον "σύμβουλο"? Κλέφτες θα γίνουν?

ΑΣΧΕΤΟ 2: προσωπικά σε τρέχουσες τιμές ενισχύω στα λιμάνια. Εάν πάνε καλά ακτοπλοία και κρουαζιέρα πιστεύω σε καλύτερες αποτιμήσεις.

http://www.dealnews.gr/roi/item/319340-%CE%A4%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82?tmpl=component&print=1

hippy είπε...

Γιατί κατέρρευσαν οι τιμές στους διαγωνισμούς της ΡΑΕ για έργα ΑΠΕ

https://energypress.gr/news/giati-katerreysan-oi-times-stoys-diagonismoys-tis-rae-gia-erga-ape


Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ κλπ...για τους παλιούς (Περιστέρης) λίγο καλύτερα)

Lorac είπε...

Καλησπέρα παίκτες, επενδυτές και σύμβουλοι. ΕΥΡΩΒ πόσες αγορές υπολογίζονται τελικά για την είσοδο στον MSCI και έχουμε κανένα στατιστικό, αν ανεβαίνει ή πέφτει συνήθως μια που μπαίνει στον δείκτη??

Κάπου διάβασα σχόλιο για ΠΕΙΡ κάτω από το 1,2. Αμα γίνει θα ανέβει αυτόματα στη 2η θέση των μπανκο-προτιμήσεων μου ανατρέποντας την ετε, η οποία θα ζει από εδώ και πέρα με τον φόβο πότε (και όχι εάν) θα γίνει αμκ.

Στα λοιπά, παραμένω με το παραγάδι στο χέρι για μέρες σε ένα μικρό με λοτζιστικς στην πλέον καυτή περιοχή του γνωστού σύμπαντος.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Γεια σου και σε εσενα ΑΝΔΡΕΑ.
Εχω γραψει αρκετες φορες οτι,μου αρεσει το συγκεκριμμενο μπλογκ,γιατι διαβαζω επαγγελματιες του χωρου και αρκετους, πολυ καλα καταρτισμενους "ερασιτεχνες".Αυτο ειναι κατακτηση του μπλογκ του Μιχαλη.!!!

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Σημερα και ΑΥΡΙΟ ειmαι αρκετα προσεκτικος,μιας θα διαπιστωσουμε,ποσα χρηματα ειναι σε margins.Πολλα,ή,σε διαχειρισμη κατασταση???

μπαρμπαλιας είπε...

Τσα,καμαριμ

hippy είπε...

@ Lorac

"ΕΥΡΩΒ πόσες αγορές υπολογίζονται τελικά για την είσοδο στον MSCI και έχουμε κανένα στατιστικό, αν ανεβαίνει ή πέφτει συνήθως μια που μπαίνει στον δείκτη??"


Η Société Générale έχει εκτιμήσει ότι οι εισροές θα είναι σημαντικές, στα 119 εκατ. δολάρια (δλδ 98 εκ ευρώ), για τον τίτλο της Eurobank.

Για την τελευταία μέρα συνήθως ισχύει το "ώδινεν όρος και έτεκε μυν"...κάποιοι καλοθελητές-ΑΧΕ έχουν προσυνεννοηθεί και μαζέψει τα χαρτιά των ενδιαφερομένων funds και τους τα δίνουν με μια μικρή προμήθεια. Το μεγάλο πισωγύρισμα λόγω ΑΛΦΑ μπερδεύει λίγο την κίνηση, αλλά-κατά τη γνώμη μου-όχι σημαντικά.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα.
Εχεις βαλει καμια τοματια στο κηπο σου να περασω, σε κανα μηνα να με φιλεψεις.
Αντε,μη τεμπελιαζεις ολη μερα.χαχαχαχαχα
ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ μπαρμπα ααααααααααααα!!!!!!!!
Και κανε, καμια βουτια και για μας,που ζεσταινομαστε,σημερα.

μπαρμπαλιας είπε...

Τσα,αγροτικα τερμα λογω μεσης...
βρε μου εναν βελονιστη να ερθω στο αστυ...

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ρωτησα αμεσα και εμαθα.
Ενας καλος,υπηρχε στα μερη σου ,στο Καναλλακι.!!!
Για εδω εχω φιλο, εναν αριστο φυσικοθεραπευτη ,που εχει ειδικευτει και στον βελονισμο και by the way μου ειναι υποχρεωμενος.Να ειμαστε καλα να βρεθουμε και μην ανησυχεις γι'αυτο.
Αν ομως επιγεσαι,ρωτησε αν υπαρχει ακομη αυτος, στο Καναλλακι.Εμαθα απο τον πατριωτη σου,οτι εκανε "θαυματα"

μπαρμπαλιας είπε...

ευχγια την αμεση απαντηση
.Κανελακι θα το ψαξω

Lorac είπε...

Ευχαριστώ κ. Hippy αν και η ερώτηση μου ήταν ολίγον προβοκατάρικη. Σαφώς έχουμε σημαντικές εισροές και το θέμα με την αλφα φαίνεται να ηρεμεί κάπως. Ομοίως στην πειρ που αναμένουν εκροές εκτιμώ θα γίνουν από ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από το σημερινό 1,52.

hippy είπε...

κ.Lorac απ΄ότι "αισθάνομαι" έχετε αλλάξει αρκετά άποψη για τις τράπεζες. Εγώ πάλι ΟΧΙ-ακόμα- καθώς θέλω καθαρές κουβέντες από πλευράς διοίκησης αλλά αυτοί είναι σουπιές και θολώνουν τα νερά. Εξηγούμαι:

Όταν ένα δάνειο κοκκινίζει καταναλώνει το 100% του υπολοίπου του από το κεφάλαιο της τράπεζας ως πρόβλεψη. Με λίγα λόγια εάν βαρέσει ο Μαρινάκης κανόνι στο στάδιο Καραϊσκάκη με υπόλοιπο 5εκ (τυχαίο παράδειγμα), η τράπεζα πρέπει να αφαιρέσει από το μετοχικό κεφάλαιό της 5εκ ως πρόβλεψη. Εάν η τράπεζα αργότερο πουλήσει στον χ επενδυτή το Καραϊσκάκη για 1εκ, τότε η τράπεζα παίρνει το ένα εκ και το αφαιρεί από τα 5 των προβλέψεων με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσό που θα χρειαστεί να βρει από την ΑΜΚ.

Μας λέει ο Ψάλτης για εκκαθάριση «κόκκινων» δανείων ύψους 8,1 δισ. ευρώ μέσω των Project Cosmos, Orbit, Sky, Solar. Πεσ μας βρε μέχρι στιγμής "πόσες προβλέψεις έχουν γίνει επ΄αυτών" και δεν πειράζει άσε σε μας ν΄ανακαλύψουμε σε τι τιμές-με ποια έκπτωση πωλούνται αυτά "στατιστικά" στα funds διεθνώς ώστε να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις σε Tier 1 και BV.

Αλλά δεν μας λέει, η σουπιά. Κι εγώ τα "ραντεβού στα τυφλά" ποτέ δεν τα συμπάθησα.

Κατά τα λοιπά εάν εξαιρέσεις το reverse split μια νέα μικρή Πειραιώς μου μοιάζει η ΑΜΚ (μικρή λόγω λιγότερων χρημάτων)

austin είπε...

Όλα μπορούν να γίνουν σε 5 λεπτά.. Αλλά λύθηκε και η απορία του ΟΠΛΑ.

Η πιο απλή σκέψη τελικώς είναι και η πιο σωστή. Αντιμετωπίζουν εμάς και το ΧΑΑ ως ιθαγενείς, κάνανε το εξωφρενικό τους παιχνίδι, ψώνισαν στα χαμηλά ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ και όχι μόνο και τώρα τα τρέχουν πάνω.

Άντε, να δούμε αν θα υπάρξει και επόμενη ΑΜΚ π.χ. σε ΕΤΕ για να την ξαναφορέσουν στον κοσμάκι

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Ελεος βρε Ωστιν.
Η Αλφα εκανε 70μιλ+ την Παρασκευη και 38+ θα κανει σημερα και νομιζεις οτι,αυτο γινεται για να χωσουν εμενα, εσενα και ολους τους Ελληνες με τα χαρ(τ)φυλακια τους.
Ελεος πια.
Μην γραφεις ,για να γραφεις.Αυτα που εγραψες και εξακολουθεις καθημερινα για τους ιθαγενεις,στερουνται την παραμικρη σοβαροτητα.Ρωτα καποιον να σου εξηγησει και ασε την δικη σου ακριτη κριση.
Αμαν πια.Ποση υπομονη να κανω με σενα????????

austin είπε...

Μιχαλιοοο και νέα τοπικά υψηλά φαίνεται να κλείνει η ΦΡΙΓΟ... λες ρε να σπάσει και να κάνει λύση "επιτηρισιακού πυθμένα"?

Lorac είπε...

Κ. Hippy σας θυμίζω κάτι που λέγαμε πριν χρόνια... οι τελευταίες αμκ του πτωτικού κύκλου θα γίνουν μέσα στη δυσπιστία και την απογοήτευση, κανείς δεν θα θέλει να μπει.

Όπως θυμάστε κοροϊδεύω τον πειραυλο εδώ και χρόνια. Πλέον τον βλέπω με ενδιαφέρον. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι θεωρώ ότι θα χρειαστεί άλλη μια κεφαλαιακή ενίσχυση στο μέλλον ή ότι θα περάσει πλησίον των τιμών αμκ, κάπου εκεί στο τρίμηνο που θα λήγουν οι συμβατικές υποχρεώσεις των μετόχων. Ομοίως για ευρωβ, που έπεσε λίγες μέρες πριν από γνωστές και σημαντικές εισροές, θεωρώ ότι σε καλό κλίμα μπορεί να δει υψηλότερα νούμερα μέλλον.

Για την ώρα όμως, ακολουθώ εκ του μακρόθεν και προσεχτικά. Πιο πολύ με ενδιαφέρει το μπεσ-βγες από ΟΤΕ μέχρι την είσπραξη του 1 ευρώ μερίσματος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά που μου απάντησε ο ΒΛΑΣΟ ΣΤΙΣ 16:55..γάτος λέμε γάτος.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ανεζουλακο τα νοικιασες τα δωμάτια;

streetboy είπε...

Τσαμπη ένα καλό κόλπο είναι όταν βλέπεις το nickname του, να το προσπερνάς και να πηγαίνεις στο επομενο. Εγώ έτσι κάνω και γλιτώνω από τις φανφάρες και παρλαπιπες του!!

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

θυμάσαι το 1999 που ανοίγαμε αρνητικοί και μετά ανεβαίναμε?

Andreas D. είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΣΙΛ !!!

austin είπε...

Τσαμπή.. γιατί άνθρωπε μου διαβάζεις αυτά που γράφω αφού σε ενοχλούν. Άστο παλικάρι μου!

Εγώ πιστεύω ότι μόνο σε χώρες μπανανίας μπορούν να γίνουν αυτά που έγιναν με Πειραιώς και ΑΛΦΑ.

Εσένα αυτά που γίνονται σου αρέσουν. Δεν χρειάζομαι καμία εξήγηση, γιατί όπως είδες φίλτατε εγώ εδώ και μέρες έλεγα ότι η αγορά δεν μου αρέσει, ότι είναι παγίδα ότι κρατάμε ενώ τα έξω έπεφταν, ακόμα και "ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΜΚ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ".

Και άκουγα πάλι από το φυσιολογικό δεν θα γίνει ΑΜΕΣΑ μέχρι το ότι ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ.

Από όποιον ΜΑ ΟΠΟΙΟΝ και αν ρώτησα να μάθω (όπως λες) μου έλεγε τα ίδια που ακούμε εδώ μέσα! Βεβαίως, και με την λογική ότι μας συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς, είχα σορτάρει όπως έγραφα πολλές μέρες πριν και αγόρασα όπως πάλι είπα την ημέρα του χαμού

Αυτά...

austin είπε...

Δεν μου πάει το χέρι να πουλήσω ΕΥΡΩΒ επειδή μπαίνει στον δείκτη...

Και πολύ ανησυχώ μήπως γίνει (ΠΑΛΙ) το ανάποδο από αυτό που περιμένουμε και φάει χωσέ από τούδε μέχρι την είσοδο.

Αφήστε που έχουμε Πέμπτη ανακοινώσεις φωτιά από Αμερική και Ευρώπη

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2080293/epsilon-net-ayxhsh-110-ston-tziro-to-1o-trimhno.html

michele είπε...

Παμε επανω νεα αναρτηση! Καθυστερησα σε τραπεζες ουφ