Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

   X.A.





                                         ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE


"ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ...ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑΣ  ΓΡΑΦΑΣ"

Είναι σαφές ότι επενδυτές που δεν ακολούθησαν την ανοδική πορεία της αγοράς από τον Νοέμβριο του 2020 «διαβάζουν» την αγορά και το επόμενο διάστημα με αρνητικό φίλτρο ευχόμενοι να υποχωρήσει, ενώ αντίθετα οι επιβιβασμένοι αδημονούν για επιθετική συνέχιση της κίνησης προς τις 1000 μονάδες. Και στις δυο περιπτώσεις ο συναισθηματικός μηχανισμός υπερισχύει της λογικής και της αντικειμενικότητας.

30 σχόλια:

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα

https://emea.gr/insights/joker-emea/633443/vomva-megatonon-tha-skasei-syntoma-apo-tin-aade/

michele είπε...

Καλημέρα, καλη χρηματιστηριακή εβδομάδα σε όλους

michele είπε...

Eυχαριστημένος θα πρεπει να ειναι ο Αustin ( κι εγω) με ΣΕΝΤΡ

michele είπε...

Πέφτει καποιο ξυλο στον κλάδο ΙΝΤΕΚ-ΠΕΡΦ-ΒΥΤΕ-ΙΛΥΔΑ

μπαρμπαλιας είπε...

μετα την πρωινη αναρτηση...ψαχνουν ολοι για ολα στις πληροφορικες...

austin είπε...

Καλησπεεεαρα! Ψιλό, ψιλό διακοπές είμαι!

Μιχάλη χαρούμενος μεν, πούλησα δε(όχι και τέλεια). Μπελα βλέπω κάτι ζόρια και οι αντιμαχόμενοι φίλοι έλεγαν ότι εδώ γύρω θα (ξανά)ψώνιζαν

austin είπε...

Δεν το είχα δει.. ένας φίλος μου το έστειλε το παρακάτω:

https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-1200-eyro-kathe-mina-gia-3-hronia-peirama

Σημαντική είδηση κατά την γνώμη μου αδιάφορη για τους περισσότερους ίσως.

Το ΣΚ βρέθηκα με διάφορους ανθρώπους, οι περισσότεροι από αυτούς ευκατάστατοι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η "μάχη για Κριτική σκέψη" όπως μόνος μου την βάφτισα, σιγά σιγά αγγίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Δεν μιλάω για το εάν έχω δίκιο εγώ ή άλλος. Μιλάω για καθαρά για κριτική ματιά στα γεγονότα.

Ο κόσμος κουράστηκε από αναρτήσεις για "ερπετοειδή" και άλλες μπαρούφες στο fb, όσο έχει κουραστεί και για όλες τις μπαρούφες που του πουλάνε στα (ειδικά) ελληνικά κανάλια. Δεν αντέχει άλλο.. δεν ξέρω αν οι κυβερνώντες το έχουν πάρει χαμπάρι.

Κλείνοντας πάνε να περάσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και με κυρώσεις σε εργασιακά περιβάλλοντα, την στιγμή που οι ίδιοι έλεγαν να πάμε να κάνουμε το Astra Zeneca και σε ένα δίμηνο το απαγόρευσαν.

Υποχρεωτικός γίνεται γίνεται ένας εμβολιασμός-φάρμακο που έχει περάσει κανονικά τις φάσεις, που δεν είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα, και που δεν έχει υπογραφεί "άφεση στις εταιρείες" αν κάτι πάει στραβά.

Αυτά όχι για το εάν είναι το εμβόλιο καλό ή όχι αλλά για το αν ζούμε ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ εξώφθαλμο και προκλητικό σε πολλά επίπεδα.

hippy είπε...

Χαίρετε

Ο/Η hippy είπε...

Επειδή ως ιδιώτης επενδυτής δεν φοβάμαι να εκτεθώ, θα ομολογήσω ότι έκανα μια πρώτη τοποθέτηση στα €15,02 και θα ενισχύσω εάν κατηφορίσει προς τα €14,20 (ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο με την τρέχουσα δυναμική της αγοράς). Μέρισμα 3% σε 1 μήνα είναι καλή είδηση. Τιμή στόχος των αγορών μου τα €15,98

16 Ιουνίου 2021 - 12:47 μ.μ. 
========================================================

Ο/Η hippy είπε...

Κι εγώ ψώνισα μπάρμπα λίγο στο κλείσιμο. 140 χιλιάρικα στο 8ωρο-250 στην δημοπρασία όσο να πεις είναι κάπως.

Με ορίζοντα 6μήνου δεν την φοβάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ. Ωστόσο λόγω ΑΛΦΑ και 3ημέρου έδειξα αυτοσυγκράτηση.

18 Ιουνίου 2021 - 5:33 μ.μ. 
==========================================================

Σαφώς και δεν περίμενα την υποχώρηση στα €14,20 μέσα σε 4 συνεδριάσεις, σαφώς και διπλασίασα όπως είχα κατά νου να πράξω, σαφώς και θα προτιμούσα ν΄αγόραζα όλα τα κομμάτια σήμερα.

Από την άλλη όμως έχω δώσει και χρονικό παράθυρο επένδυσης,  ορίζοντας 6μήνου, που προβοκατόρικα ή από αμέλεια αγνοείται. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά αγαπητέ για κάποιον που δίνει "μάχη για Κριτική σκέψη" 

hippy είπε...

Κατά τα λοιπά ως προς την άποψη 

"υποχρεωτικός γίνεται γίνεται ένας εμβολιασμός-φάρμακο που έχει περάσει κανονικά τις φάσεις, που δεν είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα"

Εάν μετά από  τη διενέργεια 13.400.000 δεύτερων δόσεων του εμβολίου της Astrazeneca στην Βρετανία (και πολλαπλάσια παγκοσμιως)  με μόλις 18 περιπτώσεις συνδρόμου θρόμβωσης εξακολουθούμε να θεωρούμε πως το εμβόλιο είναι σε πειραματική φάση, ΝΑΙ, έξω χιονίζει.

μπαρμπαλιας είπε...

ΝΑΙ, έξω χιονίζει...
αλλο που δε θελουν οι κοντυλοφοροι που κυνηγανε μεροκαματο και ακροαση...που τελικα εχουν τα αντιθετα.ολοι γυριζουν καναλια με καλυτερο το ΕΡΤ3...

μπαρμπαλιας είπε...

Ηλια φοβαμαι για βουτια κατω απο το 14

hippy είπε...

Μπάρμπα μου σημαντικός ο σημερινός όγκος, ωστόσο δεν παραπέμπει σε ξεπούλημα. Οπότε άσε να δούμε την δημοπρασία. Οι επενδυτές μπαίνουμε μετά από μελέτη θεμελιωδών, ωστόσο-κακώς-επηρεαζόμαστε κι απ΄την εικόνα στο ταμπλό. Συνεπώς τα €14 δεν αποκλείω να γίνει.

Από την άλλη (με ορίζοντα 6 μηνου ξαναλέω) θεωρώ πιθανότερο αυτό

"Ονειρα και Πραγματικότητες ενός… Μυστήριου

Ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον το press conference του κυρίου Βακάκη για την πορεία της εταιρείας του και νομίζαμε έτσι όπως μας τα είπε ότι μάλλον ήρθε το τέλος της εταιρείας του και ότι μάλλον πάει για κλείσιμο.

Ακούσαμε επίσης ότι θα υπάρχουν άδεια ράφια στα καταστήματα, ότι δεν θα ανοίξει η Ρουμανία γιατί το κόστος μεταφοράς των προϊόντων έχει αυξηθεί πάρα πολύ, οι πρώτες ύλες πάρα πολύ και ένα λούτρινο αρκουδάκι που πουλιέται 50 ευρώ θα πρέπει να πουλιέται 200. Για αυτό το λόγο είπε ότι δεν θα αγοράζει stock, γιατί αλλιώς θα πρέπει να αλλάξει τις τιμές του τόσο πολύ που να γίνονται μη ανταγωνιστικές για το αγοραστικό κοινό του.

Όταν τον ρώτησαν λοιπόν τι θα κάνει και πόσο stock έχει στις αποθήκες του για να κρατήσει τα μαγαζιά του, απάντησε ότι δεν θα αποκαλύψω σε κανέναν και δεν θα χαρίσω σε κανέναν την στρατηγική μου.

Και φυσικά δεν θα αποκαλύψει τη στρατηγική του γιατί αφενός
Από τη μία πρέπει να έχει πάρα πολύ stock και άρα να έχει την άνεση να περιμένει όσο καιρό χρειαστεί για να πέσουν οι τιμές ξανά εκεί που πρέπει ώστε να μην επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας και τα περιθώρια κέρδους

Και από την άλλη με πρόσχημα αυτό ενδεχομένως να δούμε μία άνοδο στις τιμές μικρή και ανεπαίσθητη πού όμως στα αποτελέσματα του θα είναι σημαντική διότι θα χρησιμοποιεί το ίδιο εμπορεύμα.

Με λίγα λόγια ο κύριος Βακάκης είναι πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, το έχει αποδείξει και χρησιμοποιεί την αγορά και τις καταστάσεις για συμφέρον της εταιρείας του με κάθε τρόπο. Εδώ είμαστε και θα δούμε και πάλι όταν θα βγουν τα αποτελέσματα, θα έχει πάλι άνοδο πωλήσεων και τζίρου και φυσικά αύξηση κερδών."

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Το ΣΜΕ Σεπτεμβρίου BELA2109 έγραψε χαμηλά €13,78. Με μόλις ένα συμβόλαιο βέβαια αλλά στη ζώνη 13,80-13,90 έκανε κάμποσα. Οπότε προσεκτικά, τοίχο-τοίχο, δεν ξανοιγόμαστε...

μπαρμπαλιας είπε...

τοιχο τοιχο και με σωβρακο καραβοπανο

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΨΙΛΟΝΕΤ ...επιασε την ΙΝΤΚΑ σε πεντε συνεδριες...
βαρατε αμητες

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Στις 16 Ιουνίου ο ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ έγραψε.

αν πάει κοντά στα 14 θα πάρω και εγώ.

Επίσης αγορά ΕΤΕ.
ΕΠΙΣΗΣ αγορά Γιουρομπανκ την Πέμπτη

mixalis mixalios είπε...

Πάντως όποιος συντάσσεται με τον Πολακη και περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβρη για να εμβολιαστεί είναι κατά τη γνώμη μου καιρόσκοπος. Με απλά λόγια "πάρετε το όποιο ρίσκο εσείς, να δούμε αν θα τη βγάλετε καθαρή και θα δω τι θα κάνω κι εγώ" Κλασική συριζαικη συνταγή. Όταν έρχεται η ώρα του ρίσκου αλλάζω γνώμη, κάνω το ΟΧΙ ΝΑΙ και σας την λέω κιόλας ότι δεν καταλάβατε τι σας ρώτησα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Επίσης η θεση BITCOIN που είχε πωληθεί κατά δήλωσή μου άνω των 60.000δολ.
επαναγοράσθει κάτω των 30.000δολ επί διπλάσιο όγκο.
Η αναφορά μου έχει γίνει σε παλιότερο ποστ..με την επισήμανση επαναγοράς κοντά στα 25.000δολ.
Αυτή την φορά θα πωληθεί επί 3.

streetboy είπε...

Όσον αφορά τη μπελά(και όχι μόνο) εγώ πιο πολύ φοβάμαι πως θα κινηθεί η αγορά από την ερχομενη σεζόν που ξεκινάει το Σεπτέμβρη. Εκεί παίζεται το παιχνίδι... Θα δουλέψουν τα εμβόλια, θα εχουμε νέα λοκνταουν και για πόσο,τις μεταλλάξεις του ιού θα τις πιάνουν αυτά τα εμβόλια; Γι αυτό(ανάμεσα και στα άλλα βέβαια π.χ. αμκ, ομολογιακες εκδόσεις κλπ) έχουμε αυτή την φυσιολογική κατά τη γνώμη μου αναμονή ή μπορεί να δούμε και ένα πισωγύρισμα της αγοράς.Αν φανεί ότι από Σεπτέμβρη Οκτώβρη πάμε καλά με τον κορονοϊό, τότε η αγορά πιστεύω θα εκτιναχθεί. Να δούμε...
Κύριε hippy όσον αφορά το βακακη κανένας(πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος) επιχειρηματίας δεν ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ το κλείσιμο της εταιρίας του σε συνέντευξη τύπου. Απλώς μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας που και αυτό εκτιμάται αν θέλεις από τους επενδυτές.

hippy είπε...

Κύριε streetboy συμφωνώ...και συνεχίζω...αν η αγορά είναι μαραθώνιος και όχι 100στάρη πόσο μάλλον η επιχειρηματικότητα.

When you buy a company you buy the management...Μυτιληναίος, Βακκάκης, Πετρόπουλος, Κυριακίδης, Κιτσικόπουλος, Περιστέρης, Τσαμάζ, Φέσσας, Βασιλάκης, Λεμπιδάκης, Σαράντης ευχαριστούμε που σταθήκατε αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας.

austin είπε...

Hippy..ακολουθησα και εγω με μπελες σημερα.

Όσο για τα εμβόλια! Με τόσους εμβολιασμός γιατί ακόμα οι ίδιες οι εταιρείες τα λένε πειραματικά?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΙ αγοραπωλησίες BITCOIN έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών έως ενός μηνός και κάτι.
Η τελευταία έξοδος μου έγινε στο υψηλό πριν καταρρεύσει αν θεωρείτε κατάρρευση για το σαπιοbit τα 30000 δολ.

ΣΤΗΝ ΜΠΕΛΑ πάω για ένα ευρώ.
ΣΤΗΝ ΕΤΕ και ΓΙΟΥΡ.. Για έως 10%.
ΠΕΡΦ θα πωληθεί στα 12.


mixalis mixalios είπε...

Austin τα λενε πειραματικά γιατί έχουν πάρει προσωρινές άδειες λόγω της έκτακτης κατάστασης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πάρουν και τις μόνιμες. Αυτό δεν αναιρεί το επιχείρημά μου. Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν περίμεναν τις μόνιμες άδειες οι θάνατοι θα είχαν πολλαπλασιαστεί και ίσως θα πρέπει να περιμέναμε πιο δραστικά -ή απλά- διαφορετικά εμβόλια, καθυστέρηση που θα αύξανε και άλλο τους θανάτους. Φαύλος Κύκλος.
Κάποιοι πίστεψαν την επιστήμη και φρόντισαν για το καλό της οικογένειας τους, του περίγυρου τους και του εαυτού τους βέβαια. Όλες οι επιλογές που λαμβάνουμε έχουν ποσοστά επιτυχίας και στηρίζονται σε πιθανότητες. Όποιος περιμένει μόνο ατράνταχτα επιχειρήματα τότε δεν κάνει επιλογή, απλά ακολουθεί τον ένα και μοναδικό δρόμο που όμως τότε μπορεί να είναι αργά...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εσύ να με διαβάζεις προσεκτικά.

austin είπε...

Παιδια προσπαθείτε νομίζω να βρείτε λογική στο παράλογο.

Δεν είπα εγώ ότι δεν επιτρέπεται πλεον ο εμβολιασμός του άστρα κατω των 60... αν το περνάτε εσείς στο ντούκου ότι πριν δύο μήνες μας έλεγαν να το κάνουμε, στην δική μου ηλικία δεν είχε άλλη επιλογή, τωρα το απαγορεύουν κοκ.. ειναι οκ!

Ας λέμε ότι όλα τέλεια και πάμε παρακάτω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

BITCOIN.
ΕΊΠΑΜΕ αγορά κάτω από 30.000δολ.
Αυτή τη στιγμή 33.000

ΥΓ.Η ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΚΡΥΠΤΟ ΕΜΠΕΡΙΈΧΕΙ ΚΙΝΔΎΝΟΥΣ ΑΠΏΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σσσσσσσσσσ.........

mixalis mixalios είπε...

Austin προφανώς δεν είναι όλα τέλεια. Εμείς πρέπει να ακολουθούμε την επιστήμη. Αν η επιστήμη λέει κάτι διαφορετικό επειδή άλλαξαν τα δεδομένα ε πρέπει να την ακολουθήσουμε. Κάποτε η επιστήμη έλεγε ότι η γη είναι επίπεδη. Μετά προέκυψαν αλλά δεδομένα. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή? Να ακολουθούμε τον Γιανη και όχι την επιστήμη?
https://www.athensvoice.gr/politics/713810_o-gianis-o-varoyfakis-einai-vevaios-oti-i-gi-einai-epipedi-vid

michele είπε...

Παμε επανω νέα αναρτηση!