Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

38 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα. Ας είναι αυτός ο μήνας και η σεζόν χωρίς τσακωμούς και διχασμούς. Δύσκολο.. αλλά ας προσπαθήσουμε.

Κάτι ακούω για 50% αύξησης στο ρεύμα και 20% αύξηση στο ψωμί. Οι τιμές ανεβαίνουν με εξωφρενικό ρυθμο, σχεδόν δεν προλαβαίνουμε να αλλάζουμε τιμές.

Όλα πάνω λοιπόν, αγορές, πληθωρισμός, τιμές βασικών ειδών και πάει λέγοντας. Καβαλάμε το κύμα της παράνοιας και όπου μας ξεβράσει

μπαρμπαλιας είπε...

χθεσ καποιος ποιος πουλησε 20 μιλιονια ΑΡΦΑ ...καλα αφου θα παει 1,50 γιατι δεν το τρεναριζε λιγο;

οσον αφορα τα παραμυθια OTC ξερω καποιον που το φυσαει και δεν κρυωνει

καλο μηνα

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ αν δεν ειχε κερδη στο εξαμηνο ποσο θα επεφτε σημερα;;

hippy είπε...

Καλημέρα στην παρέα

κατ΄αρχήν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους

ΘΕΛΩ οι τιμές των ΤΡΑΠΕΖΩΝ να ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ κάνοντας ευτυχισμένους τους φίλους που τις έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. Εγώ είμαι επιφυλακτικός ακόμα μαζί τους, τις βλέπω μόνο σαν ξεπέτα, δεν έχω επενδυτική θέση στον κλάδο.

Δηλώνω και είμαι-σχετικά έμπειρος-ερασιτέχνης (32 χρόνια στην αγορά) οπότε οι πιθανολογήσεις μου έχουν μικρή αξία. Όπως και οι υπόλοιποι μια άποψη εκφράζω στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ γνώμη.

Ως προς τις τραπεζικές αυξήσεις πάντως

η ΑΜΚ ΠΕΙΡ 1,15€, σήμερα 1,43€ αφού προηγούμενα υποχώρησε ως το €1,29
η ΑΜΚ ΑΛΦΑ 1€, σήμερα 1,1755€ αφού προηγούμενα υποχώρησε ως το €0,992
η ΒΝP σήμερα €55, βρίσκεται σκάρτα €3 από τα υψηλά 12μηνου, έχοντας δώσει €2.66 (5.02%) μέρισμα και του χρόνου πιθανολογώ περισσότερο...συνεχίζω να την κατέχω

Ως προς την άποψη για την κίνηση της SPACE (που λοιδώρησε παραπροχθές)

τόσο στο 2ήμερο 18-19/8 όσο και χθες-σήμερα κάνει την στατιστική-λογική κίνηση δλδ μια mini διόρθωση κι ελπίζω (καθώς έχω θέση) να συνεχίσει ανοδικά και να κορυφώσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς (με τα λεφτά της ΕΕ στους σταθμούς αποβίβασης και τα έργα να τρέχουν).

ΑΣΧΕΤΟ
η αναφορά στην ΔΠ του ΠΡΕΖΤ προ καιρού έγινε σε ένα κείμενο που συμπεριλάμβανε το σύνολο των ΑΜΚ και ΔΠ που υπήρχαν στα προσεχώς ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ πως λόγω υπερσυγκέντρωσης των μετοχών στα χέρια της κ. Κεφαλά . Παρ΄ολα αυτά μια μικρή θέση πουλήθηκε χθες με μικρό κέρδος.

Αυτά τα ολίγα για το συνάδελφο (ερασιτέχνη) Artaxia με την παράκληση (εάν κι αυτός συμφωνεί) να μην αλληλοασχολούμαστε κρίνοντας ο ένας τα σχόλια του άλλου. Τι αξία έχει άλλωστε αφού-όπως είναι εμφανές-ΔΕΝ υπάρχει η αμοιβαία εκτίμηση?

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

δεν βάζεις κι ενα γράφημα του ΠΡΟΦ στο live?

austin είπε...

Τσαμπής.. αν έπιασες σήμερα την Γεκ.. θα σου βγάλω το καπέλο.

Έχει θαρρώ ένα σηματάκι που ίσως καθυστερήσει λίγο η κίνηση

paolostar είπε...

Hippy να την λες την γνώμη σου όσο πιο συχνά μπορείς.. Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο να δικαζουμε απόψεις...
Οι εξυπνακισμοι μας ενοχλούν
Καλημέρα σαε

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους :) Ναι θα ανεβασω ενα ΠΡΟΦ Ανδρεα

Andreas D. είπε...

μερσί μποκού!

Θανασης Κ είπε...


κ Hippy για Γεκ και Λάμδα τι γνώμη έχετε?

μπαρμπαλιας είπε...

πηρα λιγες ΓΕΚ-αργοκινητο παπορι
να παω με τον Τσαμπ...αλλα ΙΝΤΚΑ δεν του ξαναβγαινει .

μπαρμπαλιας είπε...

εφαγε τον γκ@λο του να μπομπαρει την ΙΝΛΙΦ αλλα κουκ...

GEORGE είπε...

Τσακ μπαμ όταν φύγει ο γουλοματης τα παίρνουμε όλα τζάμπα 😃

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα 11,33
Ξερω 800.000.000 τεμ.που μπορουν ανετα να βγουν με κερδος 16-18% απο την αυξηση Μ.Κ..
Το οτι μπηκανε 20.000.000 αγοραστες το μετραω περισσοτερο.
Δεν ειναι ολοι βιαστικοι.Εχουμε και υπομονετικους και τους αλλους που τους αρεσει να βαζουν στοχους, υψηλοτερους.
Τιποτε ομως δεν ειναι σιγουρο.
Οταν ερθει η ωρα ταμειου,το συζηταμε.

hippy είπε...

ΓΕΚ

Ο Champ(ion) που ασχολείται με τα θεμελιώδη του κλάδου κι ο Μιχάλης με την τεχνική εικόνα έχουν νομίζω εγκυρότερη γνώμη από μένα. Προσωπικά στον κλάδο διατηρώ μόνο το 30% της θέσης που πήρα από την ΑΜΚ του Ελλάκτωρα για τους γνωστούς συνομωσιολογικούς λόγους. Μου αρέσει όμως ότι εξελίσεται σε μια μικρή Vinci (DG) καθώς το διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων αυξάνει τη σταθερότητα των εσόδων.

https://m.naftemporiki.gr/story/1766242

ΛΑΜΔΑ

Το ρίσκο Κίνδυνος/Κέρδη σαφώς και την ευννοεί. Επειδή όμως τα ρευστά δεν είναι άπειρα προσωπικά έχω διαλέξει άλλες τοποθετήσεις.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Blogger Ο/Η hippy είπε...
Αγαπητε Ηλια.
Εισαι πανοτε, απο τους μελετηροτερους συγγραφεις εδω μεσα (και αλλαχου).
Η αποψη σου, εχει μια ιδιαιτερη βαρυτητα,ασχετα αν πεφτουμε μεσα.Εδω γραφουμε τις αποψεις μας και τα πιστευω μας και ποτε δεν ειμαστε απολυτα σιγουροι.Για αυτον τον λογο πιστευω οτι ,προσφερεις τα μεγιστα και πραττουν αριστα, οσοι σε ρωτανε.
Με μεγαλη εκτιμηση.

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μακαρι ολοι μας να ειχαμε την πενα σου και την σοβαροτητα σου!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

...δεν πανε χαμενα τα γραμματα Τσαμπ.ο Η.ειναι φαρος

μπαρμπαλιας είπε...

Τσαμπ,οι βαρβαροι ante Eurobank

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...



Ειπαμε μπαρμπα οτι,πρωτοι εχονται οι ατακτοι,στην συνεχεια(εδω ειμαστε αυτες τις μερες)οι ανιχνευτες,και στο τελος ο στρατος με τους στρατηγους.
Δεν ειπαμε οτι θα ειναι πολεμος ,των 6 ημερων χαχαχα.
Υπομονη και θα κερδισουμε.
Το υψωμα 1160,στην ΑΛΦΑ, φαινεται οτι το εχουμε καταλαβει προς το παρον.

michele είπε...

Κι εδω η ΠΡΟΦ : https://www.liberal.gr/liberalmarkets/liveMarket.asp?lm=3835

μπαρμπαλιας είπε...

AN λεω AN -συμφωνα με τα σχεδια του γραμμογαμια μας παει 11,50
χαιρεταω στασση

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Μπαρμπα
ΜΗ ΞΕΧΝΑ.
Εγινα πλουσιος, γιατι δεν αγορασα ποτε στα χαμηλοτερα και δεν πουλησα,ποτε στα ψηλοτερα.
Καλο απογευμα σε ολους μας.!!!
Να κανουμε και καμμια πενταρα δουλεια.!!!

μπαρμπαλιας είπε...

μόη @ δέη τα μαυρα τους τα χαλια

TΣΑΜΠΗΣ Δημητρης είπε...

Υπαρχει κανεις που φοραει το καπελλο του σημερα????
Παρακαλω με το συνθημα μου.
ΑΠΟ.........ΚΑΛΥ......ΦΤΗΗΗΗΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
χαχαχαχαχαχα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Προγραμματισμός της Κυβέρνησης ήταν για ολόκληρο το 2021 να δανειστεί 12 δις από τις αγορές..
Με τα σημερινά δανεικά που πήρε εφτάσε ήδη τα 14 δις..ξεπερνώντας τις προβλέψεις τής και ακόμα δεν βγήκε η χρονιά..αν προσθέσουμε και κάτι μικροποσα των 600 έως 800 εκατομμυρίων που έχει λάβει ενδιάμεσα των βασικών δανειακών υποχρεώσεων φτάνουμε ήδη άνω των 17δις...
Ξέρω θα μου πείτε είναι φθηνά τα επιτόκια..
Εντάξει..Ρίξτε μια ματιά στο χρέος που έχει φτάσει και θα καταλάβετε το πανηγύρι που θα έρθει..

ArTaXiA είπε...

Μειδιώ από χθες που πληροφορήθηκα το συμπούρμπουλο με τον Αποστολάκη, γελάω και σήμερα με την αναδίπλωση Χίππαρου, "αυτά τα ολίγα για το συνάδελφο (ερασιτέχνη) Artaxia με την παράκληση να μην αλληλοασχολούμαστε κρίνοντας ο ένας τα σχόλια του άλλου". Παράκληση που έρχεται κατόπιν επικού ξεβρακώματος, ενώ κατά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες ήμουν στην ημερήσια διάταξη ως "αλληλεγγύη στους σορταρισμένους". Εκεί δεν υπήρχε παράκληση, υπήρχε μόνο αμετροέπεια και κομπορρημοσύνη, κι ας μην ήμουν σορταρισμένος μετά τη λήξη του Αυγούστου, αλλά τι σημασία να έχει, αφού μπορούμε με τον άλλον τον ηλίθιο να καλαμπουρίζουμε, έτσι;

Τι διαπίστωσα λοιπόν τις τελευταίες ημέρες:

Εάν ο ΤΣΑΜΠΗΣ, αγοράζει ΙΝΤΚΑ σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου γίνονται πράξεις στις τιμές που θέλει, σε αντιδιαστολή με τον πραγματικό κόσμο, όπου τον Φεβρουάριο, μόνον σε δύο συνεδριάσεις έγινε το 0,70, πόσο μάλλον το 0,58, είναι οκ, ο ΤΣΑΜΠΗΣ μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, χωρίς να αιτιολογεί ποτέ, με την ίδια αναλογία που μπορεί να κάνει μάζωξη στην Κοραή μόνος του, αλλά να ισχυρίζεται πως δεν ήταν μόνος του. Επίσης ο ΤΣΑΜΠΗΣ, μπορεί να ποντάρει 250,000 ευρώ πως έγιναν όντως αυτές οι αγορές από 0,58€ τον Φεβρουάριο, αλλά ακόμη περιμένω να πάω στο γραφείο του να δω τα πινακίδια. Πιθανόν το γραφείο του ΤΣΑΜΠΗΣ να είναι σαν την γάτα του Σρέντιγκερ, υπάρχει και ταυτόχρονα δεν υπάρχει.

Ο Χίππαρος επίσης, μπορεί να αστοχεί τις μισές φορές στα γραφόμενα του, όπως ακριβώς στατιστικά και μια μαϊμού που πετάει βελάκια, αλλά τι σημασία έχει; Είναι ο Χίππαρος της καρδιάς μας και όλοι θέλουμε να γράφει copy-paste αναλύσεις που σταχυολογεί από δω κι από κει και ενίοτε τις παρουσιάζει ως σκεπτικό του. Τις φορές δε που πέφτει έξω, κάνουμε πως δεν το προσέχουμε βρε, γιατί "μια παρέα είμαστε εδώ, γιατί να χαλάσουμε την παρέα";

Ο άλλος ο ακατονόμαστος ο ηλίθιος, έχει φάει τέτοια πίκρα με τη FF, τέτοια στραπάτσο, τέτοια ήττα, που μας παραθέτει όλη την ειδησεογραφία, "ποιος προφυλακίστηκε", "ποιος απολογήθηκε", "ποιος κατηγορείται", γράφει ό,τι σαχλαμάρα του έρχεται στο κεφάλι, αλλά, δεν υπάρχει OTC, τελικώς υπάρχει OTC, να οι πράξεις, ωστόσο επειδή την έχει την πετριά του τον αφήνουμε να εκτονώνεται, μην έχουμε χειρότερα.

Ο Μπάρμπας μας ο αγαπημένος δεν εννοεί να αντιληφθεί πως όταν ένα άρθρο έχει τίτλο "Γιατί αγόρασα FF την αμέσως προηγούμενη της αναστολής ημέρα. Και δεν μετανιώνω καθόλου γι αυτό", δεν μπορεί να έχει γραφεί σε πρότερο της αναστολής χρόνο, εκτός εάν ζούμε στο Matrix, ή στον φανταστικό κόσμο του ΤΣΑΜΠΗΣ. Και επιμένει, στον ακαταλόγιστο ισχυρισμό του, και ενώ έχω ανεβάσει screenshot με σχόλια και τις σχετικές ημερομηνίες επιμένει. Τι να τόνε κάνω;

Οπότε συνοψίζοντας:

1) Όταν ο Xίππαρος γράφει κάθε σχόλιο του από δυο φορές, σβήνοντας το πρώτο επειδή κάτι ξέχασε, ή επειδή κάτι ήθελε να συμπληρώσει, είμαστε οκ.

Όταν εγώ, σβήσω σχόλιο επειδή θέλω κάτι να διορθώσω, είμαι κατάπτυστος.

2) Όταν ο ΤΣΑΜΠΗΣ, ή ο ηλίθιος ο ακατανόμαστος γράφουν πως αγόρασαν κάτι, ή πούλησαν κάτι, είναι οκ.

Εάν εγώ γράψω πως πυραμίδωσα short και βγήκε και κέρδος, λέω ψέματα, βασικά έχω ήδη καταστραφεί και δεν το ξέρω.

3) Όταν πιθανολογώ πως μια εταιρική πράξη θα οδηγήσει σε προσαρμογή και αφού έχω στείλει και επιστολή και με έχουν παραπέμψει σε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ τελικώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα, είμαι άσχετος και γελοίος και κακώς ζήτησα και συγγνώμη που είχα λάθος και άθελα μου μπορεί να επηρέασα κάποιον.

Εάν αντίστοιχα κάποιος ανιστόρητος γράφει πως τον Οκτώβριο πληρώνονται bonus και αυτό ανεβάζει τις αγορές, πως δεν υπάρχει OTC ενώ υπάρχει, πως βρέθηκε φάρμακο για τον κορωνοϊό, ενώ δεν βρέθηκε ποτέ και ο,τι άλλη μπαρούφα μπορεί να βάλει ανθρώπου νους, είναι asset για το blog και απολαμβάνει της εκτίμησής μας. Ευτυχώς αυτός, ως φελλός, δεν επηρέασε ποτέ κανέναν.

Τέλος

4) Εάν κάποιος είναι φυσιολογικός εδώ μέσα και γράψει "ρε ο ArTaXiA καλά τα λέει" είναι γιουσουφάκι και γλύφτης.




ArTaXiA είπε...

Να, θυμήθηκα και 5)

Εάν κάποιος κλέβει Avatar δικό μου, φωτογραφίες μου, το nick μου και ανεβάζει σχόλια δεν τρέχει κάστανο, σιγά μην ασχοληθούμε.

Eάν ο ίδιος κλέψει nick οικοδεσπότη είναι άθλιος "και αυτό τέλος πάντων πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει"

Δεν περιμένω να παραδεχτείτε ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και ούτε το θέλω. Έγραψα το σχόλιο για όλους τους υπόλοιπους που περιδιαβαίνουν εδώ και δεν γράφουν ποτέ.

mixalis mixalios είπε...

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/45207/me-montelo-aedak-tha-leitoyrgei-to-neo-tameio-epikoyrikis-asfalisis/?utm_source=push

Θα στείλω βιογραφικό για να μπω στην επιτροπή επενδύσεων του νέου ταμείου. Και θα προμοταρω εκεί τις μεγαλύτερες μου θέσεις ΔΕΗ, ΦΡΙΓΟ και ΕΥΡΩΒ (αφού λέμε και τι έχουμε σήμερα να πω κι εγώ τα δικά μου) Αντε θα σας σφυραω και τι αγοράζουμε κάθε φορά...

streetboy είπε...

Βγαίνει ο σύριζα και μιλάει για ιστορικό φιάσκο αυτό που έγινε με τον Αποστολάκη.
Εγω θα το έλεγα ιστορικό ξεβρακωμα του σύριζα και προσωπικά του ίδιου του τσιπρα.
Καλά δεν καταλαβε ο ανόητος ότι η υπουργοποίηση Αποστολάκη θα είχε θετικό αντίκτυπο και για τον ίδιο και το κόμμα του; Θα έβγαινε και θα έλεγε "να κοιτάξτε έχω και εγώ στο κόμμα αξια και ικανά στελέχη που προτιμούνται μάλιστα σε κρίσιμες θέσεις και από τους αντιπάλους, και δεν έχω μόνο καρανικες και πολακηδες στο κόμμα όπως με κατηγορουν.. Γι αυτό το λόγο συμφωνώ με την υπουργοποιηση Αποστολάκη".
Αυτός ο βλακας βγήκε και μίλησε για παιχνίδια εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας....
Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο Αποστολάκης δεν είναι ικανός και άξιος γι αυτή τη θέση(άρα είναι και αυτός άχρηστος όπως και όλοι οι άλλοι στο κόμμα) και ο μητσοτάκης τον κάνει υπουργό στο όνομα της δήθεν συναίνεσης;
Η ουσία δεν είναι να υπάρξει ένα πρόσωπο ικανό δραστήριο μεθοδικό για το δύσκολο αυτό πόστο;
Αν στις επόμενες δημοσκοπήσεις δει ένα - 5% κάτω μην εκπλαγείτε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολύ σωστά τα σχόλια ΑΡΤΑΞΙΑ..με αρχή- μεση- και τέλος.

hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...

"Ο Χίππαρος επίσης, μπορεί να αστοχεί τις μισές φορές στα γραφόμενα του, όπως ακριβώς στατιστικά και μια μαϊμού που πετάει βελάκια, αλλά τι σημασία έχει;"


Όταν γράφεις κάτι χωρίς στοιχεία είσαι ακριβώς αυτό που αποκαλείς τους άλλους. Λασπολόγος επιπέδου Γκαίμπελς. Δώσε τις επιλογές-προτάσεις Χίππη που ατύχησαν για να είσαι σωστός. Τις βασικές μπορείς να τις βρεις στο "σχόλια με σημασία". Στις πρόσφατες ΑΣΤΑΚ, ΜΠΡΙΚ, νερά, Ελλάκτωρας, ΒΝΡ, ΤΖΚΑ, ΣΠΕΙΣ, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ μερικές που πρόχειρα...και δυο ατυχείς (μέχρι στιγμής). ΟΛΠ στον οποίο επιμένω και ΜΠΕΛΑ.

Εάν θέλεις να σε υπολογίζουμε ως τίμιο παίχτη ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

hippy είπε...

Ἀνὴρ κομπαστής.

Ἀνὴρ πένταθλος ἐπὶ ἀνανδρίᾳ ἑκάστοτε ὑπὸ τῶν πολιτῶν ὀνειδιζόμενος, ἀποδημήσας ποτὲ καὶ μετὰ χρόνον ἐπανελθών, ἀλαζονευόμενος ἔλεγεν ὡς πολλὰ καὶ ἐν ἄλλαις πόλεσιν ἀνδραγαθήσας, ἐν τῇ Ρόδῳ τοιοῦτον ἥλατο πήδημα ὡς μηδένα τῶν Ὀλυμπιονικῶν ἐφικέσθαι· καὶ τούτου μάρτυρας ἔφασκε παρέξεσθαι τοὺς παρατετυχηκότας, ἂν ἄρα ποτὲ ἐπιδημήσωσι. Τῶν δὲ παρόντων τις ὑποτυχὼν ἔφη πρὸς αὐτόν· Ἀλλ', ὦ οὗτος, εἰ τοῦτο ἀληθές ἐστι, οὐδὲν δεῖ σοι μαρτύρων· αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα

Αίσωπος

Ο μύθος λέει ότι ένας Αθηναίος αθλητής υπερηφανευόταν πως κάποτε είχε πάρει μέρος σε αγώνες στη Ρόδο και είχε σημειώσει σπουδαίες επιδόσεις, καθώς είχε κάνει ένα τεράστιο άλμα. Ωστόσο, οι υπόλοιποι Αθηναίοι τον άκουγαν με καχυποψία και δεν πίστευαν τα λεγόμενα του.Τότε, ο αθλητής τους ζήτησε να ταξιδέψουν στη Ρόδο για να το επιβεβαιώσουν οι θεατές του αγώνα. Τότε κάποιος του απάντησε ότι δεν υπήρχε λόγος να πάνε μέχρι τη Ρόδο. Στη συνέχεια έγραψε τη λέξη "Ρόδος" στο σκάμμα και του είπε:"Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα"

hippy είπε...

* Στις πρόσφατες ΑΣΤΑΚ, ΜΠΡΙΚ, νερά, Ελλάκτωρας, ΒΝΡ, ΤΖΚΑ, ΣΠΕΙΣ, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ μερικές που πρόχειρα ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ

hippy είπε...

Για το δικό μου χαρτοφυλάκιο αποκλειστικά και δίχως να θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου θεωρώ τον ΟΛΠ στα €19,20-19,50 μια από τις 3 καλύτερες επενδυτικές επιλογές (μαζί με τον ΜΥΤΙΛ και τον ΟΠΑΠ)

Οι λόγοι

α) η θεαματική αύξηση του τουρισμού, ιδιαίτερα στα νησιά (συνεπώς και ακτοπλοία-ευννοούνται και ΑΡΑΙΓ, ΜΟΤΟ)

β) ξύπνημα κρουαζιέρας

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3573424/krouaziera-kai-autokinita-auxisan-ta-kerdi-tou-olp

γ) θεωρώ λογικό κάποιο rotation απ΄τους σημαιοφόρους προς τους παραστάτες

Να το ξαναπώ επειδή μου αρέσει εμένα δεν σημαίνει πως θα τρέξει. Είμαι επίσης απολύτως σίγουρος πως άλλα χαρτιά θα τρέξουν περισσότερο. Μακάρι να τά΄ξερα.

Vaggelis είπε...

Ο καθενας κυριε Hippy βγαζει τα συμπεράσματα του κ εχει σχηματίσει μια γνωμη για το ποιόν του καθενός ειτε " επαγγελματία" είτε ερασιτέχνη.

Respect Κυριε Hippy.



hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...

"3) Όταν πιθανολογώ πως μια εταιρική πράξη θα οδηγήσει σε προσαρμογή και αφού έχω στείλει και επιστολή και με έχουν παραπέμψει σε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ τελικώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα, είμαι άσχετος και γελοίος και κακώς ζήτησα και συγγνώμη που είχα λάθος και άθελα μου μπορεί να επηρέασα κάποιον."

Αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΑΘΟΣ. Τα ΣΜΕ της Πειραιώς (όπως και τα υπόλοιπα των μετοχών του 25αρη) πριν την ΑΜΚ αποτελείτο από 100 μετοχές. Επειδή όμως προηγήθηκε reverse split 16,5:1 το αναπροσαρμόστηκε σε 6 μετοχές. Κάθε σοβαρά ασχολουμενος με το ΧΑΑ έπρεπε να το ξέρει. Στο εξήγησα. Εσύ όμως τι έκανες?

Με πολύ κακεντρέχεια αρχικά λοιδώρησες

"Από τις καλύτερες μου στιγμές, σε αυτή την ενοχλητική περίοδο της καραντίνας είναι να διαβάζω σχόλια από ημιμαθείς, οι οποίοι παριστάνουν τους μάγους του arbitrage. Ακόμα καλύτερα, είναι όταν και πραγματικοί επαγγελματίες της αγοράς με τη σιωπή τους, επιβεβαιώνουν την ίδια ημιμάθεια (ο Μιχάλης, ο Αντρέας τι σου έφταιξαν?)"

Εν συνεχεία έκανες επιπόλαια copy paste την γενική αρχή των ΑΜΚ (Α=Β κλπ) που είναι απολύτως ΑΣΧΕΤΗ με την περίπτωση των ΣΜΕ αλλά εσύ, ο "επαγγελματίας", τι κρίμα δεν το γνώριζες.

Στο τέλος ουσιαστικά (όπως και τώρα) αρνήθηκες να παραδεχτείς το λάθος ΣΟΥ.

"Εάν έχεις δίκιο, και μπορεί και να έχεις, όλα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα, σημαίνει πως τα ΣΜΕ δεν αναπροσαρμόζονται στις εταιρικές πράξεις και ζητώ συγγνώμη, υπάρχει ένα πελώριο παράθυρο ευκαιρίας και θα κάνω ακριβώς το ίδιο με σένα."

"Εάν έχω δίκιο"..."όλα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα"

Έτσι είναι αγαπητέ...εσύ είσαι σωστός, απλά γεννήθηκες και ζεις σε λάθος χώρα.


Εξακολουθώ να μην θέλω παρτίδες μαζί σου...μπορείς να πάψεις να αναφέρεις στα σχόλια σου το Χίππη?

austin είπε...

Με αφορμή τον νέο γύρο.. απλά να αναφέρω ότι έχω κουραστεί αρκετά από τους "τσακωμούς", όχι τόσο στο μπλογκ (άλλωστε όποιος θέλει τα προσπερνάει τα σχόλια) όσο στις παρέες. Τσακωμοί και διχασμοί παντού, την στιγμή που αν ανοίξεις ένα μέσο ενημέρωσεις (καθολικό φαινόμενο στην ελλάδα από όλες τις πλευρές) η παραπληροφόρηση είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Τεσπα, θα το περάσει και ο κόσμος αυτό και θα προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερο...έλεγχο, άρα θα εκλείψουν και οι τσακωμοί!

Είχαμε κάποτε έναν που ασχολιόταν με άλευρα στην παρέα εδώ. Σήμερα έμαθα ότι το σιτάρι από τα 280 ο τόνος έχει πάει στα 485 σήμερα!! Ισχύει;;