Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΘΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ
ΚΟΥΡΣΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ;
Βαδίζοντας προς το τέλος του 2021 με αυξημένο πληθωρισμό και υψηλό ενεργειακό κόστος που καθιστά δύσκολη την αποκρυπτογράφηση της επόμενης χρονιάς, οι ξένοι οίκοι στις αναφορές τους αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για τις ελληνικές μετοχές των τραπεζών. Πού αποδίδουν τις προβλέψεις τους; Θα μπορέσει ο τραπεζικός κλάδος να ηγηθεί της επόμενης ανοδικής κίνησης; (Διαγράμματα)

30 σχόλια:

austin είπε...

Η φωτογραφία ταιριάζει απόλυτα στην φάση που ζούμε.

Δίνουν ντόπα στην ντόλι βγαίνει πρώτη.
Άρρωστη η ντόλι τελευταία και καταιδρωμένη.
Αρχίζουν να σφίγοουν οι έλεγχοι για ντόπες... η ντόλι μία πετιέται πρώτη μία πηγαίνει στην μέση της κούρσας.

Άλογα το trading, ξεκάθαρα! Από προχθές με χθες είναι λες και ήταν η μέρα με την νύχτα στην Αμερική. Λες και είναι ρηχό χρηματιστήριο και το πάνε όπου θέλουν..

austin είπε...

Μπάρμπα... κοίτα το δικό μας σήμερα πως βαστάει! Ενώ χθες είχαμε χωσέ στον αμερικάνο!

hippy είπε...

ΘΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ;

πολύ καλό χε χε...μετά την νίκη του πρωθυπουργού Κυριάκου στις επόμενες εκλογές και εαν έχουν ρυθμίσει με κάποιο τρόπο τα DTS ίσως...με μαιμού το 40% των ιδίων κεφαλαίων με καλύπτουν απολύτως τόσο η φωτό όσο και το σχόλιο του austin. Ο τζόγος, του τζόγου, τω τζόγω, τον τζόγο, ω τζόγε

😊 😊 😊 👍 👍 👍

Καλημέρα σε όλους...λιγοστεύει ο χρόνος μέχρι τις Αλκυωνίδες

hippy είπε...

Ποσοστό αναβαλλόμενης φορολογία στις 30 ΣΕΠΤ 2021


EUROBANK (44,80%)

Ιδια κεφάλαια 5,47 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 4,44 δις

ΑLPHΑ BANK (45%)

Ιδια κεφάλαια 6,5 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 5,32 δις

ETE (46,20%)

Ιδια κεφάλαια 5,69 δις – Αναβαλλόμενη φορολογία 4,91 δις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ (52,18%)

Ιδια κεφάλαια 5,72 –  Αναβαλλόμενη φορολογία δις 6,24 δις

Τα πεπόνια αγοράζονται με το κομμάτι, το λάδι με το λίτρο, το κρέας με το κιλό, οι τράπεζες με το BV. Στην ΑΛΦΑ πχ που παρουσιάζεται με BV = 0.35 και έχει τα καλύτερης ποιότητος κεφάλαια Tier 1 στην πραγματικότητα το BV είναι 0 ,65.Χοντρικά ίσο με αυτό της ING, της HSBC, της BNP που είναι τράπεζες, όχι κουνέλια.

mixalis mixalios είπε...

Έχουμε παλι balances σημερις?. .. Βλεπω παλι τεμάχια πολλά..

austin είπε...

Lockdown στην Ολλανδία.. όμορφα!

austin είπε...

Κάποτε είχαμε στην βουλή συζητήσεις και γινόταν το μαλε βρασε εδω.. σημερα που δυστυχώς ξεβρακωθηκαν και αυτοί.. οπως κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα τα τελευταία κάμποσα χρονια.. ουδείς μιλάει.

Λογικό Έχουμε καταπιεί όλοι την γλώσσα μας που για πρώτη φορά μετά από όταν κυβέρνηση ο Τσιπας, τον άκουσαν έστω κάποιοι.

Αν δεν γινόταν το απίστευτο πομπαρισμα στο ΠΑΣΟΚ από τα κανάλια.. ακραίος μεν κάποιες φορες ο οπλα αλλα μεσα θα έπεφτε για την τύχη του τσιπα.

Βέβαια.. η πτώση ποσοστού του μητσοτακη καποιο θα παει στο ΠΑΣΟΚ και βουρ για συγκυβέρνηση?? Δεύτερη τετραετια ο Μητσοτάκης όπως πάει το πράγμα και με απλή αναλογική δεν διαφαίνεται.

hippy είπε...

@ austin

Δεν μιλάμε διότι έχουμε συνειδητοποιήσει πως είναι άσκοπο. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ μας και καλό είναι όταν γράφετε να περιορίζεστε στην γνώμη σας και να μην αναφέρετε τρίτους. Με τους οποίους το μόνο κοινό που έχετε κατά τη γνώμη μου είναι ότι διαφωνείτε και οι τρεις με όλους τους υπόλοιπους στο μπλογκ.

"σημερα που δυστυχώς ξεβρακωθηκαν και αυτοί?"

Σοβαρολογείτε? Εκτός του αχρείου λαϊκιστή Κουρουμπλή ποιος άλλος ξεβρακώθηκε?  Σε ότι με αφορά διαφωνώ απολύτως με την άποψη σας. Οι καθηγητές είπαν το προφανές. Ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι υποδεέστερη. Περιμέναμε από αυτούς να μας πουν το προφανές? Όχι βέβαια, απλώς ο καλός κ. Τσιόδρας ποσοτικοποίησε τα στοιχεία.

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος θα κερδίσει περίπατο τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν τις κάνει και το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος ότι είναι σοβαρός, δουλευταράς και το παλεύει.

Ο Τσίπρας αποδείχτηκε καραγκιόζης που στην προσπάθεια του να κυβερνήσει μάζεψε ένα σωρό διαφορετικούς λαϊκιστές, παρακμιακούς, τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες. Από Βαρουφάκη, Πολλάκη, Φλαμπουραρη, Κουρουμπλή μέχρι τους χαμαιλέοντες Καμμένο, Χαϊκάλη και το κακό συναπάντημα. Οι οποίοι τον εξέθεσαν στο παρελθόν, τον εκθέτουν στο παρόν και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον.

Ο Ανδρουλάκης τον οποίον προσωπικά προτιμούσα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ελπίζω να δικαιώσει τους πασόκους φίλους μου. Αρχικά μαγνητίζοντας τους ψηφοφόρους που πήγαν από θυμό στους συριζας και σε δεύτερο χρόνο δίνοντας πόρτα στους ξενογιαννακοραγκούσηδες που θα του ρίξουν γέφυρες. Για να ξαναγίνει κυβερνητική επιλογή (στις μεθεπόμενες εκλογές).

mixalis mixalios είπε...

Στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνουν εκλογές 2 με 3 μήνες πριν τις εθνικές. Για να πάνε με αισιοδοξία και με τη χαρά της αλλαγής προέδρου. Είναι όπως στις ομάδες που όταν αλλάζει ο προπονητής για λίγο καιρό η ομάδα σκίζει.
Ο Τσιπρας κράτησε καλά ποσοστά το 2019 γιατί πολλοί τον ψήφισαν για να μην έρθει ο Μητσοτάκης και επιβάλλει είσοδο στα νοσοκομεία, ελεύθερες απολύσεις, λιτότητα κτλ που έλεγε ο Μεγας Αλέξιος ότι θα έρθουν. Ο Μητσοτάκης ήρθε χωρίς αυτά τελικά.
Δεν υπάρχει απλή ανογικη. Απλά θα χάσουμε λίγο χρόνο με τις μ@λ@κιες, τα παιχνίδια του Τσιπρα. Στις κανονικές εκλογές μετά από 1 μήνα από τις πρώτες θα βγει ο Μητσοτάκης στη χειρότερη με τον Ανδρουλάκη που αν και μου φαίνεται αοσμος και αγευστος είναι καλύτερος από το Τσιπρα και έχει περάσει και κάποια χρόνια στις Βρυξέλλες που τον έχουν βοηθήσει να είναι ένας κανονικος πολιτικός.

austin είπε...

Καλημέρα! Οι δημοσκοπησείς δεν έχουν πέσει μέσα πουθενά τα τελευταία 3χρόνια παρά μόνο στην εκλογή του Μητσοτσοτάκη.

ΔΗμοψήφισμα
Τσίπρας δεύτερες εκλογές
Κιναλ τώρα

Τώρα για το ξεβράκωμα.. ποιος ενδιαφέρεται για τον Κουρουπλή?? Εδώ βγήκε ολόκληρη έκθερση και λένε φωνατχτά να μην υποτιμούνε την νοημοσύναη μας

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η αγορά παίζει Λοκ νταουν.
Η ψεύτικη ανάπτυξη της χώρας δεν πείθει κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο.
Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν πάλι.
Καλά Χριστούγεννα σε όλες και ολους .

austin είπε...

Μα είναι ηλίου φαεινότερο ότι πάει σε συγκυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι λέω και καμιά σοφία, αφού θα έχουμε απλή αναλογική.

hippy είπε...

Αλλο συγκυβέρνηση άλλο Τσιπρας.

Οι δημοσκοπήσεις είναι 99% ΣΩΣΤΕΣ ως προς τα βασικά (1ος-2ος-3ος κλπ). Υπάρχουν και οι εταιρείες στοιχημάτων άλλωστε που τις συμπληρώνουν άριστα. Εάν κάποιοι τις αμφισβητούν επειδή η διαφορά ήταν 1%-2% το πρόβλημα είναι σ΄αυτούς όχι στις δημοσκοπήσεις.

Οι προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες θέλουμε συγκυβέρνηση όπως υπάρχει στις μισές χώρες της ΕΕ. Στον δεύτερο γύρο δεν θα έχουμε απλή αναλογική (αλλά βέβαια θα έχει υπάρξει προσυνεννόηση μετά τον πρώτο).

hippy είπε...

"ψεύτικη ανάπτυξη της χώρας"???????????????

Δηλαδή η Eurostat ψεύδεται??????

Θα μου πεις "και ποια είναι η Eurostat μπροστά σε ολόκληρο οπλαρχηγό"

Καλές γιορτές και σε σένα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καμία διάθεση διαλόγου με τον hippy.
Απαντώ για όσους όπως είπα και πριν είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Η σύγκριση ανάπτυξης 2021 και ύφεσης 2020 δεν χωράει πολλές κουβέντες.
Η ανάπτυξη θα επανέλθει σε επίπεδα 2019 Μετα το πρώτο εξάμηνο του 2022 και με την προϋπόθεση πως η οικονομία δεν θα μπει σε νέες δοκιμασίες με νέο Λοκ νταουν που εκεί θα μιλάμε με άλλες παραμέτρους.
Συμπέρασμα..
Η ανάπτυξη του 2021 σε σύγκριση με την κλειστή οικονομία το 2020 είναι ψεύτικη.
Όταν απαντά κάποιος στον Οπλαρχηγο θα μιλάει με στοιχεία.

Christos C. είπε...

Κύριε Ηλια,

Ασφαλώς η ανάπτυξη δεν είναι ψεύτικη πρέπει όμως να γίνουν βήματα για να απαγκιστρωθούμε από τον τουρισμό λ.χ το ταμείο Φαιστός. Συμφωνούμε μ αυτό;

hippy είπε...

Φυσικά και συμφωνούμε. Το ταμείο Φαιστός κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες στις οποίες ελπίζουμε και πρέπει να στοχεύουμε για τη χώρα είναι ο καλύτερος δρόμος για να κρατήσουμε την αφρόκρεμα των νέων στον τόπο μας.

Να αξιοποιείς όμως τις πηγές που έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα όπως ηλιος, θάλασσα, νησιά, διακοπές, ποιότητα τροφίμων, φέτα, φρούτα κλπ) είναι επίσης απαραίτητο. Δηλαδή θ΄αλλάξει την καλλιέργια σιτηρών η Ρωσία εάν τύχουν 2 κακές χρονιές?

Ο covid θα φύγει, οι Κυκλάδες είναι αμετακίνητες.

hippy είπε...

Κατά τα λοιπά εάν δεν έχεις επιχειρήματα πετάς την μπάλλα στην εξέδρα. Τι 'χες Γιάννη, τι είχα πάντα χε χε.

hippy είπε...

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για παράταση της πλήρους απαλλαγής φαρμακευτικών δαπανών για όλους όσοι στερήθηκαν το ΕΚΑΣ


Σωστό, πολύ σωστό. Η Μαριλίζα, ο Πάνος, η Θεανώ και λοιποί γεροντοπρόσκοποι βέβαια αποφεύγουν να πουν ποιοι τους το έκοψαν. Αμα είσαι αχρείος...

austin είπε...

Το ότι είναι αχρείοι οι Συριζαίοι είναι δεδομένο. Εξού και ουδείς δεν τους άκουγε τόοοσο καιρό μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ας βλέπουμε όμως και όλη την εικόνα..

https://tvxs.gr/news/ellada/neo-reportaz-apo-diethnes-mme-gia-ton-periorismo-eleytherias-toy-typoy-stin-ellada

hippy είπε...

Σε ποιον ανήκει είπαμε το μπλογκ?

Η ΝΔ ευθύνεται για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ?

Εσύ συμφωνείς με την κριτική αντί ερώτησης της Ingeborg Beugel? Να φέρουμε μήπως και 2-3 τούρκους δημοσιογράφους να κάνουν "ερωτήσεις-κριτική" για την υφαλοκρηπίδα?


«Δεν θα μπαίνετε σε αυτό το κτίριο και θα προσβάλλετε εμένα… ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από αποδείξεις», είπε (ο Μητσοτάκης) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε. Δεν έπρεπε η ασκούσα κριτική να την αιτιολογήσει?

Εγώ αισθάνθηκα υπερήφανος. Εσύ ντρέπεσαι?

Τι να πω? O tempora o mores που θά΄λεγε κι ο πειρατής στον Αστερίξ καθώς βυθιζόταν.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους φίλους του blog.
Βρε Ηλία (HIPPY), γιατί τσιμπάς τόσο εύκολα στα τρολαρίσματα και, ενδεχομένως, χαλάς τη ''ζαχαρένια'' σου!!!
Καλή συνέχεια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ας τα πάρουμε από την αρχή..μιας και ορισμένοι προσπαθούν να πείσουν...Ότι για τα μνημόνια ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας τα δούμε περιληπτικά...
Η χώρα μπήκε στο πρώτο μνημόνιο όταν έπεσε ο Καραμανλής και ανέλαβε ο Παπανδρέου..ξαναμπήκε σε δεύτερο μνημόνιο με Σαμαρά Βενιζέλο και συγκυβερνησεις με πρωθυπουργούς εκτός Βουλής..Παπαδήμος...Θάνου..Στην διάρκεια αυτόν των μνημονίων κόπηκαν συντάξεις..δώρα.. μισθοί..εκτινάχθηκε η ανεργία..Και η χώρα μπήκε σε παρατεταμένη φτώχεια...
Το 2015 ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις μαγκιές Βαρουφακη Τσίπρα ξαναμπηκαμε πιο βαθειά σε νέο μνημόνιο μιας και οι ξένοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση στον Σαμαρά και κάπως έτσι ήρθαν και οι κλειστές τράπεζες...
Αυτά για την ιστορία για να μην ξεχνιόμαστε.
Από το πρώτο μνημόνιο του 2010 έως και το μνημόνιο Τσίπρα..οι περικοπές και οι φόροι λειτουργούσαν σωρευτικά.
Ο ΕΝΦΙΑ του Σαμαροβενιζελου ακόμα υπάρχει
Τα δώρα και οι περικοπές ακόμα είναι κομμένα...
Το ΕΚΑΣ δεν υπαρχει πλεον..

Η ανάπτυξη Μητσοτάκη με δανεικά και τεράστια έλλειματα ..ναι είναι ψεύτικη..

Όπως πολύ σωστά είπε ο christos πριν ...Η χώρα θέλει νέο μοντέλο ανάπτυξης που να μην στηρίζετε στον τουρισμό μόνο.
Στο υποθετικό σενάριο που θα είχαμε Λοκ νταουν για τρία καλοκαίρια η χώρα θα γινόταν Αλβανία μιας και δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.

Και ένα μικρό σχόλιο για τα πολιτικά..
Αν νομίζουμε ότι με την ψήφο μας εκλέγουμε αυτόν που βγαίνει...Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι..
Πάντα έβγαινε..Και θα βγαίνει όποιος είναι διατεθειμένος να κάνει την βρομικη δουλειά που του αναθέτουν άλλοι.
Ο Τσίπρας έδωσε το Μακεδονικό με αντάλλαγμα-ταξιμο..Μια νέα εξουσία..όπου θα δωσει και το Αιγαίο.
Αυτά για σήμερα.


hippy είπε...

@ Χρήστος

δεν έχεις άδικο. Έχω όμως ρίξει το παραγάδι μου σε αυτά που θεωρώ άχαστα και περιμένοντας ψάχνω τρόπο να μην πλήξω. Τι να κάνω? Ν΄αρχίσω το πλέξιμο?

Ωστόσο έχεις δίκιο απολογούμαι χα χα χα.

austin είπε...

Δύσκολα θέματα.. γίνονται push backs ή όχι? Ευθύνεται ο μητσοτάκης (κατά την γνώμη μου ΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ).
Αυτά είναι πολύπλοκα πράγματα για τα οποία κανείς δεν ξέρει τις ισορροπίες, τι θέλει η Ευρώπη ακριβώς κτλ κτλ.

Όσο για ελευθεροτυπία το ζούμε Hippy. Δεν ξέρω επίσης για τον Καραιβαζ, δεν είμαι ούτε αστυνομικός, ούτε ντετέκτιβ ούτε τίποτα.

Το μόνο που ξέρω είναι ότ ανοίγει τηλεοράση και σε πιάνει αναγούλα. Διαβάζεις πρωτοσέλιδα που αποκρύπτουν την όποια αλήθεια.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στην θέση που εχουμε και ότι χρόνο με τον χρονο πέφτουμε.

Τώρα αν δεν θέλουμε ούτε αυτό να δούμε, ας μην δούμε τίποτα. Ποιο υο νόημα άλλωστε

mixalis mixalios είπε...

Εγώ θέλω να γυρίσει πίσω ο Τσιπρας. Μάλλον το θέλει και ο ίδιος αφού ψήφισε προχθες τον Προϋπολογισμό του Μαξίμου (Α. Ε) και μπράβο του.

mixalis mixalios είπε...

Λείπει ο Αντρέ και το έχουμε κάνει πολιτικό καφενείο....

austin είπε...

https://twitter.com/baysal_nurcan/status/1469969609394692098

Εδώ οι ουρές στους "ερντογανικους φούρνους" διατίμησης!

Από 4 λίρες λέει που κοστίζει στη 1,5.

Μιχαλιό εγώ προσωπικά δεν θέλω ποτέ να ξαναέρθει ο Τσίπρας. Αλλά δεν είμαι τυφλός. Έγνοια μου είναι να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπάνω κάθε φορά. Σε κάποια θέματα οικονομίας και οργάνωσης gov έχουμε πάει πολλά βήματα μπροστά.

Σε άλλα όμως ή είμαστε ακόμα πολύ πίσω, ή οπισθοδρομούμε ή στήνετε το παίγνιο για να μην πάμε μπροστά.

Αυτά και να έχουμε υγεία και καλές γιορτές!

mixalis mixalios είπε...

Θυμάμαι τα Συριζοπουλα που λέγανε ότι θα το πηγαιναν μέχρι τέλους και ότι από την πρώτη μέρα της εξόδου (από το ευρώ) όλα θα ήταν αμέσως καλύτερα. Οι σκηνές στην Τουρκία είναι σκηνές που θα είχαμε ζήσει κι εμείς αν δεν είχε στείλει τον Γιανη και δεν είχε κάνει κωλοτουμπα ο νεαρός. Για αυτό λένε ότι η ψήφος είναι πιο ισχυρή και από σφαίρα...

hippy είπε...

@ mixalis mixalios

αχ...τόσους φίλους κάναμε στα ΑΤΜs περιμένοντας το 60ευρο...τώρα χαθήκαμε...μπαγάσα Μητσοτάκη 😎