Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΜΟΧΛΕΥΕΙ"
ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ...
 H επιθετικότητα του Δείκτη Τραπεζών συνεχίζεται με κινητήριο μοχλό και τις τελευταίες εκθέσεις των μεγάλων ξένων οίκων, που στις αναλύσεις τους θεωρούν ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να ανατιμηθούν περαιτέρω με το ευνοϊκό σκηνικό επιτοκίων που διαμορφώνεται. Σε σημαντικά διαγραμματικά σημεία η Εθνική τράπεζα και η μετοχή της Eurobank. Μεγάλα περιθώρια μεσοπρόθεσμα για ΑLPHA και Πειραιώς. [ Διαγράμματα] 




12 σχόλια:

Ilias D είπε...

Καλημέρα σας παίχτες.
Μιχάλη όλα καλά;
Ηλία(μπάρμπα) που είσαι;

michele είπε...

Καλως τον Ηλία!! τι κανεις ρε ψυχη; Καλά κι εγω, καλά και ο Μπαρμπας ελπίζω και συ :)) Ειδα και τον ξαδελφο σου πριν κανα-δυο χρόνια! Ηρθε εδω στην Αθήνα

hippy είπε...

Σε νέα ψηλά η ΟΤΟΕΛ. Άραγε κράτησε κανένα κομμάτι ο Ταβερνιάρης που μου τά΄χωνε?

Ότι αξίζει-νωρίτερα ή λίγο αργότερα-αποδίδει!!

michele είπε...

Ρεκορ χαμηλού τζιρου για φέτος βλέπω να κάνουμε

hippy είπε...

ΟΤΟΕΛ
Ότι αξίζει-νωρίτερα ή λίγο αργότερα-αποδίδει!!

Εγώ βέβαια έχω γυρίσει λίγο χαμηλότερα τη θέση μου σε Sixt (ΜΟΤΟ) κι ΑΣΤΑΚουδάκι για ουζάκι το καλοκαίρι!!

(όχι απαραίτητα το φετινό χα χα...του 2023 ή 2024 ή 2025 κ.ο.κ...όποτε αποφασίσουν τα παπούδια κι ο άλφα Ψάλτης)

manos είπε...

ΚαλημέραΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΠΑΠ: Οι Τσέχοι αγόρασαν το ποσοστό Μελισσανίδη
Με την εξαγορά των συμμετοχών της οικογένειας Μελισσανίδη συνεχίζει το κτίσιμο της θέσης της στον ΟΠΑΠ η Allwyn (όπως είναι η εμπορική ονομασία της SAZKA) του Tσέχου δισεκατομμυριούχου Karel Komarek, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό περίπου 48,1% στον ελληνικό όμιλο.

hippy είπε...

"Υποχρεωτική δημόσια πρόταση

Την υποχρέωση έχει και κάθε πρόσωπο που κατέχει περισσότερο από το ένα τρίτο (1/3) χωρίς να υπερβαίνει το ένα δεύτερο (1/2) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας και το οποίο αποκτά μέσα σε δώδεκα (12) μήνες, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ανώτερο του τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας."


Απ΄όσο καταλαβαίνω οι Τσέχοι ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δημόσια πρόταση ακόμα κι αν μέσω του script dividend (εάν το συνεχίσουν κι εφ΄ όσον είναι <3%) το συνολικό ποσοστό τους ξεπεράσει το 50%

μπαρμπαλιας είπε...

παει κιο ΟΠΑΠις ο μερισματοφορος οσονουπω....

Ηλια γειτονακι...εδω ειμαι παρακολουθωντας τα γραφομενα ,παρε τλφ

austin είπε...

Σειρήνες πολέμου λένε.
Εκκένωση είπαν εκεί στα σύνορα.
Συσσώρευση νοσοκομειακού υλικού και αίματος λένε επίσης?

Και η αμερική πάνω! Ποιος κοροιδεύει άραγε. Η αγορά ή οι ειδήσεις.

Αν ζήσουμε και το sell the news αν πέσουν βόμβες.. τι να πω

mixalis mixalios είπε...

Γίνεται δουλίτσα...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2120277/anavathmise-tis-ellhnikes-trapezes-h-fitch.html

Λογικά προετοιμαζει και αξιοχρεο χώρας

mixalis mixalios είπε...

Να μια καλή εξήγηση για το τι δεν πάει καλά με τα νερά

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/markets/67431/chrimatistirio-giati-ta-nera-den-poylane-stin-elliniki-agora/

hippy είπε...

Το νερό είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό. Νομίζω σωστά ΔΕΝ ιδιωτικοποιείται. Άλλωστε όπου επιχειρήθηκε ιδιωτικοποίηση το πείραμα απέτυχε (Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Πάσος ντε Φερέϊρα κ.α)

https://ecozen.gr/2013/10/i-maxi-gia-to-nero-5-ixira-paradeigmata-apotyximenon-idiotikopoiiseon/

Στα καθ΄ημάς αυτό που ψάχνουμε είναι η σχετικά δίκαιη τιμή των ΕΥΑΘ κ ΕΥΔΑΠ.

H γαλλική Suez μέτοχος μειοψηφίας με 5,46% στην ΕΥΑΘ διαπραγματεύεται στη Γαλλία με P/B = 2,2....P/E = 22...μερισματική απόδοση 3,3% με payout ratio 71,8%.

Το παγουράκι μπήκε στο ΧΑΑ το 2001 με τιμή 3,94 ευρώ/μετοχή, έγραψε υψηλό €8,16 στις 3/1/2008, μέγιστη κερδοφορία το 2017 που πέτυχε κέρδη 16,5 εκ ευρώ (0,45 ευρω/μετοχη). Πιθανολογώ πως είναι εφικτό σε ορίζοντα 2ετίας να ξαναπετύχει αυτήν επίδοση οπότε με τιμή στόχο στο ταμπλό περί τα €6 θα έχει ένα λογικό P/E ~ 13,4.

Η ΕΥΔΑΠ πάλι μπήκε στο ΧΑΑ το 1999 με 2500 δρχ/μετοχή (7,35 ευρώ). Έγραψε ψηλά ένα χρόνο αργότερα 5500 δρχ/μετοχή (16 ευρώ) λίγο πριν τις εκλογές που πήρε οριακά ο Κωνσταντίνος Σημίτης. Τον Απρίλιο του 2014 ο  Paulson αγόρασε το 10% της εταιρείας με 8,10% ευρώ/μετοχή. Εκείνη τη μέρα το χαρτί έκλεισε στα €9,30. Με ίδια κεφάλαια 812 εκ ευρώ (7,60 ευρώ/μετοχή) και κέρδη για την επόμενη (κανονική) χρονιά περί τα 60 εκ ευρώ (0,56/μετοχή) θεωρώ εφικτή μια τιμή περί τα €8,50 όπου θα έχει Ρ/Β~1,1 και Ρ/Ε~15. Λογικότατο (για τον κλάδο).

Καθώς δεν έχουν σημαντικές επενδύσεις μπροστά τους σε ένα ιδανικό σενάριο θα μπορούσαν να κάνουν μια επιστροφή κεφαλαίου 1,5 - 2,5 ευρώ κάτι που θα βελτίωνε την αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων. Επιπλέον της μερισματικής απόδοσης 4-5% για την επόμενη 5ετία.

Οι εταιρείες προφανώς προσφέρονται για άμυνα και όχι για υπεραπόδοση (όπως πιθανά να πετύχουν οι μεταλλουργικές, τα πλαστικά και κάποιες μεμονωμένες).