Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

 X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...
Η χρονική διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων θα κρίνει την πορεία των αγορών ακόμα και στο εγγύς μέλλον αλλά μέχρι τότε απαιτείται  δημιουργία ρευστότητας και στοχευμένες επιλογές κυρίως από τίτλους που δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από την αύξηση του κόστους ενέργειας. Ποιες είναι οι εταιρείες που θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τα επενδυτικά τους πλάνα; Ποιος κλάδος ξεχωρίζει;

64 σχόλια:

austin είπε...

Το πίστεψα ότι τα αποτελέσματα της ΑΛΦΑ θα έδιναν μία ώθηση προς το 1,15 πάλι, οπότε τα πουλημένα τα πήρα στο κλείσιμο.

Τελικώς.. και υπό συνθήκες καλά τα αποτελέσματα αλλά και ο πόλεμος τα ισοπεδώνει όλα

austin είπε...

Στα άλλα νέα.. Εάν ο πόλεμος δεν τελειώσει σε 3 εβδομάδες οι περισσότεροι Ουκρανοί παραγωγοί ΔΕΝ θα μπορέσουν να φυτέψουν σπόρους για το ηλιέλαιο.

Άρα η τιμή του θα εκτοξευθεί ΑΜΕΣΑ, και θα συμπαρασύρει όλα τα υπόλοιπα έλαια.

Είμαι περίεργος να δω, θα τελειώσε ΑΜΕΣΑ ο πόλεμος, γιατί αυτή την στιγμή με την εξέλιξη των πραγμάτων, ο Ρώσος κακώς, αλλά πίσω δεν μπορεί να κάνει. Μόνο η δύση-Ουκρανία μπορεί να κάνει πίσω, που για την ώρα δεν φαίνεται να μην κάνει.

Αν δεν τελειώσει παιδιά.. Πάμε επόμεν φάση. Πέρα από ενέργεια ακραίες τιμές και επισιτιστική κρίση.

Μπράβο.. όχι μπράβο! Και στο βάθος... όπως τα περιμέναμε ο Μπουρλά ήδη βγήκε και μας ενημέρωσε ότι θα κάνουμε τέταρτη δόση τον Σεπτέμβριο! Πάμε πάμε, ασάλιωτα και χωρίς ανάσα παιδιά!

austin είπε...

https://www.in.gr/2022/03/11/world/italia-trofima-deltio-se-kapoia-soupermarket/

Αυτά ξέρετε που τα βλέπαμε μόνο έτσι???

Βενεζουάλα, τον Μαδουραίων και των υποστηρικτών κατσαπλιάδων που κράζαμε τότε. Σήμερα οι φιλελέδες και ο Μάριο Ντράγκι εφαρμόζουν τέτοιες λογικές. Για να κατευνάσουν τον πανικό ντε...

Και μαντέψτε ποιος είναι υπεύθυνος για τον πανικό... Ο χλωρινάτος ο Τραμπ ρε παιδιά! χαχαχαχα.

Πωπωπωπω, πως πέφτουν οι κατραπακιές στους ΛΟΓΙΚΟΥΣ τις τελευταίες μέρες. Όχι από μένα.. αλλά από αυτά που σθεναρά υποστήριζαν και έκραζαν ΜΟΝΟΠΑΝΤΑ.

mixalis mixalios είπε...

Βάζω τον εαυτό μου στους ΛΟΓΙΚΟΥΣ Austin, ποιος δεν το κάνει άλλωστε. Οπότε καλα ως εδώ. Το ότι super markets στην Ιταλία βάζουν δελτίο (πόσα και σε τι έκταση δε λέει το αρθρο, μάλλον λίγα ειναι) δεν είναι πολιτική του Ντραγκι. Το ότι εξισώνεις τον Ντραγκι με τον Τσιπρα και τον Μαδουρο είναι ιεροσυλία και που το σκέφτηκες. Οι ΛΟΓΙΚΟΙ κατανοούν ότι τίποτα δεν είναι απίθανο ακόμη και αν είναι φαινομενικά ΠΑΡΑΛΟΓΟ.Μπορουν και το αναγνωρίζουν όμως ως τέτοιο (παράλογο) . Όμως έχουν νου και ξεχωρίζουν τους κανονικούς από τους κατσαπλιαδες.

ΑΡΤ είπε...

Οταν ο λαικισμος και η ασχετοσυνη συνανταει τον Σπυριδων-Αδωνι Γεωργιαδη...
Αρθρα 5 , 6 ...

https://www.enveth.gr/%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc-27585-2022-%cf%86%ce%b5%ce%ba-%ce%b2-1145-14-3-2022%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83/

austin είπε...

https://twitter.com/PriapusIQ/status/1503818042605809667?t=RMBoUEa8rkoFsb-pQ0dSqw&s=19

Εδω γιατί θα πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος. Εκτός τόπου και χρόνου, ο κόσμος ενημερώνετε ευτυχώς εκτός του σκαι.

austin είπε...

Πάμε για αυτό το 850 και κάτι.. Πάλι το sell or not to sell φάση.

Έχουμε και τον insider το απόγευμα που λογικά θα πει καλύτερα νέα από αυτά που υπολόγιζαν.

Με προβληματίζει λίγο η ΕΕΕ, ακόμα δεν έχει την ενέργεια-διάθεση να σπάσει πάνω, άρα τα θέματα είναι μάλλον ακόμα πολλά.

austin είπε...

Απροσπέλαστο πάλι το 1,10 της ΑΛΦΑ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ8 Μαρτίου 2022 - 6:00 μ.μ.
Εδώ είναι ο πάτος..
Εκεί είναι ο πάτος..
Που είναι ο πάτος;
Σοβαρά και ψύχραιμα ειδοποιησα εδώ μέσα ότι έρχεται πόλεμος...
Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι 200.000 στρατό μέσα στο καταχείμωνο δεν τον πας στα σύνορα με την Ουκρανία...
Οι αγορές πιάστηκαν στον ύπνο..Το ίδιο και πολλοί αναλυτές που έδιναν τιμές στόχους...
Ο πόλεμος αυτός είναι διαφορετικός..σε αντίθεση με άλλους πολέμους όπου οι αγορές ανεβαίνουν..Εδώ έγινε το αντίθετο..Γιατί;
Γιατί πολύ απλά οι δυτικοί βάζοντας μέτρα στην Ρωσία στην ουσία έβαλαν μέτρα στον εαυτό τους και τις οικονομίες τους...
Ας κάνουμε έναν υπολογισμό έως τώρα να δούμε πόσα τρις έχει χάσει ο δυτικός κόσμος και πόσα ο Πούτιν...
Και τι κέρδισε ο Πούτιν;θα πει κάποιος...και αυτός έχασε...Ναι έχασε από τα μετρημένα..από τα υπολογισμενα...έχασε αυτά που υπολόγιζε εδώ και 20 χρόνια..
Οι Δυτικές κυβερνήσεις ήταν έτοιμες να χάσουν;
Όχι.. Γιατί;
Γιατί πολύ απλά νόμιζαν πως ο Πούτιν μπλοφαρει..
Αλλά δεν μπλοφαρε..και εδώ είναι το μεγάλο του κέρδος..
Πλέον και όταν ησυχάσουν τα πράγματα θα τον ακουνε στα σοβαρά..
Και ποια θα είναι η συνέχεια;
Είπαμε...Όταν ακούσετε ότι η μαριονέτα ΖΕΛΕ φύγει από την μέση όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..
Τυχεροί όσοι κάνουν τις αγορές τους από next week.


Αυτά έγραφα στις 8 ΜΑΡΤΊΟΥ. ..
ΚΑΛΟ σας απόγευμα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βλαξο εντάξει...είπες την ατάκα σού .Αύριο πάλι.

manos είπε...

Καλησπέρα στο Κέκροπα υπάρχει ανακοίνωση

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2123757/rekor-kerdoforias-gia-ton-olp-to-2021.html

Είμαι σίγουρος ότι ο Ηλίας το έχει δει αυτό. Ηλία ειδα ότι είχες την μικροπεριπετειουλα σου. Keep on! Έφτιαξες αντισωματάκια!

mixalis mixalios είπε...

Mano δεν έχω δει κάτι, αλλά χωρίς κάποια φήμη 100 χιλιάρικα όγκο δεν κάνει...

austin είπε...

Ωπαλακια.. απότομο γυρίσματα γυρισματακι στην Αμερική. Με κέρδη μεν αλλά ξεφουσκώσει φαση

Konstantinos n είπε...

Ο Κούλης μοιράζει κουπόνια για βενζίνη,σε λίγο και κουπόνια για κάποτες,ζήτω η σοβιετια

austin είπε...

Έστω λοιπόν ότι έχουμε μία κοινωνία 100 ανθρώπων. Οι 10 από αυτούς είναι φτωχοί, οι 50 είναι μικρομεσαίοι και έχουν (τυχαία ένα ποσό) 1000 ευρώ τον μήνα εισόδημα, οι 30 είναι μεσαία τάξη έχοντας 2000 ευρώ το μήνα εισόδημα και οι υπόλοιποι 20 είναι πλούσιοι, ζάμπλουτοι, κροίσοι κτλ.

Έρχεται λοιπόν μία μέρα που σε ενημερώνουν ότι τα 1000 ευρώ που έπαιρνες είναι πάρα πολλά και επιδίδονται με μαεστρία σε χαρακτηρισμούς όπως "αντιπαραγωγικοί" χωρίς να ενημρώνουν γιατί φτάσαμε εκεί και τι συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν, "μη ανταγωνιστικοί" κοκ, για να αιτιολογήσουν ότι τα 1000 πρέπει να είναι λιγότερα. Έτσι λοιπόν, ξεκινάνε κάθετα από συντάξεις, μισθούς δημοσίων ακόμα και μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων να μειώνουν σιγά σιγά τα 1000 ευρώ. Σου βάζουν και ένα φόρο για την οικία που αγόρασες γιατί, τι να κάνουμε, έχει ιδιοκτησία και πρέπει να πληρώνεις για αυτή, και τελικά το δάνειο που πήρες δυσκολεύεσε να το εξυπηρετήσεις.

Με έμμεσαο και άμεσο τρόπο φτάνει ο μισθός της μικρομεσαίας τάξης να πέφτει στα 500 ευρώ ας πούμε, και τελικά out of the blue που λένε και στο χωρίο μου να βρίσκεσαι πλέον στην τάξη των φτωχών.

Στο μεσοδιάστημα, επειδή ακριβώς ένας από τους χαρακτηρισμούς που σου πρόσαψαν είανι ότι είναι τεμπέλης και απαταωνίσκος, σου λένε ότι αφού δεν μπορείς να πληηρώσεις την ρύθμιση του δανείου ύψους Χ ποσού, εσένα δεν σου μειώνουμε το Χ ποσό, γιατί έτσι θα βρουν αφορμή οι μεσαίοι και οι πλούσιοι απαταώνες και θα γλυτώσουν τα δάνεια. Έτσι λοιπόν, το μεταβιβάζουν σε ένα fund (που καμά σχέση με πλούσιο έχει, ούτε κάποιου είδους απαταεωνιά) και το δάνειο μπορεί να είναι ξαφνικά στα Χ/2 ή και λιγότερο.

Μέρος των μεσαίων, πάθαίνει κάτι αντίστοιχο και ο μισθός του μπορεί να φτάσει στα 1000 η και κάτι παραπάνω, αλλά ακόμα είναι καλά και αντέχει. Άλλο μέρος των μεσαίων δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι θα συμπιεστεί και αυτός με την σειρά του, και χαίρεται που είδε μόλις μία μείωση στα 1800 (ας πούμε) ευρώ, οπότε όλα καλά! Για τους πλούσιους κτλ, κανένα θέμα.

Έρχεται όμως ο καιρός, που συμπιέζονται τα πράγματα ακόμα παρακάτω και ο βούρκος δεν λέει να σταματήσει να ρουφάει, και χρόνο με τον χρόνο, με έμμεσο και άμεσο τρόπο οι φτωχοί φτάνουν σε ένα "πλαφον" κατώτατου μισθού, με διάφορα επιδόματα που δίδονται και οι μεσαίοι ολοένα και λιγοστεύουν. Βγαίνει και ένας νόμος που λέει ότι αντί να πληρώνεσαι σε χρήμα τις υπερωρίες μπορείς να τις πληρωθείς σε χρόνο και τελικά, φτάνει ο μεσαίος να γίνει σταδιακά είδος προς εξαφάνιση.

Αφού λοιπόν η ψαλίδα μεγαλώνει, η πίτα των φτωχών ή των εν δυνάμει φτωχών μεγαλώνει, ο μικρομεσαίος ψάχνεται σαν "λύμα" στα λεξικά, και ο μεσαίος δεν ξέρει πλέον που πατά και που βρίσκεται... έρχεται μία ακόμα κρίση που ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ και πλέον τον μεσαίο ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.

Και κάπου εκεί πέφτει το κουπόνι. Γιατί ο φτχωός και ο πρώτερος μκρομεσαίος, δεν μπορεί άλλο να εξαθλιωθεί γιατί αυτό σημαίνει εξέγερση και ο μεσαίος, τείνει προς το φτωχό επειδή ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ το κουπόνι, π.χ. για τη ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ βενζίνη.

austin είπε...

Αν το παραπάνω, το λέγαμε στις αρχές του 2000, όταν ειμασταν πάνω στο κύμα του ευρώ και της ολυμπιάδας, θα σε έλεγαν ΓΕΛΟΙΟ και ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟ.

Σήμερα το ζούμε.

Και ο Μιχάλης λέει για αυτοδυναμίας και οι υπόλοιποι ότι είμαι γκρινιάρης.

Τόσο καιρό ο κοινωνικός ιστός αποδομείται ΑΓΑΡΜΠΑ. Το θυμικό δηλητιάρεζεται μόνιμα. Οι κουβέντες κόβονται μαχαίρι αν πας απλά να διατυπώσεις κάτι διαφορετικό ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι υπερβολικός.. ας κοιτάξουν τον λογαρισμό ΔΕΗ τους. Είναι η απόδειξη ότι καταρρέει η κοινωνία. Γιατί αν είχες βίλα και πλήρωνες πολύ ΕΝΦΙΑ πούλαγες το σπίτι σου, αν ήσουν τυχερός αγόραζες ένα άλλο και σου έμεναν λεφτά στην πάντα.

Με το ρεύμα?? Τι να κάνεις? Να πας σε καλύβα?

Και κάπως έτσι, από το κουπόνι για ζάχαρη, στο κουπόνι της βενζίνης! Και μετά... κράζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την Βενεζουέλα, όταν τις πολιτικές Βενεζουέλας τς εφαρμόζει δεξία, φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Στον τείχο πάνε όλα αυτά βέβαια, αλλά κάποιος θα βρεθεί να δώσει σημασία. Έστω και ένας. Ανάχωμα πλέον επιβάλλεται να μπει σε όποιο τρόπο. Γιατί ο άνρθωπος και οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία είναι πάνω από το χρήμα και από αυτά που μας "ταίζουν" κάθε μέρα.

streetboy είπε...

Ήμαρτον ρε φίλε δεν μας λυπάσαι....
Μας επηξες στην μπούρδα και την παρλαπίπα!!
Θα συνεχίσεις και σήμερα;;

austin είπε...

!) γύρισε τότε και με άγχωσε, πάλι καλά που έμεινε ψηλά γιατί έχουμε θέσεις

2) Άκου τώρα για το αβοκάντο αφού θέλεις να μάθεις και ειρωνεύεσαι. Σε πρώτη φάση θα δεις το ντοκυμαντέρ του Netflix. Θα καταλάβεις πολλά για το αβοκάντο, το καρτελ και την εκμετάλλευση με μορφή αποικιοκρατίας και δόσης.. καταλαβαίνεις υπάρχει.

Αν θες να εισάγεις αβοκάντο, και ειδικά επεξεργασμένο αβοκάντο, πρέπει να πας (αναγκαστικά) μέσω εταιρειών που εδρεύουν σε Ευρώπη και Αμερική. Έχουν συνεργασίες-αποκλειστικότητες που αυτοί μπορούν να δώσουν τις καλές τιμές. Αν πας μόνος σου τότε δεν θα πάρεις την ίδια τιμή.

Προφανώς και όπου μπορεί να βγει το αβοκάντο στην Ελλάδα είναι ποιοτικότερο από αυτά του Μεξικο και Περού, αλλά η παραγωγή στην Ελλάδα πιο περιορισμένη.

Να συνεχίσω? Η μπορεί η ανοησία σου να σταματήσει εδώ. Έρχεσαι σε έναν που ασχολείται με το διεθνές εμπόριο τροφίμων να κάνεις πνεύμα για το αβοκάντο!

Τόσο ανόητος.

Πάρε τώρα το κοπούνι σου των 39,60 (180λτ * 0,22 ευρώ, καλά δεν υπολογίζω) ευρώ για να πηγαίνεις εκεί στο κέντρο για καφέ και άσε μας και εσύ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...


Βλαξο εντάξει.
Αύριο πάλι .

ArTaXiA είπε...

Εύγε Austin.

Με τούτα και με τ' άλλα φάνηκε η κενότητα του Βλασό. Ησυχάσαμε και από τον συνταξιούχο.

Οπλαρχηγάρα, venceremos.

austin είπε...

Οπλα νομίζω ότι βρήκες την καλύτερη απάντηση στην ανοησία του

Βλαξό, εντάξει
Αύριο πάλι!

streetboy είπε...

Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Εύγε Austin.

Με τούτα και με τ' άλλα φάνηκε η κενότητα του Βλασό. Ησυχάσαμε και από τον συνταξιούχο.

Οπλαρχηγάρα, venceremos


Καλώς τα @@@δια μας τα δυό!!
Έτσι έτσι παιδιά συνεχίστε... μιλάμε για συντονισμένα πυρά απο μπετοβλακες!!

streetboy είπε...

Γειά σου Austin μέγα τρεϊντερά της λαχαναγοράς!!!

manos είπε...

Καλησπέρα ένα έχω να πω ο Austin τα λέει μια χαρά τροφή για σκέψη και αλήθειες είναι αυτά που λέει όποιος κατάλαβε κατάλαβε μόνο μετά από κάνα 2 χρόνια κλαίμε όλοι μαζί αν συνεχιστεί αυτο το πράγμα.

manos είπε...

Και στο κάτω κάτω την γνώμη του λέει και όποιος θέλει την συμμερίζεται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.17 Μαρτίου 2022 - 10:30 π.μ.
austin είπε...
Απροσπέλαστο πάλι το 1,10 της ΑΛΦΑ.
16 Μαρτίου 2022 - 1:52 μ.μ.

ΑΛΦΑ μόνο 1,15

Αυτός ο βλαξο ρε παιδί μου...ένα πράγμα...τι να πεις..
Κοφτερό μυαλό...αίσθηση της αγοράς..
Μπράβο βλαξο πάλι μπούρδα πέταξες.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα σας Κύριε Αταξία..
Το μπλογκ εδώ το τρέχει ο ΒΛΑΞΟ..
Ναι βρε αυτός που αγόραζε χαρτιά του 25αρι την ημέρα που άρχισε ο πόλεμος..
Είναι ο ίδιος που για να βρει το ένα λεπτό δημοσιότητας που δικαιούται κάθε αποτυχημένος αναφέρει τα ονόματα ΟΠΛΑΡΧΗΓΌΣ..ΑΡΤΑΞΙΑΣ..AUSTIN..δέκα φορές την μέρα..
Εγώ θα έλεγα να μην το πιέζουμε το παιδί..Στις δύσκολες στιγμές τού ας είμαστε συμπονετικοι..

austin είπε...

Μάνο ο streetboy ενοχλείται επειδή κάνει τόσο χρήσιμα σχόλια για την αγορά και του κόβουμε τον οίστρο!

Δεν με πειράζει, γιατί πολύ απλά οι κλακαδόροι, έχουν αποδεδειγμένα λίγες μέρες απόλαυσης. Όσο κρατάει η κυβέρνηση και τα λάθη αυτής που υποστηρίζουν.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μόνο με ανεμπόδιστη και ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να μπει ανάχωμα.

Άλλος τρόπου δεν υπάρχει. Ούτε Μητσοτάκης, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανείς.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.17 Μαρτίου 2022 - 10:30 π.μ.
austin είπε...
Απροσπέλαστο πάλι το 1,10 της ΑΛΦΑ.
16 Μαρτίου 2022 - 1:52 μ.μ.

ΑΛΦΑ μόνο 1,15 τώρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.17 Μαρτίου 2022 - 9:54 π.μ.
Ζητείται μεταφραστής για το παρακάτω:

austin είπε...
Ωπαλακια.. απότομο γυρίσματα γυρισματακι στην Αμερική. Με κέρδη μεν αλλά ξεφουσκώσει φαση
16 Μαρτίου 2022 - 7:11 μ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.17 Μαρτίου 2022 - 9:49 π.μ.
Κύριε austin θαυμάζω το εύρος του γνωστικού σας επιπέδου και θα ήθελα τις απόψεις σας και για την τιμή των αβοκάντο. Mε πληροφόρησε ο μανάβης μου ότι οι εξαγωγές από το Μεξικό περιορίζονται και παράλληλα αυξάνονται οι τιμές του.

Βλέπετε καταναλώνω 2-3 την εβδομάδα και φοβάμαι ότι θα επηρεάσουν τον πενιχρό προϋπολογισμό μου. Μήπως γνωρίζετε σε ποια λαχαναγορά παίζονται τα συμβόλαια των αβοκάντο για να πάρω ένα σε αντιστάθμιση της καταναλωτικής μου συνήθειας;

Σας ευχαριστώ από τώρα και υπόσχομαι να σας ακολουθώ με προσοχή στις τόσο επιτυχής προβλέψεις σας κάθε λεπτό που ανεβαίνει ή πέφτει μία μονάδα ο Γερμανός ή ο Αμερικάνος και έχετε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώνετε άμεσα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με όλους τσακώνεται ο κύριος ΒΛΑΣΣΟ..

ΥΠΟΜΟΝΉ έχουμε...
Σίγουρα θα μας αδειάσει την γωνιά..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ταπετσαρία τα έκανες;
ΒΛΑΣΣΟ ταπετσαρία να τα κάνεις.

austin είπε...

Κάπου εκεί στον Φεβρουάριο έγραψα τυχαία και υπερβολικά:

Βεβαιως, πανω στην χαλαρωση των μέτρων.. να μην ηρεμήσει και λιγο ο πλανήτης. Όλο κάτι να υπάρχει ετσι σαν "αγκαθακι". Πλησιάζει και καλοκαίρι, έχουμε μπροστά μας κανα δυο μήνες και μετά διακοπές. Απο σεπτεμβριο βλεπουμε.. ισως παλι καμια μετάλλαξη η απλα θα είμαστε σε κανα ΓΠΠ αντι "των μπανιων του λαου"

Ήδη ξεκίνησε ο Μπουρλάς, ξεκίνησε ο Πλεύρης για τέταρτη δόση αύξηση κρουσμάτων κτλ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΣΥΧΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Έλα βρε φίλε έγιναν άυλοι οι τίτλοι;
Πότε έγινε αυτό;
ΧΑΧΑΧΑ...έχεις πλάκα ρε βλασσο...

ArTaXiA είπε...

Εγώ από πολιτική δεν ξέρω και πολλά. Γνωρίζω ωστόσο να φτιάχνω αναλογίες. Ακόμη και σε διαστάσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ασύνδετες.
Διαβάζω σχεδόν κάθε δεύτερη ημέρα λοιπόν, πως η Ρωσσία ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πως ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Υποθέτω πως οι λόγοι πέρα από ανθρωπιστικοί (καθόλου ίσως) είναι οικονομικοί. Η Ρωσσία χρειάζεται έσοδα, διότι έχει έναν πόλεμο να χρηματοδοτήσει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πάλι -δεμένοι στο άρμα των επιθυμιών των ΗΠΑ-, είναι κυρίως (έτσι λένε) ανθρωπιστές. Θα μπορούσαν να σταματήσουν να αγοράζουν το ρωσσικό αέριο, αλλά θα κρύωναν οι Ευρωπαίοι. Ο άνθρωπος, πάνω απ' όλα. Οπότε, κάνουν την καρδιά τους πέτρα και υποκύπτουν. Βέβαια, πέρα από τους "ανθρώπους που θα κρύωναν", βρίσκονται και βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματίες καταναλωτές φυσικού αερίου. Αυτοί δεν "κρυώνουν". Αλλά, ας μην αναλωθούμε σε ευτελείς συζητήσεις.


Την προηγούμενη εβδομάδα, η McDonald's αποφάσισε να αναστείλλει τη λειτουργία των καταστημάτων της στη Ρωσσία. "Στο πλαίσιο των κυρώσεων", ανακοίνωσε. Η κίνηση αυτή, αφήνει πρακτικά άνεργους, 62,000 υπαλλήλους. Ποιος πληρώνει υπαλλήλους να ψήνουν, να καθαρίζουν και να εξυπηρετούν σε καταστήματα που ειναι εκτός λειτουργίας; Αυτοί, οι άνθρωποι, στο δυτικό κόσμο, αυτομάτως λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας. Είναι Ρώσσοι! Ευθύνονται για τα εγκλήματα του Πούτιν, με τον ίδιο τρόπο που ευθύνονται και οι ολιγάρχες φίλοι του. Οπότε, δεν μας νοιάζει η τύχη τους. Άσχετο εάν ο Πούτιν, θεωρείται από τους Δυτικούς "δικτάτορας", άρα -πάλι αναλογικά, είδατε αυτές οι αναλογίες παντού βρίσκονται- δεν έχει εκλεγεί από αυτούς τους ανθρώπους. Πώς να τον "θέλουν", αφού είναι "δικτάτορας";


Και σε αυτό το σημείο η λογική σκέψη και ο ανθρωπισμός, πάνε περίπατο. Όταν η efood αποφασίζει πως οι διανομείς της, οφείλουν να εργάζονται με ΤΠΥ, ή απολύονται, οργανώνουμε πορείες, γράφουμε λίβελλους και φέρνουμε το hashtag #cancel efood, πρώτο. Όταν η McDonald's αφήνει 62,000 υπαλλήλους άνεργους, είναι απλώς Παρασκευή. Κι εκείνοι, απλώς Ρώσσοι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν κόψεις τις ειρωνείες έχεις πιθανότητες..αλλιώς θα χανόμαστε στις λέξεις..

austin είπε...

Είσαι πουτινικός, δίνεις άλωθι σε ένα δικτάτορα με αυτά που λες, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να λες τέτοια πράγματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη άποψη.

Ο εχθρός τώρα είναι ο Πούτιν και ο Ρώσικος λαός, πριν ήταν οι ανεμβολίαστοι. Πιο πριν οι Τραμπικοί, πιο πριν οι συριζαίοι, οι αντιμνημονιακοί κοκ.

Και έτσι, επειδή ανδ δεν καταλάβουν οι λογικοί φιλελέδες θα μας γαμάνε νυχθημερόν και κοιμούνται τον ύπνο του μην πω τώρα

https://rumble.com/vw04eb-former-itv-and-sky-news-boss-mark-sharman-at-a-press-conference-february-20.html

Κάτι θα βρούμε και για αυτόν να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ αυτό που λέει. Ψάξτε βρείτε. Βρήκατε για τον Ιωαννίδη, βρήκατε για τον Καλντερίδη βρήκατε μην πω τι βρήκατε

manos είπε...

Στην μοτό σπάσαμε το πλακάκι στα 2.17 και έφυγε πάνω 24 βγάζει αποτελέσματα τρελά.το θέμα είναι φέτος τι θα γινει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΒΛΑΣΣΟ πρέπει να είσαι μεγάλος Αητός.

mixalis mixalios είπε...

Δεν πιστεύω αυτοί εκεί στο rumble να είναι τίποτα αντιεμβολιαστες και συνωμοσιολογοι? Austin μην τρελαίνεσαι, έχεις απλά άλλη άποψη. Δεν χρειάζονται βρισιές. Συμβουλή ενός λογικου φιλελε.

hippy είπε...

"σε αυτό το σημείο η λογική σκέψη και ο ανθρωπισμός, πάνε περίπατο"


Ποιος μπορεί να διαφωνήσει? Απλά φωτίζεις 2 σημεία του παραλογισμού. Υπάρχουν άλλα 998 και βάλε. Φρίκη.

austin είπε...

Μιχαλιό στον σκαι είπαν στον σκαι ότι δεν έχει συγκοινωνίες.

Ποιο rumble και YouTube.

Εσυ έχεις κάποια διαφορετική άποψη? Εχει στην Κύπρο συγκοινωνίες η οχι??

austin είπε...

Το ποιο rumble πηγαινε στο οτι τα fake news ριναι παντου.

Ο τύπος ήταν υψηλά στο sky news .. και λεει υην αποψη υου. Όσο ακούω τον πρωτοσαλτε αλλο τόσο ακούω και αυτόν.

mixalis mixalios είπε...

Και επειδή κάποιος στο σκαι είπε κάτι λάθος το οποίο πήρε πίσω μετά θα σταματήσω να βλέπω σκαι? Εννοείται ότι μπορείς να διαβάζεις οποιο αντιεπιστημονικο site θελεις αλλά το θέμα είναι τι πιστεύεις. Υπάρχει και η επιλογή του πίστευε και μη ερεύνα. Εγώ τα αποφεύγω αυτά όπως κάτι pronews και bankingnews τα οποία πληρώνονται από τα δικά μου clicks. Τέλος πάντων ενήλικας είσαι, εσύ αποφασίζεις. Απλά οι βρισιές σου όπως και κάποιων εδώ δεν είναι ότι καλυτερο. Βέβαια, ο καθένας βγάζει τον πραγματικό εαυτό του πιο εύκολα στο internet ειδικά υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Τες πα, σε άλλα νεα

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2124596/anavathmise-thn-ellada-h-dbrs-.html

Αυτή η κυβέρνηση μάλλον κάνει κάτι καλά. Αναβάθμιση εν καιρώ πολέμου δεν το λες και λίγο.

mixalis mixalios είπε...

Και άλλες επιτυχίες της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Σκαι 😁
https://www.sport24.gr/basket/o-dimitris-itoydis-einai-oristika-o-neos-proponitis-tis-ethnikis-omadas.9566472.html
https://www.sport24.gr/stivos/miltos-tentogloy-chrysos-sto-pagkosmio-kleistoy-stivoy-me-mythiko-alma.9566088.html
https://www.sport24.gr/tennis/sakkari-mpantosa-2-1-sifoynas-i-maria-prokrithike-ston-teliko-toy-indian-wells.9566653.html
https://www.sport24.gr/football/klirosi-paok-sto-conference-league-me-marseig-sta-proimitelika.9565877.html

Τι άλλο πχιά?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν αύριο τέτοια ώρα..Έχουμε την ίδια ώρα...Θα είναι και αυτό μια επιτυχία του Μητσοτάκη..
Για να δούμε..

austin είπε...

Απλα λες το ενα κακο και το αλλο κακο.

Και απλα το rumble αν θες μπαίνεις, ενώ στο σκαι, που εχουμε ακούσει επι ημερων μητσοτακη ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΑ και συνεχόμενες καφριλες. Οπως η ψεύτικη εικόνα του μετρό, ότι βενζίνη βάζουν μόνο οι πλουσιου κοκ, τα πολλοί υο βλέπουν αναγκαστικά.

Δεν χρειάζεται φιλοσοφία βεβαια για να καταλάβει κανείς την δύναμη της τηλεόρασης.. ειναι σα να πρέπει να αποδείξουμε αν ειναι επιτυχημένη η διαφήμιση της κόκα κολα.

Οποτε εγω δεν θα σου πω τι να βλέπεις και τι όχι, απλα όταν ακούω απαξίωση όταν δεν... το παιζει ο σκαι πχ τότε ναι, θα σου πω και για τα λάθη του σκαι

mixalis mixalios είπε...

Και στο σκαι αν θες μπαίνεις. Το δαχτυλάκι είναι δικό μας ακόμα. Η δύναμη της τηλεόρασης είναι προφανώς πιο ισχυρή αλλά ευτυχώς έχουμε πολλά κανάλια. Και η γνώση και η αντίληψη είναι επίσης δική μας. Από την άλλη για αυτό προσπάθησε ο Τσιπρας να φτιάξει το δικό του κανάλι με τα βοσκοτόπια.
Σε αυτόν τον κόσμο όμως καλούμαστε να αποφασίζουμε ποιους αφήνουμε και με ποιους είμαστε. Κριτική για όλους για όλα δείχνει ισαποστακισμο. Άρα στην ουσία χωρίς γνώμη. Η ύπαρξη γνώμης δεν σημαίνει πλήρης αποδοχή των πάντων αυτών που την υποστηρίζουν αλλά ούτε επειδή ο σκαι ή ένας δημοσιογράφος του είπε μια μαλάκια δεν δέχομαι τίποτα από όσα λέει ο σκαι.

mixalis mixalios είπε...

Να ναι καλά ο Μητσοτάκης που βράδυασε και σήμερα στην ώρα του.

mixalis mixalios είπε...

Να λοιπόν τι κάνουνε οι φιλελεδες

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2124587/edf-anakefalaiopoiei-me-27-dis-eyro-th-gallikh-deh.html

Ο Μητσοτάκης όμως τους πρόλαβε και τα έκανε αυτά τον Νοέμβρη. Πόσο μπροστά πχια? Ξημέρωσε και σήμερα...

austin είπε...

Εγώ προφανώς και αν θέλω μπαίνω και μπορώ να διασταυρώσω την πληροφορία στο ίντερνετ ειτε έρχεται από σκαι ειτε από Βαξεβανη ειτε από πουτιν..

Ο παππούς? Ο 60αρης στο συνολο του το κανει? Ο πονεμένος που σιχάθηκε τον σκαι και βλέπει όλα τα ακραία μεσα (αρα εχουμε και εμμεσο πληγμα από την αναποδη)??

Ολα αυτα βεβαια μαλλον είναι ψιλά γράμματα.

Όπως ψιλά γράμματα ειναι:
Κλείσαμε λόγω πανδημίας. Πολυ λογικό και σωστό όταν δεν ξέραμε.
Έδωσαν λεφτα τότε, τα οποία σημερα τα ζητάνε πισω.
Επειδή προφανώς ειστε εκτός αγοράς πραγματική για να τα βλέπετε ολα ωραια, να σας ενημερώσω ότι η αγορά σημερα είναι ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ με lockdown εποχές. Γοατι πολυ απλα πληρώνεις ολα τα πάγια αλλα ο πελάτης με το τουφέκι.
Τωρα λοιπόν που λεφτα δεν μπαίνουν στο ταμείο, ζητάνε τα λεφτα της πανδημίας πισω.

Όπως επίσης ειπε η Ντόρα ότι υα λεφτα που έδωσαν γενικα στην πανδημια θα τα πληρώσουμε πισω.

Λογικό ε?? Πρέπει να μην σταματήσουμε να πληρώνουμε ετσι? Ακόμα και όταν δεν φταίμε εμείς (όπως τότε με τα μνημόνια).Και μεταφέρουν και τον ενφια πιο νωρίς. Και χαίρεστε. Ε να χαίρεστε! Αν δεν είσαι πλούσιο Μιχαλιό, σε λιγο καιρό θα με θυμηθείς. Γιατι πρώτα θα την φάει ο μικροεπιχεορηματοας. Μετά ο μεσαίος και μετα οι μισθωτοί..

Αν είσαι πλούσιος, ειλικρινά χαίρομαι για εσένα! Και ειλικρινώς οχι μόνο δεν τρέφω καμια ζηλοφθονια για τον πλούτο του άλλου..ίσα ίσα ειμαι από αυτούς που αν βλεπει τον περίγυρο τουνα αυξάνει τον πλούτο του χαίρομαι! Γιατί αυτός ο πλούτος θα φτάσει σίγουρα και σε άλλους.

Είναι απλή η λειτουργία της αγοράς.

Το θέμα είναι ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ότι ο πλούτος γυρω μας δεν μεγαλώνει. Ειτε συντηρείται ειτε μειώνεται. Και μένω και δραστηριοποιούμαι σε καλές καλές περιοχές.

Προφανως και πλούσιοι υπάρχουν. Και εύποροι υπάρχουν.. το θέμα είναι το momentum.

austin είπε...

https://www.google.com/amp/s/www.tovima.gr/2022/03/20/world/economist-i-dysi-ftaiei-gia-ton-polemo-stin-oukrania-arthro-kolafos-amerikanou-epistimona/amp/

Εδω είχα βάλει πολλές μέρες το βιντεακι από τον john mearsheimer. Ήταν το βίντεο που παρότρυνα να δει ο Μιχάλης.

Ο economist δημοσιευσει την αποψη του. Ελπίζω να μην εχουμε και με τον economist αυτά που εχουμε με το rumble

austin είπε...

https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/336338_iea-deka-metra-gia-exoikonomisi-kaysimon

Έχουν πλάκα..

Ειδικά στο: Απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στις πόλεις τις Κυριακές.

Απαγορεύσεις παντού και για ποικίλους λόγους. Κοίτα να δεις που γίνεται συνήθεια σιγά σιγά να σου λένε ΜΗ. ούτε στην κόρη μου έτσι δεν κάνω.

hippy είπε...

Έφυγε η μεγάλη κυρία της οικονομικής ειδησεογραφίας Ζέζα Ζήκου. Λίγοι το ξέρουν αλλά υπήρξε η ελληνίδα "Ρουμπινί". Προσωπικά η γνώμη της στην "ταραγμένη" προΛΗΜΑΝ εποχή βοήθησε αρκετούς (κι εμέμα) να αναγνωρίσω το ρίσκο της εποχής. Ενδεικτικό το συναπτόμενο άρθρο. Συλλυπητήρια στους οικείους της.

hippy είπε...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 18.03.2007

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ


Η subprime αγορά....και τα επικίνδυνα παιχνίδια των τραπεζών. Το περίφημο σλόγκαν «It's the economy, stupid»(«φταίει η οικονομία, ηλίθιε») που έγραψε ιστορία στην Αμερική, λέγεται ότι θα είναι το σλόγκαν της Χίλαρι Κλίντον για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου στς προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2008. Με το σλόγκαν αυτό ο Μπιλ Κλίντον από το πουθενά του Αρκανσο κέρδισε το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσιγκτον στις εκλογές τον Νοέμβριο του 1992 και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Τότε κατήγαγε θριαμβική νίκη επί του προέδρου Μπους (πατέρα του σημερινού) χρησιμοποιώντας το σλόγκαν αυτό προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την ύφεση της οικονομίας, την πτώση της Wall Street και τις στρατιές των Αμερικανών ανέργων που δημιουργήθηκαν από την κρίση της αγοράς κατοικίας και την κατάρρευση των «Savings and Loans» (Στεγαστικών Τραπεζών).

Τώρα, λοιπόν, η κατάρρευση της σούπερ ρισκαδόρικης subprime αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου και χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης έχει εισέλθει σε ανεξέλεγκτη κρίση, με αρκετές εταιρείες είτε στα πρόθυρα χρεοκοπίας είτε αντιμέτωπες με αυξανόμενα επισφαλή δάνεια. Ο ραγδαία αυξανόμενος αριθμός των ληξιπρόθεσμων δανείων στη subprime αγορά και οι φόβοι για εξάπλωση των συνεπειών στην κύρια αγορά των στεγαστικών δανείων, που θα επιδεινώσουν την κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας και θα επηρεάσουν την πραγματική οικονομία, απλώς πυροδοτεί τους ίδιους συνειρμούς και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης στην Ουάσιγκτον. Και η κ. Κλίντον κάλεσε το Κογκρέσο να βάλει φρένο στην αγορά αυτή αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων και επισφαλών στεγαστικών δανείων στην κύρια αγορά χρηματοδότησης ανήλθε στο 4,95% το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, έναντι 4,67% του τρίτου τριμήνου. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υψηλού ρίσκου της subprime αγοράς αυξήθηκαν στο 14,4%, από το 13,2% του τρίτου τριμήνου.

Οι εταιρείες αυτές που λειτουργούν ως παρατράπεζες χορηγώντας στεγαστικά δάνεια -τοκογλυφικά δηλαδή, με υψηλότερο επιτόκιο έναντι της κύρια αγοράς- είτε σε πτωχούς είτε σε απατεώνες που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν δάνεια για αγορά κατοικίας, απλώς αποτελούν τώρα τον άρρωστο τομέα της χρηματοδότησης της αγοράς κατοικίας. Τα στεγαστικά δάνεια της subprime αγοράς αυτής, όπως αποκαλείται, αποτελούν μόνο το 15% σε μια αγορά 10 τρισ. δολαρίων. Η αναταραχή στη Wall Street πήρε διαστάσεις όταν οι εισαγγελικές αρχές της Μασαχουσέτης επέδωσαν κλήση στις επενδυτικές τράπεζες UBS Securities και Bear Stearns για τις «επίμαχες» εκθέσεις τους, με τις οποίες παραπλανούσαν τους επενδυτές χαρακτηρίζοντας «υπερβολικές» τις ανησυχίες για την κατάσταση και τις προοπτικές της subprime αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου.

Τα επικίνδυνα «παιχνίδια» των αμερικανικών τραπεζών είναι γνωστά... Απλώς διαπιστώθηκε τώρα ότι -με εξαίρεση την Goldman Sachs- έχουν βουτήξει στο «βούρκο» της subprime αγοράς είτε χρημοτοδοτώντας τις εταιρείες -όπως τη New Century, διάσημη πλέον σε σας και από τη στήλη- είτε εκδίδοντας ελκυστικά πακέτα ομολόγων πάνω στα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου των εταιρειών αυτών. Ακόμη και η Goldman Sachs είδε τη μετοχή της να πιέζεται, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 3,2 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 23 Φεβρουαρίου. Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο -Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs και Morgan Stanley- είχαν αφειδώς χορηγήσει δάνεια στη New Century.

Παράλληλα, το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη και το Παρίσι υπέφεραν με νέα κατακόρυφη πτώση των δεικτών κυρίως εξαιτίας της φυγής των επενδυτών από τις τραπεζικές μετοχές. Η διήμερη πτώση των μετοχών των δύο ελβετικών τραπεζών Credit Suisse και UBS ήταν της τάξεως του 6,2% και 4,9% αντίστοιχα, και η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank έπεσε 5,1%. Κοινό στοιχείο και των τριών τραπεζών είναι η δραστηριότητά τους στη subprime αγορά των ΗΠΑ.

hippy είπε...

Οι αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και ιδιαίτερα η κρίση που έχει ξεσπάσει γύρω από την αγορά κατοικίας, έχουν δημιουργήσει κλίμα αμφισβητούμενης αξιοπιστίας της κεντρικής τραπέζας των ΗΠΑ στις αγορές. Το ενδεχόμενο οι παρενέργειες από την κρίση να μεταδοθούν και στην κύρια αγορά χρηματοδότησης της αγοράς κατοικίας και επιδεινώσουν την ευάλωτη κατάσταση, με σοβαρές συνέπειες και στην οικονομία, συζητείται έντονα.

Η επισήμανση του Αλαν Γκρίνσπαν για τους κινδύνους που απορρέουν από τη subprime αγορά, πιέζει τους πάντες να ξανασκεφθούν τις επενδυτικές τους επιλογές. Ο κ. Γκρίνσπαν προειδοποίησε για τον ενδεχόμενο κίνδυνο, οι συνέπειες από τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό των επισφαλών δανείων της subprime αγορά να «διαχυθούν» σε άλλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας.

Μόλις πριν από δέκα ημέρες ο ισχυρότερος και ικανότερος πρόεδρος που πέρασε από το τιμόνι της FED στη νεότερη οικονομική ιστορία της Αμερικής πρόβλεψε ότι μία στις τρεις πιθανότητες η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να κυλήσει σε «ύφεση» μέχρι το τέλος του έτους, καθώς διανύει τα τελευταία στάδια του αναπτυξιακού κύκλου.

Με βεβαιότητα αναμένεται από τους πάντες ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν για έκτη συνεχή φορά στα ίδια επίπεδα του 5,25%, την ερχόμενη Τετάρτη που ολοκληρώνεται η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της FED. Τώρα κυριαρχούν τα σενάρια για πρόωρη έναρξη του κύκλου μειώσεων των επιτοκίων του δολαρίου, με στόχο να αποτραπεί η επιδείνωση της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον τομέα χρηματοδότησης της -ιδιαίτερα πολύτιμης για τους Αμερικανούς- αγοράς κατοικίας.

ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ

austin είπε...

Πολύ καλό Hippy. Το 2005 περίπου, θυμάμαι τον Σταικούρα που είχα καθηγητή να ρωτάει έναν έναν φοιτητή αν κατάλαβε τι είναι η τιτλοποίηση των δανείων.

Κλείνοντας είχε πει, σε λίγα χρόνια θα μιλάνε όλοι για αυτή! Ήταν σωστός και διαβασμένος πολύ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin είσαι σίγουρος ότι ο Στουρναρας ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της θέσεως του;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.20 Μαρτίου 2022 - 1:24 μ.μ.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Αν αύριο τέτοια ώρα..Έχουμε την ίδια ώρα...Θα είναι και αυτό μια επιτυχία του Μητσοτάκη..
Για να δούμε..
19 Μαρτίου 2022 - 1:15 μ.μ.

Λυπάμαι που χρειάζεται να σε ενημερώσω ότι και σήμερα πριν λίγο είχαμε την ίδια ώρα με χθες. Πόσα σουβλάκια σε ταΐσανε για να αλλαξοπιστήσεις και από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ να ξευτιλίζεσαι εδώ μέσα;


Απ.οπλαρχηγού.
Α) Όταν ψηφίζεις ένα κόμμα ..Και σταματήσεις να το ψηφίζεις γιατί δεν συνάδει πλέον με τα ιδεολογικά σού πιστεύω θεωρείται προδοσία;
Β)Ένας ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να ψηφίσει ότι θελει ή άπαξ και ψηφίσει κάποιο κόμμα πρέπει να το υπηρετεί ως δούλος για παντα;
Γ)Πόση αξία εχει ο λόγος ενός κομματόσκυλου από τον λόγο ενός ελεύθερου ανεξάρτητου ανθρώπου;

ΒΛΑΣΣΟ εξακολούθησε να μας διασκεδάζεις.

austin είπε...

Οπλα είμαι σίγορος ότι ελάχιστοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των θέσεων τους. Αποδεικνύεται εύκολα.. αν ανταποκρινόντουσαν θα πήγαινε η χώρα κάπως καλύτερα.

Συγκεκριμένα για τον Στουρνάρα δεν ξέρω.. Τραπεζίτης είναι, στα μέσα και στα έξω είναι, άρα.. εικάζω. Δεν ξέρω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΒΛΑΞΟ είσαι Θεός..
Σε πάω με χίλια..
Είσαι ο άνθρωπός μου..

VAGGELIS MP είπε...

Τουτουδακης,αν θυμάμαι σωστά στη Ισοτιμία το 1999 και Ζηκου στην Καθημερινή το 2007 (μεσοκαλοκαιρα το 2007 έπεσε το χαα 1000 μονάδες περίπου ξανανέβηκε και το 2008 το είδαμε το έργο ευτυχώς εκτος)
Αρχείο τόσων ετών κύριε hippy, τίποτε δεν είναι τυχαίο
Πριν 2μηνο σας ρώτησα για το "Βιοσκατο" στην βιοσκ αναφερόμουν (νονός ο κυρ Τακης) όχι στην Βιοστασινοπουλ
Εύχομαι υγεια ,τώρα είδα την περιπέτεια σας. Παντα ειλικρινά ευχαριστώ για την προσφορά σας
Αραιά μπαίνω με κουράζει η αρρωστημενη επιμονή κάποιων, επαναλαμβανονται σαν παιδάκια κρίμα.