Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ;

Δεδομένων των συγκρατημένων και αναθεωρημένων προς τα κάτω προβλέψεων για το β΄ εξάμηνο του 2022, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει προεξοφλήσει η κίνηση των χρηματιστηρίων σε διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως η δική μας πολύπαθη αγορά και ποιες είναι οι προοπτικές για τους μεγάλους δείκτες. Σε αυτή τη φάση Ελλάδα φαίνεται να χαίρει ακόμα της εκτίμησης των διεθνών αναλυτών. Και αν τα πράγματα μεταβληθούν επί τα βελτίω; 

186 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Κινητικότητα στην ΣΕΝΤΡ (ξανά). Αν δεν περάσει τα 33 - 34 δεν γίνεται δουλίτσα...

austin είπε...

Καλημέρα, απαξιώ τους χαρατκηρισμούς του Hippy που απορώ γιατί ασχολείται με τρολ, και με αφορμή το 0,75 για το επιτόκιο φαίνεται ότι προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση. Ειλικρινώς απο μηχανής θεός χρειάζεται στην φάση αυτή αφού:

-Us savings rate ata 4,4%, lowest since 2009
-Credit card debt up 20%, will hit a record 1 trillion
-Mortgage rates more than doubled
-Average rent in US at all time high
-The recession is worsening

Βάλτε σε αυτό ότι στον αγροτικό τομέα γίνεται το έλα να δεις, βαριέμαι να γράφω, άλλωστε και να τα γράψω γκινιάρη θα με πείτε.

Όλα καλά λοιπόν πάμε δυνατά.

mixalis mixalios είπε...

Ο Καπιταλισμός αναγενναται από τις στάχτες του. Άλλωστε με 20% από τα υψηλά τους οι αγορές έχουν προεξοφλησει πολλά. Θα δείξει...

austin είπε...

Μόνο ένα με "ενδιαφέρει-προβληματίζει" πλέον. Επειδή έχουν βάλει στο στόχαστο το φαγητό και ειδικά το κρέας, η ζήτηση που έιναι ακόμα αυξημένη (και για πρώτη φορά τρελά αντίστροφη της πτώσης στις αγορές) να μην είναι "dead cat's bounce".

Αυτό εύχομαι... για πολλούς και διάφορους λόγους. ΆΛλωστε είπαμε.. όποιος θέλει να διαβάσει ιστορία να δει πότε "πειράχτηκε το τρόφιμο"

manos είπε...

Καλησπέρα ο τουρισμός φέτος ξεπερνάει και το 2019 προσοχή γιατί αν έρθει ποιο νωρίς η αναβάθμιση .........

hippy είπε...


@ austin

1) γιατί ασχολείσαι-κρίνεις το Χίππη? Η αρνητική κριτική σε κάνει να αισθάνεσαι "ψηλότερος"?

2) προβληματισμένος-αρνητικά προδιατεθειμένος είσαι τους τελευταίους 20 μήνες. Κέρδισες κάτι απ΄αυτό? Εάν παρ΄όλα αυτά συνεχίζεις να βλέπεις έτσι την αγορά υπάρχουν κι εργαλεία να την παίξεις όπως την βλέπεις. Κι αν δεν τα ξέρεις μπορείς να απευθυνθείς στο φίλο σου επαγγελματία.

3) το προχθεσινό σου σχόλιο για τον χρηματιστηριακό προσανατολισμό του μπλογκ ελήφθη...απλά σκέφτηκα νεολαίος είναι ας προσπεράσω. Κάποια στιγμή θα ωριμάσει (ή θα καταστραφεί εαν απερίσκεπτα συνεχίσει ακολουθεί αμερικάνους γκουρούδες ή φωτοβολίδες τύπου Ψυχικού που τις βλέπουν ΟΛΟΙ και κερδίζει μόνο ο πρώτος).

4) Συνεχίζω να πιστεύω πως το τραγούδι των Goin'Through μια χαρά ταιριάζει στον Τιμωρό, Ταβερνιάρη και λοιπά nicknames του αποτυχημένου αλήτη του μπογκ. Και όποιου άλλου "αγανακτησμένου" ταυτίζεται μαζί του.


Μια και σε κακοκάρδισα μια συμβουλή για το μαγαζί. Θεωρούμε πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι ικανότεροι από εμάς. Οπότε πάμε τοίχο τοίχο για να αποφύγουμε άσκοπους τραυματισμούς κι όποτε περάσει επιβεβαιωμένη ευκαιριούλα (πχ ΤΡΑΣΤΟΡ, ΕΥΠΙΚ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ)για μικρά κέρδη ή τάση για μεγαλύτερα καβαλάμε. Η ζητούμενη αλλαγή τάσης χρονικά θα συμπέσει με το τελευταίο τέταρτο αύξησης επιτοκίων από ΕΚΤ και Fed.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πριν το πρώτο μνημόνιο οι Γερμανικές εφημερίδες έγραφαν για τούς τεμπέληδες Έλληνες..
Τώρα πριν το επόμενο μνημόνιο που θα μας ρίξει ο ΜητσοΛακης...ξαναγραφουν οτι μας πληρώνουν τα Αρκουδίσιονς οι Γερμανοί φορολογούμενοι.
Το βλαμμένο Σπαστικό που παριστάνει τον Ακυβερνήτη..πληρώνει το αέριο 5 φορες πάνω στον φασιστα και καλα...Πούτιν...και προσκυνά τον φονιά ΣΑΔΡαβα για να του φέρει πράσινο καλώδιο.

Ο εφταμηνίτικος ΠΘ πριν φυγειβια τα διαλύσει ΟΛΑ.

mixalis mixalios είπε...

Στη ΦΡΙΓΟ αρχίζει να κινείται κατι, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα 6μηνου.Παρολα αυτά δεν νομίζω κάποιος να τα αναμένει καλά.
Επί των αθλητικών θεμάτων σε όλα τα αθλήματα εκτός polo είμαστε πολύ πίσω. Οι ξένοι κάνουν άλματα προόδου κι εμείς κοιτάμε με κυαλια.

hippy είπε...


Είναι που έχουμε εφταμηνήτικους αθλητές και προέδρους σωματείων Μιχαλιό μου.

mixalis mixalios είπε...

Έχω πάρει ειδικότητα ΦΡΙΓΟΛΟΓΟΣ. Στο πιάτο σας τα δίνω όλα λέμε.... Χρόνο και λεφτά χρειάζομαι για να γίνω πλούσιος. Όλα τα άλλα τα έχομεν 😜

mixalis mixalios είπε...

Κι εδώ η αιτια
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3649973/frigoglass-sta-62-ekat-i-asfalistiki-apozimiosi-gia-tin-purkagia-sti-roumania

hippy είπε...

Φιλαράκο μου Μ&Μ το νέο της ΦΡΙΓΟ έγινε γνωστό λίγο πριν το κλείσιμο και τρέξαν πολλοί να το εκμεταλλευτούν. Σίγουρα καλή είδηση μικρής αξίας όμως καθώς ήταν σίγουρο ότι θα τα πάρει. Το πρόβλημα της είναι να καταφέρει να εξυπηρετήσει τη ζήτηση δίχως παρατράγουδα και καθυστερήσεις μέχρι το εργοστάσιο της Ρουμανία να μπει σε πλήρη λειτουργία. Προσωπικά εάν είχα ΦΡΙΓΟ θα έδινα μερικά αύριο νωρίς στο 0,115 και θα άναβα κερί μήπως και συνεχίσει λίγο ακόμα προς το 0,13.

Από μεθαύριο το νέο θα βρίσκεται πίσω, τα εξαμηνιαία αποτελέσματα μπροστά (μάλλον κακά αν συνεχιστεί η τάση του α΄τριμήνου).

mixalis mixalios είπε...

Και όπως πάντα κάποιοι το ξεραν νωρίτερα γιατί καλή συμπεριφορά είχε τις 2-3 προηγούμενες ημέρες και ότι έβγαινε προς πώληση στο 0.1 (όχι πολλά είναι αλήθεια} απορροφοταν. Συμφωνώ, βραχυχρονιο παιχνιδι θα γίνει... Τα σημαντικά είναι αυτά που ανέφερες

mixalis mixalios είπε...

Τιμωρέ, προσπάθησα να σου πω σε απλά Ελληνικά ότι είσαι εμμονικος με τις επαναλαμβανόμενος αναρτήσεις. Αν κάτι δε σου αρέσει δεν απαντάς. Και μεταξύ μας, δεν συγκρίνεται η συνεισφορά σου στο blog με αυτή του Ηλία. Μέρα με τη νύχτα. Απλά, είναι πιο τίμιο να είμαι ειλικρινής μαζί σου και ας μην σου αρέσει. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

mixalis mixalios είπε...

Μετά από συνεδριάσεις ΕΚΤ και Fed οι πρώτες αντιδράσεις των αγορών μου είναι αδιάφορες. Οι αγορές δεν έχουν τον χρόνο να αξιολογησουν ώριμα τις αποφάσεις και να δουν τις λεπτομέρειες. Με αυτή τη λογική η συμπεριφορά της Αμερικής σήμερα είναι εξαιρετική... Σε συνέχεια της χτεσινής που είναι προς την ίδια κατεύθυνση....

mixalis mixalios είπε...

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/markets/84988/wall-street-ermineyontas-tis-diloseis-paoyel-tha-synechistei-i-anodiki-poreia-ton-metochon/?utm_source=push

mixalis mixalios είπε...

Όλα είναι θέμα ερμηνείας. Η Αμερική μπήκε σε ύφεση (κακό) άρα δεν θα ανέβουν πολύ τα επιτόκια (καλό). Διαλέγεις και παίρνεις

hippy είπε...


Μιχαλιό μου εγώ τα έχω στον αυτόματο.
Τρέχει ή θα τρέξει προσεχώς ρευστό στην αγορά? Άνοδος.
Λιγοστεύει διότι άνοιξαν παράπλευρα κανάλια? Πτώση.

(όπου παράπλευρα κανάλια ομόλογα, προθεσμιακές)

Αυτό βέβαια ΔΕΝ σημαίνει ότι μηδενίζουμε την μετοχική θέση. Κάθε άλλο. Απλά διαφοροποιούμε τον τρόπο παιξίματος.

mixalis mixalios είπε...

Προθεσμιακες θα πάρει καιρό (ίσως χρόνια) να μη γράφει το 0 μπροστά. Ακόμα και στο 1 με 1.5 να το πάει η ΕΚΤ παλι 0 θα γράφει μπροστά. Αυτός είναι και ολόγος που ανεβαίνουν οι τραπεζικές μετοχές. Θα αυξηθούν τα έσοδα από τόκους.
Τώρα τα ομόλογα θα παίζουν εκεί στο 4 με 5 αλλά άλλοι είναι οι παίκτες των ομολογων και άλλοι των μετοχών.
Για το μετοχικό χαρτοφυλάκιο ισχύει ότι όποιος δεν έχει χαρτιά στην πτώση δεν έχει και στην άνοδο...

mixalis mixalios είπε...

Καλά θα πάει η ΔΕΗ σημερις...

mixalis mixalios είπε...

Καλό χειμώνα Τιμωρέ, ε Ταβερνιαρη, ε ΠΘ, ε Δεξιε και όλα αυτά. Θα μας λείψεις. Φαντάσου τι πρόβλημα έχω για να λέω ότι θα μας λείψεις! Καθυστέρησε την επάνοδο σου όσο μπορείς για να πάρεις φόρα

mixalis mixalios είπε...

Σε μια τραπεζοβαρη αγορά σαν τη δική μας η άνοδος των επιτοκίων βοηθάει.

1)Θέλω να γράψει 6 η ΔΕΗ έτσι για το γαμωτο...
2)Ακόμα και η βαρετή ΕΛΧΑ δουλεύει σήμερις
3)Η Ευρωβ είναι μια χαρά για άλλη μια μέρα (κάποια φίλη αγόρασε στα 0,74 πριν λίγες ημέρες με φόβο...)
4) Χωρίς είδηση ανεβαίνει ο ΚΕΚΡ

Και ο Χειμώνας έρχεται ράιτ θρου

mixalis mixalios είπε...

Γίνονται πράγματα (αφορά ΙΝΤΕΚ, ΕΕΕΚ)

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/85270/tripleta-deals-sta-anapsyktika-mi-alkooloycha-pota/

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2144738/jp-morgan-systash-overweight-kai-nees-times-stohoi.html

mixalis mixalios είπε...

Ηλία μπήκαν τα λεφτά?

hippy είπε...


Καλημέρα σε όλους, καλημέρα Μιχάλη

απ΄όσο ξέρω απ΄την Solidus τα χρήματα έχουν εισπραχθεί από την Παρασκευή. Ωστόσο δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στους λογαριασμούς (ούτε στην Eurobank, ούτε στον Παντελάκη)

mixalis mixalios είπε...

Για eurobank επιβεβαιώνω...

mixalis mixalios είπε...

Στην Alpha κάποιος/οι βιάζονται...

mixalis mixalios είπε...

Πιστώθηκαν Ηλία....

mixalis mixalios είπε...

Μετά από 500 χρόνια κάτι κάνει και ο Ικτίνος και με αγορές μετοχών της οικογένειας...

hippy είπε...


Νομίζω είναι φτηνός και αγοράζεται στα 0,50-0,52 ο ΙΚΤΙΝΟΣ (€2 άσπαστος). Έχω θέση με μικρή ζημιά. Δεν θα την αυξήσω όμως με το χρήμα του Ελλάκτωρα διότι η αύξηση στα μεγέθη του επηρρεάζεται απ΄τις ακριβές μεταφορές, την κινέζικη επανάκαμψη. Από παράγοντες δλδ που δεν ελέγχει. Μου φαίνεται προτιμότερος ο μεταλλουργικός κλάδος (Μυλωνάς, Μεβάκο, ΤΖΚΑ).

hippy είπε...


"επηρεάζεται"

mixalis mixalios είπε...

Ηλία,

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2144819/protash-epanagoras-toy-omologoy-lhxhs-2024-apo-thn.html

hippy είπε...


Ήταν μέσα στους όρους της ομολογιακής έκδοσης Μιχάλη ότι σε περίπτωση αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας το ομόλογο θα πληρωνόταν στο 101. Οι Ολλανδοί ήσαν υποχρεωμένοι να το κάνουν και να πω την αλήθεια περίμενα να γίνει νωρίτερα. Ο Τζίγγερ τώρα πρέπει να δανειστεί τα τα 750 μύρια ευρώ της συμφωνίας ώστε να τους τα δώσει και να πληρώσουν τους ομολογιούχους. Οι συνθήκες δανεισμού έχουν λίγο χειροτερέψει όπως ξέρεις καλύτερα από μένα. Ο ισολογισμός της ΜΟΗ είναι ήδη πολύ, μα πολύ μοχλευμένος, εάν είχα θέση θα την έδινα τώρα που όλοι οι αναλυτές την συστήνουν κι ας πάει όπου θέλει. Εάν πέσει το πετρέλαιο (που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα γίνει) θα βρεθούν με τις δεξαμενές γεμάτες με ακριβά αποθέματα.

Άχθος είπε...

Το κλειδί είναι οι Σαουδάραβες κ Hippy. Το τί συμφωνήθηκε μένει να φανει...

Τα αποθέματα φαίνονται στον ισολογισμό???

mixalis mixalios είπε...

Η ΜΟΗ πιθανότατα δεν είχε πιο γρήγορο και οικονομικό τρόπο να μπει δυναμικά στις ΑΠΕ. Πρέπει να πληρώσεις γενικώς για να μπεις στις ΑΠΕ, για αυτό και η ΔΕΗ να καθυστερεί...

mixalis mixalios είπε...

Αχθος, ναι, τα πάντα φαίνονται

mixalis mixalios είπε...

Αύξηση θέσης στα 2,205 σε ΙΝΚΑΤ. Έχουμε βόλια και για χαμηλότερα....Να ναι καλά ο ΑΚΤΩΡ

mixalis mixalios είπε...

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε η Επιτρ Κεφ να αναστείλει τη διαπραγμάτευση ΤΕΝΕΡΓ μέχρι την ανακοίνωση της εταιρείας για τις πιθανές εξελίξεις. Που να βρει χρόνο κι αυτή...ασχολείται με τη ΔΠ της ΙΝΚΑΤ...Μπου αχαχα

mixalis mixalios είπε...

Βαγγέλη αυτή είναι η ερώτηση του 1,000,000. Προφανώς δεν έχω απάντηση αλλά η συμπεριφορά της ΙΝΤΚΑ έχει αλλάξει προς το θετικότερο αρκετά τον τελευταίο καιρό με άνοδο που συνοδεύεται από αρκετο όγκο για τα δεδομένα της εποχής. Ακόμα και χτες Αυγουστιάτικα έκανε τον μεγαλύτερο όγκο του τελευταίου μήνα. Δύσκολα να ναι αυτό τυχαίο.

mixalis mixalios είπε...

Η Ευρωβ ρεσιτάλ. Αν φυγει από τα 97 με 98 δεν την πιάνει κανείς.

VAGGELIS MP είπε...

Εντυπωσιακή όντως η Ευρωβ...αλλά και το 1,5 δις περίπου διαφορά με την Άλφα δεν ξέρω αν δικαιολογηται, οπότε Αλφα μια χαρά

mixalis mixalios είπε...

Η ΑΛΦΑ είναι μια παραδοσιακή, συντηρητική τράπεζα με λελογισμενο ρίσκο στις κινήσεις της και προσωπικό με μικρότερη αποτελεσματικότητα και περιορισμένη έκθεση στο εξωτερικό. Αυτό σε περιόδους κρίσης είναι μια χαρά. Αν λέω ΑΝ έχουμε μπει σε περίοδο ανάπτυξης των τραπεζών θέλεις γρήγορο αλογο. Καλύτερη διοίκηση, βασικό μέτοχο με ενδιαφέρον για υπεραξίες και καλύτερα στημένη για εξωστρέφεια. Η Eurobank πρώτη μείωσε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων οπότε ξεκινάει πρώτη την κούρσα.

mixalis mixalios είπε...

Θα δούμε και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει οπότε ας μην προτρέχω...

hippy είπε...


@ mixalis mixalios


χαιρετίζω τους "δραστήριους" φίλους. "Από πίττα που δεν τρως μην σε νοιάζει κι αν καεί" λέει ο λαός κι εγώ ως τραπεζομάχος δεν δικαιούμαι να έχω πρωτεύουσα άποψη για τον κλάδο. Μια ερώτηση μόνο:

Πρέπει να ήταν το 2016-17 που η ΕΥΡΩΒ μετέτρεψε τις προνομιούχες μετοχές του Αλογοσκούφη (950 εκ) από το μακρινο 2009 σε ομολογιακό κεφάλαιο Tier 2 (δλδ άλληκτο-perpetual ομόλογο που μετράει στα ίδια κεφάλαια). Σε μια παρουσίαση που είχε κάνει η χρημ/κή νομίζω το 2018 και πήγαμε με το Μιχάλη ρωτήσαμε τι θα γίνει με δαύτο αλλά δεν ήξεραν να μας απαντήσουν. Αυτό ξέρετε αν πληρώθηκε? Νομίζω όχι. Κοντά 1 δις με κουπόνι νομίζω περί το 8% δεν το λες μικρό βαρίδι.













mixalis mixalios είπε...

Ηλία, έρχεται η ώρα γίνεις τραπεζοφιλος (το λέω συμφεροντολογικα γιατί είναι πιο ωραίο να χάνεις με φίλους πάρα μονος, έχεις ένα μαξιλάρι να κλάψεις).
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο ομόλογο είναι δεκαετίας, όχι perpetual, με επιτόκιο 6,5%.
https://www.kathimerini.gr/economy/business/920515/pronomioyches-metoches-950-ekat-metatrepei-se-omologa-i-eurobank/amp/
Με απλά λόγια 60 με 65 εκατομμύρια το χρόνο επιβάρυνση στα εκατοντάδες εκατομμύρια κερδών δεν είναι τόσο συγκλονιστικο... Αρκεί αυτά να έχουν συνέχεια

mixalis mixalios είπε...

Τενεργ τι βλέπεις Ηλία? Διαρροές που φαίνονται πιο λογικές από τις μαλακιες του Λεωτσακου αναφέρουν ότι αν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα αφορά όλους τους μετόχους (λεγε με ΔΠ). Και προφανώς δεν θα γίνει σε αυτές τις τιμες

hippy είπε...

Μιχάλη δεν έχω θέση στο χαρτί πια, αγνοώ εάν υπάρχει σοβαρή συζήτηση και πότε θα ολοκληρωθεί. Βέβαια χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει. Η τιμή (αν γίνει) θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 22 ευρώ.

Falck

https://www.liberal.gr/economy/pos-mia-exagora-stin-italia-ektoxeuei-tis-apotimiseis-ton-etaireion-ape/409329

mixalis mixalios είπε...

Πάνω από 3,000,000 τεμάχια ήδη στη eurobank, δεν βλέπω κανά πακέτο...

mixalis mixalios είπε...

Ψέμματα, είχε 2,500.000 στα 0,969.

Η ΔΕΗ μου έκανε το χατίρι στα 6 που δύο ημέρες είχε πάει 5,99.

Όλα καλά...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα απο το Ελληνικό Αιγαίο....
Ημερα κατοχύρωσης κερδών και προφύλαξης κεφαλαίου.
Για όλους..

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2145154/ha-h-eyropaikh-pisth-ektos-toy-mid--small-cap-deik.html

hippy είπε...


ΕΥΠΙΚ...και σε 3 μήνες εκτός ταμπλό...κρίμα γιατί ήταν μια καλή εταιρεία με έντιμo management

mixalis mixalios είπε...

Ότι καλό υπάρχει το "μαζεύουν" οι ξένοι. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε εισαγωγές εταιρειών αντίστοιχα καλών που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή εκ νέου των ξένων...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αφού δεν γνώριζε τίποτα ο Μωυσής.
Για το ποιόν αυτού τού χλιμιτζουρα σας τα γράφω χρόνια...
Τώρα θα τήν πάει την κηδεία κάτω κάτω....

hippy είπε...


Καλησπέρα

o tempora o mores

ο "μεγάλος αδελφός" είναι εδώ, μάλλον ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να είμαστε ολοι υποψιασμένοι πόσο μακριά θα φτάνουν τ΄αυτιά του (και τα νύχια του).

https://m.naftemporiki.gr/story/150011

Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν διόλου. Προδίδουν μόνο τις απόψεις του γράφοντος. Η διαφορετική άποψη είναι δικαίωμα του κάθε σωστού πολίτη, η κόσμια διατύπωση υποχρέωση του.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

«Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ήταν νόμιμη μεν λάθος δε. Το λάθος θα είναι η αφορμή για να βελτιώσουμε τους θεσμούς μας και όχι για να τσακωθούμε πλήττοντας το εθνικά χρήσιμο έργο της ΕΥΠ» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter.



Ας του πει κάποιος να μην μιλάει γιατι λεει μπούρδες....
Δηλαδή μας είπες Άδωνη πως ο συνομιλητής του Πρωθυπουργού σε ενδεχόμενη συνάντηση τούς σε σύγκλιση πολιτικών αρχηγών για κρίσιμα εθνικά θέματα...που θα έχει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία για εθνικά θέματα..ειναι νόμιμο να παρακολουθείται..
Πόσο πιο κάτω θα πάτε το κόμμα απόκομμα που έχετε;
Πως καταντήσατε ετσι την δεξιά παράταξη του εθνάρχη;
Αυτά είναι όμως τα αποτελέσματα των διορισμένων που βάλατε σε κρίσιμα πόστα σε ολη την κυβέρνηση...
Εκει καταντήσατε...φρου φρου και αρώματα..και επιδόματα απο ελλειματικούς προϋπολογισμούς..
Δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων.

austin είπε...

Καλημερα! Ένα σχόλιο εκει πανω πανω, ότι νιώθω ψηλότερα επειδη σχολιάζω σχόλια του Hippy. Προφανώς κάτι σου συμβαίνει.. αφού οχι μόνο δεν σε κατηγορώ (τουναντιον, πολλά θετικά εχω πει) αλλα σιγα μην με ενδιαφέρει να παρω καταξίωση από ένα μπλογκ γενικα, και ειδικά ένα μπλογκ που σβήνει λόγω μονοφθαλμης πολιτικής αποψης.

Παρόλα αυτά, επειδή αδιαφορώ για ύψη, τρόλ κτλ, ολοένα και περισσότεροι ξενερώνουν με αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης. Και ειναι κρίμα.. απο κατσαπλιαδες δεν περίμενες τιποτα, από αυτούς περιμέναμε, και είναι μεγάλη απογοήτευση.

Το πραγμα ξεκάθαρο. Το μέρος είναι μόνο για διακοπές. Και οι ξενοδόχοι εδω της παρέας ας μας πουν (βέβαια εξαρτάται και υο μερος) τι αναλογια εχουν ξένων η Ελλήνων εξωτερικού και Ελλήνων ιθαγενών...

Όσο τωρα για το σκάνδαλο. Τι να πει κανείς όταν βγαίνουν και λενε για Ουκρανίες και Αρμενίες και τους διαψεύδουν.

Θλίψη, ρόμπα και ντροπή.

hippy είπε...


" 28 Ιουλίου 2022 - 12:52 μ.μ.....o austin είπε...

1) Καλημέρα, απαξιώ τους χαρατκηρισμούς του Hippy

απαξιώ = μειώνω την αξία κάποιου πράγματος, το κρίνω ή το καθιστώ ανάξιο, το θεωρώ ανάρμοστο

----------------------------------------------------------


"9 Αυγούστου 2022 - 12:00 μ.μ....Ο austin είπε...

2) Καλημερα! Ένα σχόλιο εκει πανω πανω, ότι νιώθω ψηλότερα επειδη σχολιάζω σχόλια του Hippy. Προφανώς κάτι σου συμβαίνει.. αφού οχι μόνο δεν σε κατηγορώ (τουναντιον, πολλά θετικά εχω πει)"

-----------------------------------------------------------


Προφανώς έχεις θέμα κατανόησης....ξεκαβάλα...κρείττον του λαλείν το σιγάν....ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σου μικρέ.



(θυμίζω πως το σχόλιο μου απευθυνόταν στον υβριστή "Τιμωρό" προσωπικά. Ωστόσο πετάχτηκες σαν π---ή να κριτικάρεις. Γιατί??? Τι λόγος σου έπεφτε??? Θα σου πω. Οι μεγάλοι άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες....οι μικροί ασχολούνται με τους άλλους)

austin είπε...

Αν θυμάσαι.. χαρακτήρισες, εξου και το απαξιώ.

Αν θυμάσαι ειπες μια μπαρούφα ότι νιώθω ψηλότερος επειδη σχολιάζω εσένα.

Αν θυμάσαι, είμαι από αυτούς που εχω πει πολλά θετικά για σενα. Αν θυμάσαι με εχεις κράξει πολλές φορές

Απάντησες ακομα και σε αποδεδειγμένα τρολ.

Μήπως το κρείττον του λαλείν το σιγάν, να το εξετάσεις και για σένα?

ArTaXiA είπε...


hippy είπε...
[...]

Δεδομένου ότι ο Βαρδινογιάννης απέκτησε το 29,87% στην Ελλάκτωρ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ οι Ολλανδοί να φτάσουν το 90% συνεπώς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να στηρίξουν την μετοχή για το 3μηνο στο 1,75.

Όποιος αγοράζει σήμερα και αύριο με το Τ+2 θα παραλάβει τις μετοχές στο κλείσιμο της Τετάρτης και χάνει την προθεσμία της ΔΠ. Κατά τη γνώμη μου η μετοχή θα προσγειωθεί κάτω από το €1,50 (όπου συνεχίζει-κατά τη γνώμη μου-να είναι θεμελιωδώς ακριβή).

25 Ιουλίου 2022 - 9:52 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΛΑΚΤ
ΤΙΜΗ ΜΕΤ.% ΤΖΙΡΟΣ € ΗΜ/ΝΙΑ
1,9160 4,70% 521.386 09/08/2022
1,8300 7,02% 326.782 08/08/2022
1,7100 1,18% 167.602 05/08/2022
1,6900 1,68% 333.951 04/08/2022
1,6620 5,86% 297.850 03/08/2022


ΒΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝ

Καλή Παναγιά σε όλους τους φίλους. Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

streetboy είπε...

Austin να σε ρωτήσω... Κανένα μπάνιο έκανες το καλοκαίρι;
Αντε αγόρι μου να βρέξεις λίγο το κεφάλι σου στη θάλασσα μπας και ξελαμπικαρεις γιατί μας έχεις ταράξει στην μ@λ@κια.Ο πρώτος παπαρας το κατάλαβε εγκαίρως ότι τον γράφουμε στα αρχ@@ια μας και εγκατέλειψε από εδώ, ο δεύτερος παπαρας τουλάχιστον τώρα μας στέλνει μόνο χαιρετισμούς από το Αιγαίο και δεν μας ζαλίζει με τις βλακειες του...
Αντε και συ αγόρι μου ξεφορτωσου μας να ησυχάσουμε... Βλακιδιο!!!!

streetboy είπε...

Ωωωωχχχ τι το θελα να τον αναφέρω τον πρώτο παπαρα!!!
Όσο έγραφα πρόλαβε και εμφανίστηκε!!!
Κατά φωνή και ο...... ηλιθιος!!!

hippy είπε...


Ο/Η ArTaXiA είπε...

hippy είπε...
[...]

"Δεδομένου ότι ο Βαρδινογιάννης απέκτησε το 29,87% στην Ελλάκτωρ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ οι Ολλανδοί να φτάσουν το 90% συνεπώς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να στηρίξουν την μετοχή για το 3μηνο στο 1,75."


Την στήριξε? ΟΧΙ....ΧΙΠΠΥ-ΑΡΤΑΞΙΑ 1-0

"Όποιος αγοράζει σήμερα και αύριο με το Τ+2 θα παραλάβει τις μετοχές στο κλείσιμο της Τετάρτης και χάνει την προθεσμία της ΔΠ. Κατά τη γνώμη μου η μετοχή θα προσγειωθεί κάτω από το €1,50 (όπου συνεχίζει-κατά τη γνώμη μου-να είναι θεμελιωδώς ακριβή)."


Που προσγειώθηκε η μετοχή?
25/7....1,5680
26/7....1,5940
29/7....1,5840
1/8.....1,5940
2/8.....1,5540
3/8.....1,5700

ΧΙΠΠΥ-ΑΡΤΑΞΙΑ 2-0

Μάθε μπάλλα και ξανάλα....κακαήθη ατάλαντε που θες να κάνεις και το "χρηματιστηριακό σύμβουλο"...της συμφοράς τρομάρα σου.

Να το ξαναπώ...Κατά τη γνώμη μου η μετοχή θα προσγειωθεί κάτω από το €1,50 (όπου συνεχίζει-κατά τη γνώμη μου-να είναι θεμελιωδώς ακριβή).

Όσοι κατανοούν τη φράση "θεμελιωδώς ακριβή" προσέχουν. Οι ανίδεοι τζογάρουν. Δυστυχώς δεν κάνει όγκο στα ΣΜΕ (όπου διαπραγματεύεται φυσικά με σημαντική έκπτωση) να στα χώσω να τρέχεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γεια σας..
Σας ομιλεί ο δεύτερος παπάρας...
Μας τάραξε ο αέρας εδώ...
Σε λίγο θα παω για φαγητό στον Τύπο με τα καβουροπόδαρα του τα χρεώνει 500 ευρώ...
Οταν γυρίσω στις 21/08 θελω μα σας βρω αγαπημένους...

manos είπε...

Καλησπέρα austin το 90 τις εκατό ξένοι το 10 Έλληνες.δεν είναι ποια για Έλληνες Κυκλάδες Οπλαρχηγός από Σαντορίνη και μήλο αν έρθεις με χαρά να σε εξυπηρετήσουμε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ευχαριστώ manos..

hippy είπε...


Μικρέ ναι, χαρακτήρισα τον υβριστή Τιμωρό. Όχι εσένα. Και θα το ξανακάνω για έναν ακόμα.

Είπαμε. Οι μεγάλοι άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες, οι μέτριοι με την καθημερινότητα, οι μικροί με τους άλλους.

Καληνύχτα !!

austin είπε...

Καλημερα mano, ιδια ακριβώς εκτίμηση είχα και εγώ από το tour. Διακρινω ότι την αγοραστική δύναμη την εχει ο ξένος πλέον, τον Έλληνα στην πρεσα εδω και χρόνια.

Έχω αναφέρει πολλές φορές. Όποιος ζει Ελλάδα, δουλεύει στην την Ελλάδα και για την Ελλάδα, την έχει πατήσει. Εξου και λεω για τα νέα παιδιά που διαβάζουν να σηκωθούν και να φύγουν για 5-10 χρονια. Η χώρα έχει στηθεί για διακοπές μόνο.

Βέβαια στην ιδέα αυτή, βρισκω τρολ να απαντάνε και ο hippy να κραζει. Μάλλον αρέσκεται να απαντάει στον καθε έναν.. "αλλο". Ακομα και αν είναι τρολ.

streetboy είπε...

Πω πω τι σοφιστεια είπε ο μεγάλος...
Να βγάλεις ανακοίνωση στην τηλεόραση εδώ πόσοι νέοι μπορεί να διαβάζουν... Μη χάσουν την ευκαιρία κριμα είναι!!

mixalis mixalios είπε...

Ωραίος ο Μυτιλος...

mixalis mixalios είπε...

Κάποιο σοβαρό πακέτο παίχτηκε στη ΔΕΗ...

hippy είπε...


800.000 στα 5,97 ευρώ στις 16:38΄

mixalis mixalios είπε...

Κάπου είχα ξανααναφερει ότι όταν ολοι τα βλέπουν μαύρα τα πράγματα δεν πάνε έτσι. Και το ανάποδο. Δεν ξέρω τι βλέπουν οι αγορές αλλά οι συμπεριφορά τους δεν δείχνει ότι φοβούνται δύσκολο χειμώνα. Για παράδειγμα ο DJ είναι κάτω από τα ψηλά του 7 με 8%. Δεν το λες και ιστορικό γεγονός...

austin είπε...

Ισχυει Μιχαλιό, και πλέον μου γυρισε καπως και η λεμονάδα οποτε κατι παει να γίνει.
Βέβαια εχουν εκλογές και συνοδεύουν με FBI research τον τραμπ. Φτιάχνουν κλίμα για να μην τους χαλάσει το γλυκό. Εδω μας συμφέρει εμάς λογικά.

Στα άλλα, νέο δίπλωμα του λογαριασμού ρεύματος στο μαγαζι... πλέον 250% αύξηση. Ξερω ξερω, όλη η Ευρώπη. Μονο που ούτε τους μισθούς εχει όλη ηβευρωπη ούτε 12 χρονια κρίση.

Δύσκολα θα αποφύγουμε τον δύσκολο χειμώνα.

austin είπε...

Κανεις συμβόλαιο, και επειδή δεν τους αρέσει η τιμή στην αλλάζουν με το έτσι γουστάρω.

Τραγικές καφριλες. Μονο σε μπανάνιες

austin είπε...

Και συνεχίζω εδω φίλοι του μητσοτακη, όταν έχουν κλείσει τις λιγνιτική μονάδες και εμεις πρέπει κάθε μήνα να βλέπουμε ποιος έχει καλύτερη τιμή... τι είναι αυτά ρε?

Κουλτούρα είναι να μην δέχεσαι τέτοιους τραμπουκισμους. Δεν είναι γκρίνια, είναι δράση φίλτατοι. Εδω κλείνουμε τα μάτια στις καφριλες τις απανωτές και βάζουμε δικαιολογία τον πουτιν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ολιγοήμερες διακοπές στα Χανιά πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Κρήτη για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατέβηκε περπατώντας το φαράγγι της Αράδενας.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έκανε μπάνιο στα Μάρμαρα Σφακίων όπου η πρόσβαση είναι είτε μέσω του φαραγγιού που κατέβηκε ο πρωθυπουργός, είτε μέσω της θάλασσας.



austin είπε...

https://news.am/eng/news/715988.html

Εδω μαλλον κάτι άλλο βλεπει ο βετεράνος, σε τέτοια ηλικία βεβαια, ίσως λεει και μπαρούφες, σωστά?

We are at the edge of war with Russia and China on issues which we partly created,

hippy είπε...


Yes - Close To The Edge


Down at the edge, close by a river/ Close to the edge, round by the corner.

Close to the end, down by the corner/ Down at the edge, round by the river.

https://www.youtube.com/watch?v=GNkWac-Nm0A


Αχ, πού 'σαι, νιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος! (Κώστας Βάρναλης)

hippy είπε...



Μετα τον 3ο παγκοσμιο πόλεμο-εάν γίνει Χένρι-ο 4ος θα είναι πετροπόλεμος. Οπότε ξάπλωσε κι αποκοιμήσου.

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια πολλά συνελληνες. Αγάπη μόνο!

mixalis mixalios είπε...

Πάντως για Αύγουστο οι τζίροι είναι συμπαθέστατοι....

mixalis mixalios είπε...

Ο Μυτιλος δίνει ρεσιτάλ, ο Dj υπερβαίνει τις 34000 μονάδες ξανά, οι τζίροι υπερβαίνουν τα 80 εκ. Not bad, μεχρι νεωτέρας βέβαια...

hippy είπε...


Το γάμο πολλοί εμίσησαν...την ξεπέτα ουδείς.

mixalis mixalios είπε...

Βέβαια υπάρχει και το άλλο που λέει "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Άμα γλυκαινεσαι συνεχίζεις. Ο Βλαδίμηρος ξέρει καλύτερα, άγνωσται αι βουλαι...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο 30χρονος Earvin Johnson III, γνωστός και ως E.J. βρίσκεται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές και επισκέφτηκε το νησί των Ανέμων.

Η κάμερα του Mykonos Live TV τον εντόπισε σε κλαμπ της Αγίας Άννας να διασκεδάζει, φορώντας ένα χρυσό μπικίνι, χρυσή παντελόνα και τακούνια. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εμφάνισή του τράβηξε όλα τα βλέμματα.



Τζάμπα τα ούζα που κέρναγε στο καφενείο ο μπαμπάς τού για το Γιό που έκανε...

Γειασας φιλοι μού επενδυτές...
Κρατάτε νερό..έχει ξηρασία το Μέλλον..

mixalis mixalios είπε...

Η Αττικής αναστήθηκε... Τραπεζαρα

mixalis mixalios είπε...

Για άλλη μια μέρα καλύτερη συμπεριφορά από τα ξένα. Να δούμε μέχρι πότε. Προς το παρον οι πολιτικές εξελίξεις δεν επηρεάζουν. Εκτός αν βγουν κι άλλα...

hippy είπε...

Ο/Η hippy είπε...
"Ο mixalis mixalios είπε...

Η Αττικής αναστήθηκε... Τραπεζαρα"


!! Τζόγος ανίκατε μάχαν !!

Απ΄όσο καταλαβαίνω έχουμε μια έμμεση ΑΜΚ μέσω warrants. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό ο σημερινός αγοραστής στο κλείσιμο των 0,1410 ευρώ, εάν συμμετάσχει, θα κατεβάσει το κόστος στα 0,13 κι εάν ζητήσει ίσο ή μεγαλύτερο αριθμό αδιάθετων (και του τις δώσουν) θα ρίξει το κόστος στα 0,11 περίπου.

Η ουσία δεν αλλάζει. Ο αγοραστής-κράτος (?) σαβούρα αγοράζει. Η περίπτωση θυμίζει την ΑΜΚ Πειραιώς με έντονη την πιθανότητα επαλήθευσης του ρητού "η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα".



https://www.capital.gr/epixeiriseis/3653011/attica-bank-eos-8-septembriou-i-prothesmia-gia-tin-exagora-ton-warrants

manos είπε...

Δεν είναι τυχαίο που ο ΟΠΑΠ θα βγάλει αποτελέσματα 7 Σεπτεμβρίου αργά για εκείνον.

hippy είπε...



https://www.capital.gr/epixeiriseis/3653442/alpha-astika-akinita-ti-dianomi-meiktou-merismatos-3-42-euro-proteinei-to-d-s-sti-g-s


Πως τον λέγαν εκείνον τον δήθεν σύμβουλο που κορόϊδευε τα ΑΣΤΑΚουδάκια? Χλαπάξια? Αρπάξια? Αχνάξερα? Μακάρι να΄ξερα?


Είπαμε...στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Ευτυχώς εμείς προσέχουμε και έχουμε.

Draghi Chernobyl είπε...

Ελπίζω να το γιορτάζεις σύντομα με ΑΣΤΑΚομακαρονάδα :)

manos είπε...

Ο κύριος hippy έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι γνώστης του αντικειμένου.

manos είπε...

Κύριε Ηλία τη μέρισμα πιστεύετε θα δώσει ο ΟΠΑΠ εγώ το προμερισμα τον Νοέμβριο το βλέπω 0.30 με 0.40

hippy είπε...


Έχω κατά νου κύριε Μάνο μέρισμα τουλάχιστον 1,50 ευρώ/μετοχή μέχρι και την χρήση 2026 (πληρωτέο το 2027). Μετά θα η εταιρεία θα χρειαστεί χρήμα για την ανανέωση της σύμβασης επίγειου στοιχήματος (αν και το μεγαλύτερο τμήμα φαντάζομαι θα το δανειστεί). Κάπου εκεί, στα μισά του 2027, θα ξαναμελετήσουμε τα πράγματα για το αν θα συνεχίσουμε διακράτηση ή θα αλαφρύνουμε. Μέχρι τότε, καλά να΄μαστε, zzzzzzzzzzzzzzzzz !!

Πιθανολογώ βέβαια πως σαν τιμή στόχος μετοχής πολύ δύσκολο να σπάσει τα €15.

hippy είπε...


Η ανανέωση είναι το 2030, λογικά όμως φαντάζομαι οι διεργασίες θα ξεκινήσουν νωρίτερα. Όπως στην Αττική Οδό. Είναι πολλά τα λεφτά (που χρειάζεται το ελλ. δημόσιο). Ευτυχώς ο πληθωρισμός "κουρεύει" το χρέος/ΑΕΠ φέρνοντας εγγύτερα την επενδυτική βαθμίδα που θα διευκολύνει τους όρους δανεισμού.

manos είπε...

Ευχαριστώ πολύ κύριε Ηλία

hippy είπε...


REDS

"ο μέγιστος αριθμός Μετοχών (του ΚΑΜΠΑ) που μπορεί να αποκτήσει ο Προτείνων ανέρχεται σε είκοσι δύο εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι χιλιάδες οκτακόσιες είκοσι εννέα (22.820.829) και επειδή η παρούσα είναι υποχρεωτική δημόσια πρόταση, δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός Μετοχών που πρέπει να προσφερθούν από τουςμετόχους της Εταιρείας προκειμένου αυτή να ισχύει".

https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6765810/198_6626_2022_Greek_1.pdf/10434192-8ca6-459d-ad57-2f4e4dd4c981


Η δημόσια πρόταση δηλαδή ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού μετοχών που θα προσφερθούν. Οι Ολλανδοί θα πληρώσουν κανονικά.

Καμιά σχέση με την δημόσια πρόταση της ΙΝΤΕΑΛ που θα ισχύσει-εάν και μόνο εάν-συγκεντρώσει πάνω από το 70% των μετοχών της ΒΥΤΕ. Κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν πουλήσει η οικογένεια Βυζάντιου (και η ΑΛΦΑ) η συμφωνία ΔΕΝ θα ολοκληρωθεί.

mixalis mixalios είπε...

Πάμε λοιπόν να βγάλουμε και την Χριστουγεννιάτικη εκδρομή. Πάντως οι Ολλανδοι είναι τίμιοι στις προσφορές τους. Δεν είναι τσιγκούνηδες...

mixalis mixalios είπε...

Για άλλη μια φορά το ΧΑΑμενο έχει εξαιρετική συμπεριφορά. Στον Μουζακη προφανώς πλησιάζουν οι εξελίξεις...

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2148307/exagorase-thn-wattvolt-h-mytilineos.html

manos είπε...

Τουρισμός μέχρι αρχές Νοεμβρίου.η μοτό τώρα ξεκινάει

mixalis mixalios είπε...

Απίστευτο, γίνονται παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ

mixalis mixalios είπε...

Σήμερα, λοιπόν, έχει ο Πρετεντερης ένα σχόλιο όπου μεταξύ άλλων εκφράζει μια απορία. Γιατί κάποιοι να παρακολουθούν νόμιμα τον Ανδρουλάκη (ευπ) και παράνομα την ίδια στιγμή (predator) ?.Αν είναι οι ίδιοι είναι χαζο να τον παρακολουθούν και νόμιμα και παράνομα. Αν δεν είναι οι ίδιοι γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ανδρουλάκη από τόσο πολύ κόσμο? Εκτός, λέω εγώ, αν είναι οι ίδιοι αλλά σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, δηλ. δεν τα κατάφεραν με το predator και είπαν να βάλουν τα άλλα μέσα. Αβυσσος

mixalis mixalios είπε...

Απλά τώρα είναι φανερή σε ολους. Παλιά την κρυβαμε. Όλα στο φως που λέει η κυβέρνηση χαχαχα...

mixalis mixalios είπε...

Στην Αμερικη των New York Times δεν ηταν που κάποιοι μπήκαν στο καπιτωλιο και ο Τραμπ τους επικροτουσε?

austin είπε...

https://twitter.com/Marka2_/status/1561672279070838787?t=k3XsF5cWcWJgU9UHkFM9ZA&s=08

Ειδικά με λίστα πέτσα κάπως έτσι είναι τα πράγματα...

Όσο για ρεύμα, το ΣΚ ανακοίνωσαν τις τιμές οι πάροχοι. 60% παραπάνω περίπου από τον προηγούμενο μήνα. μέσα στις επόμενες δύο μέρες άλλο ένα 40% αύξηση. Θα επιδοτήσει λέει η κυβέρνηση. Εσείς που το χετε με τα νούμερα πόσο θα επιδοτήσει?? περίπου 2 δις? Σήμερα θα μας πει ο Σταικούρας. Καλά τα λέω γιατί ακόμα έχουμε τα μπάνια του λαού και δεν είμαι από πάνω.

Ο χατζηδάκης λοιπόν, κάνει την Ευρωπαική πρωτιά και συνδέει στο 100% την kwh με το φυσικό αέριο. Τι και αν βάζουμε ανεμογενήτριες.. Οοοοοχι. Εκεί μόνο 100% σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Και σήμερα λένε θα πληξρώσει το κράτος για πληρώσουμε εμείς τελικά κάπου κάτω από 0,20 την kwh.

Και κάπως έτσι.. υποθηκεύεται εκ νέου με χρέη το κράτος, που θα πληρώσουν οι νέες γενιές κτλ κτλ κτλ.

Ξέρω ξέρω. Εϊμαι γκρινιάρης. ΑΠλά ο ένας πιάνει τις τράπεζες, ο άλλος το ρεύμα, ο επόμενος το νερό. Μπήκε και αυτό δεν μπήκε??

mixalis mixalios είπε...

Αδωνις θα λέτε και θα κλαίτε!!!

hippy είπε...


Επιμένουν να μας ενημερώνουν τάχα για πράγματα που δεν μας ενδιαφέρουν. Ο ορισμός της διαστροφής (και της τρολιάς ταυτόχρονα).

Γιατί δεν τα λέτε δυό σας μέσω email?????

austin είπε...

Μπορείτε και εσείς να τα λέτε μέσω email.

Άλλωστε εσύ και ο Μιχαλιός γράφεται. right?

hippy είπε...



Κι ο Μάνος, ο Βαγγέλης, ο streetboy, o Peter και μερικοί ακόμα. Σαν να δυσκολεύεσαι στα μαθηματικά ε? Όπως και στην κοινωνιολογία άλλωστε.

austin είπε...

Εάν λοιπόν βάζεις τα σχόλια του streetboy που δεν έχει πει τίποτα στο site, πέρα από τα να την λέει σε κάποιους, ναι, δεν ξέρω μαθηματικά ούτε κοινωνιολογία.

Βέβαια, αφού συνεχίζεις να με λές τρολ, οτι δεν ξέρω μαθηματικά και κοινωνιολγία... Απλά να σε ενημερώσω ότι ποτέ δεν στην είπα εγώ για παράδειγμα που από ΣΥριζα (με ότι έγινε) τα γύρισες στην ΝΔ με πιο μεγάλη υποστήριξη και από δεξιό.

Βεβαιώς όλοι κάνουμε λάθη, και δεν χρειάζεται να χτυπάμε τα λάθη των άλλων (εξού και δεν το έκανα μέχρι τώρα, ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ), αλλά όταν δεν σταματάς θα ακούσεις και εσύ κάποια στιγμή.

Γιατί πολύ απλά εδώ και καιρό πολύ μου την λες.. όταν απέναντι σου είμαι κύριος

mixalis mixalios είπε...

Austin εμείς λέμε και καμιά μαλακία (εγώ) για το Χρηματιστηριο (ο Ηλίας λεει πιο σοβαρά). Η μόνιμη κριτική χωρίς καμία πρόταση εμένα με κουράζει.

hippy είπε...


Νεαρέ Austin...ως καθηγητής-παιδαγωγός παρατηρώ ότι έχεις αρκετή έπαρση. Πιστεύεις δηλαδή πως έχεις πρωτεύουσα άποψη για τα καθημερινότητα. Έχεις επίσης αντιστρόφως ανάλογη με την ηλικία σου αυθάδεια. Δεδομένης της αναποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών-χρηματιστηριακών επιλογών σου δεν μπορώ να καταλάβω από που την αντλείς.

Τέλος πάντων...άβυσσος η ψυχή του νεολαίου. Δεν με ενδιαφέρεις.

hippy είπε...


Ο/Η ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...
Hippy ασε τις εξυπνάδες και ψάξε απο τωρα να βρεις τα δέκα χιλιαρικα που μου χρωστάς.



Ο ορισμός της αμορφωσιάς. Ενεστώτας και μέλλοντας στην ίδια πρόταση. Όσο πιο πολύ τρολλάρει, τόσο περισσότερο εκτίθεται.

hippy είπε...


Ο/Η austin είπε...
Απλά να σε ενημερώσω ότι ποτέ δεν στην είπα εγώ για παράδειγμα που από ΣΥριζα (με ότι έγινε) τα γύρισες στην ΝΔ με πιο μεγάλη υποστήριξη και από δεξιό.


Ο έξυπνος άνθρωπος όταν βλέπει γκρεμό στρίβει. Το τρολ, για να τον πικάρει και καθώς δεν έχει τι άλλο να πει, κατηγορεί την κίνηση. Εάν βέβαια συνέχιζε την προηγούμενη πορεία θα τον έλεγε ανόητο και σανοφάγο.

Εσεις οι δυο αλήθεια θα μας πείτε τι θα ψηφίσετε? Βελόπουλο, Βαρουφάκη ή την πάντα διαμαρτυρόμενη Ζωή στην "πλεύση αναρχίας?"

Δεν περιμένω φυσικά να απαντήσετε. Αυτό απαιτεί θάρρος και υπευθυνότητα...εσείς προτιμάτε να πετροβολείτε από τη σιγουριά της κρυψώνας.

austin είπε...

Hippy.. ως παιδαγωγός έπρεπε να καταλάβεις το σχόλιο μου. Οτι κάποιοι άλλοι στην έλεγαν.. οχι εγω. Και ως παιδαγωγός δεν θα έπρεπε να την λες σε άλλους. Δεν με ενδιαφέρει η στροφή σου.. αλλα όπως λες η έπαρση σου να απαντάς στο κάθε τι με ειρωνεία.

Διάβασε το σχόλιο μου για το ρεύμα. Δεν σε νοιάζει. Τα πλεονάσματα που θα φαγωθούν για την αποφαση του χατζηδακη σε νοιάζονται?? Σε κατηγόρησα? Όχι. Απλα αναφέρω τα κακώς κείμενα που υποθηκευουν. Οπως υποθηκευαν στην εποχή που και η κουτσή μαρια εκανε χρήματα.

Δεν βλέπω έπαρση στο σχόλιο, απλα αποτυπωση των δεδομένων. Κάθε φορά σχεδόν.

Μην με βάζεις στο ίδιο καλάθι με τον οπλα. Εγω όπως έχω ξαναπεί βγηκα και για 14 χρόνια στην αγορά τρώω σκατο. Εσυ για τα 14 χρόνια στην ηλικία μου είχες προοπτική να χτίσεις σπίτια. Αλήθεια πόσους στην ηλικία των 40 ξερεις να χτίζουν σπίτια. Εγβ περα από τους πλούσιους κανεναν.. οι γονείς τους τπυςβτα φτιάχνουν αν έμεινε κανα κομποδεμα.

Τι θα ψηφίσω?? Αλήθεια πιστεύεις ότι έχει νόημα η ψήφος?

Είπαμε ο ένας έπιασε τις τράπεζες ο αλλος το ρεύμα ο επόμενος το νερό.. αδιάφορο ποιος είναι πάνω, δίνω το πολυ 5 χρόνια για να ειναι αδιάφορο το οποίος θα είναι πάνω στην Ευρώπη γενικα...

Είπαμε.. εξω από την Ελλάδα και επιστροφή μόνο γοα διακοπες.

austin είπε...

Μιχαλιό μια πρόταση αφού θέλεις να στο κάνω λιανα.

Να ανακαλέσει την τροπολογία ο χατζηδακης για διασυνδεση στο 100%.

Άλλη πρόταση?? Να τηρηθεί η απόφαση του ΣΤΕ για το νερό.
Έχω πολλές προτάσεις. Παρα πολλές φορές τις έχω διατυπώσει. Κάποια μπορεί να είναι λάθος κάποιες μη εφαρμόσιμες για συμφέροντα. Κάποιες όμως και σωστές και εφαρμόσιμες. Αλλα δεν.. εκει λέμε ποιος είναι καλύτερος και εάν ο προηγούμενος είναι χειρότερος

streetboy είπε...

Α ρε μεγάλε σαλιγκαρε ...χάνεσαι εδώ μέσα πολιτικός έπρεπε να γίνεις ...περιμένουμε εναγωνίως να μας πεις και τις υπόλοιπες προτάσεις σου...
Όσο για τα παραπάνω σχόλια σου για το πρόσωπο μου έχω να σου τα εξης:
Ο streetboy έχει κάνει αρκετά σχόλια για το χα και για την αγορά γενικότερα αλλά όταν δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει να το βουλώνει και δεν πετάει μαλακιες όπως εσύ ο πανσέληνος και ο μέγας επιχειρηματίας που ψάχνει υπαλλήλους ....
Ο streetboy δεν την λέει σε κάποιους μη κρύβεσαι ....τη λέει μόνο σε εσάς τους τρεις που μας έχετε ζαλίσει τα καμπανέλια......
Όσο για αυτό που λες συνέχεια(έξω από την Ελλάδα και επιστροφή μόνο για διακοπές), ως παιδί σκληρά εργαζομενων μεταναστών στα κατεργα της Γερμανίας έχω να σου πω πως με διαολιζει όταν βλέπω από το πρωί μέχρι το βράδυ τις καφετέριες γεμάτες και οι νέοι να συζητούν αυτές ακριβώς τις μπούρδες που λες και εσύ
Και κάτι τελευταίο να μην κουράζω:Austin όταν ήσουν μικρός έχεις φάει κάνα χαστούκι από τους γονείς σου ή μπα;

hippy είπε...

@manos

Κύριε Μάνο, σχετικά με το προμέρισμα του ΟΠΑΠ που λέγαμε τις προάλλες η EUROBANK AXE πιθανολογεί €0,20/μετοχή


On shareholder returns, we expect a €0.2 interim DPS (vs €0.1 interim DPS last year), which will follow on just a few weeks after the distribution of the final cash return related to FY21 (€1.40 per share).

Ολο το report προς τους πελάτες

"OPAP | Q2 2022 preview: healthy quarter with dividend flavor

Rating: Buy

Target Price: EUR 15.90



Healthy execution, interim DPS ought to please – OPAP is due to release its Q2 results on 29th August (pre-market), with full statements being published on 7th September (and conference call following on 8th Sep). We expect quite a healthy quarter (revenues +13% yoy, EBITDA +9%), which will reaffirm: 1) OPAP’s superior cash flow generating capacity in the new era of low over-the-counter cash gaming duty (net debt near €35m, adj. FCF €120m in the quarter fully absorbing the last earnout related to Stoiximan acquisition); 2) the normalization of quarterly EBITDA near €160m in a seasonally slow quarter (validating OPAP’s annual EBITDA generating capacity of >€700m); 3) the top line resilience despite macro headwinds, with Q2’22 retail down c8% vs pre-COVID levels on our numbers. On shareholder returns, we expect a €0.2 interim DPS (vs €0.1 interim DPS last year), which will follow on just a few weeks after the distribution of the final cash return related to FY21 (€1.40 per share).



Q2 in more detail: retail c8% below pre-COVID levels, online sequentially softer due to poor sports calendar; 9% EBITDA growth – Yoy comps are easy for retail (with OPAP cycling shop closures until April-May last year, for betting outlets and VLT shops respectively). We expect retail operations to have retraced closer to normality (c8% below pre-COVID vs -11% in Q1’22 and -13% in Q4’21) helped by the easing of restrictions (abolition of green pass and mandatory mask wearing) which ought to have propelled performance of VLTs. On the other hand, OPAP digital is lapping a tough comparative with sportsbook also facing a rather poor calendar of events. As a result, we model online revenues of €95m, -11% yoy (and -10% qoq) with sportsbook (and thus Stoiximan) being affected the most. Overall, we anticipate group revenues (GGR) of €446m, +13% yoy (-3% qoq). On the opex front, we model a c€7m increase in non-variable opex to allow for increased support to agents, thus ending up with reported (cash) EBITDA of €156m (+9% yoy and -8% qoq). We expect net profit to settle at c€76m vs €72m in Q2’21 (+5%).



Valuation: renewal optionality – Mgt has guided for EBITDA of €720-740m in 2022e, with mgt suggesting at the Q1 call that the low end of the range was still feasible despite the negative backdrop precipitated by the war in Ukraine. Consensus median is currently in line with our estimate (€714-715m) and we believe that a number in excess of €700m is still achievable, especially given current trading (with VLTs remaining quite resilient), barring any unforeseen and significant deterioration in the macroeconomic environment (e.g. full cut-off of gas supplies). Besides fundamentals, we recently initiated a debate on licence renewal optionality estimating that only c30-35% of the value related to renewals/terminal values of OPAP’s concessions is embedded in the current share price, leaving >€4 as optionality, corresponding to >30% upside vs spot levels. Our PT (DCF-based SOTP of OPAP’s concessions at 7.3% WACC) effectively places the stock at 8.7x 2022e EV/EBITDA. We reiterate OPAP as one of our top picks in Greece."

manos είπε...

Καλημέρα κύριε Ηλία εγώ το βλέπω λίγο βέβαια μπορεί να κάνω λάθος

mixalis mixalios είπε...

Austin δεν έχω τις ειδικές γνώσεις επί των ενεργειακών. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα ισχύει λίγο πολύ ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη οπότε δεν κάνουμε εμείς κάτι ιδιαίτερο για να εξυπηρετήσουμε κάποιους. Ο Χατζηδάκης δεν μπορεί να ανακαλέσει πάντως τίποτα γιατί είναι σε άλλο υπουργείο. Και τέλος πάντων η ανάκληση μιας τροπολογίας δεν είναι πρόταση. Πρόταση θα ήταν να ανακαλέσει την τροπολογία και να κάνει κάτι άλλο, ποια είναι λοιπόν η πρόταση? Τι άλλο πρέπει να γίνει?
Με το νερό τι πρόβλημα έχουμε? Τι έκανε πάλι η κυβέρνηση? Δεν το έχω παρακολουθήσει...

mixalis mixalios είπε...

Πάντως στον Μουζακη γίνονται πραγματα

manos είπε...

Καλησπέρα έχω την εντύπωση ότι μερικές μετοχές όσο και να της πιέζουν δεν πέφτουν με τίποτα κάτι έχει αλλάξει στο χαμένο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εκείνος ο μέγας επενδυτής ΒΛΑΣΟ που ξενυχτά στην κλειστή για να αγοράζει Bitcoin στα $30.000 ..μάλλον θα κοιμάται ...

ΒΛΑΣΟ στο Λαγούμι σου.

mixalis mixalios είπε...

Επειδή δεν βρήκα τον ΚΑΜΠ σε τιμή που ήθελα και επειδή βαριόμουνα να περιμένω πήρα μια μετοχούλα αναλόγου επενδυτικού ρίσκου -ΙΝΛΟΤ, ε ρε τι έχω να τραβήξω..... ειδικά μετά τις σκληρές δηλώσεις του Jerome σήμερις...

mixalis mixalios είπε...

Ηλία αμάρτησα...

Πάντως και πάλι το δικό μας πήγε συμπαθητικά, δεν πρόλαβε τον Πρόεδρα τσι Fed...

mixalis mixalios είπε...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι οι τράπεζες έκλεισαν με αγοραστές ή ελάχιστους πωλητές, άλλωστε η άνοδος των επιτοκίων τις ευνοεί....

hippy είπε...

Μιχαλιό μου συνεχίζω να πιστεύω πως η αγορά χρωστά λίγο κάτω. Οπότε συνεχίζω μετοχές-ρευστά 55%-45% όπως ήρθαν απ΄τον Ελλάκτωρα και υπομονή στον ΚΑΜΠΑ. Λογικά σε κακή συνεδρίαση θα δει σίγουρα το 2,43 ίσως και το 2,40. Δεν βιαζόμαστε. Πιθανολογώ κάνα μηνα μέχρι να εγκρίνει η κεφαλαιαγορά το ενημερωτικό κι ένα μήνα να τρέξει η διαδικασία. Δεν εμπιστεύομαι τον Κόκκαλη, ίσως στο 6μηνο της ΙΝΛΟΤ δείξει κάτι. Ομοίως δεν εμπιστεύομαι την χήρα Μουζάκη και τις κόρες.

mixalis mixalios είπε...

Μετά και τις δηλώσεις του Πάουελ το κάτω θεωρείται λίγο πολύ δεδομένο. Το θέμα είναι να συνεχίζουμε να υπεραποδίδουμε έναντι των ξένων.
Απλά στον Καμπά βλέπω μεγάλες εντολές στα 42 και 43 χωρίς πρόθυμους πωλητές. Εγώ είμαι στημένος καθε μέρα στα 42 εκτός την πρώτη μέρα που ήμουν στο 40 χωρίς αποτέλεσμα (έκανε 41).
Για Μουζάκη προσπαθώ να βρω ένα καλό σημείο εξόδου αλλά σε τέτοια χαρτιά δε είναι εύκολες οι τεχνικές αναλύσεις. Λείπει και το αφεντικό στο εξωτερικό για δουλειές οπότε....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θαυμαστε τον Ξανθό ΒΛΑΣΟ
Τον Μάικ Λαμάρ....
Τον χουντίνι...
Τον άνθρωπο που βγαζει λαγούς....

Ειναι ο Μονος που ξερει και μπορεί...να αγοράζει Bitcoin το ετος 2022..στα 30.000 δολ...μετα απο ξενύχτια...και τα πουλάει το 2021...με 30% κέρδος....
Εντάξει καταλάβαμε πόσο

μπουρδας είσαι....
Οπως εχω πει πολλες φορές...αμφιβάλλω αν εχεις και χαρτοφυλάκιο....

Peter V. είπε...
Εκλεισα τώρα τα Bitcoin στα 38600 μονο 30% υψηλότερα από το σορτάρισμα του μεγαλειότατου.
Κουράγιο σύντροφε.
26 Ιουλίου 2021 - 9:07 π.μ.


Στις 26 Ιουλίου 2021..πούλησε ο Ανθρωπος αυτα που αγορασε το 2022...

Καταλάβατε τωρα με ποιον εχουμε να κάνουμε....

Το σχόλιο τού οτι αγορασε πριν λιγο καιρό στα 30000δολ..ειναι διαθέσιμο...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Φεύγεις πάλι...αφου έγινες ρεζίλι..
Στο καλό και μην μας γράφεις...

hippy είπε...

@ Peter V.


Τον αράπη κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς.

Στον ξερόλα κι αν μιλήσεις τις κουβέντες σου σκορπάς.

Είναι που λες κάτι τύποι που έχουν χάσει το σύνολο της κίνησης της αγοράς. Ωστόσο πιστεύουν ότι αφού κράτησαν το κεφάλαιο τους εκτός ΧΑΑ δεν είναι χαμένοι. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι με 10% πληθωρισμό τα ρευστά τους χάνουν ισόποση αγοραστική δύναμη. Τόσο άσχετοι. Τον πληθωρισμό τον μετράνε-αναφέρουν μόνο για να τρολάρουν (τυχερό παιδί ο Αλέξης, μη χέσω).

Εμείς τώρα σαν σκεπτόμενοι σχολιαστές έχουμε δώσει κατά καιρούς κάμποσες προτάσεις-όπλα για να νικήσουμε τον πληθωρισμό (πχ ΟΠΑΠ, ομόλογο PRODEAB1 κλπ). Αλλά...στου κουφού την πόρτα κλπ κλπ. Δεν είμαστε βλέπεις "επαγγελματίες" σαν τον ρημαδοσύμβουλο που έδωσε πέρσι το ομόλογο της ΧΑΟΥΣΜΟ με αρνητική απόδοση εάν υπολογιζε τους δεδουλευμένους τόκους τους οποίους όμως στη βιασύνη του ξέχασε ο αυτοαποκαλούμενος "επαγγελματίας" 😂 😂 😂

Τι να πεις? Στην Ελλάδα αν δεν πληρώσουν δεν εκτιμούνε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε φίλε μου καλέ hippy...εχεις την εντύπωση πως κοιμάμαι και ξυπνάω και καθε βραδυ κανω υπολογισμούς πόσο έχει αβγατησει η περιουσία μου;
Επιλογή μου είναι να μην ποντάρω πλεον στο ΧΑ..εκτός και αν ειναι για αρπαχτή λίγων ημερών...
Καποτε ρώτησαν τον Γιαννακόπουλο πως θα μπορέσει να πληρώσει την μεταγραφη του Ντομινίκ...και αυτος απάντησε πως αν αυξήσει την τιμή ρης ΑΣΠΙΡΊΝΗΣ κατά νια δραχμή..η μεταγραφη θα βγει τζάμπα...
Ετσι ειναι για όλους τους μπίζνες μαν...
Ξέρουμε την συνταγή...
Μην κοιτας που εσυ είσαι μισθωτός και τα κουκια σου είναι μετρημένα...
Μην μπερδεύεις τα θέματα...
Εν πάση περιπτώσει...καλό σού βράδυ..

hippy είπε...


Ετσι ειναι για όλους τους μπίζνες μαν...
Ξέρουμε την συνταγή...


Βρε φιλαράκο...δεν γίνεται να λέγεσαι businessman και να έχεις 500Κ (κατά δήλωση σου-όχι ότι το πιστεύω) να κοιμούνται στο συρτάρι. Αφού δεν την πιστεύεις την αγορά βάλτα σε μια ΔΠ να πάρεις τον πληθωρισμό. Για φέτος (που είναι μέτρια χρονιά) 2,50% η ΤΡΑΣΤΟΡ + 2,50% η ΕΥΠΙΚ + 2,50% ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ + 1,50% ο ΚΑΜΠΑΣ με αγορά στο 2,43 => τον φάγαμε το πληθωρισμό με τα σιγουράκια.

Κι έχουμε μπροστά μας την ΑΜΚ της ναυαρχίδας, την ΑΜΚ της τενεκεδοπειραιώς, πιθανά της ΤΕΝΕΡΓ (αν κλειδώσει το ντηλ) και ουκ έστιν τέλος.

Φιλικά


hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mixalis mixalios είπε...

ΑΜΚ η ΤΕΝΕΡΓ Ηλία ή ΔΠ εννοούσες?

hippy είπε...


Προφανώς ΔΠ Μιχάλη μου

ArTaXiA είπε...

Και εκεί που κάθομαι στην παραλιάρα, απολαμβάνοντας τη ζωάρα, μου στέλνει φίλος μήνυμα, ένας -λέει- γεροξεκούτης μ'εναν διαταραγμένο με μουρμουράνε στον τάφο της Παρκετέζας του Κούλη.

Και μπαίνω ρε και τι να δω;

Ψιλοκουβεντούλα Σάββατο του Αυγούστου από άτομα που προφανώς δεν έχουνε ζωή για άσχετα θέματα, αλλά τσουπ, γουστάρουν να τριφτούν οι χάστηδες στη γκλίτσα του τσοπάνη.

Και να σου ο ένας, να πετάει κάτι ασυναρτησίες πως πληρώθηκε τάχα μου από εμένα για το κλαρίνο που έφαγε στην FF. Kαι δώστου να συμπληρώνει ο άλλος να λέει πως τάχα μου ξέχασα να υπολογίσω δεδουλευμένους τόκους σε ομόλογο.

Ο χάστης που σφίγγει ρευστότητα από την περασμένη άνοιξη κι έχασε δυο run 15% σύνολο, σε διάρκειες που επέτρεπαν και να μπει κάποιος ήσυχα και να βγει. Ο χάστης που έδωσε τιμή στόχο για ΕΛΛΑΚΤ το 1,50 και το έκανε γαργάρα, ενώ κάθεται και κλωσσάει ΟΛΠ αγορασμένα πάνω από τα 21, δίδοντας περισπούδαστες συμβουλές χωρίς να του ζητηθούν σε ανύπαρκτο ακροατήριο.

Έχω αλλάξει επίπεδο χάστες μου και όλα αυτά που γράφετε για εμένα είναι μια τρίχα από τα π@π@ρια μου. Δεν έχω ανάγκη, ούτε πελάτες του δεκαχίλιαρου να ακούω, ούτε να αναλώνομαι σε ανούσιες χαζοκουβέντες με τελειωμένους.

Ακολουθήστε το παράδειγμα της παρκετέζας που μόλις κατάφερε να τρουπώσει, γ@μησε κι εσάς και το blog, ξέρετε της παρκετέζας που έλεγε "εδώ θα είμαστε και με την κυβέρνηση αυτή να θίγουμε τα κακώς κείμενα".

Κι εσύ ρε ξεκούτη...

Τρεις το χάραμα;

Εντάξει να μην έχεις ζωή, αλλά πόσο τελειωμένος;

hippy είπε...

Ο/Η ArTaXiA είπε...
Και εκεί που κάθομαι στην παραλιάρα, απολαμβάνοντας τη ζωάρα, μου στέλνει φίλος μήνυμα

Κι εσύ ρε ξεκούτη...

Τρεις το χάραμα;

Εντάξει να μην έχεις ζωή, αλλά πόσο τελειωμένος;

28 Αυγούστου 2022 - 9:45 π.μ.



1) Μετά από τόσες γκέλες έχεις ακόμα φίλους? Εκπλήσσομαι 😁

2) Γεροξεκούτης στα 69? Όχι δα. Το ίνδαλμα μου ο Αντρέ τότε πλησίαζε στο ζενιθ των επιτυχιών του όπως κι εγώ άλλωστε (μα πόσο χαριτωμένα τα λέω ο άτιμος...κάποιες στιγμές δεν μα αντέχω) 😆 😆

3) Ο χάστης που έδωσε τιμή στόχο για ΕΛΛΑΚΤ το 1,50 και το έκανε γαργάρα....Απάντησα...Εν τη μαλακία σου μάλλον δεν το είδες...Πόσο είπαμε αγόρασες εσύ? 1,95 ευρώ? Κουράγιο Έλληνα 🤣 🤣 🤣

4) Αυτό που όλοι έχουν τάχα λεφτά και κάνουν τάχα μόνο αυτοί πολυήμερες διακοπές (με 30 ευρώ η ξαπλώστρα στην Πάρο) ειλικρινά με ξεπερνάει. Χθες μόλις επεστρεψα από 7ημερη κρουαζιέρα. Ως διακοπές (νομίζω) ότι καλύτερο. Εξαιρετικά. Το βιολογικό μου ρολόι όμως απορρυθμίστηκε και το στομάχι ξεσάλωσε 🥰

Κοπελιά μια και χαθήκαν τα πελατάκια θα εισηγηθώ ένα έρανο στο μπλογκ να τσοντάρουμε για μερικές μέρες παραπάνω στις διακοπές σου στο κάμπινγκ. Θα μας κοστίσει κάτι ψιλά αλλά θα ησυχάσουμε από τις παπαριές σου. Δεν το λες και λίγο 😘 😘

Muchos besos 😍 😍 😍



hippy είπε...

ArTaXiA είπε...

"κάθεται και κλωσσάει ΟΛΠ αγορασμένα πάνω από τα 21, δίδοντας περισπούδαστες συμβουλές χωρίς να του ζητηθούν σε ανύπαρκτο ακροατήριο"


1) Ε, όχι και ανύπαρκτο ακροατήριο....εσύ τι είσαι, αόρατος?


2) Μην είσαι τόσο καλός μαζί μου....ΟΛΠ αγορασμένα πάνω από τα 26...μην σου πω και πάνω απ΄τα 30.

Κοπελιά...το γαρ πολύ της συμφοράς γεννά παραφροσύνη. Το λέει ο Καισάριος το λέει κι ο Δροσίνης. Την ώρα που σερβίρεις στο καμπινγκ βρέξε λίγο και το κεφάλι σου μπας και ξεκολίσει το ακατοίκητο.

hippy είπε...


"κολλήσει"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εντωμεταξύ...εγω γουσταρω πολύ λέμε....
Ο ένας στο Κάμπινγκ (ο Αρταξίας)...
Ο άλλος στην κουζίνα να καθαρίζει πατάτες (εγω δηλαδή)
Και ο τρίτος στις κρουαζιέρες με πρόγραμμα ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΥ..του στιλ...στις 18:00 τρώμε για να μην μας πεσει βαρύς ο φιδες...(ο hippy)
Τάνα Ζωή ..
Δεν είναι τυχαίο οτι κάθε πρωί τηλεφωνώ στον τραπεζίτη μού και του λεω με επιτακτικό ύφος...
-Εχω λεφτά;
-Εχεις μού απαντά ...
-Ξερεις...του λεω...ειναι ενας hippys που καθε μέρα με λεει μπατιρη...
-Μην δινεις σημασία μου λέει..κανένας ξεχασμένος θα ειναι απο τα Μάταλα...

Αρταξία τα φιλια μου..
Πιες και μια ουισκαρα για πάρτη μού..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το αγαπημένο σας 7ήμερο και φέτος σας ξεναγεί στις ομορφιές του Αιγαίου μας. Με απαράμιλλο στυλ το hippys travel.. σας καλωσορίζει εν πλω, έτοιμο να σας διασκεδάσει και να σας ξεκουράσει χάρη στις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που σας προσφέρει. Οι αναχωρήσεις από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο σίγουρα θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επιβάτη. Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά και πρώτη προσέγγιση στη νύμφη του Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη. Έπεται το Κουσάντασι, μία μικρή παραθαλάσσια και άκρως τουριστική πόλη απέναντι από τη Σάμο. Απολαύστε τη δωρεάν εκδρομή που σας προσφέρεται στην Αρχαία Έφεσο και σίγουρα μην παραλείψετε μία βόλτα στο παζάρι της πόλης. Σειρά έχει η μεσαιωνική Ρόδος, με τη μοναδική της Παλιά Πόλη και τη Λίνδο, και το γραφικό Ηράκλειο της Κρήτης. Επόμενη προσέγγιση η μαγευτική Σαντορίνη με το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και στη συνέχεια θα προσεγγίσετε το μοναδικά κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου. Τελευταίο λιμάνι προσέγγισης η Μήλος, το νησί της Αφροδίτης, το νησί με τις ειδυλλιακές παραλίες, έτοιμο να σας μαγέψει.

Υπάρχει ωραιότερος τρόπος διακοπών; Γνωρίστε τον!

Τιμή προσφοράς 369 ευρώ το άτομο...
Οι τιμες αλακάρτ είναι εξτρά..
Μπουφές ΔΩΡΕΑΝ οσο και αν φάτε..




Η προσφορά των ειδικών τιμών smart, ισχύει για περιορισμένο αριθμό καμπινών ανά κατηγορία και περιλαμβάνει επίσης δωρεάν εκδρομή στην Αρχαία Έφεσσο στο Κουσάντασι, στη Λίνδο στη Ρόδο καθώς και απεριόριστη κατανάλωση ποτών!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγώ φίλε hippy να σου πω την αμαρτία μού...και νερό να πιω στο ΚΑΡΑΒΙ με χαλάει...μια ανακατωσούρα άστα..
Βέβαια με τα μεγάλα σκαριά που πάνε κρουαζιέρες..μπορεί να μην ειναι άσχημα...να μην κουνάει..
Ελπιζω να μην περάσατε απο ΚΆΒΟ ΝΤΌΡΟ..
Εκει πάντα εχει εναν κυματισμό..
Πέρα απο αυτά όμως...εγω σου εύχομαι να πέρασες καλά..και αν του χρόνου σε βγάλει το πρόγραμμα προς Καλαμάτα..πέρνα να πιουμε κανα κρασάκι και να φαμε Γουρνοπούλα παραδοσιακή..
Τα φιλια μού.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Υ.Γ.θα πάμε και στο εξοχικό του Μιχάλη που εχει θεα απο την βεραντα τού ενα υπέροχο Λιμανάκι ..και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Μεσογείου..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αλλά βρε φίλε hippy...απο τις 20/8 εως και εχθές που γύρισες απο την κρουαζιέρα...αντάλλαξες οπως βλεπω πανω απο 15 μυνήματα με τους θαμώνες του μπλογκ..

Θα υποθέσω πως ηταν του στυλ..δεν εχω τι να κανω...δεν ξερωπως να περασω την ωρα μου..ας τσακωθώ μσ τον Austin τον οπλαρχηγό...και ας κουβεντιασω και με τον ΒΛΑΣΟ που αγόρασε το 2022 και πούλησε το 2021...
Μαγικές στιγμές..

hippy είπε...

"Τιμή προσφοράς 369 ευρώ το άτομο"

Ο ορισμός της παπαριάς. Κλείσε μου για δυο ζευγάρια για την επόμενη βδομάδα και θα σου δώσω και 500 ευρώ προμήθεια.

Κατα τα λοιπά...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κάποιοι προτιμάνε την Κυπαρισία με 120 ευρώ τη βραδιά το (συχνά βρώμικο) ενοικιαζόμενο δωμάτιο και νερό (ληγμένο) σε 3πλάσια τιμή. Άλλοι πάλι, ξύπνιοι και διαβασμένοι, με τα ίδια χρήματα προτιμούν την πολυτέλεια της κρουαζιέρας. Φαγητό εξαιρετικής ποιότητας σε ρεστοράν πανάκριβο και πρόγραμμα μέχρι τα ξημερώματα.

Εσύ τώρα, ο δωματιάκιας, τι περιμένουμε να μας πεις? Ότι και ο τραπεζίτης για τις καταθέσεις. Καλύτερο από το 10% είναι το 0,10%. Μπου χα χα χα. Και περνιέσαι για ξύπνιος.

Κάποτε ο αδελφός του Μπετόβεν έστειλε από την επαρχία ένα γράμμα στον μεγάλο συνθέτη.

Ως υπογραφή έγραψε "Καρλ Μπετόβεν, ιδιοκτήτης γαιών".

Ο μεγαλοφυής συνθέτης απάντησε υπογράφοντας "Λούντβιχ βαν Μπεττόβεν, ιδιοκτήτης μυαλού"


Αλλά είπαμε. Στον ξερόλα κι αν μιλήσεις τις κουβέντες σου σκορπάς.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

7ήμερη Κρουαζιέρα Ελλάδα, Τουρκία, Ισραήλ, Κύπρος
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
7 ΗΜΕΡΕΣ

Από 299€
MSC LIRICAΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αποστολή με Email
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Προορισμοί: Κουσάντασι, Χάιφα, Λεμεσός, Ρόδος, Σαντορίνη
Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα: Απρίλιος 2022: 11, 18, 25 / Μάιος 2022: 2, 9, 16, 23, 30 / Ιούνιος 2022: 6, 13, 20, 27
Ιούλιος 2022: 4, 11, 18, 25 / Αύγουστος 2022: 1, 8, 15, 22, 29 / Σεπτέμβριος 2022: 5, 12, 19, 26 / Οκτώβριος 2022: 3, 10, 17
Λιμάνι Αναχώρησης: Πειραιάς

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

369 σου εγραψα ...299 τελικα έχει...
Την προμήθεια κρατατη για να πάρεις ξυραφάκια ...

Αυτα που νοικαζω στους πελάτες μου έχουν 80 ευρώ την βραδιά...
Στειλε mail να σου δείξω με ονοματεπώνυμο ποια ειναι και που είναι.
Περιμένω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η φώτο γιλε hippy απο την Βεράνταρα μου...στο εξοχικό
Τι είπες; Μακέτο...
Όσο κάνει μονο αυτο το Διαμέρισμα των 170τετρ..κανει ολο το βιός σου..
Αντε γειά τωρα...και οταν μιλας για τιν οπλαρχηγό να πλένεις το στομα σού.

hippy είπε...


Ρε Οπλαρχηγέ λύσε μου μια απορία. Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να αγοράσει 8ήμερη κρουαζιέρα με 299 ευρώ? Τόσο χαϊβάνι πιά? 6 σουβλάκια να τρώει την ημέρα και 2 μπύρες νάτην η τρακοσάρα. Το δικό μου ήταν τούτο εδώ.

Κράτηση:
Κρουαζιερόπλοιο: Celestyal Crystal
Ημερομηνία Αναχώρησης: 20 Αυγούστου 2022
Ημερομηνία Επιστροφής: 27 Αυγούστου 2022
Διάρκεια Κρουαζιέρας: 07 νύχτες
Λιμάνι Αναχώρησης: Πειραιάς, Ελλάδα
Λιμάνι Άφιξης: Πειραιάς, Ελλάδα
Κατηγορία Καμπίνας: 1 δίκλινη εσωτερική καμπίνα κατηγορίας IC
Ονόματα Επιβατών: ......-.......

Το συνολικό κοστολόγιο της κράτησης σας ανέρχεται στο ποσό των €2.100.

Οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν:
- Τη διαμονή σας στην καμπίνα της επιλογής σας
- Πλήρη διατροφή και διασκέδαση κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας
- Πακέτο απεριόριστης κατανάλωσης ποτών
- Υπηρεσίες από το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου
- Προαιρετική εκδρομή στη Ρόδο (Λίνδος)
- Προαιρετική εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο (Κουσάντασι)
- Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης
- Λιμενικά έξοδα και φιλοδωρήματα

Ευγένεια, καθαριότητα, εξυπηρέτηση, όλα άψογα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εννοείται πως και του χρόνου αυτές τις διακοπές θα διαλέξω, με προορισμο Δαλματικές ακτές, Βενετία κλπ.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κράτηση:
Κρουαζιερόπλοιο: Celestyal Crystal
Ημερομηνία Αναχώρησης: 20 Αυγούστου 2022
Ημερομηνία Επιστροφής: 27 Αυγούστου 2022
Διάρκεια Κρουαζιέρας: 07 νύχτες
Λιμάνι Αναχώρησης: Πειραιάς, Ελλάδα
Λιμάνι Άφιξης: Πειραιάς, Ελλάδα
Κατηγορία Καμπίνας: 1 δίκλινη εσωτερική καμπίνα κατηγορίας IC
Ονόματα Επιβατών: ......-.......


Εσυ μου παρουσιάζεις μια κρουαζιερα που πήγες με χιλιάρικα και εγω σου έστειλα την ιδια με 300...
Μαλιστα κατα σύμπτωση ειναι με ίδιο tour οπως αυτη που πήγες...
Ξετεις γιατί; γιατι εισαι προβλεψιμος..
Αλλα εστω οτι πλήρωσες χιλιάρικα...
Δυο άτομα δυο χιλιάρικα για 8 ημέρες
200 ευρω και κατι ψιλά την ημέρα..
Μπράβο..
Οσο είχε η ξαπλώστρα στην Μύκονο που ήμουν..
Ρε άνθρωπε..τραβα την γυναικα σού καπου νοιώσει ωραία..
Μας λες για κρουαζιερες και περιμένεις να ζηλεψουμε;
Τρατζικ....

hippy είπε...

Χέστηκα για την Μύκονο και τις αδελφές που συναλλάσεσαι (γιος Ματζικ Τζόνσον).

Παρεπιπτόντως η Μύκονος συμπεριλαμβανόταν στην κρουαζιέρα.

Το δικό μου κόστος είναι πραγματικό, αυτό που αναφέρεις είναι παραπλανητικό, διαφήμηση. Πόσο ανεγκέφαλος είσαι τελικά που δεν μπορείς να κάνεις μια πράξη?

Κι αυτοαποκαλείσαι μπιζνεςμαν (με 500Κ τάχα να κοιμούνται στην τράπεζα χα χα χα). Παραμύθι φυσικά. Αιντε βρε, πέστο και στον Μυτιληναίο που δανείζεται κι επενδύει. Μπου χα χα.

streetboy είπε...

Δηλαδή εσύ ρε καραγκιοζακο που πλήρωσες(?) την ξαπλώστρα στη Μύκονο 200 ευρώ περνιεσαι για ξύπνιος ή νομίζεις ότι εσύ θα μας κάνεις να ζηλέψουμε;
Μάλλον για μεγάλο κορόιδο φαίνεσαι ....κοινώς σου πιάσανε το κ@λο κουτοφραγκε μέγα επιχειρηματία
By the way:το αλβανηλικι και το γυφταριο που πλάκωσε φέτος στη Μύκονο ήταν ανευ προηγούμενου όπως επίσης και οι ληστείες ....χειρότερα από το ζεφυρι Αττικής ένα πράγμα χαχαχα...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα....
Πολυ γλεντι και σήμερα....
Τωρα ανακωχή για να δω την Πανάθα μού.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...


ΑΣΧΕΤΟ

αυτό με δανεισμό 3-4% (για όποιον μπορεί) και τοποθέτηση στα ομόλογα της ΔΕΗ με 6-8% καθαρή απόδοση το θεωρώ ακόμα έξυπνη κίνηση.

hippy είπε...


Αυτό ακριβώς φίλε streetboy. Να του δώσεις δε 80 ευρώ (εννοείται ότι δεν πιστεύω τίποτα από τα σχόλια του παραμυθά) για να καθαρίζεις μόνος σου, να φτιάχνεις πρωινό (αν έχει κουζινάκι) μόνος σου κλπ. Συν 120 ευρώ φαγητό πρωί-βράδυ το ζευγάρι για τις κακοψημένες χοιρινές (κι αναμονή 30-60 λεπτά μέχρι να βρει τραπέζι η θυγατέρα στην Πάρο και τα Χανιά), ξαπλώστρες, μπαρ-ποτά, ακτοπλοϊκά κλπ πάνω από 2χίλιαρο οι 7 διανυκτερεύσεις.

Δεν την ήξερα την κρουαζιέρα. Τώρα που την έμαθα κλείδωσα για πάντα (συγνώμη φίλε mano αλλά για σας ευτυχώς θα υπάρχουν πάντα οι ξένοι).

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν το γουρούνι δεν ειναι κάπρος...οι χοιρινές που σου σερβίρουν ειναι καλές...
Οχι πειτε μου τώρα..
Με ποιον θα θέλατε να κάνετε διακοπές μαζί...
Με τον συνταξιούχο των 930 τον μήνα και με κομενα τα δώρα ή με τον οπλαρχηγό στα μπιτσόμπαρα;
Οχι πείτε μου..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακου χιπαρα παιχταρα...που πριν λίγο μας είπες πως 60 χρονια σε πιάναμε μακακα και δεν έβρισκες τραπέζι...χαθηκανε τα τηλέφωνα;...και φετο ανακάλυψες την κρουαζιέρα που βρωμάει κατρουλιό γεροξεκούτηδων ...
Όλη σου ζωή ενα νυχτερινό κατούρημα μου.
Ασε τις εξυπνάδες σου λοιπόν.
Σε ξέρουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εσωτερικές καμπίνες: Είναι οι καμπίνες που δεν διαθέτουν παράθυρο ή φινιστρίνι,συνεπώς δεν έχουν θέα προς την θάλασσα.Συνήθως, βρίσκονται μεταξύ των διαδρόμων των κρουαζιεροπλοίων.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κράτηση: hippy
..
Κρουαζιερόπλοιο: Celestyal Crystal
Ημερομηνία Αναχώρησης: 20 Αυγούστου 2022
Ημερομηνία Επιστροφής: 27 Αυγούστου 2022
Διάρκεια Κρουαζιέρας: 07 νύχτες
Λιμάνι Αναχώρησης: Πειραιάς, Ελλάδα
Λιμάνι Άφιξης: Πειραιάς, Ελλάδα
Κατηγορία Καμπίνας: 1 δίκλινη εσωτερική καμπίνα κατηγορίας IC
Ονόματα Επιβατών: ......-.......

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

streetboy28 Αυγούστου 2022 - 8:02 μ.μ.
Δηλαδή εσύ ρε καραγκιοζακο που πλήρωσες(?) την ξαπλώστρα στη Μύκονο 200 ευρώ περνιεσαι για ξύπνιος ή νομίζεις ότι εσύ θα μας κάνεις να ζηλέψουμε;
Μάλλον για μεγάλο κορόιδο φαίνεσαι ....κοινώς σου πιάσανε το κ@λο κουτοφραγκε μέγα επιχειρηματία
By the way:το αλβανηλικι και το γυφταριο που πλάκωσε φέτος στη Μύκονο ήταν ανευ προηγούμενου όπως επίσης και οι ληστείες ....χειρότερα από το ζεφυρι Αττικής ένα πράγμα χαχαχα...



Βρε πανίβλακα ..σαν την Μύκονο πουθενά αλλού.
Τι δεν καταλαβαίνεις;


Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

https://youtu.be/DIyXAmDKMmE


Στο παραπάνω βίντεο το 6 άστερο σούπερ λουξ..

Μπράβο hippy..
Ριο Αντίρριο.

hippy είπε...



ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε φίλε μου καλέ hippy...εχεις την εντύπωση πως κοιμάμαι και ξυπνάω και καθε βραδυ κανω υπολογισμούς πόσο έχει αβγατησει η περιουσία μου;

Και μετά λέει:

Δεν είναι τυχαίο οτι κάθε πρωί τηλεφωνώ στον τραπεζίτη μού και του λεω με επιτακτικό ύφος...
-Εχω λεφτά;
-Εχεις μού απαντά ...

Τι να πεις...ο ορισμός του μαλ@κοπίτουρα!!!!! Που κοιτάζει τον καθρέφτη και περιγράφει αυτό που βλέπει !!!!

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Καλημέρα από Κύπρο με τις ξαπλώστρες στα 2.5 ευρά παντού.

Στον χαιρετισμό είχα αρχικά το Καλημέρα a tutti αλλά καθώς το βλέπω να παρεξηγείτε σε "tutti frutti" το άλλαξα.

Επειδή προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που έχει πιάσει το blog και πολλοί αναλώνονται στα τις εικόνας τους και απαντάνε και ανταπαντάνε σε έωλα ερωτήματα, θα ήθελα να σας σημειώσω, αυτό που οι ίδιοι γνωρίζετε, ότι είναι εντελώς ανούσιο από ένα σημείο και μετά.

Δηλαδή, έχουμε καταλάβει το χιούμορ και την παιχνιδιάρικη διάθεσή σας, εν κατακλείδη δεν υπάρχει μία αλήθεια και η ειληκρίνεια είναι υπό αμφισβήτηση για πολλούς.
Ναιμεν οι διαξιφισμοί βοηθάνε στο να μάθουμε ο καθένας μας τι αντιπροσωπεύει αλλά ως εκεί γιατί παύει να έχει την όποια σημασία η επι του μάκρου επανάληψη.

Θεωρώ πως συμφωνείται ότι είμαστε μεγάλα παιδιά και έχουμε ο καθένας φτιάξει ένα δικό του καθρέφτη παραμορφομένο επι τα χείρω ή βέλτιστα ανάλογα με τον καθένα τι αντέχει ή απλά σε ποιά φάση βρίσκετε. Ε αυτός ο καθρέφτης δεν αλλάζει εύκολα και σίγουρα όχι εδώ, καθώς είναι μεγάλη η συλλογή του καθένα μας και το όποιο blog είναι ένα τίποτα ως προς αυτό τι να κάνουμε.

Μου λείπει ο Μπαρμπαλιάς, ο Αρτ, ο Austin, ο Μichael, o Artaxias (όταν δεν αναλώνετε σε κάθε ψίλου πήδημα), ο Μιχάλης Μιχαλιός και ο Hippy (στην πρωτήτερη του φάση) καθώς και άλλες φωνές που δεν θυμάμε να με συγχωρήσετε.

Θα πρωτιμούσα ένα μίγμα 20% κομπασμούς και αναφορές επί προσωπικού 20% τα πολιτικά και 60% χρηματιστήριο.

Το Tutti Frutti έχει πλάκα αλλά δεν μας αξίζει.

Χαιρετισμούς από τις παραλίες τη Κύπρου λοιπόν.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Όπλα ... και σένα θέλουμε δίχως παρενθέσεις :)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Με την τραπεζική αργεία στην Αγγλία δεν ξέρω τι επίπτωση θα έχει ο κύριος Powel με τις ανακοινώσεις του.
Ευχωμε όχι μεγάλη, μια και η Παρασκευή γύρισε όμορφα.
Για να δούμε...θα υπάρξει ψυχραιμία ή θα έχουμε πανικό και ομίχλη.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα...
Όποιος θέλει να κοιμάται ήσυχος ακούει οπλαρχηγό..
Όποιος θελει να μηδενίσει ας ακούει τους δύο τρείς μαθητευόμενους μάγους του μπλογκ.
Δεν έχετε φανταστεί τι έρχεται.

hippy είπε...


Καλημέρα

Φίλε Μάνο συγχαρητήρια (για το προμέρισμα του ΟΠΑΠ).

Επενδυτικά ο Χίππης Βούδας-ο ΟΠΑΠ Κούδας

OPAP | First thoughts: EBITDA 7% above our estimates, €0.30 interim DPS ought to please

Rating: Buy

Target Price: EUR 15.90



Healthy execution, results and cash returns above expectations – OPAP has released Q2 results c7% ahead of our estimates at operating level, while mgt’s proposal for a €0.30 DPS also exceeds our expectations (€0.20) and ought to please investors as it comes just a few weeks after the distribution of €1.4/share related to FY21. In short, Q2 saw: 1) revenues grow 12% yoy (easy comps for retail) and retreat 3% qoq as a result of the poor sports calendar; 2) EBITDA increase 16% yoy at €167m, some 7% ahead of our €156m estimate on account of better cost containment; 3) net profit settle +12% yoy at €79m, despite a €19m impairment charge relating to Hellenic Lotteries; 4) FCF reach c€115m, translating to c70% conversion; FCF was partly absorbed by a €100m payment related to Stoiximan earnout, but with OPAP still managing to lower net debt by €13m qoq to just €26m. We believe the results underpin a FY22 EBITDA in excess of €700m, which is in sync with consensus.



Q2 in more detail: retail c9% below pre-COVID levels, online sequentially softer due to poor sports calendar; 16% yoy EBITDA growth – Yoy comps for retail are meaningless (with OPAP cycling shop closures until April-May last year for betting outlets and VLT shops respectively), but relative to pre-COVID levels retail operations retraced closer to normality settling c9% below the 2019 mark vs -11% in Q1’22 and -13% in Q4’21) helped by the easing of restrictions which seem to have propelled performance of VLTs (+5% vs 2019) and numerical games. On the other hand, digital revenues settled -11% lower yoy at €95m (and -10% qoq) due to the tough comp and the drag from the poor sportsbook calendar. Overall, group revenues (GGR) amounted to €442m, +12% yoy and just -3% qoq. On the opex front, non-variable opex (excl. Stoiximan) were actually down yoy thus leading reported (cash) EBITDA at €166.9m, +16% yoy (and higher than the 12% revenue growth) and -1% qoq. Net profit settled at €79xm vs €70m in Q2’21 (+12% yoy) weighed down by the aforementioned impairment charge.



Valuation: renewal optionality – In March 2022 management had guided for EBITDA of €720-740m in FY22e, later suggesting (at the Q1 call) that the low end of the range was still feasible despite the negative backdrop precipitated by the war in Ukraine. Consensus median is currently in line with our estimate (€714-715m) and we believe that a number in excess of €700m is still achievable given resilient current trading, barring any unforeseen and significant deterioration in the macroeconomic environment (e.g. full cut-off of gas supplies in the winter). Besides fundamentals, we recently initiated a debate on licence renewal optionality estimating that only c35% of the value related to renewals/terminal values of OPAP’s concessions is embedded in the current share price, leaving c€4 as optionality, corresponding to c30% upside vs spot levels. Our PT (DCF-based SOTP of OPAP’s concessions at 7.3% WACC) effectively places the stock at 8.7x 2022e EV/EBITDA. We reiterate OPAP as one of our top picks in Greece.

manos είπε...

Καλησπέρα θα μηδενίσει το ακούσαμε και αυτό ο καθένας έχει την άποψη του.Το ότι κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω από κάποιον άλλον δεν το κάνει μάγο.Ο ένας βλέπει το ποτήρι μισο γεμάτο και ο άλλος τελείως άδειο να δούμε ποιός έχει δίκιο.Τελικα ο ΟΠΑΠ έδωσε προμερισμα 0.30 εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ηλία γιατί η άποψη του να μπούμε στον ΟΠΑΠ στα 9.20 νομίζω εκεί ήταν δημόσια πρόταση του Τσέχου ήταν λύρα εκατό

hippy είπε...


@ Βασίλης Πασπαλιάρης


"Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο οτι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας" (αποδίδεται-όπως πολλά- στο Mark Twain)


Κύριε Πασπαλιάρη έχετε δίκιο. Απολογούμαι. Ήδη από χθες ήθελα να σβύσω τα σχετικά μου σχόλια για παλιές επιτυχημένες επιλογές. Ωστόσο δεν μου αρέσει το γράψε σβήσε που συνηθίζουν κάποιοι συνάδελφοι επενδυτές στα μπλογκς. Προσωπικά το κάνω μόνο σε σημαντικά συντακτικά λάθη που αλλοιώνουν το νόημα. Τέλος πάντων για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Το έκανα τώρα.

Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από τους φίλους που κούρασα. Θα προσπαθήσω να αποκτήσω αυτοέλεγχο ώστε να μην ξαναγίνει.


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

hippy29 Αυγούστου 2022 - 2:35 μ.μ.

@ Βασίλης Πασπαλιάρης


"Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο οτι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας" (αποδίδεται-όπως πολλά- στο Mark Twain)

Ο ηλίθιος ειναι ο ΒΛΑΣΟ που μετα το ΑΓΟΡΆΖΩ χαρτια του 25αρι στην εναρξη του πολεμου...ηρθε σημερα και μας είπε...αγοραζω όλον τον 25ΑΡΙ και όποτε βγαλω κέρδος θα γινω και μαγκας....
Μεγαλη επενδυτική κίνηση...κίνηση ισάξια αυτών που αγοράζαν τράπεζες και τις εβαζαν στο μπαούλο πριν 25 χρόνια για να τις βρουν τα παιδιά τους...το τι θα βρουν δεν χρειάζεται να πω....

Παμε δυνατά....
Αγοράζω όλον τον 25ΑΡΙ...ΒΛΑΣΟ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.29 Αυγούστου 2022 - 11:08 π.μ.
Αγορές σήμερα στο -6% κάθε μετοχή του 25αρη με πώληση +5% καθαρό κέρδος, όποτε και εάν γίνει.

Απάντηση

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πραγματικά ειναι αδύνατο αυτο που διαβάζω...
Peter V.29 Αυγούστου 2022 - 11:08 π.μ.
Αγορές σήμερα στο -6% κάθε μετοχή του 25αρη με πώληση +5% καθαρό κέρδος, όποτε και εάν γίνει.


ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΊΝΕΙ.
αυτος ο πουθενας μαζι με τον αλλον μάγο τον Σκαφάτο 7ημερο...δίνουν συμβουλές..
Τραγικοί.

Απάντηση

mixalis mixalios είπε...

Αυτό, αν γίνει σωστά, μπορεί να είναι σοβαρή τομη

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2149111/ektakth-paremvash-stis-agores-energeias-exetazei-h.html

mixalis mixalios είπε...

Καλώ το αφεντικό ή τον Αντρέα ή όποιον άλλον μπορεί να μας βάλει ένα νέο χαλί...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αααααα!!!!!!!
Τι λες?
Και πάλι μπράβο..
Στην κλειστή τους το είπες;ή μονο εμεις έχουμε το προνόμιο;

hippy είπε...


Follow the money φίλε Μιχαλιό. Στατιστικά επιβεβαιωμένη κερδοφόρα στρατηγική. Ως προς το αέριο-ενέργεια λοιπόν η λογική μου λέει ότι είναι ελάχιστα πιθανό το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του Nord Stream 1. Επένδυση δεκάδων δις θα μείνει να σαπίσει για το χατήρι του Βολοντίμιρ? Όχι δα. Αντίθετα θεωρώ πιθανό να ξεκινήσει δειλά κι ο Nord Stream 2. Κι ας χτυπάει τον κώλο του ο Μπάιντεν.

Έτσι μας τα είχαν κάνει τσουρέκια και με το χρέος στην αρχή της κρίσης όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος έβγαινε στις αγορές για να αναπουφίσει τους πολίτες. "Δανείζεται ακριβά" μας έλεγαν. Τώρα κάνουν τους Κινέζους στο θέμα.

Κατά τα λοιπά ότι λέγαμε στο ημίχρονο (προ 3μήνου) για το Χρέος/ΑΕΠ μας το λένε τώρα στην παράταση. Μια χαρά. Δίκιο έχουν. Ο στόχος όμως είναι πιο μεσοπρόθεσμος. Η αγορά μετοχών μπορεί να περιμένει λίγο. Το Νοέμβριο, με το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων.


"ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ: Στο 206% του ΑΕΠ το χρέος στο τέλος του 2020, που θα το βλέπουμε στο 170% σε λίγους μήνες και στο 160% του ΑΕΠ στο τέλος του 2023. Πρόκειτα για μία υποχώρηση 46 ποσοστιαίων μονάδων (λίγο πάνω, λίγο κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος) η οποία κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόταν μία δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης για να επιτυγχάνετο, εάν ο πληθωρισμός ήταν κανονικός."

https://www.mikrometoxos.gr/ch-a-markets-198-polla-mikra-kai-megala-endiaferonta-29-8/


ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter V.29 Αυγούστου 2022 - 5:16 μ.μ.
Παπάρα αγοράστηκαν σήμερα στο -6% οι μετοχές ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ και ΒΙΟ. Έκλεισαν στο -5,44% κατά μέσο όρο, φυσικά καλύτερα από εκεί που αγοράστηκαν. Την ημέρα που θα γράψουν μέση απόδοση +5% καθαρό κέρδος θα πουληθούν όλες μαζί. Κατάλαβες κουραδόμαγκα ΟΠΛΑ; Εάν όχι ρώτα κάποιον του Δημοτικού να στο εξηγήσει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε: «Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα.


Του φταίει ο Πούτιν τώρα...
Εντελώς λέμε...

hippy είπε...

Καλημέρα

"Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αναθεωρηθεί έτσι ώστε οι τιμές να μην είναι πλέον συνδεδεμένες με το ολοένα και ακριβότερο φυσικό αέριο, δημιουργώντας κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ για τους διαχειριστές αιολικών, ηλιακών και ανθρακικών εγκαταστάσεων "εις βάρος των καταναλωτών".


Είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι εταιρείες με σημαντική παρουσία στις ΑΠΕ (RWE, Iberdrola, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΜΥΤΙΛ κλπ) θα παρουσιάσουν λόγω αυτού σημαντική κερδοφορία για την τρέχουσα χρήση?

Στην ομάδα θα μπορούσε να ανήκει φυσικά κι η ΔΕΗ, το στοίχημα του πρωθυπουργού Κυριάκου (και δικό μας σε τιμές 5-). Πιθανολογώ ωστόσο ότι θα γίνουν μισθολογικές αυξήσεις (λόγω πληθωρισμού) δίχως αυξήσεις στην κατανάλωση (λόγω εκλογών). Οπότε τα λειτουργικά κέρδη θα συμπιεστούν (το αυτό και για ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ). Λογικά όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα παρουσιάσει αυτη τη σκέψη στα οικονομικά sites δυσχεραίνοντας την αποτίμηση στο ταμπλό.

Εστιάζω, δίχως να βιάζομαι.

(ΔΕΝ έχω θέση στη μετοχή της ΔΕΗ...έχω ωστόσο τις καλύτερες αναμνήσεις απ΄την ξεπέτα στην ΑΜΚ που με ελκύουν)

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο Hippy είπε..
ΔΕΝ έχω θέση στη μετοχή της ΔΕΗ...έχω ωστόσο τις καλύτερες αναμνήσεις απ΄την ξεπέτα στην ΑΜΚ που με ελκύουν

Δεν εχεις θέση τωρα που αγορασε ο ΒΛΑΣΟ?

Τι διάολο δεβ μιλατε?

Σφθξε θέση εσύ hippy...

Αυτα που σου λέγαμε πριν μήνες μας τα λες τώρα..