Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 640,91 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

με ανοδο 4,19% και τζιρο 37,6 εκ ευρω,αντιδρωντας εντονα μετα απο τις συζητησεις των πολιτικων αρχηγων που αφηνουν μια χαραμαδα ελπιδας  για το σχηματισμο νεας κυβερνησης.Ηταν μια απολυτα αναμενομενη τεχνικη κινηση,που ομως για να εχει συνεχεια θα πρεπει να περασει και πανω απο τις 651 και 672 μον.Θα εξαρτηθει και απο τις εξελιξεις φυσικα στον πολιτικο τομεα,οπου τα χρηματιστηρια ως γνωστον απεχθανεται την αβεβαιοτητα.
Σχεδον +13% ο ΔΤΡ στις 247,69 μον με 5!! τραπεζες πανω απο 14% ΕΤΕ,ΑΛΦΑ,ΕΥΡΩΒ,ΠΕΙΡ,ΚΥΠΡ.
Ακομα καλυτερος ο FTSE 20 στο +6,22% ,στις 244,25 μον,ομως πανω απο τις 256 μον θα μπορουμε να εχουμε ελπιδα διατηρησης της ανοδικης κινησης.Μολονοτι η ΕΕΕΚ εκλεισε αρνητικα στα 13,8 ευρω -0,14% ,αλλες δυναμεις εκτοξευσαν τον δεικτη,οπως η ΔΕΗ με +9,12% στα 2.15 ΜΙΓ +10,64% ΟΠΑΠ +5% στα 6,30 ευρω, 5,45% ανοδος και για τον ΟΤΕ που παρουσιασε καλα αποτελεσματα πρωτου τριμηνου ( 306,6 εκ ευρω,αν και τα 211εκ προηλθαν απο την πωληση της Telecom Serbia).
ΕΥΑΠΣ και ΕΥΔΑΠ αντεδρασαν εντονα +8,58% και +5,78% που δεν το συνηθιζουν,συνεχισαν και σ αυτη τη συνεδριαση την καλη τους πορεια ο ΤΙΤΚ με κερδη 4,09% και το ΦΦΓΚΡΠ με ανοδο 3,78%.
Προσπαθεια του ftses για επαναπροσεγγιση των 173 μον,σημερα στις 168,43 μον με ανοδο 3,83 %.
Τελικη εικονα πολυ καλη με 88 μετοχες ανοδικες και 32 πτωτικες.
Στα ευρωπαικα χρηματιστηρια ανοδικα κινουνται αυτη την ωρα οι μεγαλοι δεικτες ,παρ οτι κατα τη διαρκεια της ημερας κατεγραφαν και πτωση,ο DAX στο +0,42% στις 6503 και ο DOW στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου αντιστεκεται στις 12854 μον με κερδη 0,15%.

93 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

ΤΚ...δεν προλαβαινα να σου απαντησω...θα σου πω σε λιγο

michele είπε...

Στρατηγε μου για πες κανα κυμα

pantelis είπε...

Εφυγαν και οι μισες ευρομπανκ, αλφα....

Megas Magistros είπε...

Καλησπέρα. Αγοράστηκαν ακόμα 2.500 ΑΒΑΚΕΣ με μικτή 0.69€. Σύνολο μέχρι τώρα 4.000 μετοχές αγορασμένες ΚΑΤΩ από 0.70€.

Καλό απόγευμα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον ΤΚ. Τα ΣΩΛΚ ανεβαίνουν πιο πολύ από την ΣΙΔΕ (μη τσιμπάς σε πειράζω).

pantelis είπε...

Εχω καμποσα παραγωγακια του ΜΙγατου... με λιγα κερδοι και ειμαι αναποφασιστος ακομα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το ΕΛΣΤΡ κλείδωσε αλλά...

michele είπε...

Αλλο βημα τα ΣΩΛΚ στο ταμπλο,γενικοτερα μιλωντας..καλο κλεισιμο ,καλη, αναμενομενη απο μας αντιδραση..κοιταμε και τεχνικα και...πολιτικα

michele είπε...

Μεγαλο ογκο η ΦΡΙΓΟ, +6,22% Ο FTSE με την ΕΕΕΚ στο -0,14%

michele είπε...

Αλλα ειναι λιγα τα κομματια ΠΑΝΟ εε,χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακριβώς...

pantelis είπε...

Αν με τον ογκο που ειχε σημερα στα παραγωγα η ΕΤΕκαι η Αλφα δεν μειωθουν οι ανοιχτες θεσεις..τοτε κατ' εμε καπουτ....

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα ΑΡΤ...χαθκαμε, βρισκομαι ιταλια στον piccolo

μπαρμπαλιας είπε...

FRIGO 117.000 τεμ ανευ πακετου

PS είπε...

Αρνείται η Κομισιόν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τις τράπεζες, όπως και του καταλόγου με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον Επίτροπο Όλι Ρεν, στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011». Παράλληλα επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας, ότι «η εκτιμώμενη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καθότι επηρεάζει την αγορά και, για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που της διαβίβασαν το Υπουργείο Οικονομικών και/ή το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΤΑΠΣΕΔ) σχετικά με τις εκτιμήσεις των τιμών».

Μετά και από τις απαντήσεις του κ.Ρέν αποδεικνύεται ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, σχολίασε ο κ. Χουντής. «Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δισ. ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Παράλληλα, ο κ. Χουντής με αφορμή δημοσιεύματα περί προώθησης στο (ΤΑΙΠΕΔ) δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , το ΤΤ ο ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα , ο ΟΛΘ, η ΑΤΕ, η ΕΥΑΘ και άλλες επιχειρήσεις, σημειώνει πως μεταβιβάζεται, η περιουσία του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρανόμως και πέρα από κάθε δεοντολογία για τις αρμοδιότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεσμεύει έτσι, με αυτές τις αποφάσεις της, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή.

michele είπε...

Να δουμε εαν και ποσο ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ το κλιμα περι επιτυχημενης προσπαθειας δημιουργιας κυβερνησης..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτός ο Χουντής πολύ μαμούνι και πάντα πιάνει θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ και το δικαίωμα ή όχι της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Τουλάχιστον δεν πρέπει να κοιμάται στα έδρανα όπως μερικοί μερικοί...

ΑΡΤ είπε...

Ζηλευω ολους εσας που μπορειτε να δουλευετε ,να πουλατε ή να αγοραζετε και να γραφετε ταυτοχρονα...
Για την ΕΤΕ εχω την εντυππωση οτι το παρον ηταν 4ο κυμα της πτωσης που ξεκινησε απο το 2.14 ( 10/4 ) και μενει ενα ακομα πτωτικο σκελος ωστε να κανει νεα χαμηλα...για την μεγαλη εικονα θα ξεκαθαρισει λιγο αποκλειοντας καποια σεναρια αν ισχυσει η παραπανω μετρηση...
Για τον ΓΔ η ενταση της πτωσης των προηγουμενων ημερων μου θυμιζει 3ο κυμα....ομως ο sal (greekelliotwaves) επιμενει στο σεναριο του ( κοιτα σχολια )..

michele είπε...

Ο Χουντης κανει εξυπνες ερωτησεις εκει,γνωριζοντας και τι απαντησεις θα παρει..εννοειται οτι δεν δινονται στα κομματα οι απαντησεις για το τι βρηκε η blackrock.Eπρεπε ηδη να ειχαν δημοσιοποιηθει απο την Τραπεζα της Ελλαδος.Αλλα οταν υπαρχει εκλογικο κλιμα και τετοια αστα...

PS είπε...

δεν μιλάμε για βλακροκ Πάνο,βλάπτει...

pantelis είπε...

Αρτ τι εννοιεις λεγοντας μπορουμε να κανουμε πραξεις?????

PS είπε...

πωπω κάτι τρύπες...είδατε τη φωτό;χαχα,φαράγγι Ίμπρου,Σφακιά.

ΑΡΤ είπε...

Παντελη δεν το λεω ειρωνικα...

pantelis είπε...

Ουτε εγω το εξελαβα ετσι... απλος ρωταω μηπως εχεις αναφερθει κατι το οποιο δεν εχω ακουσει... Βεβαια αν ειναι προσωπικο καταλαβαινω και συγνωμη ποπυ ρωτησα...

michele είπε...

Σε ολη την Ελλαδα εχεις παει αθεοφοβε..μαυρε βραχε

karaefthimiou23 είπε...

Έσπασε τη μπάνκα η ΚΥΠΡ με το α'τρίμηνο,η καθαρή κι αμόλυντη αερόφουσκα εάν δεν μπει η Κύπρος στον μηχανισμό στήριξης.

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου για το α΄ τρίμηνο με τα κέρδη πριν τις προβλέψεις να διαμορφώνονται σε 219 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ετήσια αύξηση 25%.

Τα κέρδη μετά τη φορολογία, εξαιρουμένης της απομείωσης Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και της σχετικής αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, ανέρχονται σε €99 εκατ. σημειώνοντας ετήσια αύξηση 33%, ενώ τα κέρδη μετά τη φορολογία διαμορφώθηκαν σε €295 εκατ. όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά εγώ είμαι αφελής, αλλά δεν είχε διαρρεύσει ότι τα αποτελέσματα της βλακροκ ήταν καλύτερα του αναμενομένου για τις τράπεζες???
Ότι ήταν σχετικά υγιείς?
Γιατί δεν τα δίνουν τότε?

karaefthimiou23 είπε...

Γιατί εάν τα δώσουν Πάνο θα βρούμε ωραία πράγματα εκεί μέσα,από κομματικά δάνεια μέχρι μυστικά δάνεια σε επιχειρηματίες και παρακρατικές οργανώσεις...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ τι εννοείς και στην Χ.Α?

karaefthimiou23 είπε...

χα χα χα χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η υποκρισία πρέπει να έχει και όρια βέβαια. Γιατί όλοι ξέσπασαν κατά του Στρατούλη για όσα είπε για τον έλεγχο των τραπεζών. Πρώτα κοιτάς την δικιά σου καμπούρα και μετά της διπλανής καμήλας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπαμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη πλέον.

ΑΡΤ είπε...

οχι ρε Παντελη...εχω πολυ δουλεια και δεν προλαβαινω να τα κανω ολα μαζι....αυτο ηθελα μονο να πω

PS είπε...

Κερδοσκοπικά funds επενδύουν πλέον στο Χρηματιστήριο
Σε περιθωριακή αγορά που επενδύουν ξένα κεφάλαια υψηλού ρίσκου έχει μετατραπεί το Χρηματιστήριο
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=112861279
Θα κερδοσκοπήσομεν και ημείς λοιπόν.

karaefthimiou23 είπε...

Στρατηγέ να είσαι εσύ καλά και η οικογένειά σου,να'χεις μπόλικη δουλειά και όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρότερη σημασία.

Να βλέπουμε όπως πού και πού κι αυτόν τον υπέροχο πάτο(όχι του ΧΑΑ)...

michele είπε...

Το καπιταλιστικο συστημα ,στο οποιο συμμετεχουμε Πανο και το οποιο σε ορισμενες εκφανσεις του ειναι πολυ σκληρο,θελει ελεγχο και παρατηρηση των παντων και οπως και να το κανεις ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ απο ασχετους η εγκληματιες κατα το παρελθον( περι Τιτανικου ομιλω) σπερνουν τον πανικο σε ανυποψιαστους ανθρωπους.Ειπαμε ξεχωριζουμε τα παντα.

ΑΡΤ είπε...

Καρα ευχαριστω και ανταποδιδω...
απο το μεσημερι πουλουσα ετε και επειδη παιζει ο ΠΑΟΚ ειχε πολλη δουλεια και δυσκολευομουν να γραφω ταυτοχρονα...να φανταστεις τα σχολια στο Β/Ν εχω να τα διαβασω απο τις 2+20...

karaefthimiou23 είπε...

Εγώ σ'ευχαριστώ για την ζεστή παρέα σου.

michele είπε...

Και μετοχες και δουλεια και ΠΑΟΚ ..τι να προλαβει ο στρατηγος.
ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ:


Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του κ. Τσίπρα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Βαν Ρόμπαϊ, Σουλτς, Ντράγκι και

Γιουνκέρ έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.

Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης.

Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων.

Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση.

Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας.

Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική.

Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση.

Με τιμή,
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

karaefthimiou23 είπε...

Αυτή την επιστολή αντί να την έχουν στείλει προ πολλού οι 2 προσκηνυμένοι,την έστειλε ένας εκπρόσωπος της άκρας αριστεράς.Κατάντια...

michele είπε...

Οπως παρατηρεις ΚΑΡΑ εξω τα λεμε λιγο αλλοιως,δεν μιλαμε για καταργηση και τσαμπουκαδες ,μιλαμε για επανεξεταση.Μου αρεσε η επιστολη,μακρια απο δραχμες και παλληκαρισμους.

michele είπε...

Εδω και η επιστολη Σαμαρα στις 15 Φεβρουαριου:

Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους.

Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.

* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.

Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

karaefthimiou23 είπε...

Τι μου λες τώρα,ο προσκυνημένος απέναντι σε έναν ηγέτη.Να τα λέμε καθαρά τα πράγματα,μέρα με νύχτα οι 2 τους.

Βάλε και την επιστολή Καρατζαφέρη να δεις τι έγραφε στους τροικανούς.

karaefthimiou23 είπε...

Πού κατάντησε την κεντροδεξιά παράταξη ο ΠΟΛΑΝ,να του βάζει τα γυαλιά ο αντιεξουσιαστής μέσα στο ίδιο του το γήπεδο την Ευρώπη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Tώρα τα διάβασα, συμφωνώ Κάρα αλλά όχι και άκρα αριστερά χαχα κόψε λίγο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλώσεις Μπένι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα συνεχίσει τις επαφές και θα ετοιμαστεί για την Κυριακή...

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο ξέχασες τον Δεκέμβριο του 2008...?Μέσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖ,12 τον αριθμό,υπάρχουν κομμάτια της άκρας αριστεράς.Αν μπεις στο site του θα τις βρεις.

pantelis είπε...

Exoyme kybernhsh kyrioi....

michele είπε...

Καρα οπως ξερεις εγω κατα τα λεγομενα σου ειμαι κυνικος.Ετσι ειμαι και στο φιλτραρισμα αυτων που διαβαζω.Δεν κανω κρισεις επι του συνολου του φασματος αυτη τη στιγμη.Εβαλα τις δυο επιστολες ΑΥΤΕΣ ΚΑΘΑΥΤΕΣ.
Ξερω πολυ καλα στην πολιτικη σκηνη ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ παιζει..Αν εχεις να μου πεις κατι για το περιεχομενο των επιστολων οκ ,αλλα τωρα δεν μιλαμε γενικα γιατι εχω να πω πολλα και για τον ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Καρατζαφερη.

karaefthimiou23 είπε...

Κουβέλης: Είναι αυτονόητο ότι η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση με φέρρέγγυα πρόσωπα απευθύνεται σε όλους

Κουβέλης: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους

Κουβέλης: Αποστολή της κυβέρνησης θα είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να απαγκιστρωθούμε από το μνημόνιο

Κουβέλης: Η κυβέρνηση θα έχει χρονικό ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές του 2014

pantelis είπε...

Κυβερνησις... εχεχεχχ
Εφυγαααααα..καλο απογευμα σε ολους...

michele είπε...

Τον παρακολουθω και τον Κουβελη.Και οπως ειδες εγραψα οτι μου αρεσε η επιστολη Τσιπρα και προς το παρον εχω αποφασισει να μην ξεμπροστιαζω τον συριζα η οποιο αλλο κομμα εκτος αν ακουω ΤΡΕΛΛΑ. ΧΑΧΑ δεν ειναι κι ευκολο βεβαια

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη ότι έχεις να πεις για τον Καρατζαφέρη πες το ελεύθερα,δεν έχω κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε.Όμως εάν διαβάσεις την επιστολή του σε σχέση με του ΠΟΛΑΝ θα καταλάβεις πολλά.

michele είπε...

Ο Καρατζαφ ΤΩΡΑ ειναι εξωκοινοβουλευτικος δεν ασχολουμαι χαχα( θα μου πεις οι φιλελευθεροι μεσα ειναι??)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάρα ΟΚ αλλά μιλάω για την γενικότερη του εικόνα όπως παρουσιάζεται τώρα προς τα έξω. Δεν είναι και ΚΚΕ-ΜΛ ούτε ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ

Τα λέμε

michele είπε...

Καλη φαινεται η εξελιξη,Πανο μερικες συνιστωσες: Ροζα ,ΚΟΕ ειναι πολυ πιο κοντα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

karaefthimiou23 είπε...

Πάντος την έκφραση κωλοτούμπας την διέδωσε καλά απ'ότι βλέπω το σύστημα,όταν τους παράτησε και τους ξεβράκωσε εκείνη τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου...

Μέχρι τότε ήταν ο πολύτιμος ηγέτης,ο συνοδοιπόρος,το θύμα κατ'εμέ αλλά όταν το κάνεις για την πατρίδα θα το πληρώσεις κάποια στιγμή.

michele είπε...

Καλα αυτο το εκανε γιατι εξυπνος ων ,ειδε τα δημοσκοπικα του ποσοστα να πεφτουν.Αλλα δεν προκαμε.Κωλοτουμπα τον ελεγαν απο πριν.Για μενα ο ΚΑΡΑΤΖΑΦ ηταν πληρης απογοητευση οταν υπεγραψε το Α μνημονιο ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΧΘΕΣ και εφερε την κατασταση μεχρι εδω.

karaefthimiou23 είπε...

Μόνο το άρθρο 1 που μίλαγε για τα λεφτά που τα είχαμε εκείνη την εποχή ανάγκη όσο τίποτε,ενώ βεβαίως για μήνες προσπαθούσε όσο κανείς άλλος να βρει λεφτά από άλλες πηγές αλλά αρνήθηκε ο πουλημλενος ΓΑΠ.Μη τα ξεχνάμε αυτά,είπαμε το σύστημα μέσω των ΜΜΕ είναι πανίσχυρο και περνάει ότι θέλει προς τα έξω.

karaefthimiou23 είπε...

Το λάθος του ήταν ότι έπρεπε να μην το ψηφίσει ούτε αυτό για να ξεμπροστιάσει τον ΠΟΛΑΝ που θα αναγκαζόταν να προστρέξει από τότε στο προσκύνημα.Όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη,ουδείς αλάθητος.

karaefthimiou23 είπε...

Ένα πρώτο σχόλιο του διαγράμματος του ΓΔ που βλέπω τώρα,δείχνει συνέχιση και αύριο της σημερινής κίνησης(τουλάχιστον ως το μεσημέρι)και μόνο εάν διαπεράσει το 700 θα έχει αλλάξει η πτωτική πορεία.Διαφορετικά θα θεωρηθεί 4άρι του 790 και θα μένει άλλο ένα κάτω.

Στο 655 και στο 685 οι σοβαρές αντιστάσεις.

michele είπε...

Τοτε που φηφιστηκε το Α μνημονιο και οι ευρωπαιοι τραπεζιτες ηταν γεματοι ελληνικα ομολογα υπηρχε η δυνατοτητα σκληρης διαπραγματευσης.Ο μεν Γιωργος μας ξεπουλησε,ο δε Καρατζαφ και η Ντορα εκαναν ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ των δεδομενων.

PS είπε...

τσίπρας-κουβέλης είναι συνασπιστές και οι δύο,από το ίδιο μαγαζί,το πρωην ΚΚΕ Εσωτερικού,μα καλά ,δεν καταλάβατε ακόμα ότι κάτι τέτοιοι "κομμουνιστές" θα σας σας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις βρεεε....μεγάλη πλάκα θα είχε αν εκείνοι που τους έδωσαν 23% ήταν πραγματικοί κομμουνιστές,αλλά δεν είναι κύριοι.Σοσιαλδημοκράτες βαλκάνιοι είναι,πάρτε το χαμπάρι μια και καλή,για ΠΑΛΑΒΟΥΣ περάσατε τόσους ψηφοφόρους να θέλουν να πάνε στη δραχμή;Ρωτήστε κι αυτούς που τους ψήφισαν πώς τους βλέπουν για να σας πούνε.Οι διαφορές τους με τους ,μαρξιστές είναι η δύση με την ανατολή,από το 1968 που έγινε η ιστορική διάσπαση του ΚΚΕ.

PS είπε...

ωχχ...μόλις τώρα διάβασα και το άρθρο του Βαξεβάνη δίπλα,άντε τώρα να πείσω έστω και ένα εδώ μέσα για το ποιός ακριβώς θέλει να σας πάρει τα σπίτια.

Αλεξανδρος είπε...

πολυ ζουμι στα διαγραμματα σημερα

Αλεξανδρος είπε...

μετοχες με σημα αγορας rsi ΣΩΛΚ FOURLIS,OPAP,OTE,TERNA ENERGY,VIOHALKO

Αλεξανδρος είπε...

με σημα cmo ευδαπ,σωλκ,γεκ τερνα,οπαπ

Αλεξανδρος είπε...

σημα αγορας απο macd στο τραπεζικο ασανσερ eurobank

Αλεξανδρος είπε...

o titan σε φουλ bullish mode

Αλεξανδρος είπε...

τι εγινε ρε παιδια σας εδιωξα ολους?

karaefthimiou23 είπε...

Ψοφάω για σήματα,δώσε κάργα σήματα...

karaefthimiou23 είπε...

Ετοιμάζεται και η μικρούλα,αύριο κρίσιμη συνεδρίαση.

michele είπε...

AΛΕΞ,διαλεξε ενα απο ολα και ανεβασε αν μπορεις.Εγω το σηματακι μου το εδωσα χτες χοχο

karaefthimiou23 είπε...

Ο ΤΙΤΚ αν δεν ξεπεράσει το 15.40 δεν είμαι ζεστός.Η κίνησή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη με της ΕΕΕΚ.

karaefthimiou23 είπε...

Αύριο έτσι όπως βλέπω πολλές μετοχές,σε περίπτωση που το μαγαζί συνεχίσει σε περίπου ίδιους ρυθμούς,θα δούμε πολλά 20άρια τουλάχιστον.

Αλεξανδρος είπε...

ok στις 9,30 καμια παραγγελια?

michele είπε...

Αμα ψαξουμε θα βρουμε χαρτια..ο Αλεξ αυτο κανει νομιζω χεχε

michele είπε...

Εσυ ρε Αλεξ,τοσο πραγμα εχεις ,αν θελει καποιος παραγγελια να κανει!

michele είπε...

Α να μην ξεχασω,τον ξερουμε και τον Βαξεβανη και τον Κουλογλου που τα επαιρναν τοσα χρονια απο τη δημοσια τηλεοραση.Ανηκουν στη γενια ολης αυτης της ψευδοαριστερης ψευτοκουλτουριαρικης μπουρδολογιας που δεν τους αφησε να γινουν σοβαροι δημοσιογραφοι και να ελεγχουν την εξουσια.Γι αυτο θελω Τσιπρα πρωθυπουργο.Για να ξεβρακωθουν ολοι αυτοι.

karaefthimiou23 είπε...

Ώπα δηλώσεις ο Μιχάλης χε χε

PS είπε...

Κάτσε πρώτα να ξεβρακώσουμε την "καλή κοινωνία" και μετά βλέπουμε με τους ψευτοαριστερούς.---"Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων».

Μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση είναι μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, κατά περίπτωση, αφορούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, απάτης, ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, ψευδούς βεβαίωσης, εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα."

PS είπε...

Προφανώς ο βαξεβάνης φταίει κι εδώ.Κοιμάστε με τα τσαρούχια τόσα χρόνια και μετά σας φταίνε και τα ρούχα σας.

PS είπε...

150 εταιρίες είχαν συστήσει οι λεγάμενοι,και έτρωγαν τον άμπακο επί τόσα χρόνια.Και να ήταν μόνο αυτοί;Για πείτε μου εσείς που τρώτε ψάρια,από πού λένε ότι βρωμάει πρώτα το ψάρι;

michele είπε...

Καρα,ειμαι ο ανθρωπος της λεπτομερειας.Διαβασα το κειμενο του Βαξεβανη.Ηταν ομογαλακτος πολιτικα του Ρουσοπουλου.Μπορουσε φυσικα ανετα να τον κραζει οταν αυτος ηταν στην εξουσια και μπλεχτηκε με σκαναδαλα και λοιπα.θυμιζω εδω οτι ο Ρουσοπουλος εχει κερδισει αγωγη εις βαρος των Αυτια και Βερυκιου( συναδελφοι κι αυτοι).
Ερχεται λοιπον τωρα ο συναδελφος Βαξεβανης και λεει για τον αλλον για απολυτηριο εξαταξιου κλπ.Η αληθεια ειναι οτι πηρε διπλωμα στο Ανοικτο Πανεπιστημιο της Πατρας.Αλλα δεν ειναι αυτο.Εμενα μου δειχνει ΤΟ ΠΟΙΟΝ αυτου που χτυπαει εναν πρωην παντοδυναμο.

ΑΡΤ είπε...

καλα ρε Μικελε...χανει ο παο ? χαχαχα

PS είπε...

"Κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συμφωνα με δημοσκόπηση της Marc η οποία διεξήχθη το χρονικό διάστημα 8-9 Μαΐου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο και συγκεντρώνει ποσοστό 23,8%, ακολουθεί η ΝΔ με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 10,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 8,7%, το ΚΚΕ 6%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η ΔΗΜΑΡ 4,2%. Κάτω από το όριο του 3% είναι ο ΛΑΟΣ (2%), Οικολλόγοι Πράσινοι (1,5%), Δημιουργία Ξανά (1,5%), ΔΗΣΥ (1,35) και ΔΡΑΣΗ (1,1%).

Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 128, ΝΔ 57, ΠΑΣΟΚ 36, Ανεξάρτητοι Έλληνες 29, ΚΚΕ 20, Χρυσή Αυγή 16 και Δημοκρατική Αριστερά 14"---Αυτά ΑΝ ξαναγίνουν εκλογές σύντομα φυσικά.Που με τέτοιες προοπτικές,φυσικά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.

karaefthimiou23 είπε...

Ξέσκισε όμως και τον Βενιζέλο με πυρ ομαδών.Τον Βαξεβάνη τον κατατάσω στους αφελείς του κλάδου,ρομαντικούς αριστερούς ιδεολόγους που με τον τρόπο τους έριχναν νερό στο μύλο αυτής που ονόμασες ως ψευδοαριστερης ψευτοκουλτουριαρικης μπουρδολογιας.

Είναι η κρίση των πάντων που ξεγυμνώνει κάθε βρωμιά και δυσωδία σ'αυτόν τον τόπο.Είναι πρωτίστως κοινωνική και μετά οικονομική η κρίση.

michele είπε...

Συμφωνω Καρα,οσον αφορα δημοσκοπησεις 4 μερες μετα τις εκλογες τις αφηνω ασχολιαστες.

PS είπε...

Πάντως,όπως λέει η Αλέκα,κάτι πρέπει να γίνει για να "διορθώσει" ο λαός την ψήφο του.Δεν ήξερε τι έκανε την Κυριακή.Μπέρδευε τα ψηφοδέλτια.Τώρα όσο για το "ποιόν" του Βαξεβάνη,και όσων "χτυπούν" το καθεστώς,μάλλον πρέπει να τους ψάξουμε ΟΛΟΥΣ όσοι τόλμησαν να αρθρώσουν έστω και μία λέξη εναντίον τους.

michele είπε...

Μαυρε βραχε,ειναι θεμα γνωσης και πληροφορησης.Το δημοσιογραφικο συστημα ειναι περιπλοκο και λιγοι δημοσιογραφοι κανουν καλα τη δουλεια τους.Εγω λεω οτι πολλοι και καλοι δημοσιογραφοι ΕΤΡΩΓΑΝ απο το συστημα και αναλογως χτυπουσαν ο,τι τους βολευε.Και λεω οτι στη γενια μας ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ δημοσιογραφοι που κυριαρχουν στα καναλια και στις εφημεριδες ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΘΗΤΕΥΣΕΙ στο ΚΚΕ και στο κκε εσωτερικου.Και τωρα ειναι ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Το καθεστως οποτε θελει και τον βολευει το χτυπαει κι ο Τραγκας.

karaefthimiou23 είπε...

Εγώ λέω να θάψουμε για λίγο τα τσεκούρια του πολέμου και να συννενοηθούμε γιατί μας βλέπουν οι έξω και γελάνε μαζί μας.

Αλεξανδρος είπε...

Παμε πανω νεα αναρτηση