Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..
TO MEΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...



Αυτό το κείμενο γράφτηκε από Μichele  στις 20 Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα meno@halandri  στις 22/6/2012.


Οι Έλληνες πολίτες το 2009,στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα του Γ. Παπανδρέου, ψήφισαν "λεφτά υπάρχουν".
Στις 6 Μαΐου, ως ταύρος εν υαλοπωλείω, ο λαός άφησε στην κάλπη ένα αποτέλεσμα οργής, αγανάκτησης και αηδίας για το πολιτικό σύστημα προκαλώντας σε όλους την ανάγκη συνολικής αναδόμησης της πολιτικής και της κριτικής σκέψης.
Την προηγούμενη Κυριακή στο ακόμα πιο άθλιο, "μνημόνιο ή Σύριζα", ψήφισε, ευτυχώς, να μείνουμε στην Ευρωζώνη. Είχαν εν τω μεταξύ κονταροχτυπηθεί δύο μεγάλα ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας. Το ένα ρεύμα , αυτό της πολιτικής λογικής, της παραμονής στην Ευρώπη, της προσπάθειας επανατοποθέτησης απέναντι σ' ένα μνημόνιο του οποίου οι οικονομικοί όροι στράγγιξαν την φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα, αλλά παράλληλα εμπεριέχει και την επιτακτική ανάγκη της αναδιάρθρωσης ενός κρατικού μηχανισμού που ισοπέδωσε τη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας.
Από την άλλη, ένα ρεύμα αναπτυσσόμενο, δυνατό, με δυο σκέλη: το πρώτο σκέλος, ένας μεγάλος αριθμός αυτών που συντήρησαν, διόγκωσαν και εγκαθίδρυσαν αυτό το κράτος που σαν σαράκι τρώει τις σάρκες του Έλληνα φορολογούμενου (η πράσινη Κρήτη έγινε ροζ) και το δεύτερο σκέλος, αυτό που πίστεψε ότι ως δια μαγείας μπορεί να επανέλθει η αγοραστική του δύναμη διότι "υπάρχουν λεφτά" και θα τα πάρουμε από τους πλούσιους και τους εφοπλιστές.
Αlivio in Europa, έγραψαν οι ισπανόφωνες εφημερίδες της Ν. Αμερικής που έχουν ζήσει στο πετσί τους τη βαρβαρότητα του ΔΝΤ. Ανακούφιση ναι, γιατί οι Ευρωπαίοι και οι αγορές δεν θέλουν οικονομικούς τρομοκράτες, απεχθάνονται γενικότερα τους τρομοκράτες.
Ο λαός έδωσε εντολή μιας κυβέρνησης συνεργασίας, συνοχής, ευρωπαϊκού προσανατολισμού και κυρίως απονομής δικαιοσύνης σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από τους εγκληματικούς χειρισμούς του ανεκδιήγητου ΓΑΠ.
Έδωσε και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σύριζα που έτρεξε να πιάσει τη θέση του, πριν καν σχηματιστεί κυβέρνηση, με περισσή ανακούφιση φυσικά. Είναι μια θέση σημαντική για ένα κόμμα που μεγάλωσε τόσο απότομα και τόσο γρήγορα, με δανεικούς ψηφοφόρους και που έχει εκ δεξιών του το 62%της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.
Η Ελλάδα, παγιδευμένη στα σαγόνια μιας ατελέσφορης πολιτικής με ογκώδεις φόρους και μέσα σε μια Ευρωζώνη μιας ανείπωτης κρίσης, οφείλει να δημιουργήσει ένα επιτελικό σχήμα δυνατό, αδιάφθορο, αποτελεσματικό και με αιχμή του δόρατος την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανατρέποντας όμως όλους εκείνους τους όρους που συνετέλεσαν στην ύφεση και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών της, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της εσωτερικής υποτίμησης.
Ο κόσμος έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και κινείται σαν υαλοκαθαριστήρας προσπαθώντας να καθαρίσει το τοπίο, να "δει" πιο καθαρά. Μέλημα του πολιτικού συστήματος είναι να επαναφέρει στον πληγωμένο λαό μας την αισιοδοξία ότι μπορούμε να ανατρέψουμε μια κατάσταση που φαίνεται μη αναστρέψιμη. Χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς λαϊκισμούς.
Διαφορετικά θα αντιληφθούμε με οδυνηρό τρόπο αυτό που έλεγε ο Βρετανός ψυχολόγος Havelock Ellis: "Η γη της επαγγελίας είναι από την την άλλη πλευρά της ερήμου".


http://www.menohalandri.gr/article.asp?catid=4544&subid=2&pubid=271

71 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλη εβδομαδα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Γεράκι είπε...

καλημέρα σε όλους κ ολες...τελικα μπηκα (ειχα java 7) αλλα ο αγώνας με απορρόφησε..Οι Ασιάτες ξύπνησαν άσχημα σήμερα..σε λιγο οι Ευρωπαιοι...να δουμε πως θα αντιδράσουμε εμεις...

michele είπε...

Aρνητικοι ξεκινησαν και οι ευρωπαιοι..λοιγο κατω ειναι και το ευρω,λιγο κατω φαινεται να ανοιγουμε και μεις

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα παιχτες μου

George είπε...

Καλημέρα καλημέρα και καλή εβδομάδα..... τι λίγο χαμηλά Μικελε...λίγο λίγο θα μας τα πάρουν και σήμερα.....Χωρις κυβερνηση..χωρις πρωθυπουργό και υπουργό οικονομικών ( ελέω Μητσοτακη) τι περιμένουμε ......

μπαρμπαλιας είπε...

τι εκανε παλι ο Μητσοτακις;

Γεράκι είπε...

ρε Ηλία..μήπως καντεμίασαμε τον Ράπανο?..κουβεντιάζουν την αντικατάσταση του...πραγματι πάμε αδύναμοι στην σύνοδο κ ίσως η αγορα αυτο προεξοφλει..ελπιζω όχι αγαρμπα...Εγω θα την κοπανήσω σήμερα για να κάνω ενα σημαντικο ραντεβου (απο τα 2) για να δουμε πως προχωράμε γενικα...ελπιζω να το κρατήσετε το μαγαζί σε λογικά επίπεδα..

michele είπε...

Kαλημερα George και Λιακο.. Η αγορα υποχωρει με χαμηλο ογκο λογω αποθερμανσης .Τιποτα παραλογο.Περαστικα στους ασθενεις,αν και δεν βλεπω το Ραπανο να συνεχιζει λογω βεβαρημενου παρελθοντος και ηλικιας.

μπαρμπαλιας είπε...

να βαλει τον αλλο Σιμητεκωλο...το Στουρναρα

VassilisS είπε...

καλημέρα σε όλους,
να δουμε θα είναι μια φυσιολογιή διόρθωση ή θα έχουμε τα γνωστα.
Μικε μέχρι 580 καλά δεν θα ήταν ?

George είπε...

η γκαντεμιά του δεν λέγετε... αν δεν υπάρχει μητσο στη κυβέρνηση αυτή σε λίγο θα αποδεκατιστεί.... ΛΙΑΚΟ πληρωθήκαμε αυτό το μήνα τον άλλο!!!!!!!!!!

michele είπε...

Μια χαρα ειναι μεχρι 580..αλλα πρεπει να δουμε τις διαθεσεις.Ο Τζιρος δεν δειχνει επιθετικες διαθεσεις προς το παρον

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Γιωργη κλμ
γιατι αγχωνεσαι;;;
αμα ηταν να μας εχουν φουνταρει...ειχαν χιλιες ευκαιρειες...
μας λατρευουν και ως εκ τουτου μας θελουν και καλα παιδια

michele είπε...

Μεγαλος ογκος και μικρη υποχωρηση για Μυτιλ

μπαρμπαλιας είπε...

στο ΜΥΤΙΛ εχει απορροφηθει ολη η προσφορα

Γεράκι είπε...

60λεπτο...590-591 στηριξη εαν αντεξει καλο σημάδι για πιο άμεση άνοδο..εαν δεν κρατήσει..τοτε πάμε παρακάτω να βρουμε ίσως τον 10αρι αλλα στο ημερήσιο ο οποιος ειναι γύρω στο 570-572...αναλογα κ την συμπεριφορα του στοχαστικου...

George είπε...

Μικελε την Τετάρτη η Πέμπτη έγραψα για διόρθωση στο 580 θυμάσαι ??????

Γεράκι είπε...

τα fibo δινουν άλλες στηριξεις στο ημερησιο..

michele είπε...

George το θυμαμαι αλλα μπορει να παει και πιο κατω,το θεμα ειναι το πανω οριο δηλ το 620 που ειδικα σε τραπεζικα χαρτια δεν πρεπει να ειναι κανεις μεσα.Απο κει και περα υπαρχουν συγκεκριμενες στηριξεις.Η αγορα εκανε γρηγορα ενα relief rally και οφειλει να πεταξει κοσμο εξω

Γεράκι είπε...

προς το παρον το 590-591 αντεδρασε...καλη συνέχεια κ καλη τύχη...τα λέμε το μεσημαράκι..

George είπε...

ΜΙΚΕΛΕ το μήνυμα το έχω πάρει.... ... ΤΗΑΝΚς

michele είπε...

ΗAWK καλη συναντηση και καλη δουλεια..οντως κραταει το 590-592 αλλα δεν εξρω για ποσο ακομα.Ειναι νωρις ακομα δεν εχουμε κλεισει μια ωρα συνεδριασης

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Επίσημο αίτημα της Ισπανίας για στήριξη

μπαρμπαλιας είπε...

στο ΜΥΤΙΛ οι αγοραστες "παιζουν"με τα 4124 τεμ...τι ειναι παλι αυτο;;

George είπε...

Υπουργός έκανε ρουσφέτι την πρώτη ημέρα της ορκωμοσίας
για να σβήσουν πρόστιμο 15000 σε βενζινάδικο

michele είπε...

Οι Financial Times μιλανε για επισημο αιτημα της Ισπανιας,οι Κυπριοι ψαχνουν για τα ρωσικα κεφαλαια..
Τωρα που θα ειναι δυσκολα τα ρουσφετια για το δημοσιο,θα κανουμε για τους ιδιωτες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Πολύ πλάκα με τον Γιώργη και τον Μητσοτάκη... βάλτε τους και τους δυο Μητσο στην κυβέρνηση να δούμε άσπρη μέρα ρεεεε
Ήταν στραβό το κλίμα για μας...στραβώνει όσο πάει και έξω, έχουμε και γεγονότα στη γειτονιά μας, οπότε μόνο να προσευχόμαστε μπορούμε.

George είπε...

ερώτηση και απάντηση(είχα μια απασχόληση με το χρηματιστήριο να το ταιζω καθημερινά άλλα τώρα που της πούλησα όλες της μετοχές τι να κάνω . )............... είναι καιρός να το αφήσεις να το ταισουν και άλλοι .................................

George είπε...

MIKELE περιμένουμε και άλλες εκλογές και δεν έχεις βγάλει ακόμη το εκλογικές ανησυχίες

George είπε...

και το Πρόγραμμα ΕURO

George είπε...

Υποβάθμισε την Κύπρο σε ΒΒ+ από ΒΒΒ- η Fitch

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Fitch: Υποβάθμισε την Κύπρο σε BB+

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΠΙΑΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ

George είπε...

ΠΑΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ............

ΠΑΝΟΣ είπε...

Υπομονή παιδιά στο 580 θα αντιδράσει λέμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και μετά έχουμε το 550 για παρηγοριά..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ας είν' καλά το γινάτι σου - Δημήτρης Χορν
http://www.youtube.com/watch?v=kvyvpFVLyYg

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η παλιά γνώριμη εικόνα των μετοχών...κοκκίνησε το μάτι μας, για να μην ξεχνιόμαστε ότι ο γαύρος τα πήρε όλα φέτος...
Μπετόν το 580 (για την ώρα χαχα).

μπαρμπαλιας είπε...

...αυτη ειναι η κατασταση..
καθε γραμμη προς τα επανω ,μπετοναρμε
κατω ...παει κουτρουβαλωντας ολε

George είπε...

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα το pheme.gr ο Άκης Τσοχατζόπουλος κυκλοφορούσε σχεδόν γυμνός, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

michele είπε...

H αγορα κινειται με απολυτα τεχνικο τροπο προς το παρον,ενδεχομενως να μου κανει τη χαρη η ΕΤΕ λιγο πιο κατω..σημερα -αυριο .Ορισμενες μετοχες εχουν σχετικα καλη συμπεριφορα οπως η φριγο και η τενεργ,ελεγχομενη η διορθωση ΜΥΤΙΛ

PS είπε...

Όλα όσα σας υποσχέθηκαν για να αισθανθείτε τη σιγουριά της "παραμονής στο ευρώ " και της επερχόμενης "ανάπτυξης" είναι μπροστά.
Λίγη υπομονή μόνο μέχρι να δει το ταμπλώ ο σαμαράς,και να το ανεβάσει αφού "ξέρει από χρηματιστήριο",και να ακούτε άτομα όπως ο δν που επί 2 χρόνια συστήνει αγορές σε χαρτιά που ούτε καν ανοίγουν,αλλά που επιτέλους οι μεγαλομέτοχοι πρέπει να πάψουν να ταλαιπωρούν τους επενδυτές και να τα βγάλουν από το ταμπλώ.
Απίστευτη η κατάντια των ανθρώπων στη χώρα,αδιόρθωτοι και αμετανόητοι όσοι έχουν λόγο για τα τεκταινόμενα.

michele είπε...

O ΔΝ εχει δικιο οσον αφορα μετοχες και τα θεμελιωδη τους.Αλλα ολα αυτα θελουν και τεχνικη αναλυση που ο ΔΝ παρομοιαζει με ..ρυακια και ποταμια ..και επισης θελουν και μια καλη αναγνωση του τι συμβαινει -και συμβαινουν πολλα- στο γεωπολιτικο και οικονομικο ευρωπαικο χωρο..

michele είπε...

Και βεβαια οντως υπαρχουν μετοχες που δεν ανοιγουν.Καποιες απο αυτες βεβαια ειναι πολυ καλες εταιρειες και ετσι οσοι τις κατειχαν δεν εχασαν τελειως τα λεφτα τους ,οπως στην ΑΤΕ στην ΛΑΙΚΗ και φυσικα σε ολες τις τραπεζουλες με τον μπολικο ογκο..

giannhs kon είπε...

Χαίρετε τι κάνετε ?? Καλή εβδομάδα

Δεν πιστεύω να υπάρξει κανείς που θα πει ότι δεν πρόλαβε να αγοράσει όση ΔΕΗ ήθελε χαχαχαχα

michele είπε...

Σημερα και αυριο θα υπαρχει μια ανεση για τους αγοραστες.Και καλες τιμες και ο,τι χαρτι θελεις

ο dwk είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα.
"Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 10,874 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία έδειξαν υστέρηση των εσόδων και καλύτερη εικόνα στο μέτωπο των δαπανών. Ο στόχος ήταν 12,896 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 2,349 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι του στόχου για έλλειμμα ύψους 4,234 δισ. ευρώ." in.gr

michele είπε...

Η υστερηση των εσοδων ηταν αναμενομενη λογω των εκλογων και της παρατασης για τις φορολογικες δηλωσεις.Αν οντως πηγαν καλυτερα στις δαπανες ειναι θετικο.

giannhs kon είπε...

Συγγνώμη για την τηλεγραφική επίσκεψη αλλά είμαι στον δρόμο

ο dwk είπε...

Υπερβολή δεν είναι το -5,26;
Μαζεύει το ελατήριο μήπως;

michele είπε...

Υπερβολη ειναι,αλλα ο χρημστιστηριακος χρονος εχει μικρυνει.Ολα γινονται πιο γρηγορα και επομενως και πιο εντονα.Η αργη διολισθηση ειναι που σκοτωνει...Επισης στο αργο ,αν εισαι μεγαλος ,επειδη ο κοσμος δεν φοβαται δεν δινει χαρτια.Στο -10% φοβαται και δινει.Ετσι γινεται η δουλεια

Γεράκι είπε...

καλησπερα..σας το ειπα το πρωι..εαν σπάσει το 590..παμε για το 572..τωρα θελει προσοχη..εαν σπασουμε αυτα τα επίπεδα..ο ΓΔ παει στο 557-550..

Γεράκι είπε...

η ΕΤΕ σχεδον ακούμπησε τον 100αρι στο 60 λεπτο..καλο θα ειναι να αντιδράσει (πχ να σπασει το 1,34), η βραχυπροσθεσμη τάση ειναι καθοδικη..ηδη το έχετε καταλάβει..περιττο να μιλήσω για στηρίξεις...

michele είπε...

Μια χαρα τα λες Hawk για εκει παμε..απλα ειναι λιγο αγριο το συστημα,αλλα ετσι ειναι εδω..

Γεράκι είπε...

οπως επίσης κακο σημάδι που η ΕΤΕ σπαει τον 10αρι στο ημερησιο..πιθανη επομενη στηριξη 1,15..

Γεράκι είπε...

μονο καλα νεα στο αμερικα θα αλλαξει το κλιμα των εξω..αλλα μάλλον οχι το δικο μας...εμεις είμαστε σε καραντινα..

michele είπε...

1,2250 ο κμο30ημ της ΕΤΕ.. 1,2880 Ο 12 αρης

Γεράκι είπε...

εαν αντιδρασει η ΕΤΕ στο 1,27-28 ίσως ένα γρηγορο trade θα μπορουσε να γίνει..αλλα η τάση σπαει μονο εαν περάσει το 1,34 κ 1,42-44...

μπαρμπαλιας είπε...

...στην ΕΤΕ πουλανε ...γιατι χανουν απο διοικητη το ραμπανο ...και θα μηδενισει η μετοχη

michele είπε...

Σωστα Hawk,Λιακο δεν τον βλεπω να δεχεται τη θεση του υπουργου

μπαρμπαλιας είπε...

...ο καταστροφομπαμιας απο εκει...
αλλαλα και τραλαλα...
καλα μωρε το γλενταει...ηδονιζεται;;;

George είπε...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα είναι ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής...

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη τα μπεμπιλινο να μην ξεχασουν....

michele είπε...

Χαχα Λιακο δεν παιζεσαι..σωστη η ειδηση που λεει ο George..

George είπε...

mikele 12.14-12.17

μπαρμπαλιας είπε...

...αμ ο γεντικουλες..τρομαρα του...
αρρωστησε μολις ειπε ο Σαμ 30% μειωσηηη
ασε λεει καλυτερα ετε και ξερο 435.000νταρι...

ο dwk είπε...

- 6,66
...λες;;;

George είπε...

αύριο λέω να αγοράσω άλφα με 0,980τι λες λιακό η χαμηλότερα/ ????? χα χα είμαι εκτός και θα μείνω λίγο

μπαρμπαλιας είπε...

Ο ΤΙΤΑΝας και η ΕΕΕΚ ανοικουν σε αυτο το χαα " η σε αλλο;;

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση..