Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


X.A.A. LIVE 
     

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ...


του Αντώνη Καρακούση 

Γεωπολιτικά σενάρια, στοχεύσεις, προτεραιότητες και οι θιασώτες του εξωστρεφούς αναπτυξιακού μοντέλου.


Παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας έσφυζαν από ζωή. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν, άλλοι ψώνιζαν, άλλοι απλώς κοιτούσαν, η ατμόσφαιρα ωστόσο μόνο καταθλιπτική δεν ήταν, όπως πολλοί ανέμεναν. Αλλά και οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί των ελληνικών βουνών ξαναζωντάνεψαν αυτές τις μέρες. 

Στο Μέτσοβο επικράτησε το αδιαχώρητο, τα αυτοκίνητα πάρκαραν στον περιφερειακό δρόμο και ο δήμαρχος αναγκάστηκε να βάλει πουλμανάκια προκειμένου να μεταφέρονται οι επισκέπτες από και προς το κέντρο της πόλης. Αντιστοίχως στην Αράχοβα του Παρνασσού, στον Αγιο Αθανάσιο του Καϊκματσαλάν, στα Τρία-Πέντε Πηγάδια του Βερμίου, στη Βασιλίτσα των Γρεβενών, στα χωριά του Πηλίου, αλλά και στη Βυτίνα, στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα και αλλού δεν έβρισκες τραπέζι για καφέ, σύμφωνα με τις αφηγήσεις χειμερινών εκδρομέων. 

Ηταν αυτή η ατμόσφαιρα ξέσπασμα  εορταστικό που πάει και πέρασε ή δηλώνει πραγματική αλλαγή συναισθημάτων απέναντι στην οικονομική κρίση; Η απάντηση στο ερώτημα ούτε απλή είναι ούτε εύκολη. Γιατί δίπλα στην εορταστική ατμόσφαιρα παραμονεύει η φτώχεια και στα στενά των πολύβουων εμπορικών δρόμων φωλιάζουν οι άστεγοι, που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη. Και πιο πέρα από τις πλατείες μπορεί η ανεργία να πνίγει σπίτια και τετράγωνα ολόκληρα.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος θεωρεί ότι η ψυχολογία είναι καλύτερη. Πιστεύει ότι η ατμόσφαιρα στην οικονομία είναι λιγότερο αγχωτική μετά τη χορήγηση της μεγάλης δόσης και ενδεικτική προς τούτο είναι η παρατηρηθείσα αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων κατά περίπου 6 δισ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κατά τον κ. Προβόπουλο το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή κατεγράφη σε χρόνο κατά τον οποίο πληρώθηκαν λογαριασμοί στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στη ΔΕΗ και αλλού. «Εχει δρόμο ακόμη ως τη σταθεροποίηση, θα περάσουμε κι άλλους κλυδωνισμούς, αλλά τα σημάδια είναι καλά» συμπληρώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.


Επιπλέον, δηλώνει πιο αισιόδοξος και για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών υποθέσεων. «Η Ευρώπη είναι περισσότερο εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης, έχει πια δημιουργήσει μηχανισμούς διάσωσης και επιπλέον έχει θέσει τις βάσεις για τη δημοσιονομική, την τραπεζική και την πολιτική ένωσή της» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «ήδη οι αγορές τοποθετούνται και επιστρέφουν  στην ευρωζώνη κεφάλαια που είχαν διαρρεύσει σε άλλες αγορές».

Ακόμη, αποδίδει εξαιρετική σημασία στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διέφυγαν του «δημοσιονομικού γκρεμού», ο οποίος προσέθετε αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό σύστημα. Επιπλέον υποστηρίζει ότι, όπως τα κύματα ευφορίας κάποτε τελειώνουν, έτσι και εκείνα της απαισιοδοξίας μπορούν να σβήσουν αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Γενικώς πιστεύει ότι το ελατήριο έχει πιεσθεί πολύ και φθάνει ο καιρός να απελευθερωθεί. «Ζούμε σχεδόν τρεισήμισι χρόνια στη μιζέρια και στη φθορά, δεν μπορεί να διατηρηθεί επ” άπειρον αυτή η κατάσταση» λέει χαρακτηριστικά.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας από την πλευρά του, παρ” ότι φύσει αισιόδοξος, είναι επιφυλακτικός. Πιστεύει ότι έχουν διαμορφωθεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά θα απαιτηθεί πολύς κόπος και διαρκής προσπάθεια για να μπει η ελληνική οικονομία σε διαδικασίες ανάκαμψης και ανάπτυξης. «Αν μας βοηθήσουν οι διεθνείς συνθήκες και οι εσωτερικές πολιτικές συνθήκες, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» πιστεύει ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος καίγεται να επιβεβαιώσει, βάσει των οριστικών στοιχείων του 2012, τη δημοσιονομική πρόοδο και εκείνη του ισοζυγίου πληρωμών, ώστε να μην αντιμετωπίσει πιθανές αμφισβητήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και την τρόικα.


Είναι αλήθεια πάντως ότι η συμφωνία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς για την αντιμετώπιση του αμερικανικού ελλείμματος χωρίς την καταφυγή στους αυτόματους δημοσιονομικούς σταθεροποιητές απάλλαξε, έστω προσωρινά, τον κόσμο από την αβεβαιότητα βύθισης και της αμερικανικής οικονομίας στην ύφεση.


Αντιθέτως μάλιστα η παγκόσμια οικονομία έλαβε ένα σήμα ελπίδας ότι το αμερικανικό δημοσιονομικό έλλειμμα μπορεί να ελεγχθεί χωρίς να πληγεί η ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και χωρίς να χρειασθεί να εισέλθει ολόκληρος ο κόσμος σε νέο κύκλο οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα ιαπωνική κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον σε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και προτίθεται να διαθέσει πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.


Γενικώς πιστεύεται ότι στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Βραζιλία, στη Ρωσία, στην Κίνα και στην Ινδία υιοθετούν πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να καλλιεργούνται από την αρχή του 2013 προσδοκίες ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως.


Επιπλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσβλέπουν ενίσχυση της ανάπτυξης στις ζώνες της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου και της Μέσης Ανατολής.


Οι τροφοδοτούμενες και από τη Δύση επαναστάσεις στοχεύουν και στο άνοιγμα μιας μεγάλης αγοράς 350-400 εκατομμυρίων ανθρώπων συνολικού τζίρου μεταξύ 1,5 και 2 τρισ. δολ. που ως τώρα λυμαίνονταν 15.000 οικογένειες σουλτάνων και δικτατόρων. Η διάχυση του πλούτου στη Βόρεια Αφρική και στην ευρύτερη ζώνη της Μέσης Ανατολής μπορεί να δώσει ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς πρόκειται για πολυπληθή περιοχή, που κατοικείται από πολίτες με τεράστια αποθέματα ανεκπλήρωτης ζήτησης.


Στη βάση και τέτοιων διεθνών εξελίξεων καλλιεργούνται προσδοκίες για μια ελληνική οικονομική αναγέννηση. Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών και σε διασυνδεδεμένα με την τρόικα οικονομικά ινστιτούτα αναζητούν τις μελλοντικές ελληνικές αναπτυξιακές διεξόδους. Και διακρίνουν ως βάσεις του επόμενου αναπτυξιακού κύματος τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των μεταφορών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και της νέας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.


Η νέα - μετά το μνημόνιο - Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες του καινούργιου εξωστρεφούς αναπτυξιακού μοντέλου, μπορεί να συγκροτήσει ένα ισχυρότατο μεικτό - δημόσιο και ιδιωτικό - σύστημα υγείας ικανό να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες αυτής της αναπτυσσόμενης γεωγραφικής ζώνης. Ηδη τα ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία περιθάλπουν μαζικά βορειοαφρικανούς πολίτες.


Η εικόνα του Μετροπόλιταν την περίοδο των γιορτών ήταν χαρακτηριστική από τις οικογένειες λίβυων ασθενών που νοσηλεύονταν εκεί για διάφορες παθήσεις. Η Ελλάδα διαθέτει πλήθος ικανότατων, καλά εκπαιδευμένων γιατρών και θα μπορούσε να μετατραπεί σε ιατρικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.


Κατά το σχέδιο το ίδιο μπορεί να συμβεί με τα πανεπιστήμια. Καταλλήλως εκσυγχρονισμένα θα μπορούν να υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες νέους από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Στον τομέα των μεταφορών οι συμφωνίες με την κινεζική Cosco και την πολυεθνική  Hewlett-Packard μπορούν να πολλαπλασιάσουν το μεταφορικό έργο και των ενδιάμεσων υπηρεσιών στις εμπορικές ζώνες των λιμένων της χώρας. Ως τώρα το λιμάνι του Πειραιά υποδέχεται περίπου 2 εκατομμύρια κοντέινερ τον χρόνο. Με τις τελευταίες συμφωνίες υπάρχουν δυνατότητες να αφαιρεθεί κρίσιμο μεταφορικό έργο από το λιμάνι του Ρότερνταμ και να προστεθεί στα ελληνικά λιμάνια, τα οποία στην πλήρη ανάπτυξή τους μπορούν να υποδέχονται πάνω από 15.000 κοντέινερ την ημέρα, δηλαδή να προσεγγίσουν τα 5 εκατ. κοντέινερ τον χρόνο.


Αν τα ελληνικά λιμάνια διασυνδεθούν κατάλληλα με τον σιδηρόδρομο και αυτός γίνει ηλεκτροκίνητος και αξιόπιστος, το μεταφορικό έργο και όσα το συνοδεύουν μπορούν να λάβουν απίθανες διαστάσεις και να δημιουργήσουν περιβάλλον απασχόλησης μοναδικό για τους έλληνες εργαζομένους. Ο τουρισμός μας επίσης έχει όλες τις δυνατότητες να προσελκύει στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας σχεδόν 30 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.


Επίσης, οι νέες τεχνολογίες, συνδεόμενες με την Παιδεία, την Υγεία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τον αναγεννημένο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, χρηματοπιστωτικό τομέα και τον αναπτυσσόμενο τομέα της μεταποίησης ποιοτικών γεωργικών προϊόντων, μπορούν να διαμορφώσουν περιβάλλον νέας ανάπτυξης και να προσφέρουν απασχόληση στο υψηλού επιπέδου - πολύγλωσσο και τεχνολογικά κατηρτισμένο - νεανικό ελληνικό δυναμικό.


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, η Ελλάδα του 2020 μπορεί να έχει κατακτήσει ακαθάριστο εθνικό εισόδημα υψηλότερο των 330 δισ. ευρώ και να είναι έτοιμη να κατακτήσει περίζηλη θέση στο G20! Πολλοί πιθανώς να θεωρήσουν τα παραπάνω όνειρα θερινής νυκτός, παρ” ότι οι νύχτες είναι χειμωνιάτικες.

Τίποτε όμως δεν λείπει από την Ελλάδα για να επιτύχει κάτι τέτοιο. Αρκεί όλοι να αποδεχθούν τον εξωστρεφή χαρακτήρα της οικονομίας και να προσαρμοσθούν στις προτεραιότητες που αυτός θέτει.    

πηγή: tovima.gr

158 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους!

... συνέχεια των χθεσινοβραδυνών ευχών, χρόνια πολλά σε όλους τους Γιάννηδες του μίτου (είναι και πολλοί ζωή να χουν), γιατί ως γνωστόν σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει...

... ιδιαίτερες ευχές στον επόμενο Γιάννη!

ThitaDelta είπε...

... τον kon βεβαίως, βεβαίως!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους καλη βδομάδα

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ ευχαριστώ να είσαι καλά

giannhs kon είπε...

χρόνια πολλά κ από εμένα σ όλους τους φίλους που γιορτάζουν σήμερα

Υγειά και ευτυχία

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα να εχουμε με υγεια.Χρονια πολλα σε ολες τις εορταζουσες και τους εορταζοντες επι της χθεσινης και σημερινης εορτης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα και...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Γιάννηδες της παρέας και όλης της χώρας, με υγεία ευτυχία και πολλά κέρδη.
Αν προσπαθήσεις να τους αναφέρεις έναν έναν μάλλον κάποιον θα ξεχάσεις οπότε ξεκινάω από τον μικρότερο τον Γιάννη ΑΜΠ και καταλήγω στον ...μεγαλύτερο τον Γιάννη τον Κάρα χαχα
(Οι ενδιάμεσοι θα φανερωθούν μόνοι τους. Ενστάσεις δεκτές!)
Την καλύτερη αφιέρωση σας έκανε ο Μικέλε...
Johnny be good (all day long)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χρόνια πολλά σε Γιάννη κων αλαξανδράτο, τον Γιάννη το διπλό τον Γιάννη το σκέτο τον Καρα23 τον johnnie walker , τους 45 Γιαννηδες , στο σπιτι που χωρίς Γιάννη προκοπη δεν κάνει , στον Γιάννη που δεν ειναι Γιαννης αλλα Γιαννακης , στον Γιάννη που μόνος κερναει και μονος πινει , στον Γιαννη που ακομη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,στον Γιάννη μου το μαντήλι σου, στον Γιάννη που έχει ότι είχε πάντα και σε όποιον άλλο γιορτάζει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκο και καλή εβδομάδα που το ξέχασα πριν.
Τέλος των εορτών, σβήνουν τα φώτα, μαζεύονται τα δέντρα και μένουν οι αναμνήσεις μέχρι του χρόνου.
Πολύ ωραία μέρα σήμερα με 6 βαθμούς εδώ νωρίτερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη Γείτονα και Χρόνια Πολλά και πάλι
Με την σειρά εμφανίζεστε βλέπω!
Τα είπες πολύ ωραία οπότε τους έπιασες όλους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα Πανό ευχαριστώ να σαι καλά

ο dwk είπε...

…καλημερούδια !
…χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία χαρά και τύχη…
…στον γελαστό – έξω καρδιά - Γιάννη long !
…στον διπλό (σε όνομα και ευγένεια) Γιάννη !
…στον Γιάννη – διαμάντι – Αλεξανδράτο !
…στον σοφό βόριο Γιάννη Κ23 !
…στον (καλό πολίτη) Γιάννη από τους Αμπελόκηπους !
…σε όλους τους Γιάννηδες και τις Ιωάννες !
…και (…επανάληψη !) …ιδιαίτερα στην βαφτιστήρα μου Ιωάννα !
…(ευχαριστώ Θδ !)

νικος φαληρο είπε...

επισης κε Πανο.Το μαζεψαμε εχθες το δεντρο.Και του χρονου με υγεια και κατω απο πολυ καλυτερες συνθηκες να ειμαστε.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ευχαριστούμε πολυ για τις ευχές σας, ότι καλύτερο σε όλο το κόσμο για το νέο έτος.
Και το φετινό μότο ας ειναι ¨Κέρδη στο ταμπλό και επανεπενδυση στους ανθρώπους¨.

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα.
Χρόνια καλά και πολλά να ζήσετε με υγεία και τύχη όλοι οι Γιάννηδές μας.
Ιωάννη, Ιωάννα, τα χρόνια σας καλά.

Unknown είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

ευαγγελος είπε...

Καλη μέρα, καλή εβδομάδα, χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν. Ελα παμε γερα!

Unknown είπε...

Καλημερα σε ολους τους εωρταζωντες,φιλους γνωστους και αγνωστους..Και στο μοτο της ημερας..Κερδη στο ταμπλο και επενδυση στους ανθρωπους

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα!Να ζησουν οι Γιαννηδες μας( πρωτα αυτοι) και μετα ολοι οι Γιαννηδες του κοσμου!
Επανεπενδυση στους ανθρωπους! οπως ειπε ο Γιαννης ο Αλεξανδρατος

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα.Χρόνια Πολλά στους Ιωάννηδες και τις Ιωάννες,να μας χαίρονται σαν τα ψηλά βουνά χεχε

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!.Πάμε...

TheHawk είπε...

Καλημέρα σας...

άλλη μια φορα...χρονια σας καλα..απολαυστικα..με υγεια κ επιτυχιες παντα!!!!

Νίκη είπε...

Βαγγέλη καλλιτέχνη πολλές πολλές ευχές για τα γενέθλιά σου. Το 7 το έχω πετύχει. Τον μήνα;
Όπως και να έχει να είσαι καλά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χρονια πολλα σε ολ τα φιλαρακια με υγεια και κερδη
ΕΥΠΙΚ και ξερο ψωμι λεμε

Θανασης Κ είπε...

καλη βδομαδα και happy name day για τους εορταζοντες!!!
michele στο πραγματικα ενδιαφερον αρθρο σου τι πιθανοτητες δινεις για να πραγματοποιηθει μεχρι το 2020??

ThitaDelta είπε...

... άντε βρε ΟΠΑΠάρα (προσοχή με όμικρον)!!!!!

ThitaDelta είπε...

Αλέξανδρε που βλέπεις στήριξη στα ΕΛΠΕ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΕΛΠΕ 7,35/740


Θυμηθηκα το σλογκαν της ευπικ
Ευρωπαικη πιστη πληρωνει αμεσως χεχε αληθεια ειναι!

Andreas D. είπε...

ΠΛΑΘω κουλουράκια...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για το φουρλη ισχυει οτι εχω πει ,ο καρα μας καταστρεψε που μας εβαλε στο σαπακι

michele είπε...

AΒΕ Ανδρεαααα...Θαναση,δεν ειναι δικο μου το αρθρο χαχα.Δινω πολλες πιθανοτητες ναι..

ευαγγελος είπε...

Για την ΕΛΛαδα ρε γαμωτο!!!!!!!!!!

George είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Γιάννηδες μας σας εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και χαρά.....

Andreas D. είπε...

Το βλέπω Μιχάλη...
θωρηκτο ΑΒΕρωφ ..!! χαχαχαχαχα

Unknown είπε...

Σε ευχαριστω πολλυ νικη νασαι καλλα,σημερα ειναι.Im a birthday boy

michele είπε...

Ο ΟΠΑΠ πανω απο 5.90 σταθεροποιειται..δεν εχει πολυ ογκο ,αλλα ειναι πολυ καλος.Εξαιρετικος φουρλης,η ευπικ φυσικα και η "συνταξιουχα" ελλ

michele είπε...

Να ζησεις πολεμιστη ,με υγεια και ..κερδη!

ThitaDelta είπε...

Βαγγέλη, πολύχρονος...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βαγγελη χρονια πολλα και καλα

Andreas D. είπε...

Xρόνια πολλά Βαγγέλη !

ο dwk είπε...

…πολύχρονος Βαγγέλη Πολεμιστή!
…μπράβο Νίκη παρατηρητική!

karaefthimiou23 είπε...

Η Νίκη είναι τσάκαλος χεχε

Χρόνια Πολλά Βαγγέλη!

TheHawk είπε...

Χρονια καλα κ ξενοιαστα Βαγγελη...

TheHawk είπε...

χεχε...κρι..οπαπ..φρλκ μας οδηγουν στα υψη...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αν κινηθουν οι τραπεζες/μαλλον θα το κανουν/ θα γινει της ποπης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Bαγγέλη πολεμιστή μου χρόνια πολλά και ευτυχισμένα και να τα εκατοστήσεις!
Νίκη να είσαι καλά!
Καλημέρα και στους φίλους και φίλες που μπήκαν μετά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στάση αναμονής...
Μετά από μια ώρα και βάλε συνεδρίασης πέφτει φρένο από μερικά βαριά χαρτιά, οι τράπεζες το παίζουν αδιάφορες και η συνέχεια ενδιαφέρουσα, αν δεν αποφασίσουν να κάνουν από σήμερα καμιά διόρθωση που δεν το περιμένουν οι περισσότεροι...

michele είπε...

Μου αρεσουν αυτες οι συνεδριασεις και συμφωνω με Αλεξ..η ΕΤΕ στο 1,45 καλυτερη σημερα απο τις αλλες..

ευαγγελος είπε...

Φτου!!!! Ξεχασα να σας πω οτι πουλησα ΚΥΡΜ την Παρασκευη για να αγοράζατε! Στο +5 σημερα!!!!

karaefthimiou23 είπε...

Το γεγονός ότι η ΕΤΕ είναι η καλύτερη σήμερα δεν είναι και το πιο ευχάριστο,γνωρίζοντας ότι είναι και η πιο δυσκίνητη.Μπορεί να παίζεται το τρόπαιο που ακούει στο όνομα ΤΤ.

michele είπε...

Περιεργος ο ΚΥΡΜ Ευαγγελε,αλλα φτηνος σ αυτα τα επιπεδα..

karaefthimiou23 είπε...

Είπαμε δεν ξεχνούμε τα ψαράκια...

Andreas D. είπε...

Φοβερή συνεδρίαση...

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους. Χρόνια Πολλά στους Γιάννηδες και τις Γιαννούλες. Χρόνια Πολλά Βαγγέλη. Εύχομαι το καλύτερο για όλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Αλέξανδρα,να είσαι καλά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από γυναικείες παρουσίες δεν έχουμε παράπονο...

Μόνο η πόπη λείπει τώρα!

michele είπε...

Ξεκουνανε σιγα-σιγα και οι τραπεζουλες..καλημερα Αλεξανδρα χρονια πολλα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ερχεταικαι η ποπη

ThitaDelta είπε...

Αλέξανδρε καμιά άλλη σαν την ΕΥΠΙΚ δεν έχεις;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μπορω εγω να μιλησω θετικα για κατι ολυμπιακο?
ναι αν ειναι να μου δωσει λεφτα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θδ παρε το παραπανω σχολιο ως απαντηση

ThitaDelta είπε...

ελήφθει...

michele είπε...

Φτηνη ειναι η ολυμπ.Δεν θα σας πω ιστοριες με τον Στεγγο,μην μου τρομοκρατηθειτε..

Chris είπε...

καλημερα σ ολους

Πολυχρονοι οι Γιαννηδες και οι Ιωαννες.

Ιδιαιτερα στους Γιαννηδες της ελευθερης γνωμης
Καρα, Γιαννης Κον, Γιαννης αμπελ ,Διπλος Γιαννης, Αλεξανδρατος ,στην Ιωαννα του Δωρου, στον Πολεμιστη για τα γενεθλια του ....
Οτι επιθυμειτε να το πετυχετε με υγεια πανω απ ολα.

VassilisS είπε...

Καλημέρα σας.
Χρονια πολλα στους εορτάζοντες Ιωαννηδες και Ιωάννες Συνεδρίαση στο όριο σήμερα
ολοι φοβούνται το θεριό

George είπε...

Αλεξανδρε για πες μας πια ειναι τα καλα νεα απο Ολυμπιακο .....αν θες κανεμας μια αναλυση.... γιατι εγω μονο με ζημιες των βλεπω και χωρις να εχει παρει κανενα εργο ... στο λεω γιατι τον πουλησα και μηπως δεν εκανα καλα......

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τεραστιο....παιδι και εδω μιλαμε για τρελα bet μονο επειδη κονομαμε και επειδη τεχνικα ειναι οκ αλλα ουτε οπαπ/που μολις πηρα/ ουτε οτε ειναι.ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ.

George είπε...

Πανο Ελλακτ.. λες .. χα χα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω ενα διαγραμμα βλεπω George και μου αρεσει,το ιδιο και στην ΕΥΠΙΚ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Χρόνια καλά και τυχερά σε όλους τους τους εορτάζοντες και ιδιαίτερα στους Γιάννηδες της ελεύθερης γνώμης και στην και στη βαφτιστήρα του Δώρου.

Πολεμιστή πολύχρονος να είσαι.

Unknown είπε...

Ευχαριστω αλεξανδρα ,νασαι καλλα..και ευχαριστω ολλους σας για της ευχες τους..Χρωσταω κερασμα...Αν και καταγγελω τον μισελ που αργισε μια μερα για την ιδρυση του μπλοκ ..Με τοσες κυριες που μας επισκευφθηκαν σημερα, ισως να ειναι μερα και της μεγαλης κυριας σημερα....

George είπε...

Για ΕΥΠΙΚ συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω.....

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστος,Βασίλη και Βασιλική να είσθε καλά.Την καλημέρα μου.

michele είπε...

Δεκτη η καταγγελια Βαγγελη χαχα!η διαφορα ειναι οτι εκτος των διαγραμματων υπαρχουν και θεμελιωδη "κρυμμενα" που τωρα "αποκαλυπτονται".Οπως η ΕΥΠΙΚ τωρα

Andreas D. είπε...

έδωσα τα ΕΥΠΙΚ στο 1,44... μάλλον βλακεία έκανα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χρόνια πολλά βαγγέλη πολυχρονός.

karaefthimiou23 είπε...

Στην ΕΥΠΙΚ μέχρι τα 2 ευρώ δεν βλέπω κάποια αξιόλογη αντίσταση.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Στην ΤΡΑΣΤΟΡ βλέπω κινησούλες σήμερα και πιστευω ότι το παιχνίδι δεν θα αργήσει να ανοίξει.

Μπήκα και εγώ στο 0.65€

Αντε να δούμε....

Unknown είπε...

Στον οπαπ μην βιαζεσθαι,εχη ακομα μεχρι το 6.56,και βλεπουμε....ευχαριστω βασιλικη

michele είπε...

Christo Ioannou,εδω μεχρι και ο πασαλ ..ξυπνησε.

profit είπε...

Καλημερα
Αντε ρε ετε ξεκολα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εαν δεν δουμε σοβαρη οπισθοχωρηση εως τις 3,30 περιπου το φιναλε ισως ειναι συγκλονιστικο

Unknown είπε...

Michele η ΠΑΣΑΛ έγραψε 120% αέρα.

Η ΤΡΑΣΤΟΡ έγραψε ΤΙΠΟΤΑ. Περιμένω ίδιο δρομολόγιο.....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κατι ετοιμαζεται στην Ινλοτ,για καλο η για κακο, με αυτο το κλιμα παντως...

TheHawk είπε...

κρι..κρι...κρι..

TheHawk είπε...

γιατι εφυγα αραγες απο Πλαθ...ιδου το ερωτημα..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χεχεχε τι κανει ο φουρλης και μεχρι το 3,20 εχει δρομο

karaefthimiou23 είπε...

ΙΝΛΟΤ και ΙΝΚΑΤ υποαποδίδουν σε σχέση με τη μαμά.2 χαρτιά που δεν είναι της μοδός και δεν πολυακούγονται,με άριστα θεμελιώδη,είναι ο ΛΥΚ και ο ΧΑΙΔΕ.

Δώσε φούρλααααααα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτο ισως σε λιγο να αλλαξει για την ινλοτ,η ιντκα ειναι για τα παλουκια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν βλεπω το πως δε θα τρεξουν οι τραπεζες

karaefthimiou23 είπε...

Αν παίξουν οι αερόφουσκες,έτσι ώστε να μας οδηγήσουν στο 1000άρικο,εγώ τα πουλάω όλα εκεί γύρω...

michele είπε...

η πασαλ Christo ειχε παει 3 εκ ευρω..υπερβολες ..

Andreas D. είπε...

Ανώτερες τιμές το ΒΟΥΝΟ...

Unknown είπε...

Michele θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ στα της ΠΑΣΑΛ. Καμία σχέση η μία εταιρία με την άλλη.

ΠΑΣΑΛ το μόνο ακίνητο που την ψιλοκράταγε είναι το MALL στον Ταυρό. Το οποίο πάει από το κακό στο χειρότερο και το σηεμίο είναι χάλια. Βάλε και τον υπερβολικό δανεισμό....Καλά ήταν εκεί που πήγε.

Από την άλλη η ΤΡΑΣΤΟΡ έχει ταμείο, δίνει μέρισμα, έχει ονομαστική αξία στο 1.13€ και λογιστική στο 1.60€...

Η μέρα με την νύχτα....

Andreas D. είπε...

ΓΕΚ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δηλαδη Ανδρεα?

michele είπε...

Christo, ετσι ειναι τα θεμελιωδη,αλλα μονο η συμμετοχη της σημερινης αποτιμησης του ΤΡΑΣΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 2 εκ,οποτε..

michele είπε...

Δηλ ενα ηταν το χαρτι των μεγαλων κατασκευων,ανεξαρτητα απο την σημερινη κινηση..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ααααααααααα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και τωρα τι θα γινει το χασαμε ή να περιμενουμε κατω απο τα 2 ε?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτα που βλεπετε ειναι ασκησεις εξοικειοσης ωστε οταν ερθει η κανονικη πτωση να μην πουλησει κανεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτα που βλεπετε ειναι ασκησεις εξοικειοσης ωστε οταν ερθει η κανονικη πτωση να μην πουλησει κανεις

karaefthimiou23 είπε...

Τελευταία καλή μασαμπούκα σήμερα και με γλυκό σπέσιαλ,εκμέκ καταίφι.Γεια σου γυναίκα με τα ωραία σου(τη γλιτώνω σήμερα την παντόφλα)χεχε

Αφού δεν έχουν σκοπό να το χώσουν σήμερα,πάμε για το φινάλε πιστευω της κίνησης πλησίον ή με υπέρβαση των 1000 μονάδων.

michele είπε...

Τα τεχνικα τα βλεπεις..υπαρχουν τωρα αρκετα χαρτια που θα πονταριζα σ αυτα ,παρ οτι ακομα και η ΓΕΚ λογω ΤΕΝΕΡΓ δικαιολογει υψηλοτερα.Απλα ημουν παντα της αποψης και φυσικα απεδειχθη,ιδιως απο τα χαμηλα οτι στην κουρσα των κατασκευων η ΓΕΚ παντα βγαινει..μπροστα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειναι η δευτερη μερα στη σειρα που γινεται αυτο και εαν μαλιστα κλεισουμε στα ημερησια υψηλα τοτε μια του κλεφτη δυο του κλεφτη,λιγο πανω απο τις 350 θα γινει ο τρελος χαμος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Παντα σωστος mike δεν ιναι τυχαιο οτι δεκαετιες επιβιωνεις στο χαος του χαα,καρφι ηταν αυτο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τον Τιτανα σου μην τον πετας θα πεταξει αυτος οταν πρεπει

michele είπε...

χαχα εχεις δικιο ,ατσαλι εχουν γινει τα νευρα μου..το μεγαλυτερο κερδος που εχω απ το ΧΑΑ.Μαζι με τα κερδη βεβαια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η πτωση των ελπε με αστειο ογκο,μουσαντενια λεμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αν μεινουν ετσι τα πραγματα μοιαζει σαν 18 οκτωβριου
και δεν μιλαω για τον καιρο

karaefthimiou23 είπε...

Για τον καιρό αποκλείεται να λες γιατί εγώ έκανα μπάνιο στη θάλασσα τότε χεχε

ευαγγελος είπε...

Εθνική ΕΛΛάδος γειά σου! Μαλλον νωρίς έφυγες ομως.....

michele είπε...

Τι εννοεις Ευαγγελε ,εφυγε νωρις??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα κι εγώ.
Αλέξανδρε να υποθέσω ότι βλέπεις κορύφωση εδώ κοντά γιατί σε δυο μέρες μετά τις 18/10 τελείωσε εκείνη η κίνηση?
Από μπάνια το τελευταίο ήταν 1/12 και μου λείπουν!

ευαγγελος είπε...

Μιχάλη, την σκοτωσα, αλλά μάλλον νωρίς! Φοβηθηκα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο ή τραπεζες ή καπουτ

Ερχεται ο τιτανας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τζίρος 14 εκ. την πρώτη ώρα και μετά μόλις 25 σε 4 ώρες.
Ή θα γίνει έκρηξη από εδώ και πέρα ή θα τρέχουμε (νομίζω δηλαδή χαχα).

TheHawk είπε...

ορισμενες φορες τελειωσε κ την επομενη....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θυμήθηκα αυτό που έλεγε ο Δήμος...κλέφτες θα γίνουν?
Για να δούμε!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ακινησια και ξαφνικα.....

George είπε...

Που εισαι βρε Πανο.....

karaefthimiou23 είπε...

Ο φουρλάκος τύπος και υπογραμμός,έδειχνε όλη μέρα ότι διόρθωση γιοκ.

STYLSTYL είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους. Ο ΦΡΛΚ μας δικαιωνει, η ΙΝΛΟΤ ομως δεν εκανε ακομα την αναμενομενη κινηση

michele είπε...

Eυαγγελε με στενοχωρησες,τωρα ξεκιναγε το χαρτι και προειδοποιησαμε και για..αποτομες κινησεις

ευαγγελος είπε...

Σας ειπα και προχτες! Οταν πουλάω κάτι, θα σας ενημερωνω για να μπαινετε με τα μπουνια!

michele είπε...

Καλως τον Στελιο,τι κανουν τα ομορφα Χανια??

ευαγγελος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=9vVWJupH6_A

STYLSTYL είπε...

Καλημερα Μιχαλη. Ηρεμα ειναι στα Χανια. Σαν να μην τα πολυαγγιζει η κριση, νομιζω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ινλοτ κλεισιμο 2 μερες πανω απο 2,05 δινει στοχο 2,20
και μετα 2,70

michele είπε...

Παντα μ αρεσε αυτη η πολη Στελιο,ειχα και συμφοιτητη συνονοματο με σενα αλλα ντοπιο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τα ελπε αφου δεν καταστραφηκαν,χεχε,το γυρισαν το παραμυθι,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

στα 9 ευρω ομως τρμα η πλακα

michele είπε...

Σιγα μην καταστρεφοντουσαν χαχα..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

στην αλφα παρακαλαω αλλα μπα

STYLSTYL είπε...

Αλεξανδρε πιστευω τα 2,20 θα τα "καταπιει" ευκολα. Σταση στο 2,30. τελικος στοχος οπως προανεφερες. Μιχαλη, καλοδεχουμενοι ειστε ολοι εδω. Ας γινει και μια συγκεντρωση εκτος εδρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να σαι καλα στελιο στα Χαλια ολο και καποιους καλους φιλους εχουμε,αλλος ενας καλοδεχουμενος

νικος φαληρο είπε...

ΜΟΧΛακι

michele είπε...

Ελα ρε Νικολα..το καλο παιδι της ΟΛΥΜΠ που λεει κι ο Αλεξ..αλλα εδω παιζει μεχρι κι ο ΠΑΙΡ

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα στη παρεα!!. Χρονια πολλα σε οσες και οσους εορταζουν....Ειδικα στους δικους μας Γιαννηδες της στηλης!!. ευχομαι τα καλυτερα με πολυ πολυ τυχη και καλα κερδη!!!. Βαγγελακη γενεθλια??....θα σου πω εγω τη παρασκευη χαχαχα. Να τα χιλιασεις φιλε!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη εδώ είμαι.
Καλησπέρα στον Στέλιο και τον ΦΑΣΟ.
Μην μου πεις Παναγιώτη ότι τώρα τελείωσες με την μελέτη χαχα
(Όχι την Μελέτη βέβαια!)

fasokinigos είπε...

Καλησπερα Πανο. Τωρα μελεταω τη Στικουδη (Σιδενορ)...χαχαχαχα

michele είπε...

Ωραια η ...Μελετη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

με ειχε πρηξει αυτος ο ελλακτωρας,αντε βρεεεε

Unknown είπε...

Καλησπερα σε ολη τη παρεα κ χρονια πολλα στους εορταζοντες.καλησπερα φασο κ ευχαριστω πολυ.αυτο που ζουμε μου θυμιζει οταν μαζευομαστε πανω απο το κεφαλι του αρρωστου συγγενη κ τον περιμενουμε απο ωρα σε ωρα αλλα αυτος συνεχιζει ζει κ μας ξεγελαει.επταχψυχο το χαα

fasokinigos είπε...

Γεια σου Θανο.

fasokinigos είπε...

ΕΛΤΟΝ....Παει να την κανει με ελαφρα πηδηματακια η μου φαινεται??

Unknown είπε...

Ευχαριστω φασο,και μια που θα με βαλης σε εξωδα το βλεπω εγω,λεω να κατοχυρωσω μερικα βραχυπροθεσμα κερδη..Εισαι και ζημιαρης εσυ.. μας βλεπω σε τιποτα μπουζουκια την παρασκευη

karaefthimiou23 είπε...

Γλυκά-γλυκά γλιστράει χαμηλότερα ο ΓΔ,μετά το πτωτικό άνοιγμα του αμερικάνου,χωρίς να ανησυχεί.

fasokinigos είπε...

Στο κραταω για εκπληξη Βαγγελη χαχαχα

michele είπε...

Δεν ανησυχουμε..προς το παρον

fasokinigos είπε...

Μονο παρε 48ωρη υποχρεωτικη αδεια

ευαγγελος είπε...

Θα χρειαστουμε εγγραφη αδεια απο τη συζυγο, θεωρημενη απο τη πεθερα?

νικος φαληρο είπε...

δεν μας τα λενε καλα οι αεροφουσκες.

fasokinigos είπε...

Ευαγγελος...την πεθερα τη την ηθελες τωρα??....Αστες εκει που καθονται...μια χαρα ειναι εκει....

michele είπε...

Παλι οι τραπεζες μας πιεσαν..

STYLSTYL είπε...

Καλο απογευμα σε ολους και χρονια πολλα στους εορταζοντες. Κλεισιμο στο 970, εκει που ζοριζοταν ολη μερα, για να αναρωτιομαστε!!

michele είπε...

Μια χαρα το κλεισιμο..333,00!!! ο FTSE-25

michele είπε...

Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση..θα καθυστερησει λιγο το καθημερινο σχολιο,θα παω για φαι..