Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Τι αποτελέσματα περιμένει από τις Πειραιώς, Εθνική και Eurobank η Alpha Finance...


Ενθαρρυντικά μεγέθη περιμένει από τις ελληνικές τράπεζες στα αποτελέσματα του β' τριμήνου η Alpha Finance.

Συγκεκριμένα, για τις Πειραιώς, Εθνική και Eurobank, προβλέπει σχετικά σταθερά κέρδη από τόκους σε σχέση με το α' τρίμηνο αλλά αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, χάρη στο χαμηλότερο πλέον κόστος από τον δανεισμό του ELA και την ελαφρώς βελτιωμένη (αλλά όχι ιδιαίτερα σημαντική) εισροή καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, για την Πειραιώς εκτιμά ότι τα κέρδη από τόκους του β' τριμήνου θα μείνουν στα 478 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το α' τρίμηνο, αλλά αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2015. Για την Εθνική «βλέπει» αύξηση 1% στα 483 εκατ. ευρώ για το β' τρίμηνο, από τα 478 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο φέτος. Σε ετήσια βάση η αύξηση ήταν της τάξης του +4%.


Σχεδόν διπλάσια ήταν η αύξηση της κερδοφορίας από τόκους, σε ετήσια βάση, για την Eurobank, στα 384 εκατ. ευρώ, αμετάβλητη ωστόσο, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2016.
q2_results.png
Τα καθαρά κέρδη για την Εθνική αναμένονται στα 34 εκατ. ευρώ, για την Πειραιώς στα 27 εκατ. ευρώ και για την Eurobank στα 37 εκατ. ευρώ.

Η AF προβλέπει επίσης αύξηση στα λειτουργικά έσοδα χάρη στα κέρδη από την πώληση ομολόγων του EFSF.

Όσον αφορά τις προβλέψεις η AF εκτιμά ότι θα είναι αυξημένες σε σχέση με το α' τρίμηνο, αν και για την Πειραιώς ενδέχεται να είναι μειωμένες.

Στο «μέτωπο» των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η AF εκτιμά ότι οι απομειώσεις θα συνεχιστούν, ωστόσο, περιμένει θετικό πρόσημο στον σχηματισμό νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς οι τράπεζες θα έχουν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των NPLs.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς και η Alpha Bank ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου, ενώ η Eurobank και η Εθνική στις 31 Αυγούστου.

http://www.newmoney.gr/

5 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Kαλο απογευμα σε όλους και απο μένα. Τελευταίο ΣΚ διακοπών :)

SCALPER είπε...

Ποιος ειναι απο κοζανη;:

Lorac είπε...

Μιχάλη και εγώ ίσως έκανα σήμερα ένα από τα τελευταία μπάνια!! Τα κεφάλια μέσα λοιπόν μιας και ο Σετεβρης μπαίνει με φούρια!!

Στις 17 Ιουλίου στο τελευταίο θέμα του Μορφονιού είχαμε κάνει με τον κ.Hippy μια κουβεντούλα περί Αμερικής. Υπήρχε εκεί και μια εικόνα και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πλέον μπήκαμε μέσα στη Μέλανα Οπή*. Η Yellen σίγουρα μπέρδεψε τους περισσότερους για τις προθέσεις της και η συμπλήρωση από τον αντιπρόεδρο της Fed Stanley Fischer για την πιθανότητα της αύξησης επιτοκίων στις 20-21 Σεπτέμβρη έσφιξε τα γάλατα.

Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα γινόταν άλλη αύξηση επιτοκίων φέτος ή άντε το πολύ μια ακόμη ,αλλά μετά τις εκλογές. Πλέον αυτό το δεδομένο άλλαξε και ως προς το χρόνο αύξησης αλλά και στις συνολικές φορές φέτος. Έτσι ακόμα και αν γίνει μια ακόμα τελικά φέτος ,αν γίνει τον Σεπτέμβριο ,αφήνει ανοικτή την πιθανότητα για μια ακόμη αύξηση τέλος του έτους και μετά τις εκλογές. Επίσης η πιθανότητα να γίνει κάτι τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ μικρή λόγω εκλογών άρα η πιθανότητα ότι τελικά θα γίνει κάτι τον Σεπτέμβριο πιάνει κατά μια έννοια απροετοίμαστες τις "αγορές" και μάλιστα χρονικά πριν τις εκλογές!!Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι στις αγορές ΔΕΝ αρέσουν να τις πιάνουν απροετοίμαστες και όποτε γίνεται αυτό αντιδρούν με υπερβολή αρχικά μέχρι να ισορροπήσουν λίγο πιο πανω.

Ακόμα και αν οι «αγορές» έχουν σαφή επίγνωση του πότε και αν τελικά θα γίνει αυτή η αύξηση επιτοκίων ,λόγω εκλογών και άλλων γεωπολιτικών θα βρουν το καλύτερο βούτυρο στο ψωμί τους για να προκαλέσουν μεταβλητότητα και να θολώσουν τα νερά. Οπότε αναμένω να ενισχυθεί η φασαρία τουλάχιστον στο σύστημα και να αυξηθούν τα «κοράκια» στα Μμε τις επόμενες ημέρες. Γεγονός όχι και κατ’ ανάγκην κακό για τους traders!

Υπενθυμίζω από εκείνη την κουβέντα....
Φτάσαμε τώρα στην περιοχή Mέλανας Οπής. Ο spx ή θα κρατήσει το πάνω μέρος της οπής πλησίον στα 2100 σε διόρθωση. Η θα ζοριστεί λίγο πιο κάτω προς το μέσο της τρύπας στα 2050-2075. Η έρχεται πολιτική αλλαγή στο Αμερικα και πάμε για το κάτω μέρος της τρύπας στα 2000about και μετά ψάχνουμε τα κεραυνάκια!!...

Ο spx την Παρασκευή έκανε ένα προειδοποιητικό και το κλείσιμο του ήταν οριακά πάνω από αντίσταση Τις επόμενες 3 εβδομάδες λοιπόν εκτιμώ θα δοκιμάσει κάποιο από τα άνω νούμερα (1ο 2105 – 2ο 2075 – 3ο 2030(gap)-2050 intraday). Φυσικά θα πορευτώ με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ακόμα προβάδισμα στους δημοκρατικούς ΑΝ και περιμένω ανατροπή ή ντέρμπυ έστω όμως με κανένα άλλο να το πιστεύει (φωνακτά) για πολλούς λόγους σε στυλ brexit .


(*) Εντελώς τυχαία πάντα… http://www.nasa.gov/press-release/nasa-kepler-mission-discovers-bigger-older-cousin-to-earth και http://news.yale.edu/2016/08/25/scientists-discover-dark-milky-way κ.Νίκο ως φυσικός οφείλετε να σχολιάσετε!!

Lorac είπε...

Απο το πινακάκι για τις τράπεζες περιμένω δηλαδή καλά αποτελέσματα απο Πειρ ( αλφα δεν έχει αλλά θα είναι χειρότερα λόγω προβλέψεων) σχετικά καλά απο ευρωβ και άσχημα απο ετε. Η πειρ όμως η πιο περίεργη στο θέμα npl ,άρα μένει η ευρωβ για καμια ξεπέτα. Πάντως ετε αν δεν ήταν τοοοοσο κρατική στο θέμα npl+προβλέψεις και δανεια/καταθέσεις είναι στην πιο προνομιακή σειρά εκκίνησης εαν γίνει πραγματικότητα το +3,5% ΑΕΠ το 2017 με πειρ 4η στην σειρά.

Η προσοχή θα είναι λοιπόν στο 0,12 της Πειρ που είναι κάτω γραμμή απο μια σφήνα που φτιάχνει απο το υψηλό στις 28/6 και που σπάσιμο της σφήνας την πάει στα προηγούμενα χαμηλά. Παρόμοιους αρνητικούς σχηματισμούς (σφήνες ή ωκω) έχουν και άλλες μτχ. Το θετικό ότι σε 5-6 εργάσιμες θα πρέπει να κάνουν κίνηση. Το αρνητικό ότι σε 5,6 εργάσιμες θα πλησιάζουν τα νταούλια απο τν Β' Τροικό πόλεμο!