Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΜΠΕΛΑ

X.A.A. LIVE 



                                                                             σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΜΠΕΛΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η κίνηση εντός του μεγάλου καναλιού Α1-Α2  συνεχίστηκε  και αποτύπωσε το σενάριο που είχαμε  περιγράψει στις 4 Ιουνίου εδώ:

http://freeforumstocks.blogspot.com/2018/06/blog-post_4.html#more

"Στο θετικό σενάριο, ΜΟΝΟ η υπερκέραση του εμποδίου της C2 καθώς και του ακμο 200 ημ στο ίδιο επίπεδο, θα δώσει την απαραίτητη ορμή ώστε ο τίτλος να προετοιμάσει την ανοδική διαφυγή απ το κανάλι, που θα του επιτρέψει την πιθανή επιστροφή στα τοπικά υψηλά του Γενάρη.

Διαφορετικά και με την Ε1 να προβάλλει ως ισχυρή στήριξη, θα επανέλθει στην καθοδική της πορεία εντός του μεγάλου καναλιού Α1-Α2."

Πράγματι η μετοχή δεν κατάφερε να υπερβεί την C2 και τον ακμο 200ημ ( επισημαίνεται με κίτρινο παραλληλόγραμμο ) και υποχώρησε ως στην στήριξη Ε1  που αποδείχτηκε οντως ισχυρή, αφου αντέδρασε ΑΚΡΙΒΩΣ απο αυτην και βρίσκεται σε πορεία  προς την Κ [ 14,30] , αλλα κυρίως την C2  στα 14,50 ευρώ.

Εαν ο τίτλος ΑΡΝΗΘΕΙ εκ νέου να υπερκεράσει την πολύ ισχυρή αντίσταση των 14,50 ευρώ, θα επανακάμψουν οι πωλητές  οι οποίοι θα "σπρώξουν" την μετοχή προς την Ε1 [ 13,10] με ιδιαίτερη ορμή.
Καθοδική διάσπασή της αυτή τη φορά έχει αυξημένες πιθανότητες με στόχο τα 12,60 που είχε δει για τελευταία φορά στις 30/11/2017.

47 σχόλια:

Dell είπε...

Καλημερα Μιχαλη

Μαύρος Κύκνος είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ για την χθεσινοβραδινη σου άποψη.

Andreas D. είπε...

http://bankingnews.gr/index.php?id=372720

Geopard είπε...

Καλημέρα τα παπαγαλάκια καλά το πάνε το μισό χρηματιστήριο θα χτυπήσουν με αυτό το νέο του Bankingnews το κυριότερο η αξιοπιστία του Χαα είναι πλέον για τα μπάζα , γιατί μετά από αυτή την απαξίωση που κανουν τα παπαγαλάκια ποιος νοήμον άνθρωπος θα τους ξαναδώσει τα χρήματα του .

Paolo GG είπε...

εμμέσως πλήν σαφώς αναφέρεται σε ΜΠΕΛΑ και ΦΡΛΚ.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ , τι ψάρια θα πιάσει ο παπαγάλος !!

Χρήστος είπε...

Καλημέρα,
αξιόλογος τζίρος μέχρι τώρα στο ΥΓΕΙΑ....όλος : 0,855.........τελείωσε το due diligence και πάνε για το 7%?

michele είπε...

Εμενα το διαγραμμα της ΙΝΛΟΤ δεν μ αρεσει που εχει χασει 50% απο 1/2
και εχει θυγατρικη στην Τουρκία

michele είπε...

Προειδοποίησα χτες και για την απώλεια του 0,1870 στον Νηρεα -28% τωρα

michele είπε...

Εχει μια στηριξη εδω πάντως απο Σεπτέμβριο του 2016 για οποιους ασχολούνται

Θανασης Κ είπε...

Τι σπασιμο εκανε ο Νερεας... με εκκωφαντικο τροπο...

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας. με βάση το νέο αυτό και εγώ πιο πολύ σκέφτηκα ότι θα αφορά τον Θείο και τις λοταρίες του. Έχει και άσχημη εικόνα στα ομόλογα του νομίζω. Παρόλα αυτά λίγο μπεε να ακουστεί θα πάει καρφί στο 12,60 οπότε ούτε εκεί ακουμπώ.


Πάντως σήμερα μια εξαιρετική ευκαιρία για μάζεμα στο μαντρί της δεη που είχα αφήσει να βοσκήσει ψηλότερα. Μα θα μου πείτε μπορεί να πάει και χαμηλότερα. Η απάντηση ότι δεν με νοιάζει και θα το ξαναδώ με trade όταν πάει.

michele είπε...

Ολες οι σκεψεις σου σωστες κατα την αποψη μου Lorac. Το θεμα ειναι οτι γενικως η αγορα δεν ειναι καλη

hippy είπε...

Εμένα πάλι το μυαλό μου πήγε σε ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ...ωστόσο κατ΄αντιστροφή του "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός" θα λέγαμε πως "ότι ψάχνει το Quintessential δεν είναι τσίγκος"

Με τρώει λίγο για αγορά ο ΜΥΤΙΛ...μάλλον θα ενδώσω προς το 8.50

michele είπε...

Μετα και την αποκοπη σημερα των μερισματων ΕΕΕ ( 0,54€) και ΟΤΕ ( 0,352880 ) ο δείκτης FTSE spot και παραγωγο ηρθε στα ισα του

michele είπε...

Επειδη προ καιρού είχαμε πιασει μια συζητηση και για τα δομημένα ομόλογα, ο εισαγγελέας εχει κανει αθωωτική εισήγηση μετα την πραγματωσυνη που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, απόφαση αναμένεται τον Ιουλιο
http://bankingnews.gr/rss/item/372762


Nek είπε...

Καλημέρα σας.
Μιχάλη το δημοσίευμα μιλάει για 2 εταιρίες λιανικής. Δεν είναι η ΙΝΛΟΤ ανάμεσά τους. Και νομίζω ούτε η ΜΠΕΛΑ έχει σχέση με τη Τουρκία αν δεν κάνω λάθος.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι ψάχνουν για 2η follie αλλά η υπόθεση αυτή με τις 2 εταιρίες δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ότι έγινε και θα γίνει με αυτήν.

Lorac είπε...

Ναι και μυτιλ ενδιαφέρον! Αλλά είναι αυτό που έλεγε ο Μιχάλης τις προάλλες όσο πέφτει σκέπτεσαι και χαμηλότερες τιμές.

michele είπε...

Εντυπωσιακο το "μηχανακι" στην Αλφα εδω και πολλη ωρα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αγόρασε κανένας; ορματε βρεεεε..αχ...αχ...Καλησπέρα σε όλους.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Προσωπικά αγόρασα σήμερα ΝΗΡΕΑ με 14 λεπτά. Καθαρά βραχυπροθεσμα και με σφιχτό stop.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μπραβο μοδατε..βρε έρχεται η νδ και πευτουμε;παμε καλα;..

Lorac είπε...

Οπλα λες να φταίει αυτό ? :-)))))

Lorac είπε...

Μιχάλη αλφα. Πως σου φαίνονται οι 2 γραμμές? https://invst.ly/7v8h8

michele είπε...

Η κόκκινη δεν ειναι και τοσο "σωστη" Lorac η μωβ ειναι πιο σωστη
σε λιγο θα σου πω

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Lorac..εσυ βγαζεις τέτοιες φήμες.. χαχα..

hippy είπε...

"michele είπε...
Επειδη προ καιρού είχαμε πιασει μια συζητηση και για τα δομημένα ομόλογα, ο εισαγγελέας εχει κανει αθωωτική εισήγηση μετα την πραγματωσυνη που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, απόφαση αναμένεται τον Ιουλιο
http://bankingnews.gr/rss/item/372762"


Δηλαδή για την υπόθεση θα πληρώσουν μόνο οι (κακές) ιδιωτικές χρηματιστηριακές ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και ΑΡΤΙΟΝ. Έχω την άποψη ότι ΔΕΝ είναι όπως τα λέει ο κ. εισαγγελέας. ΟΙ τιμές τεχνητά κρατιόντουσαν ψηλά με τις αγορές των συνδικαλιστών που συμμετείχαν (επ΄αμοιβή) στα ΔΣ των ταμείων. Την ίδια περίοδο 2006-2008 τα αντίστοιχα perprtuals ομόλογα των τραπεζών (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΑΤΕ κλπ) έκαναν πράξεις στα 75-85...και τελικά-καθώς δεν ήταν senior-κουρεύτηκαν πληρώνοντας μόνο το 40% (η ΑΛΦΑ μάλιστα δεν πλήρωσε καν τους δεδουλευμένους τόκους). Επιλεκτικό διάβασμα από πλευράς αρμόδιου (?) εισαγγελέα των τιμών της εποχής.

Μαύρος Κύκνος είπε...

Στο 0.1288 βάρεσαν τα stop στον ΝΗΡΕΑ.

paolostar είπε...

Σε σχεση με τη χθεσινη σας συζητηση δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι η αποχη ειναι υπερ του ενος η του αλλου κομματος.Η αποχη ειναι μια ξεκαθαρη πολιτικη σταση η οποια κρυβει μεσα της οργη αγανακτηση απεχθεια προς το συνολο των πολιτικων και θα πρεπει να λαμβανεται πολυ σοβαρα υπόψη απο αυτούς και οχι να προσπαθουν να τους τσουβαλιασουν αναγκαστικα σε απωλεια ποσοστών καποιου κομματος.Ειναι αυτο που εννοούσε με τη τελευταία του δηλωση ο Μίκης περι οργης του λαου που αν ξεσπασει θα ειναι ανεξελεγκτη..
Καλημέρα σας.

Lorac είπε...

ΑΛΦΑ αμόλυβδη αναμονή για συμπλήρωση ρεζερβουάρ και αριβάρω για βόλτα Τα ξαναλέμε στο κλείσιμο.

Lorac είπε...

Η αποχή είναι μια ηλιθιότητα και κατά τη γνώμη μου οι εκλογές έπρεπε να είναι υποχρεωτικές ή να αφήνουν μικρές εξαιρέσεις για αποχή. ΑΝ μάλιστα κάποιος δεν ψήφιζε για συγκεκριμένο αριθμό να έχανε τα δικαιώματα του και όλα τα καλά ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ που παρέχει η δημοκρατία.


paolostar είπε...

Lorac μηπως ηλιθιοτητα ειναι να ψηφιζεις καποιον ρεβανσιστικα(επειδη ο προηγουμενος τα εκανε σκατα) και αυτος που ψηφίζεις να τα κανει ακομα χειρότερα και εσυ να τον βριζεις που τον ψηφισες;Γιατι να μην εχεις το δικαιωμα να εκφραστεις οπως θέλεις;

Paolo GG είπε...

748 ο ΓΔ . Επόμενο ραντεβού ?

austin είπε...

Μετά από συμφωνία και το μαγαζί να τρώει τόσο ξύλο...

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει??? Μα κάθε υποτιθέμενη ή μη συμφωνία του Τσίπρα...

Geopard είπε...

Καλησπέρα κύριε Lorac ίσως να είναι καλύτερα που μερικοί ανεγκέφαλοι δεν πάνε να ψηφίσουν για σκεφτείτε να μας φορούσαν μια χρυσή αυγή για πλάκα μετά τους Συριζανελ

paolostar είπε...

Αν ειναι ανεγκεφαλοι αυτοι που απεχουν τοτε αυτοι που εφεραν τους συριζανελ και εκαναν τριτο κομμα τη χα τι είναι;;χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αθώοι οι Ηριανα και ο σύντροφός της. .καλό σας απόγευμα. .

michele είπε...

Eκ παραδρομης διέγραψα ενα σχολιο του Modas

https://www.facebook.com/FolliFollieWorldgr/videos/2141823766047285/

michele είπε...

O εισαγγελέας ζητησε πραγματογνωμοσυνη Hλία, δεν την εχω υπ οψη μου και πανω σ αυτη βασιστηκε για την εισηγησή του

michele είπε...

Αγαπητε Paolostar δεν κατάλαβες προφανώς τα περι αποχής. Δεν συζηταμε αν η αποχή είναι πολιτική επιλογή ή οχι ή αδιαφορία προς τα κόμματα, συζητάμε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ-ΕΚΛΟΓΙΚΑ βάσει του εκλογικού νόμου ποιο κόμμα ευνοεί στα ποσοστά

michele είπε...

Θα τα ξαναπουμε αλλα το θυμιζω. Το ζητημα των επόμενων εκλογων ειναι η αυτοδυναμια ή οχι της ΝΔ. Πάντα μιλω εκλογικα και όχι πολιτικα.
Δυο ειναι οι παράμετροι εκτος απο τους ψηφους που θελει να μεζεψει:

1) Το ποσοστο της αποχης, οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο ευνοει την ..αυτοδυναμια
2) Το ποσα και τι ποσοστο θα παρουν τα κομματα που θα ειναι ΕΚΤΟΣ βουλης. Οσο πιο μεγαλο ειναι το ποσοστο αυτο, το ΕΚΤΟΣ βουλης τοσο πλησιαζει η αυτοδυναμια της ΝΔ.

paolostar είπε...

Mic το καταλαβα πολυ καλα αυτο που εγραψες εσυ χθες μιλωντας για τον εκλογικο νομο που και αυτος ακομα προσπαθει να κοροϊδέψει τον λαο βγαζοντας τα ποσοστα των κομματων επι των ψηφοδελτίων και οχι επι του συνολικου εκλογικου σωματος αποκρυπτωντας την πραγματικοτητα.Εγω παιρνοντας ευκαιρια απο το σχολιο σου επεσημανα τη σπουδη ορισμενων να καταταξουν τους απεχοντες ντε και καλα σε καποιο μαντρι και αφου δεν συμμετεχουν ευνοειται το ταδε μαντρί.....

michele είπε...

ΟΧΙ δεν μπορει ενας εκλογικος νομος να μετραει επι του συνολου των ψηφοφορων δεν γινεται αυτο. Δεν ειναι και σωστο.

Τωρα αυτο που λες ειναι αλλο πραγμα και δεν μπορει να διερευνηθει παρα μονο με σοβαρες ερευνες.Η γνωμη μου ειναι οτι η αποχη προερχεται απο ολα τα κομματα, αναλογα με την περισταση πιο πολυ απο το ενα ή το αλλο.

Lorac είπε...

Όσο το ρίξατε στα εκλογικά, έκανα τη βόλτα μου και βρήκα αλφα πιο κάτω από τη "γραμμή". Επόμενη στάση κοντά στα 1,80.

Andreas D. είπε...

πακέτο στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

9.300,196 Χ 2,15 !!!

michele είπε...

Ε ναι γινονται πραγματακια, μεγαλο πακετο τοσο ψηλα, μας τελειωσε νομιζω το παραμυθι :)

michele είπε...

50 εκ καθαρα εκατομμυρια σημερα,ανεβηκε ο ογκος αλλα δεν ειναι πολυ καλο αφου φαγαμε μια πτωση -2,59% στις 748,03 μον

-3,28% ο ΔΤΡ στις 847,41 μον ΦΡΛΚ -ΙΝΛΟΤ αρνητικοι πρωταγωνιστες λογω φημων οπως και η ΜΙΓ -8,20%

ΙΝΤΚΑ-ΙΝΚΑΤ γενικη συνελευση ΟΤΕ( -4,03%) και ΕΕΕ ( -3,74%) αποκοπή μερισματων


γκολ και ξυλο στην Γερμανια DAX -1,81% αποκλείστηκε και απο το ΠΚ

paolostar είπε...

Για ποιο λογο δεν ειναι σωστη η καταγραφη της πραγματικοτητας;Οταν γινονται εκλογες για ποιο λογο γινονται;Για να καταγραφει η θεληση του λαου συνολικα ή απλα των ψηφοφορων;Για ποιο λογο δεν καταγραφεται και η αποψη των μη ψηφοφορων και ποσο μεγαλους κινδυνους κρυβει εν τέλει για την ιδια την δημοκρατια αυτος ο παραγκωνισμος τους και ο εθελοτυφλισμος απο το συστημα οτι δηθεν δεν συμμετεχουν στα κοινα, δεν αφηνουν τον καναπε ή τις παραλιες για να πανε να ψηφισουν κλπ