Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

CENER

X.A.A. LIVE 




                                                                          σχόλια για τη συνεδρίαση online

CENER: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Μετα την ανοδική διαφυγή απο το κανάλι Χ1-Χ2 η μετοχή προσέγγισε την αντίσταση Ε1 όπως περιγράφαμε στις 16 Απριλίου εδω:
http://freeforumstocks.blogspot.com/2019/04/cener.html#more

"Σημαντικό θα είναι ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από την Χ50 των 1,31 € που θα δώσει σχετικά εύκολα τα 1,37 ευρώ της Ε1 που είναι τα ετήσια ( 52 εβδ ) υψηλά."
και σε περίπτωση διόρθωσης : 
Σε περίπτωση διόρθωσης της μετοχής η L στα 1,21 € αποτελεί ισχυρή στήριξη επίπεδο απ το οποίο διέρχεται και ο ακμο 50 εβδομάδων. 

Πράγματι ο τίτλος δεν κατάφερε ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από την X50 με αποτέλεσμα την διόρθωση ΑΚΡΙΒΩΣ στην L ( χαμηλό 1,2020) και κατόπιν αντέδρασε θετικά κλείνοντας στα 1,2680€

Συνέχεια της κίνησης θα δώσει ανοδική διάσπαση της X50, αλλα και της Ε1 γεγονός που θα προσδώσει καινούργια δυναμική στον τίτλο με στόχο τα 1,60 ευρώ.

32 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Διαβαζω στα χθεσινα σχολια για..
Τζημερους..
Βελοπουλους..
Ψωμιαδηδες
Καρατζαφερηδες..
Χρυσα αυγα..
Βαρουφακες...
Λαφαζανηδες
Ζωητσες..
Λεβεντηδες..
Και οσους απιστευτους βαζουν
Βρε πατε καλα;
Μην χαραμιζεται την ψηφο σας..
Στην Αμερικη γελανε.

austin είπε...

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/to-vaterlo-tou-diachiristi-me-ta-poura-pii-agorazoun-tenerga-pii-tha-agorasoun-to-paketo-tis-eurobank

Ωραία τα λέει αυτός ο Wiseman. Εσείς που είστε της πιάτσας ποιος είναι ο διαχειριστής με τα πούρα?

Την καλημέρα μου.

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους :)

ArTaXiA είπε...

Bonjour. Μιας και βλέπω αφ' ενός κοιμάστε και αφ' ετέρου έχετε πιάσει πάλι τα πολιτικά κομπολόϊ, σας αφήνω αυτό εδώ για προβληματισμό.

"Η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται ένας Θεός ξέρει τι, γιατί άκρη δεν βγάζεις πια από τα λεγόμενα του αρχηγού της και των εκπροσώπων της. Επταήμερη εργασία, όχι, επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων εννοούσε, όχι όλων όμως, κάποιων. Θα καταργήσουμε τα επιδόματα γιατί επιβραβεύουν την τεμπελιά, αλλά ψηφίζουμε να επανέλθουν εκείνα που εμείς κόψαμε λόγω της κρίσης που φέραμε και κάναμε το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας να έχει ανάγκη από επιδόματα για να ζήσει. Αξιοκρατία και αριστεία πάνω απ' όλα, η οικογενειοκρατία και το βύσμα πάει σύννεφο όμως, κι αν έχεις γεννηθεί σε λαϊκή συνοικία μέχρι ψυκτικός και πολύ σου είναι. Η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά μην τους κρεμάσουμε κιόλας τους προδότες, κι εμείς σύνθετη ονομασία είχαμε προτείνει άλλωστε, απλά δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες και το Νόμπελ κανονικά πρέπει να το πάρει κάποιος που έχει τελειώσει ένα Χάρβαρντ τουλάχιστον. Είμαστε φιλελεύθερο και προοδευτικό κόμμα, αλλά όχι να ψηφίζουν και οι γύφτοι, άσε που έχει την Περιστέρα αστεφάνωτη... Τρικυμία εν κρανίω, εντελώς. Και όλα αυτά τη στιγμή που ένας σκασμός πολιτευτές της ΝΔ έχουν καταδικαστεί για όποια παρανομία μπορεί να φανταστεί κανείς, ακόμα περισσότεροι διώκονται ή ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, και τελευταία γίνεται ολοένα και πιο σαφές στο εκλογικό σώμα ότι πραγματικό κουμάντο εκεί μέσα κάνει ένας εφοπλιστής που το όνομα του συνδέεται με σοβαρότατα εγκλήματα. Αλλά ο Πολάκης καπνίζει μετά από συνέντευξη τύπου μέσα στο υπουργείο του, οπότε είμαστε πάτσι ακόμα και για συμβούλους και πρώην βουλευτές μας που αποδείχτηκαν παιδεραστές."

Το κείμενο δεν είναι δικό μου, εγώ είμαι "μυρωδιάς" άλλωστε, αλλά μήπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι τέτοιοι δεν είναι;

michele είπε...

Το κείμενο αυτο, απο καθαρα πολιτικο πρίσμα ειναι για τα σκουπίδια, χαμηλού επιπεδου ( μαζι με τον προλογο και τον επίλογο που δεν εβαλες εδω -ηταν αρκετα μεγαλο) και βεβαια γραμμενο απο ανωνυμο χρηστη

Αυτο βεβαια δεν με ενοχλει, αλλα τι να πω εγω στον Συριζαιο τωρα..απαξιω. Ξερεις αμα ειναι να πω, εχω πολλα ουουου...

απογοητευμενος συριζαιος, αυτη η μαστιγα χαχα

michele είπε...

Ανηκει και αυτος σε αυτους που δεν γνωριζουν τι λεμε "πραξικοπημα" και τι επανασταση

Εγω παντως Αrt αν και εισαι "μυρωδιας" προτιμω τα δικα σου κειμενα. Πάντα εχουν κατι να δώσουν και ειναι και ωραια γραμμένα :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και να πουμε ενα μεγαλο μπραβο στον φιλο που ακουσε καποιον και λασπωσε..
Και ακουσε καποιον αλλον κααι ξελασπωσε..

austin είπε...

Εγώ βλέπω αρχικά ότι πάρα πολλοί έδωσαν με μεγάλη ευκολία την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ (ο καθένας για τους δικούς τους λόγους) και δίνει με μεγάλη δυσκολία στην ΝΔ (ακόμα και αυτοί που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΝΔ).

Έχουμε και λέμε:
-Οι συριζαίοι οι πραγματικά σάπιοι θα ψηφίσουν συριζα
-Οι απογοητευμένοι είτε δεν θα ψηφίσουν είτε θα φωλιάσουν σε κάποιο κόμμα της αριστεράς
-Οι της ΝΔ ακόμα και τώρα, που βλέπουν αυτή την σαπίλα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να το βουλώσουν και απλά λένε: Ο μητσοτάκης το ένα και ο μητσοτάκης το άλλο και ότι πρέπει να ΤΑΞΕΙ μπα και πάρουν καμία ψήφο. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Παλιές ΗΛΙΘΙΕΣ λογικές.
-Οι λογικοί που έχουν απομείνει στην Ελλάδα (γιατί θεωρώ αν όχι λογικούς προς το λογικό όσους μετανάστευσαν στο εξωτερικό) ψειρίζουν τόσο πολύ τα λεγόμενα του Μητσοτάκη και πέφτουν θύματα της προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια:

Ο λαός αρνείται την αλλαγή της νοοτροπίας στην χώρα εξού και δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά ο Μητσοτάκης και θα βγει ο κάθε Αρταξία μετά και θα λέει σας τα έλεγα.

Σημείωση 1η: Καλά κάνει και είναι πνεύματι αντιλογίας ο Αρταξίας, και έτσι θα έπρεπε να είμαστε όλοι στα των πολιτικών. Απλά αν το κάναμε και στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν έβγαινε ένα τέτοιο κόμμα στην εξουσία και σίγουρα θα βρισκόμασταν σε καλύτερη κατάσταση

Σημείωση 2η: Όταν ακόμα και Έλληνες που μιλάνε με εξωτερικό που συνεργάζονται με υγιής δυναμεις πέφτουν στην παγίδα για τα λεγόμενα του Μητσοτάκη για το χριστουγενιάτικο δώρο δεν πάμε πουθενά. Με ποιον ωρέ μιλάτε στο εξωτερικό και σας λέει "παίρνω 1000 ευρώ το μήνα και συν το δώρο χριστουγέννων, το δώρο πάσχα και το επίδομα αδείας?" Όλοι λένε ετησίως παίρνω τόσα. Άσε που για τον επιχειρηματία είναι καλύτερο να μοιράζει τους δύο έξτρα μισθούς δια 12... Δεν λέω ότι αυτό είπε ο Μητσοτάκης, αλλά στην χώρα τούτη δίδεται μεγάλη ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Σημείωση 3η: Όταν θα βγουν στα πεζοδρόμια την ώρα που ο Μητσοτάκης θα κυβερνά τι θα λέμε τότε για τις αντιδράσεις του λαού??

Σημείωση 4η: Όταν ένα κόμμα κάνει τα ίδια με παλιά (επιδόματα πριν τις εκλογές) κάτι το οποίο ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ο λαός διαφωνεί με το παλιό και κατάλαβε τι τον έφερε στην δυσμενή αυτή θέση και ο αντίπαλος δεν τάζει τίποτα...Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που ο μεν πρέπει να μην μπει στην βουλή και ο δε να ψηφιστεί μόνο και μόνο για να δείξει ο μέσος έλληνας ότι δεν θέλει πλέον ανατολίτικες-ρουσφετολογικές λογικές.

Για όλα τα παραπάνω....Δεν πάμε πουθενά!

ArTaXiA είπε...

Όχι δεν πάμε.

Μήπως να ψηφίσουμε Τζήμερο που είναι πραγματικός φιλελεύθερος;

Λέω, δεν ξέρω!

austin είπε...

Στέφανο Μάνο Αρταξία...! Χρόνια τώρα αν άκουγε ο λαός τις προειδοποιήσεις κάποιων ανθρώπων θα ήμασταν σε καλύτερη φάση.

Ο καθένας όμως κοίταγε και κοιτάει την τσεπούλα του, του ρουσφετάκι του, το επιδοματάκι του κτλ κτλ.

Όλα αυτά με το ότι πατάει κάποιος την ΛΕΑ και αν τον εμποδίσεις κιόλας σε βρίζει και σου κορνάρει είναι ακριβώς ο ίδιο πυρήνας.

Και ναι, μετά από τόσα χρόνια και όταν με τις λογικές αυτές κάποιο βγάζουν χοντρά λεφτά, εγώ είμαι μαζί με την ατάκα του Πάγκαλου. Μαζί τα φάγαμε, γιατί γύρω μου κάτι "καθαρό" δεν βλέπω αλλά όλα αυτά τα "βρώμικα" βγαίνουν και κράζουν τους πολιτικούς που οι ίδιοι ψήφισαν.

Μην μου πείτε τώρα για καμία εξαίρεση της εξαίρεσης ότι εγώ δεν έφαγα ή δεν συμμετείχα έστω και λίγο στο πάρτι της φούσκας της μεταπολίτευσης...

austin είπε...

Και για αυτό άλλωστε έχουν γίνει όλα αυτά τα "πλιάτσικα" στην ελλάδα. Μπόσικους μας βρήκαν και άρχισαν την υποτιμητική κερδοσκοπία.

Όταν ο ΟΤΕ πέρασε στους ιδιώτες και ξεκίνησαν 3 άνθρωποι (ράμπο ας τους ονομάσουμε) και έκαναν μία γύρα και κάποιοι για να μην χάσουν τις δουλίτσες και τις μιζούλες τους έβγαζαν βαλίτσες για να κάνουν τουμπεκί... Τα βλέπανε εκ των εσω πλέον οι ξένοι (άλλο αίσθηση και άλλο νούμερο στην πράξη). Άρα σιγά μην ξαναέκαναν την βλακεία να αγοράσουν ακριβά (27 ευρώ τον πήραν τον ΟΤΕ??) κάτι από την μπανανία.

Ντου και ξύλο και όλα τσάμπα μας τα πήραν. Και επειδή τα νούμερα μιλάνε...το καλύτερο πλιάτσικο έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν νομίζω να διαφωνούμε σε αυτο...σωστα?

michele είπε...

Μην του λες για φιλελευθερους, βγαζει σπυρακια :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Με έχει κάνει μπουρλοτο ένας φίλος εδώ. .
Ο διάλογος αυθεντικός. .
Επάγγελμα κατασκευαστής. .
Έχει χτίσει ένα κάρο οικοδομές. .όλες πληρωμένες. .πουλημενες. .
Δεν χρωστάει πουθενά. .
Πάντα σε κάθε οικοδομή κράταγε ένα δύο κομμάτια. .όπως τα λέει. .και τώρα ζει με τα ενοίκια και με τα πολλά μετρητά πού απέκτησε. . (Παίζουμε μαζί χρηματηστηρια και τέτοια. ..και γνωρίζω ότι έχει πάρα πολλά. .)
Mου λέει πριν λίγο. .άσε μας με τούς άλλους..αυτοί τα φάγανε. ..Μόνο ο τσιπρας δεν ακούμπησε. .
Δεν κρατήθηκα και εγώ. .ρίξαμε ένα καυγά (φιλικό )..Του λέω. .για κάτσε ρε Κώστα. .τι σου φάγανε εσένα που από το ενοίκιο έγινες νοικοκύρης. .
Ναι μου λέει. .δεν έχεις άδικο αλλά ξέρεις. .τα μασαγε. ..
Με την παλιό δεξιά και το παλιοπασοκ δεν τα οικονομοσες?όπως και οι περισσότεροι που τώρα τάχα γκρινιάζουν?
Δεν έβγαλε αχνα. .
Ε..μα..

michele είπε...

Nα σου πω και μια φιλική σφαλιαρίτσα καλο θα του εκανε ..Εννοειται οτι καταδικάζω τη βία απ οπου και αν προέρχεται χαχ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτός Μιχάλη έχει χαρτοφυλάκιο 400.000 ευρώ..και ήρθε σήμερα να μου πει..

michele είπε...

Εμ, καλα σου λεω ΟΠΛΑ..εχω τσακίσει τετοιους..λεκτικά πάντα :))

Λευτερης είπε...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bqqdwqVmosQ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Peter..δεν με κατάλαβες ..
ήθελα να σού πω πώς. .δεν ακούμε δεξιά και αριστερά και αγοράζουμε και πουλάμε. .
Με τον Αρταξια μπορεί να έχουμε άλλες πολιτικές αναλύσεις αλλά το άθλημα του ΧΑ το γνωρίζει. .
Όπως και ο Μιχάλης. .
Μιας και έπιασες όμως το θέμα της φφ..Έχω να σού πω το εξής. .
Η ανάλυση πού είχε κάνει τότε αυτός πού λες. .ήταν απόλυτα εμπεριστατωμενη και με στοιχεία ισολογισμων πού τα υπέγραψαν λογιστές και Φαρισαίοι. .
Οπότε αλλού ψάξε για τούς φταιχτες. .
Το έχεις πιάσει στραβά τπ θέμα. .άκου πού σού λέω. .
Φιλικά.

ArTaXiA είπε...

Επίσης, να συμπληρώσουμε πως η ανάλυση μου γράφτηκε ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, οπότε δεν μπορεί να κανείς να ισχυριστεί πως αγόρασε βάσει της δικής μου άποψης.

Αλλά εδώ ο Vlaso, μου θυμίζει κάποιους τύπους που εμφανίζονται οπουδήποτε γράφω σχόλιο, και πάντοτε έχουν να πουν κάτι για μένα.

Τις προάλλες ο χαροκαμμένος ο Peter o Vlaso είπε πως "έχωσα παππού στη Φολί με margin 300κ". Δηλαδή, μιλάμε για επικοινωνιακό επιτελείο.

1) Ποιος παππούς έχει 150κ για να πάρει άλλα 150κ margin.
2) Tι ύψους χαρτοφυλάκιο έχει ο παππούς συνολικά για να πάει να κάνει κάτι τέτοιο.
3) Πού με ξέρει εμένα ο χ παππούς για να τον χώσω;
4) Πώς ακριβώς τον "έχωσα"; Έχω καμιά εταιρεία λήψης και διαβίβασης;
5) Γιατί δεν έρχεται ο παππούς να μας πει τον πόνο του, που τον ήπιε χοντρά, αλλά εμφανίζεται κάποιος άσχετος που ούτε τον ξέρουμε και ούτε μας ξέρει;
6) Γιατί εμφανίστηκε ο Peter μετά από τόσον καιρό να "ανησυχήσει" για την ΦΟΛΙ;
7) Ως τώρα δηλαδή κοιμόταν ήσυχος;
8) Γιατί πριν μπει στο παρασύνθημα μας ρώτησε εάν ενδιαφερόμαστε να ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ χαρτιά στο 1,5€;
9) Ποιους διαλόγους έχει ντοκουμέντα, όταν εγώ δεν έχω αναφέρει τίποτα σχετικό για τη ΦΟΛΙ πριν την αναστολή της;
10) Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο τύπος που τα έχει μαζί μου, φτιάχνει προφίλ, και εμφανίζεται μόνο όταν γράφω, είναι τόσο κομπλεξικός, πουθενάς και τελευταίος;

Υ.Γ. Peter, εάν θέλεις πράγματι να σου αγοράσουμε τα ΦΦ σου, πες στον παππού που έχωσα να μου κάνει ένα τηλέφωνο.

austin είπε...

Ε σε κάτι τέτοια με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο Αρταξία.. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι έπαιξε κάτι τέτοιο.

Αν είναι από ένα μπλογκ να κατηγορούμε κάποιον που έγραψε ένα άρθρο σε ένα άλλο μπλογκ, χωρίς να πληρώνεται από κάποιον...ε τότε πάει.

Άλλο να διαφωνούμε πολιτικά και να λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω και άλλο να βγαίνουμε και να κράζουμε ότι κάποιος άλλος φταίει για την επιλογή μας.

michele είπε...

-5% η ΕΕΕ χαχ

Andreas D. είπε...

-6,13%

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

7.45%
Χάχα

paolostar είπε...

-7,50% ....τι γινεται μιλαει καπου ο τσιπρας;;

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Θα είπε για πράσινη ανάπτυξη και η κόκκινη το πήρε στραβά. .

michele είπε...

Ωραιο short ηταν αυτό, δεν το πιασαμε, παρότι εκανε διπλή κορυφή στα 33 ευρώ.Κρίμα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε εδώ χάσαμε το +10%της γιουρομ...

kostas είπε...

Coca cola δε θα αγοράσει το μαγαζί της Αφρικής, άρα δε θα έχει ανάπτυξη όπως πίστευαν εξω

Andreas D. είπε...

λόγω Αφρικής η ΕΕΕ

michele είπε...

Ζητησε και μεγαλο ομολογιακό, απ ότι μαθαινω 800 εκ και της δινουν λιγότερα

mixalis mixalios είπε...

Να δω πότε θα ξαναβγούμε στις αγορές...

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1682405/proeidopoihsh-fitch-gia-to-paketo-elafrynseon.html

michele είπε...

Aυτα Μιχάλη ειναι τα παρεπόμενα απο επιδοματάκια 5 μερες προ των εκλογων, για να βγεις ξανα πρεπει να εισαι με καποια επάρκεια σοβαρός

εδω περναμε τον κόσμο για ιθαγενεις.Ολοι δινουν κατι προεκλογικά αλλα αυτους εδω δεν τους νοιαζει τιποτα, σκεφτονται μονο να ..μειώσουν την διαφορά

Η αγορά στο -1.66% κυριως βεβαια λογω της πτωσης της ΕΕΕ -5,64% ! αλλα και του ΔΤΡ ( -1,84%)
Φαινεται οτι παμε για τη ζώνη 710-700 οπως εχουμε επισημανει στα γραφηματα του ΓΔ