Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με LIBERAL MARKETS





AYΡΙΟ ΣΤΗ "LIBERAL MARKETS" ME TON ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ...
• Μάνος Χατζηδάκης : Η ευρωπαϊκή στήριξη αλλάζει τα δεδομένα. Roadshow ΕΧΑΕ. Σύγκριση της πορείας ΔΕΗ- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Πλαστικά Θράκης. AS Company.

• Ηλίας Ζαχαράκης : Τραπεζικό Ελατήριο. Τεχνική ανάλυση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, του FTSE-25, του Τραπεζικού Δείκτη, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, της ΕΧΑΕ, της Κλουκίνας – Λάπας, του S&P και EUR/USD.

• Κωνσταντίνος Χαροκόπος : Η επόμενη μέρα για τις Ελληνικές Τράπεζες. Νέα δεδομένα. Προσδοκίες και Προκλήσεις. Νέες τιμές – στόχοι. Το ερώτημα για νέα κεφάλαια.

• Μιχάλης Μιχαηλίδης : Διαγραμματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη. Αναλύσεις για τις Κυλινδρόμυλοι Λούλη, Μύλοι Κεπενού, Εβροφάρμα, ΕΥΑΘ, Paperpack, EXAE, REVOIL, Πλαστικά Κρήτης.

• Σπύρος Αλεξόπουλος : Μάχη επιβίωσης μέσω πανδημίας για τις Thyseen Krupp, Aston Martin Lagonda, Under Armour. Αλουμίνιο, τα χειρότερα έχουν προεξοφληθεί.

• Μαίρη Βενέτη: Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ουραγοί. Αμφίβολη η ανθεκτικότητα του Τραπεζικού Συστήματος. Υπόδειγμα και κόστος χαρτοφυλακίου. Τα στατιστικά λαβράκια των αποτελεσμάτων.

• Κωνσταντίνος Καρδιασμένος : Ένα δομημένο προϊόν με προστασία κεφαλαίου, πάνω στον χρυσό. Η Κίνα αποκτά προβάδισμα στην οικονομική επαναφορά.

• Νίκος Κωστόπουλος : Από το Calibra στο Novi. To Facebook φέρνει στο επίκεντρο τα κρυπτονομίσματα.

Η έκδοση συνοδεύεται από ένα ειδικό ένθετο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.




















19 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες..
Πολλα τα ενδιαφέροντα θέματα πού έχει ο Φιλελεύθερος απο οτι είδα και θα τρέξω να τον αγοράσω..
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν απο αυτές που και η κουτσή Μαρία πιστεύω θα εβγαλε απο ενα μικρο κερδος εως και πολλά παραπάνω για οσους τολμησαν..
Ετσι με δυό λόγια αγορασαν σε χαμηλά επιπεδα..τα εδωσαν Τεταρτη -Πέμπτη πολυ ευκολα και άνετα..στο κλεισιμο χθες τα ξαναπηραν πισω σε χαμηλοτερες τιμες..και θα τα δωσουν παλι απο εβδομαδα σε τιμες καλυτερες των χθεσινών.
" Και ζήσαν αυτοί καλά...και εμείς καλύτερα..."
Βέβαια τα παραμυθάκια δεν εχουν ολα το ιδιο τελος.
Καλο ΣΚ.

hippy είπε...

Αχ βρε Οπλαρχηγέ.

ΟΧΙ η κουτσή Μαρία ΔΕΝ κέρδισε. Είτε γιατί είχε μπει νωρίς και ακριβά είτε γιατί φοβήθηκε την επιδημία που μπορεί-λέει-να επιστρέψει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Ευτυχώς για σένα που είσαι ευέλικτος και όχι κολλημένος και βρίσκεσαι ταυτόχρονα στο σωστό μπλογκ που γράφουν επενδυτές-κερδοσκόποι με καλή αίσθηση της αγοράς (για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους δηλαδή)

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

...όταν υπάρχει στρατηγική ολοκληρωμένη και διαστασιολογημενη με διαβάθμιση κινδυνου και εναλλακτικές το τελικό αποτέλεσμα έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει θετική εξέλιξη.

Όταν δε συνοδεύεται και από στόχους που υπολοιπονται των άκρων και άρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας τότε είναι και περισσοτερο ελεγχόμενα.

Δεν είναι οι γραμμές ή η ειδησεογραφία μόνο για την εξέλιξη μιας τάσης.

Αυτά είναι τα θεωρητικά που όλοι μας θεωρώ συμφωνούμε....ωστόσο από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει ένα υπόβαθρο σε δεξιότητες που τελικά είναι και ο στόχος.

Οι πιθανότητες να βγαλει κάποιος κέρδος από μια εύκολη συγκυρία είναι μεγάλες ...τι γίνεται όμως όταν τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα ή ακόμα και παραπλανητικά?

Καλό μας Σαββατοκύριακο...η ζωή είναι μαραθώνιος και απαιτεί συνέπεια και αντοχή.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Το ευέλικτος που αναφέρει ο κύριος hippy είναι άλλη πίστα χαχα

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δηλαδή τπτ δεν είναι δεδομένο και η στρατηγική πρέπει να έχει κάποια κριτήρια και ανοχες για να μπορεί να επαληθεύεται η ακόμα και να καταριπτεται που είναι το δύσκολο χαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα...Υπαρχουν κερδοσκόποι hippy;
Οι επενδυται που είναι;..χαχα.
Διαβαζω και εγω δεξιά και αριστερά οτι πολλοι εβγαλαν χρημα..οποτε να υποθεσω πως τα φάντς έχασαν.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Τα κωλύματα και ο ναρκισισμος είναι οι εύκολοι στόχοι.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Κύριε hippy θα θελα τις εξαρτήσεις που έχετε κάνει εμπειρικά στη ροή του χρήματος στο ΧΑΑ...δηλ ΈΧΑΕ με τράπεζες και πιθανά ΟΠΑΠ λέμε τώρα ..ποιο είναι μπροστά και πιο επεται στις α περίπτωση στις πτώσεις και β στις ανόδους.
Έστω και ένα rule of thumb αρκεί :))

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και βέβαια το σχόλιό μου δεν δέν αφορούσε εσένα(hippy)...μην παρεξηγηθώ...γενικά μιλάω..τροφή γιά σκέψη..αλλωστε και εγώ τα ίδια πού περιγράφω έκανα περίπου.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δηλαδή ενώ ανέβαινε η ΔΕΗ εγώ διέπραξα έγκλημα που πουλούσα ΑΔΜΗΕ στο μειων 1 εφόσων έχει αποδείξει ότι αυτή σέρνεται πίσω από τη ΔΕΗ

hippy είπε...

Κοίτα αυτό με την χασούρα των funds μην το αποκλείεις...μην ξεχνάς πως "παίζουν" other people money συνεπώς δεν πολυπονάνε στην ήττα...τα σεβόμαστε βέβαια όπως όλους του αντιπάλους αλλά έχουν τα τρωτά τους...δεν ξεχνάμε τις ζημιές προς διμήνου Lansdowne, Ocean και λοιπούς που επέμεναν να σορτάρουν ΔΕΗ και συστημικές λες και ν υπήρχε αύριο

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Επί τη ευκαιρία να καταγγείλει τον ΟΠΛΑ ότι είναι παραπλανητικός και ευμεταβλητος στις απόψεις του ..αν πήρε στα χαμηλά των τραπεζών εψές :))

hippy είπε...

Το σχόλιο απαντά στο 10:52 π.μ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παραπλανητικός οχι..ευέλικτος ναι..οχι δεν πηρα χθες κατι όπως θα ηταν ίσως το λογικό..
Θα περιμενω ενα ξεφούσκωμα στον S&P500 και μετα βλέπουμε..
Καμιά αρπαχτή οπως της προηγούμενης εβδομάδος δεν θα με χαλούσε.
Αυτή την περίοδο παίζω πολύ πολύ προσεκτικά..μα πάρα πολύ.

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Δεκτό ΟΠΛΑ :)

Εντάξει κύριε Hippy στο ( 11:10 ) η διευκρίνιση σας, μοιάζει σχεδόν δεικτική.

Ο χρόνος όντως είναι η πραγματική αξία.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Κύριε Πασπαλιάρη δεν έχω απάντηση στην ερώτηση για τη ροή του χρήματος στο ΧΑΑ...πέρα δηλαδή απ΄την ΕΧΑΕ που παρακολουθεί την άνοδο των τραπεζών εκ του σύνεγγυς ενώ την πτώση εκ του μακρόθεν. Για τον ΟΠΑΠ δεν νομίζω. Θα μπορούσαμε ίσως να αναφέρουμε τις "ομόσταβλες". Να προσθέσω και τις αγαπημένες των βασικών μετόχων (ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΠΑΠ, ΟΠΑΠ). Για να μην φανεί όμως ότι υπεκφεύγω θα σας πω τι έχω κατά νου να κάνω εγώ.

Τον Βασιλάκη τον ξέραμε σαν large τύπο αλλά τώρα είναι πολύ στριμωγμένος. Έχω ένα ανηψιό διευθυντικό στέλεχος σε μια απ΄τις διευθύνσεις της ΟΤΟΕΛ που δουλεύει καμιά 20αριά χρόνια στα κεντρικά. Τηλεφωνηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν πολύ στεναχωρημένος. Μιλάνε για αναδιάρθρωση και απολύσεις. Είναι κυνικό τέτοιες ώρες να μιλάμε για χρήματα και μετοχές αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει δίχως να μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι. Έχω λοιπόν κατά νου στις 22/6 που ελπίζω να ξεφορτωθώ τις συστημικές εάν έχουν στρώσει κάπως τα πράγματα εκεί να μπω δυνατά. Και στις δύο μετοχές. Το σκεπτικό μου απλό. Το χρηματιστήριο κάποια στιγμή θα προεξοφλήσει την επιστροφή του τουρισμού το 2021 σε ΟΛΑ τα χαρτιά του ΧΑΑ. Επίσης έχουμε γερό σύμμαχο τον "ειδικό αναλυτή" του μ/μ χα χα. Και πίστη στις 8 λέξεις..."η πανδημία είναι πίσω, ο πακτωλός χρήματος μπροστά"

Βασίλης Πασπαλιάρης είπε...

Κύριε Hippy με οκτώ λέξεις μου σωριασατε όλα όσα έγραψα και περιέγραφαν τον συγκροτημένο τρόπο που αγεστε στα χρηματιστήρια...χαχα

Δεν θα σας ξαναπροκαλεσω ...το πήρα το μυνημα και πολύ σας ευχαριστώ :))

Frances είπε...

κ. Hippy να 'στε καλά, το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ με την ΟΤΟΕΛ, ότι κάποια στιγμή θα προεξοφλήσει την άνοδο του τουρισμού και δεν δίνω ούτε λέπι, από την άλλη βέβαια δεν έχω μπει στην διαδικασία του μουγιέν περαιτέρω.