Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟ 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑ...
Mε αιχμή του δόρατος τον τουρισμό, το 2021 υπήρξε το έτος επιστροφής στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά τη μεγάλη πανδημική ύφεση του 2020. Τα προβλήματα του ενεργειακού κόστους και των πληθωριστικών πιέσεων θα μας ακολουθήσουν στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Κίνδυνοι και προσδοκίες θα αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον μείγμα με δεδομένο ότι η χώρα πρέπει να δρομολογήσει την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Θα τα καταφέρει;


10 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και καλύτερο 2022

mixalis mixalios είπε...

Καλησπερες... Ανησυχίες βλέπω στον ΚΕΚΡ, κάποιοι μάλλον ξέρουν...

mixalis mixalios είπε...

Πάντως δεν δικαιολογείται τα ξένα να πηγαίνουν από υψηλό σε υψηλό κι εμείς να πηγαινουμε ερπειν...

mixalis mixalios είπε...

Και αυτό με την όμικρον δεν ξέρω πόσο παίζει όταν αντίστοιχα τα Ιταλικά και τα Ισπανικά έχουν καλύτερη πορεία από εμας...

μπαρμπαλιας είπε...

στις δημοπρασιες του ΟΤΕ καθε ημερα γινεται της πουτανας ...τον ξεκινανε απο -30% και οπου τους κατσει.σημερα τον κλεισανε 0,50 ευρω απο τα αψηλα...η επιτροπη το χαβα της υπνο βαθυ...και τα ξενα χρηματιστηρια στο θεο τους...
ζω για να δω κοκκινους τους κοκκινοκωληδες και τις δικες μας δικαιολογιες απ τα κωλοπαιδια που γραφουν παπαριες

μπαρμπαλιας είπε...

φοβερη η ΑΡΦΑ σημερα ....
(αλι και τρις αλι στους διακρατουντες το σαπακι...σκεψου να ειχαν Περφομάνκε που ελεγε ο Μιχαλης μετα του Ανδρε;;;αυτες ειναι χασουρες οχι αστεια)

ΑΡΤ είπε...

michele 23 Δεκεμβρίου 2021 - 2:22 μ.μ... Αλλα παρακολουθω και τι κανουνε οι ξένοι. Και εκει τα ιδια αναλογα την περιοδο.
Απο την αλλη οι ξενοι εντυπωσιαστηκαν με το συστημα εμβολιασμου της Ελλαδας και την οργάνωση του. Οι Γερμανοι πηγαιναν με τηλεφωνο και χαρτάκι τι να λεμε.

Το καλοκαιρι ηρθαν καποιοι γνωστοι μου ελληνες για διακοπες απο αμερικη...ηταν εφοδιασμενοι με covid-19 vaccination record card ...ο πατερας ειχε εμβολιαστει 1/3/21 και 4/5/21 με moderna ...τα στοιχεια του ,οι ημερομηνιες και το εμβολιο ειναι γραμμενα στην καρτα ΜΕ ΣΤΥΛΟ ...ο γιoς του ειχε εμβολιαστει 22/5/21 και 12/6/21 με pfizer...τα στοιχεια και του γιου στην καρτα ηταν γραμμενα απο ανθρωπινο χερι ΜΕ ΣΤΥΛΟ και η εξελιξη για αυτους ηταν πως οι ημερομηνιες και το εμβολιο ηταν κτυπημενα απο εκτυπωτη .

Φυσικα εδω η Ελλαδιτσα τους εβαλε τα γυαλια καθως τους εβαλε να συμπληρωσουν το passenger locator form και να κυκλοφορουν με αυτο για το διαστημα της παραμονης τους εδω .

Φιλος μου εμβολιασμενος με 3 δοσεις βρισκεται απο τις 16/12 στην Αμερικη για διακοπες και επιστρεφει στις 6/1...προορισμος του Nεα Υορκη ,Maine και Βοστωνη...στην Νεα Υορκη δεν μπορουσε να παει πουθενα χωρις πιστοποιητικο και γενικως τα μετρα που προβλεπονται τηρουνται .
Στο Maine και στην Βοστωνη δεν ζητανε τιποτα ουτε μασκες ουτε πιστοποιητικα ουτε ελεγχοι...το αποτελεσμα αυτου ειναι να ερθει σε επαφη με τον ιο στην βοστωνη μαλλον την πεμπτη...την παραμονη των χριστουγεννων εκανε προληπτικα self test ( δεν υπαρχει δωρεαν εκει ) επειδη θα πηγαιναν σε μια δεξιωση και βγηκε θετικο ...επέστρεψαν στη βαση τους στην Νεα Υορκη οπου μπηκαν σε οικειοθελη καραντινα καθως κανανε ( με την συντροφο του)χθες test pcr και τα αποτελεσματα θα βγουν τις επομενες 48 ωρες !!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

http://lobbystas.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%ac%cf%87%cf%81%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4/

Στασση ασε τις παπαριες και φροντησε λιγο τη μετοχη σου...και η παλια ελληνικη παροιμια μας λεει "σκατοψυχος δεν οριζε,για την ψυχη του δωριζε..."

hippy είπε...

Αυτά που λέγαμε στο ημίχρονο μας τα λένε στην παράταση συναγωνιστή μου. Από την άλλη βέβαια ο Στάσης έδωσε πέρσι το 15χίλιαρο*, το Μάρτη με πρόσχημα την αύξηση στους εναερίτες έδωσε μέχρι και στους 1500 διοικητικούς που σαπίζουν στην Χαλκοκονδύλη, μετά την ΑΜΚ ως ιδιωτική (λέει) εταιρεία πια επανέφερε τα δώρα και τώρα αυτό. Πόσες φορές πρέπει να σε απατήσει η γυναίκα σου ώστε να την χωρίσεις?

Πιθανολογώ πως με τις υπογραφές πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και το ζεστό παραδάκι θα ξανατάξει στους μετόχους μέρισμα και θα ξαναδεί το 10ρικο. Κάπου εκεί θα την χώριζα.


* η ΔΕΗ δίνει εφάπαξ δώρο σε όποιον βγαίνει στην σύνταξη €15.000. Αρχικά όταν έγιναν οι εθελουσίες συμψήφιζε το ποσό αυτό με τα κερατιάτικα. Ο Στάσης το επανέφερε αυτούσιο.

hippy είπε...

Ωστόσο είναι καιρός που μου κάνει εντύπωση το εξής.

Έχουμε μια εταιρεία που είναι δανεισμένη μέσω έκδοσης ομολόγων. Εάν η εταιρεία ενισχυθεί οικονομικά (μέσω ΑΜΚ, πώλησης θυγατρικής ή ακινήτων κλπ) η τιμή των ομολόγων ενισχύεται καθώς αυξάνεται η ικανότητα αποπληρωμής. Στην ΔΕΗ συνέβη το αντίθετο. Το πρώτο ομόλογο με κουπόνι 3,875% έχει διολισθήσει από το 104,80 στο 102,80 και το δεύτερο με κουπόνι 3,375% ομοίως από το 103,70 στο 100,80.

Δεν είναι ανήσυχο αλλά είναι περίεργο (η ομολογιακή αγορά δλδ θεωρεί μάλλον την ΔΕΗ μικρότερη εταιρεία μετά την πώληση του μισού ΔΕΔΔΗΕ => εταιρεία μεγαλύτερου ρίσκου)

https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2314265237-public-power-corporation-s-a-3-875-21-26

https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2359929812-public-power-corporation-s-a-3-375-21-28