Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

  X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
XA: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ ΤΟ 2022 ΓΙΑ
ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ;...
Tο 2021 αποτέλεσε τo έτος μετάβασης των τραπεζών προς την εξυγίανση των ισολογισμών τους, με τη σοβαρή μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και με τη σημαντική αύξηση των καταθέσεών τους σε υψηλά δεκαετίας. Στόχος τους η επάνοδος στην κερδοφορία προκειμένου να ξεκινήσει η απομείωση των αναβαλλόμενων φορολογικών υποχρεώσεων (DTC) που αποτελούν και το μεγαλύτερο αγκάθι του κλάδου. Θα είναι το 2022 έτος αφετηρίας για τον Τραπεζικό κλάδο;

28 σχόλια:

michele είπε...

Καλημέρα, καλημέρα σε όλους ! ΑΡΤ γι αυτο το εγραψα, τα παραδείγματα που είπες ειναι ενδεικτικά

hippy είπε...

Είναι καιρός που στην περίπτωση της ΔΕΗ μου κάνει εντύπωση το εξής.

Έχουμε μια εταιρεία που είναι δανεισμένη μέσω έκδοσης ομολόγων. Εάν η εταιρεία ενισχυθεί οικονομικά (μέσω ΑΜΚ, πώλησης θυγατρικής ή ακινήτων κλπ) η τιμή των ομολόγων ενισχύεται καθώς αυξάνεται η ικανότητα αποπληρωμής. Στην ΔΕΗ συνέβη το αντίθετο. Το πρώτο ομόλογο με κουπόνι 3,875% έχει διολισθήσει από το 104,80 στο 102,80 και το δεύτερο με κουπόνι 3,375% ομοίως από το 103,70 στο 100,80.

Δεν είναι ανήσυχο αλλά είναι περίεργο (η ομολογιακή αγορά δλδ θεωρεί μάλλον την ΔΕΗ μικρότερη εταιρεία μετά την πώληση του μισού ΔΕΔΔΗΕ => εταιρεία μεγαλύτερου ρίσκου)

https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2314265237-public-power-corporation-s-a-3-875-21-26

https://www.boerse-frankfurt.de/bond/xs2359929812-public-power-corporation-s-a-3-375-21-28

μπαρμπαλιας είπε...

Λιακο κλσ,
ενα μερος της θα το γυρισω σε cener...εδω ειναι μπαλκανια και υπαρχει πελατειακος εναγκαλισμος,και να μην κατηγορουμε τσουΦωτοπλαίους.

ΑΡΤ κλσ σωστα τα γραφομενα σου.εδω δεν ξερουμε οτι στην ευρωπη αμερκη και αλλες προτεσταντ χωρες,το κατουρημα και το φτυσιμο πληρωνεται

hippy είπε...

Μπάρμπα μου νομίζω πως σιγά σιγά πρέπει να κοιτάζουμε πως να μην χάσουμε. Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη του συναδέλφου στον Σόλωνα σήμερα

"Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας πλέον ότι η αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα παγκοσμίως, δηλαδή του πολύ μεγάλου χρέους, θα αντιμετωπιστεί πληθωρίζοντάς το. Δηλαδή η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ και των μισθών, ταχύτερα από την αύξηση των επιτοκίων των χρεών. Αυτό θα το ζήσουμε έντονα στα προσεχώς παγκοσμίως, και για πολλά χρόνια ακόμα."

Δύο είναι οι τρόποι που γνωρίζουμε στις αγορές. Ο παθητικός (καταθέσεις-ομόλογα) και ο ενεργητικός (μετοχές). Ο πληθωρισμός για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να κρατήσει χαμηλά τα πρώτα. Οπότε αν και ακούγεται "παράλογο" προσωπικά προτιμώ τις μετοχές. Ιδίως όσες έχουν ορατό πεδίο ανάπτυξης μπροστά και δίνουν ικανοποιητικό μέρισμα. H cenergy νομίζω ανήκει σε αυτές. Έχω θέση, "ψήνομαι" να την αυξήσω, θα ήθελα ιδανικά στα €2,80-2,90)

austin είπε...

Η Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη με διαφορά ανάμεσα σε χώρες της Ευρώπης όπου οι ενοικιαστές δαπανούν άνω του 50% του εισοδήματός τους για το κόστος στέγασης (ενοίκιο, λογαριασμούς κοινής ωφελείας, κοινόχρηστα).

Συγκεκριμένα, το 62,1% των ενοικιαστών στη χώρα μας το 2019 δαπάνησε άνω του 50% του διαθέσιμου εισοδήματός του για το κόστος στέγασης, όταν δεύτερη στη κατάταξη ήταν η Ρουμανία, με το αντίστοιχο ποσοστό να είναι στο 29,4%, και τρίτη η Ισπανία, στο 26,2%. Το αντίστοιχο ποσοστό σε Πορτογαλία, Γερμανία και Γαλλία είναι 14,5%, 10% και 8,6% αντιστοίχως. «Το 62,1% που καταγράφεται στη χώρα μας μόνο «εξωφρενικό» μπορεί να χαρακτηριστεί και παράλληλα μη βιώσιμο για οποιονδήποτε εργαζόμενο» σημειώνει ο Θ. Μπάκας αναφέροντας ότι αν συμπεριληφθούν και οι αυξήσεις των ζητούμενων ενοικίων που καταγράφηκαν το 2020 και το 2021, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές δαπανούν ακόμα και έναν ολόκληρο μισθό για στέγαση αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία 85 τ.μ.-110 τ.μ.».

austin είπε...

Fake news τα παραπάνω..? Απλα να ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα για την χώρα!

Χρόνια πολλά!

μπαρμπαλιας είπε...

...αν ΑΝ το ΧΑΑμενο μας ηταν φάνταρος...θα ειχε λιωσει μερικες εκατονταδες αρβυλια απο το σημειωτον...

περιμενω κλεισιμο ΟΤΕ...να δουμε τι θα δουμε με τους επιεικως ξευτυλες

hippy είπε...

Δεν είναι καθόλου Fake news τα έξοδα της στέγασης. Τα παιδιά πολλών φίλων μου εξακολουθούν να μένουν με τους γονείς τους παρά τα προχωρημένα πρώτα -άντα τους. Τι μπορεί να κάνει το κράτος όμως δεν ξέρω. Αντίθετα για τους επενδυτές παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ΑΕΕΑΠ.

austin είπε...

Ειρωνεύομουν καπως χιπι, γιατί δεν νομίζω στα μέσα μαζικής εξημερωσης (αρε τζιμαρα λείπεις.. ) δεν τα λένε αυτά.

Το πρόβλημα δεν είναι τα έξοδα στέγασης, άλλωστε σε απόλυτο αριθμό σε άλλες χώρες είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το πρόβλημα είναι η βαλκανοποιηση και η μπανάνα ποίηση χωρίς καμοα ντροπή.

Μονη λύση.. επενδύσεις, κουλτούρα και ολίγον αντίδραση.

Στην πράξη.. τιποτα από τα τρία μπορείς να γίνει. Ακομα και οι επενδύσεις που έρχονται από τεχνολογικούς κολοσσούς, καλα κάνουν και έρχονται μεν, αλλά όποιος αναλύσει λιγο παραπανω μικρο μερος μένει και θα ανατροφοδοτειται στην οικονομία εδω.

austin είπε...

Χαίρομαι ιδιαιτέρως μερα με την μέρα. Στόματα ανοίγουν αλλα και πάλι τους φιμωμουν με κάθε τρόπο.

Απο την έκθεση λύτρα στον Παυλάκη που λέει ο ίδιος ότι το έκοψαν την ωρα που ήθελε να πει τι κάνουμε από εδω και περα.

Σεβόμαστε τον ιό, γιατί έχει ξεφύγει εντελώς το πραγμα, αλλά υποστηρίζουμε και την λογική.

Γιατί με 21000 κρουσματα είναι ανοιχτά ακόμα τα κλαμπ και δεν βάζουν όπου γίνεται υποχρεωτική τηλεεργασια με πρόστιμο σε όποιον εργοδότη δεν το τηρεί??

Στον βοσκο που δεν έκανε το εμβόλιο μονο θα βάζουν προστιμο

austin είπε...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2029131010571973&id=100004252812815

Ο παλαι ποτε "υπερβολικος" γράφει κάτι.. με νοιάζει περισσότερο το ποτε και τι έγραφε.. και πως σημερα ζούμε παρόμοιο σκηνικό.

Είχαν βρει μανια με τους ανεμβολιαστους... αλλα το ψέμα έχει κοντα ποδάρια.

Οι αντιεμβολιαστες είναι μέρος του προβλήματος αλλα οχι ΤΟ πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε να σταματήσει η παρανοια.. φωτεινές μερες αυτές των Χριστουγέννων μέχρι των φωτων. Άσχετα από την θρησκεία, η παράδοση και η σημασία που κρύβεται σε αυτή, είναι το μόνο αποκουμπι/ανάχωμα.

Στην ψυχολογία μας έναντι στην επέλαση του ιου (με σεβασμό και προσοχή εννοείται) αλλα και αναχωμα στον τραμπουκισμο που μας τσαμπουνανε καιρο τωρα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλά πού σε αυτή την υγειονομική κρίση δεν Κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ...
Η μπάλα χάθηκε..
Πέφτει με κρότο το τσιρκο..
Το βλέπετε πλέον και εσείς...

Καλή χρονιά..επιστρέφω στο Τσεπέλοβο.

hippy είπε...

Τι είναι το τρολ

Στη γλώσσα του διαδικτύου η λέξη τρολ ή καλύτερα internet trol, χρησιμοποιείται για ένα πρόσωπο που έχει στόχο να σπείρει τη διχόνοια σε μια ομάδα ή κοινότητα (πχ σε ένα forum) δημοσιεύοντας καυστικά, εμπρηστικά ή εκτός θέματος σχόλια.

Η πράξη αυτή γίνεται εσκεμμένα με πρόθεση να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στα μέλη μιας ομάδας εισχωρώντας στη κουβέντα τους. Με αυτόν τον τρόπο διαταράσσει την κανονική ροή της συζήτησης, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, απλά και μόνο για τη δική του διασκέδαση. Μάλιστα υπάρχει και μια πολύ διάσημη εικόνα για τα τρολς που κυκλοφορεί ευρέως στο internet, το λεγόμενο trollface.

Σε γενικές γραμμές τα άτομα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν και κάποιες φορές απειλούν άλλους χρήστες, είναι ωστόσο πολύ ενοχλητικά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν μια κοινότητα ακόμη και σε διάλυση. Πάντως, στις online κοινότητες τα τρολς εντοπίζονται σχετικά γρήγορα και περιθωριοποιούνται από τα μέλη της. Κάπως έτσι σταματάει και η δράση τους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ξανά Λοκ νταουν.
Το τελευταίο Μίλι..
Υπομονή..οι Άριστοι δεν λαθεύουν ποτέ.
Ο Σανός κερασμένος...
Χωρίς μουσική όμως...
Πάμε με το στόμα ένα τραγουδάκι...
Σε περιμένω για να έρθεις και πάλι...Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα ΜΕΓΑΛΗ...
Μαζι νά γράψουμε λαμπρή ιστορία..
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΖΗΤΩ Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ..ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

Φιλιά και πάλι και ειδικά στον Κύριο hippy..

hippy είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=jj0jIwdN0X0


Ως προς τα φιλιά δεν τα συνηθίζω με άντρες 😁 θα προτιμούσα να μου τα στείλεις με καμιά σερβιτόρα αν μπορείς χε χε 🌺

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ωραίο τραγούδι βρε hippy..


Φιλιά και πάλι καλέ μου άνθρωπε..

hippy είπε...

Ευχαριστώ θερμά αγαπητέ...σου εύχομαι για το 2022 υγεία και -επιτέλους-κερδοφορία 😎

mixalis mixalios είπε...

Αν είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει την επέλαση της όμικρον όπως στην.... Στην? Που αλλού τα είχαν προβλέψει σωστά και δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα τους? Θα το βρω, κάποιοι το έκαναν καλύτερα από εμάς. Αλλά δεν ξέρω ποιοι...
Ο ΣΎΡΙΖΑ φαίνεται να πέφτει με πάταγο όπως είπε ο ΟΠΛΑ, έρχεται ο Ανδρουλάκης ο οποίος υποσχέθηκε εκδημοκρατισμο της παραγωγής.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2112928/rekor-kroysmaton-sthn-portogalia-sta-26867.html

27000 κρούσματα 12 νεκροί 87% ποσοστο εμβολιασμού. Αυτά...
Παγκόσμια συνωμοσία!

hippy είπε...

Κάτι εσύ κάτι οι επιστήμονες θέλετε σώνει και καλά να μας πείσετε ότι για τις ΜΕΘ και τους θανάτους φταίει ο υψηλός αριθμός των ηρωικών ανεμβολίαστων που αντιστέκονται σθεναρα στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Οχι δα...είστε ανεγκέφαλοι, σανοφάγοι και προβοκάτορες.

Μόνο εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια. Οι ιερομόναχοι, οι αρνητές κι οι ταβερνιαραίοι 🤕 🤕

Vaggelis είπε...

...Παγκόσμια συνωμοσία....
Α μπράβο, στα λόγια μου έρχεσαι m.m
(επιτέλους ) αν κ θα διαπιστώσεις πως ειναι διαγαλαξιακή συνομωσία!!!.(Το σχέδιο τους έχει μπει ήδη σε εφαρμογή!!! κ δεν ξαναγράφω το γιατι κ τι εξυπηρετουν. Μην γίνουμε κ γραφικοί να λέμε τα ίδια κ τα ίδια κ τα τέτοια του Καράμπελα!!!)

Vaggelis είπε...

update :
Από οτι με ενημερώνουν γνωστοί που ειναι μέσα στα πράγματα κ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!

Σε ολο τον κοσμο εχει ξεκινήσει θύελλα διαμαρτυριών κ ολες οι κυβερνήσεις κατακεραυνώνουν την ΑΝΙΚΑΝΗ Ελληνική κυβέρνηση που μοιραζει σανο στους λαους της Ευρωπης Αμερικης Ασιας κ έκανε λοκ ντάουν στην Ολλανδία, υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους στην Αυστρία , απαγορεύσεις κ περιορισμούς στην Γαλλία, κ στην Γερμανία ( για να καταστρέψει την εστίαση) που με την αναβλητικοτητα της προκαλεσε ρεκορ κρουσματων στην Πορτογαλία , Αγγλία, ΗΠΑ Γερμανία Ιταλια , Μαλτα Δανία κτλ.

Επιτέλους τους πήραν χαμπάρι.

hippy είπε...

Συναλλακτικός κανόνας-αρχή του αλιγάτορα

Ο αλιγάτορας έχει ιδιαίτερη τεχνική στο φαγητό του. Δαγκώνει σε κάποιο σημείο το θύμα του κι όσο αυτό αγωνίζεται να ξεφύγει τόσο αυτός το σφίγγει δυνατότερα.

Φανταστείτε ότι κάποιος αλιγάτορας σας έχει πιάσει από το πόδι. Σφίγγει το πόδι σας στο στόμα του ενώ εσείς προσπαθείτε να ξεφύγετε. Εάν όπως αγωνίζεστε να ελευθερώσετε το πόδι σας φέρετε το χέρι σας κοντά του αστραπιαία το αρπάζει κι αυτό κι έχει πια στο στόμα του και το χέρι και το πόδι. Και όσο πιο πολύ παλεύετε να ξεφύγετε τόσο πιο καλά σας πιάνει.

Ανατριχιαστική περιγραφή δανεισμένη απ΄το βιβλίο "Κόντρα στο Ρεύμα-τα μυστικά της αντιθετικής επένδυσης" των Galea-Patalon. Κάπως έτσι μας δαγκώνει-ματώνει το συναίσθημα που μας κυριεύει εάν μπούμε νωρίς σε μια μετοχή. 

Για κάποιον που αισθάνεται πως βρίσκεται σε κινούμενη άμμο (πχ εγώ με τη ΜΠΕΛΑ) νομίζω πως είναι προτιμότερο οι πιθανές αγορές-μουαγέν (που αντιπαθώ και συνήθως αποφεύγω) να γίνουν μετά απο επιβεβαιωμένο χρονικά σήμα αντίδρασης.

Καλημέρα, καλή συνέχεια

VAGGELIS MP είπε...

Καλημέρα σας χρόνια πολλά με υγεία και χαρές.Καλη πρωτοχρονιά.

mixalis mixalios είπε...

Vaggelis μου άνοιξες τα μάτια. Ήμουν στο σκοτάδι και τώρα βλέπω. Εύχομαι όλα τα καλά για το 2022

austin είπε...

Αχ Παναγία μου... εκει κόλλημα με ανεμβολιαστους. Βρε παιδιά. Αυτοί είναι αυτοί που είναι. Δεν σας έταξαν τιποτα, δεν σας ζήτησαν τιποτα και δεν περιμένουμε και τιποτα από αυτούς.

Μα δεν λέτε τιποτα για τους άλλους, όλες τις κυβερνήσεις που μοιράζουν διχασμό και φόβο, ταΐζουν ελευθερια και σε 6 μήνες την ξαναπαίρνουν (αναγκαστικά και λογικα) πισω, που φώναζαν για την Αφρική αλλα στην Αφρική οχι εμβολια, και η όμικρον ήρθε όπως μας λένε από την Αφρική.

Γιατί παιδια μου.. γιατί κατηγορείτε πολίτες όταν αυτοί δεν παίρνουν αποφάσεις για εσάς, και λιβανιζετε τους διαχειριστές...

Ούτε να είχατε όφελος από δαύτους...

mixalis mixalios είπε...

Οι ανεμβολιαστοι δεν μας έταξαν τίποτα. Απλά κάνουν κακό στους υπόλοιπους και σκοτώνουν κόσμο. Τα στατιστικά της Πορτογαλίας τα είπαμε.
Οι κυβερνήσεις λοιπόν μοιράζουν διχασμό και φόβο. Δηλαδή δεν πρέπει να φοβόμαστε μήπως αρρωστήσουμε. Η άγνοια κινδύνου σκοτωνει. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του άτρωτο συνηθως δεν καταλήγει καλά.
Πράγματι όπου ο κόσμος ακούει τις κυβερνήσεις και εμβολιάζεται κερδίζει την ελευθερία του αλλά κυρίως τη ζωή. Και η Όμικρον φαίνεται να είναι πρόσκαιρη. Και όσοι έχουν εμβολιαστεί μάλλον θα την περάσουν ελαφρά.
Austin είμαι φανατικά υπέρ της ατομικής ευθύνης. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι για όλα φταίει οι άλλοι. Ο Μητσοτάκης, η Μερκελ, ο ΠΟΥ κτλ. Βρε μπολιαστειτε και όλα θα ναι μια χαρά.
Εφόσον δεν εμβολιαστείτε θα φταίνε οι άλλοι που σας λένε να εμβολιαστείτε. Τρέλα λέμε...

hippy είπε...

Αχ Παναγία μου... εκει κόλλημα με ανεμβολιαστους


"Ένας επαρχιώτης νοικιάζει αυτοκίνητο και κατεβαίνει στην Ομόνοια για βόλτα τραγουδώντας με την μουσική στο ράδιο δυνατά. Στρίβει στην Πανεπιστημίου κι αρχίζει να την ανεβαίνει ανάποδα.

Ξαφνικά διακόπτεται η μουσική κι ακούει τον εκφωνητή τρομαγμένο να λέει: "προσοχή προς όλους τους οδηγούς, κάποιος οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου".

Κλείνει το ραδιόφωνο και μουρμουρίζει:

"Αμ δεν είναι μόνο ένας".

Austin, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, ωστόσο είναι άδικο να προσβάλλεις τη λογική.