Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

 X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ
ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ...

Παρά τις αρκετές θετικές ειδήσεις στον τομέα της οικονομίας σε σχέση με το παγκόσμιο βεβαρημένο κλίμα λόγω πληθωρισμού και ενεργειακού κόστους, το Χρηματιστήριο της Αθήνας εξακολουθεί να χορεύει στους ρυθμούς των διεθνών αγορών, που προσπαθούν να διακρατήσουν τα διαγραμματικά τους δεδομένα, που τις έχουν οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση κινούμενες σε οριακά τεχνικά επίπεδα. Θα εμφανιστεί εκ νέου η θετική αυτονόμησή του από τις ξένες αγορές; [Διαγράμματα].

16 σχόλια:

austin είπε...

Έτσι με ένα γρήγορο googlarisma

https://www.youtube.com/watch?v=aPvOmzqkA6M

Όταν κάποιος χαιρετάει το κενό, όντως, μπορεί να μην έχει αλτσχαιμερ. Αλλά σε "αρτιότητα μυαλού" δεν τον λες.

Το mentality μου είναι ξεκάθαρο. Τα πράγματα δεν είναι όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν τα μέσα που ανεβάζουν και κατεβάζουν προέρδους, ΠΘ κτλ. Ειδικά όταν πχ σε μία Ευρωπαική χώρα όπως η Ελλάδα, η ελευθεροτυπία χάνει 38 θέσεις, από την ήδη πολύ χαμηλή της βαθμίδα.

hippy είπε...


"Υποχώρηση για την Twitter χθες (TWTR, -8% χθες, -13% φέτος), μετά τις δηλώσεις του Elon Musk ότι μια μείωση του προτεινόμενου τιμήματος εξαγοράς δεν είναι απίθανη."


Έχουν αφήσει τον τύπο να αλωνίζει αυθαίρετα. Το λες και αλητεία. Ετσι για να μην νομίζουμε ότι μόνο στο ΧΑΑ ισχύει ότι "όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά τα γουρούνια είναι πιο ίσα από τα άλλα".

(εννοείται ότι απέχουμε απ΄τα κόλπα και τα μέτρα τους)

Καλημέρα

VAGGELIS MP είπε...

Μία άλλη ματιά για το ίδιο θέμα
Πως το λέει ο hip τα πραγματα-γεγονοτα τα βλέπουμε όπως θέλουμε και όχι όπως είναι.


https://www.athensvoice.gr/politics/756231-na-metanasteysoyme-sti-voreia-kypro-na-grafoyme-eleythera

hippy είπε...

Έτσι ακριβώς φίλε Βαγγέλη. Παίρνουμε ότι σγουγγαρόπανο βρούμε και το ποστάρουμε για περγαμηνή προκειμένου να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας.

"η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση του δείκτη Ελευθερίας του Τύπου. Δηλαδή 27 ολόκληρες θέσεις πιο χαμηλά από τη Βόρεια Κύπρο η οποία βρίσκεται στη θέση 81. Βέβαια Βόρεια Κύπρος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, πρόκειται για τα κατεχόμενα στην Κύπρο, αλλά για τα στελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» που καταρτίζουν τον δείκτη και μας ενημερώνουν γαι την ελευθερία του τύπου στον πλανήτη, όχι μόνο υπάρχει αλλά προσφέρει και ένα περιβάλλον ελευθερίας που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. 

Στην Ελλάδα η ελευθερία του τύπου είναι πιο περιορισμένη κι από όσο είναι στην Ουγγαρία. Τη χώρα στην οποία στις τελευταίες εκλογές ο συνολικός προεκλογικός τηλεοπτικός χρόνος που δόθηκε στην αντιπολίτευση ήταν μερικά λεπτά.
Οι δημοσιογράφοι στην Μπουρκίνα Φάσο (41), τη χώρα που έχει 2 πραξικοπήματα τα τελευταία 7 χρόνια, απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες από όσες απολαμβάνουν οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ (42).

Στην Τζαμάικα (12) υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία του τύπου από την Ελβετία (14), την Ισλανδία (15), τη Γερμανία (16), τον Καναδά (19), το Λουξεμβούργο (21), το Βέλγιο (23), το Ηνωμένο Βασίλειο (24), τη Γαλλία (26), την Ολλανδία (28), και εννοείται τις ΗΠΑ (42). Φοβερά ενδιαφέρον αν κανείς σκεφτεί ότι η Τζαμάικα βρίσκεται στις 10 χειρότερες του πλανήτη από πλευράς εκληματικότητας και πρόκειται για χώρα στην οποία ακόμα και η ομοφυλοφιλία είναι ποινικό αδίκημα.
Τέσσερις χώρες απο το τοπ-10 της παγκόσμιας εγκληματικότητας (Τζαμάικα, Τρινιντάντ & Τομπάγκο, Νότιος Αφρική, και Γουιάνα) βρίσκονται μέσα στο τοπ-35 της ελευθερίας του τύπου και μαζί με την δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου (Παπούα  Νέα Γουινέα) έχουν πολύ πιο ελεύθερο τύπο από την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα «ο κυβερνητικός εκρόσωπος είναι αρμόδιος να επιβλέπει τα μέσα ενημέρωσης γεγονός που υποβαθμίζει την εκδοτική τους ανεξαρτησία» (ναι, στ΄αλήθεια το γράφουν αυτό ως γεγονός).

Τρίχες κατσαρές θα μου πείτε και φυσικά θα έχετε δίκιο. Είναι όμως τρίχες κατσαρές που αναπαράγονται και πείθουν συμπολίτες οι οποίοι δεν έχουν τον χρόνο να ψάξουν και να καταλάβουν πως ο πίνακας αυτός είναι το λιγότερο αστείος».

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Κυριε hippy...μας εθπες πως θες να γραφουμε μόνο χρηματηστιριακα...
Σου αφησαμε ελεύθερο το πεδίο να κάνεις παιχνίδι..
Μεχρι τωρα μας εχεις ζαλίσει με εκτος θέματος τοποθετήσεις..
Οποτε το θέμα σου ηταν να μην γράφουμε εγω ο αρταξιας και ο Austin γενικώς.
Οχι τιποτα άλλο..αλλά κατι λες πιπ πανω για την ελευθερία του λόγου και του τύπου.

Draghi Chernobyl είπε...

Η ελλάδα είναι στην 648η θέση στον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος.
αυτο τα λέει όλα

austin είπε...

Αχ αχ αχ!

Και ας πούμε ότι ο δείκτης είναι λάθος. Όλα είναι λάθος αν κρίνουν αυτόν τον οποίο συμπαθάμε, αλλά τέσπα.

Το γεγονός, ότι βγαίνει επιστήμονας μεγάλου κύρους και δηλώνει ότι τον έκοβαν γιατί δεν έλεγε αυτά που ήθελε το αφήγημα, τι είναι?

Ελευθεροτυπία ντε, γιατί για κάποιο λόγο ο επιστήμονας αυτός δεν είναι κάτι που μας αρέσει.

hippy είπε...


"Η ελλάδα είναι στην 648η θέση στον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος"


Ε ναι...κι ο Τσίπρας για να την ανεβάσει δημιούργησε το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (με 135 εισακτέους παρακαλώ κι αντίστοιχους υπαλλήλους εννοείται) στα ΤΕΙ των Ψαχνών Ευβοίας.

Χάντρες για κρετίνους ιθαγενείς.

mixalis mixalios είπε...

Δηλαδή τώρα θα μας πουν ότι η εικόνα του Μητσοτακη ήταν καλύτερη από την εικόνα του Αλέξη στον Clinton? Για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο χειραγωγουμενα είναι τα ΜΜΕ

mixalis mixalios είπε...

Εγώ ενημερώνομαι από το αδέσμευτο pronews και όχι από τα συστημικα μέσα τύπου BBC

austin είπε...

Καλημερα. Η ομιλία του οντως ηταν πολυ καλη! Στέκεται όσο λίγοι στο εξωτερικό.

Είπαμε προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοι

Παμε όμως και επίσημος φορέας επειδη δεν αρεσε ο δείκτης.

https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20220513STO29508/press-freedom-2021-how-are-eu-countries-rated-infographics

Δείκτης είναι και για τους βουλγαρους που ανέβηκαν πάνω από εμας

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Καλημέρα

ή έχεις (πραγματικά) κέρδη και προοπτικές ή υποκύπτεις στο νόμο της βαρύτητας. Ο λόγος για ΑΛΦΑ, τενεκεδοΠΕΙΡΑΙΩΣ και μετά την οριστικοποίηση του MSCI στο τέλος του μήνα για την ναυαρχίδα. Πιθανολογώ ωστόσο ότι ένα -8 έως -15% από τις τιμές της ΑΜΚ είναι λογικό να αναχαιτίσουν την πίεση μέχρι να ξεκαλοκαιριάσουμε. Άλλωστε θέλει να πουλήσει και το ΤΧΣ (κάτι που πιστεύω θα μας δώσει μια ευκαιρία ανάλογη της ΠΕΙΡ πέρσι).

hippy είπε...


"Η Lamda Development (LMDr.AT – LAMDA GA) φέρεται να σχεδιάζει ελληνικό ομόλογο λιανικής αξίας €200 εκατ."


Βρε παληκάρι μου Οδυσσέα, αφού τα πράγματα εξελίσσονται πρίμα στην εταιρεία, γιατί στην ευχή ζητάς συνέχεια λεφτά?

manos είπε...

Καλησπέρα τουρισμός χαμός από Αμερικανούς μοτό και οτοελ θα πετάξουν λογικά.στην πρώτη γίνεται το μάζεμα.

austin είπε...

Λεφτά υπάρχουν (ακόμα) για αυτό και ζητά!