Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

 X.A.                              






.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ
ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ...

Στο πλαίσιο σημαντικών γεγονότων και εξελίξεων την τρέχουσα εβδομάδα, και όσο μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού με μειωμένη τη συναλλακτική δραστηριότητα και με το Γενικό Δείκτη να απομακρύνεται από τα τοπικά χαμηλά του, ανακύπτει το ερώτημα της ποιότητας και της υφής της ανοδικής κίνησης. Πρόκειται για ανοδική κίνηση ανακούφισης ή η αγορά μας, σκαρφαλώνει στον τοίχο των ανησυχιών; [Διάγραμμα]

16 σχόλια:

austin είπε...

Μιχαλιό, προφανώς δεν θες να κατανοήσεις, ότι και λάθος εκτίμηση να έκανε γιατί τον κόβουνε?

Και ξαναλέω, ανοσία έλεγαν πόσοι επιστήμονες και φαρμακευτικές, δεν είδα να έχεις τον ίδιο στόμφο. Εγώ βέβαια δεν λεώ ότι έπρεπε να κόψουνε αυτούς που λέγανε για ανοσία και έπεσαν πανηγυρικά έξω..

Και ξανά μανά, γιατί προφανώς επειδή δεν υπάρχει απάντηση ερχόμαστε σε τοίχο, η ίδια στρατηγική ενημέρωσης που ακολουθήθηκε με τον Ιωαννίδη ακολουθήθηκε και με τους αγρότες στην Ολλανδία. Άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, αλλά ίδια στρατηγική. Γιατί ερωτώ?? Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει.

By the way νομίζω όλοι γνωρίζουμε τι είναι η Ολλανδία για την ευρώπη και τον αγροτικό τομέα σωστά?

Όταν λοιπόν, έχουμε μεθοδεύσεις στην ενημέρωση, και μόνο από social media μπορούσαμε αρχικά να δούμε τι γινόταν στην Ολλανδία και βγαίνουν πολιτικοί (με τον δικό μας πρωτεργάτη) και λένε για το κακό που κάνουν τα social media, συγγνώμη αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Προφανώς και το ζήτημα δεν σας ενδιαφέρει.. Το ότι βέβαια αλλοιώνεται η άποψη από προπαγάνδα όπως αλλοιωνόταν επι Γκέμπλες ας πούμε, δεν σας απασχολεί. Η ιστορία επαναλάμβανεται (συνήθως) επειδή οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη και αγνοούν τα βασικά.

Στα άλλα νέα.. το ΧΑΑ ακόμα βολοδέρνει, σωστά?

streetboy είπε...

Austin μας τα έκανες τσουρέκια.... by the way!!!

Draghi Chernobyl είπε...

Streetboy πάει μια μικρή ολλανδέζα να αγοράσει 1 πεπόνι... χαχαχα

άρχοντες σας έχουμε εδω πέρα
και πεπόνια και καρπούζια και κεράσια
και ήλιο και θάλασσα


Είχε το πεπόνι 2 ευρώ και τώρα πήγε στο 1
άντε για να μην λέτε μόνο για τη μετοχή της ΔΕΗ που έχασε

austin είπε...

Βέβαια γιατί το blog είναι γεμάτο συμβουλές για τις αγορές και ενοχλώ. Άντε ας μην γράψω για να γίνει εδώ επενδυτική πανδεσία!

austin είπε...

Βεβαίως draghi κοροιδεύεις την κυρία που έλεγα τότε ε?

Βέβαια ότι όλος ο πλανήτης αλλάζει τις διατροφικές του συνήθειες δεν σου λέει κάτι.. Εύχομαι φίλε μου να είσαι πάντα κερδισμένος και βολεμένος και να χέζεσαι για τον συνάνρθωπο σου.

Αυτή η λογική υποδαύλισε την δική μου την γενιά! Και έχετε και καλά την συνείδηση σας καθαρή ότι μας παρείχατε τα πάντα.

γέλα τώρα φίλε μου, γέλα. Η δική μου η γενιά είναι γεμάτη με κρίσεις πανικού και απαλεψιές. Εσύ γελάς και ειρωνεύεσαι. Κρίμα.

Πουθενά δεν πάει η χώρα όχι λόγω κυβενρώντων (όπως πολλές φορές λέω) αλλά λόγω νοοτροπίας. Κάκιστης μάλιστας...Και το αποδεικνύεις.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απ’ ό,τι φαίνεται -κι εγώ στις εφημερίδες το διάβασα- του δόθηκε για πρώτη φορά άδεια, μετά από 20 χρόνια. Μιλάμε για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια, περισσότερα δηλαδή από τον Κουφοντίνα. Εγώ δεν έχω προφανώς την αυταπάτη ότι ο πατέρας μου ή οποιοδήποτε άλλο θύμα της 17Ν θα γυρίσει πίσω ό,τι κι αν κάνει ο Γιωτόπουλος, είτε είναι μέσα είτε είναι έξω. Νομίζω, όμως, ότι είναι λογικό να αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί και εξίσου λογικό είναι να ζητάμε εξηγήσεις. Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση και γι’ αυτό κι εγώ ρωτώ γιατί αυτή η αμηχανία; Έχουμε κάποιο λόγο να ντρεπόμαστε για κάτι; Υπενθυμίζω ότι όταν είχε βγει ο Κουφοντίνας, είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση και τώρα ήταν απλώς… Παρασκευή απόγευμα».



Εγω Θέλω να μας πεί ο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ για τον Κουφοντινα και τον Σύριζα..
Γελανε και οι πέτρες με το απόκομμα κόμμα του Κούλη

Draghi Chernobyl είπε...

Σιγά μην είμαι σε μια πισίνα στη Μύκονο και κερνάω οίνους 3-4 μικρές ολλανδέζες....

Εσένα πειράζω Γιώργο, τη βδομάδα που θα σε δω χαρούμενο και ικανοποιημένο θα πουλήσω ότι έχει απομείνει, θα φορτώσω τα παιδιά στο αμάξι και θα αναζητήσω κάποιο χωριό στην επαρχία να πάω να τα μεγαλώσω.

Απο τη γειτόνισα, μέχρι τις διατροφικές συνήθειες του πλανήτη, πάντα βρίσκεις το πιο μύζερο, το πιο στενάχωρο να αναδείξεις.

Χαρούμενοι είμαστε γιατί είμαστε εδω και σου μιλάμε.

Κερδισμένος έτσι κ έτσι, δεν θα υπερηφανευόμουν για αυτό. Χέζομαι τόσο πολύ για τον συνάνρθωπο μου που οι δωρεές μου τα τελευταία χρόνια είναι πάνω απο αυτά που δήλωσες πέρυσι εισόδημα στην εφορία και έφτασα να τα δίνω χέρι με χέρι στα ιδρύματα σε ονόματα που δεν υπάρχουν γιατί η εφορία μου δημιουργησε πρόβλημα στον έλεγχο γιατί τα επίσημα εμβάσματα απο τράπεζα τους φαινόντουσαν ύποπτα. Όταν τους απάντησα, την 1η φορά σας φαίνεται περίεργο, μετά δεν θα σας κάνει εντύπωση.

Θα μπορούσαν να είχαν γίνει ενα μαγαζί, ένα σουβλατζίδικο, αλλά δεν αγωνιώ να αφήσω περιουσία στα παιδιά μου πέρα απο αυτή που είναι απαραίτητη για να σταθούν στα πόδια τους. Μακάρι να είχαν μπαμπά εισηγμένο επιχειρηματία, αλλά δεν τους έκατσε.

Η γενιά μας (άντε να έχουμε 3-4 χρόνια διαφορά) συνήθισε στην εύκολη κλάψα. Αγώνας αγώνας αγώνας διαρκείας, ΠΑΣΟΚ, επιδοτήσεις, σαχλαμάρες. Δεν ήμουν υποχρεωμένος να σου παρέχω τίποτα. Θα έπρεπε ίσως το κράτος αν δεν το έκλεβαν απο την ίδρυσή τους. Μην κάθεσαι και κλαις πάνω απο την άδεις κατσαρόλα.

Είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια σου προσπάθησε να σου παρέχει το καλύτερο και τους σέβομαι.

Και γιατί κρατάς τις κρίσεις πανικού και τις απαλεψιές? Γιατί δεν επιλέγεις εσύ τη νοοτροπία, τη διάθεσή σου, το πως μπορείς να παλεύεις με την καθημερινότητα και όλα τα προβλήματά της? Που για εσένα κ για μένα μπορεί να είναι 5-10 και για άλλους 50?

Δεν με ενοχλούν οι κακίες σου. Άλλωστε τελευταία φορά γράφω εδω. Παρασύρθηκα γιατί έμπαινα να βλέπω το ΗΙΡΡΥ. Μέχρι να βγουν τα μαλλιά του Μιχάλη, τίποτα δεν αλλάζει εδω μέσα.

Ρίξε μια ματιά πόσοι νέοι άνθρωποι χαθήκαν αυτές τις μέρες σε τροχαία, πόσες δυστυχίες χτυπάνε διπλανές πόρτες, πόσο ανόητα και ασύμαντα μοιάζουν τα προβλήματα στην Ολλανδία, οι διατροφικές συνήθειες του πλανήτη, τα μεταλλαγμένα, τα ψεκασμένα κ δεν ξέρω κ εγω τι άλλο, σε κάποιον που του τυχαίνει τέτοια συμφορά. Πως τόσες χώρες καταστρέφονται αυτη τη στιγμή που γράφουμε απο πολέμους, πολέμαρχους κλπ.

Μην περιμένεις την πολιτική να σου φτιάξει πράγματα. Με ατελείς ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξει τέλεια κοινωνία. Μπορείς να βελτιώσεις μόνος σου μερικά πράγματα. Αρχικά την ψυχολογία σου, τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τον μικρόκοσμο γύρω σου, μετά ανοίγεις τον κύκλο λίγο παραπάνω και μετά βοηθάς ή συμπαραστέκεσαι σε κάποιον που βλέπεις εσύ τι χρειάζεται. Δικό σου φίλο, συγγενή, κουμπάρο και εύχομαι να φτάσεις και κάποια στιγμή και στη μικρή Ολλανδέζα.

Μάθε να βλέπεις στο πιο άσχημο κομμάτι ότι μπορείς να βρεις αισιόδοξο.

ΑΠόλαυσε το να πας την κόρη σου στις κούνιες. (η μια βόλτα αν μεγάλωσε πλέον)
Κλείσε τα ραδιόφωνα και τα μέσα της μυζέριας. Και σε 1-2 μήνες αμα βαρεθείς, πάλι εκεί θα είναι, τα ίδια θα λένε.

manos είπε...

Καλησπέρα στην παρέα

manos είπε...

Ιντραλοτ προσοχή παιδιά πάει για μεγάλα πράγματα

hippy είπε...

Καλησπέρα

Γιαννη συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Αισιόδοξα. Βρε μπας και είσαι απ΄την Ικαρία? 120 χρονών θα πάμε. Όλους θα τους θάψουμε χε χε.

Γιώργο ακόμα κι αν έχεις απόλυτο δίκιο, ακόμα κι αν όλοι βλέπαμε τα πράγματα όπως κι εσύ, τι μπορούμε να κάνουμε? Μπορούμε να καθορίσουμε την ενημέρωση των ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, το Crash Radio του κάθε Τράγκα? Κι αν το μέλλον είναι ζοφερό τι προτιμάς...να το περάσεις στην εκκλησία προσευχόμενος ή Ικαρία με την οικογένεια και φίλους? Θυμήσου...τα πράγματα τα βλέπουμε όπως είμαστε...όχι όπως είναι.

Μάνο με την Ιντραλοτ προσοχή...έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη...την κάψαμε κι εμείς ως δαιμονισμένη μάγισσα στου Τάκαρου από το 2014...όταν τα θεμελιώδη της έδειξαν ότι πάει ντουγρού για αρνητικά ίδια κεφάλαια. Χαρτί για ιπποδρομιάκηδες, μακάρι να σου βγεί. Προσωπικά δεν αγαπώ τον τζόγο. Αλλά και κάτι στοιχηματζήδικες που ανάλυσε ο Τάκης τα κάψαν όλα.

hippy είπε...

@ TATA

Κύριε ΤΑΤΑ θα το είδατε φαντάζομαι. Μια χαρά...χαράδρα. Πάντα τέτοια


France Offers to Pay $9.9 Billion for EDF Nationalization (3)
2022-07-19 07:10:38.636 GMT


By James Herron
(Bloomberg) -- The French government offered to pay about
9.7 billion euros ($9.9 billion) to fully nationalize
Electricite de France SA as it seeks to resolve problems at the
power generator that are exacerbating Europe’s energy crisis.
The state will offer 12 euros a share to acquire the 16% of
EDF it doesn’t already own, the French Finance Ministry said in
a statement on Tuesday. That’s a premium of 53% to the closing
value of 7.84 euros for EDF shares on July 5, the day before
French Prime Minister Elisabeth Borne announced the
nationalization.
Shares of the company, which had been suspended since July
13 pending details of the plan, jumped 15% to 11.75 euros as of
9:10 a.m. in Paris.
“The price is on the high range level taking into account
peers and market conditions,” said Gregory Lafitte, an analyst
at Tradition. Most estimates for the offer price had ranged from
10.50 to 12.50 euros, he said.
In the midst of Europe’s worst energy crisis in a
generation, France wants to take debt-laden EDF back into full
state ownership in order to keep households’ electricity bills
in check while making massive investments to reduce the
country’s dependence on imported fossil fuels.
The utility’s existing reactors are suffering from
worsening reliability, while the construction of new facilities
has been stymied by delays and cost overruns. This poor
performance, combined with a government-imposed electricity
price cap, has made EDF’s debt burden look increasingly
unsustainable.
The nationalization may reassure EDF’s creditors about the
company’s financial stability, but it will leave many other
challenges for the successor of Chairman and Chief Executive
Officer Jean-Bernard Levy, who is 67 and will step down as soon
as September.
Holders of the company’s convertible debt will be offered
15.64 euros for each bond, according to the statement. The offer
will be submitted to Autorite des Marches Financiers by early
September.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ξευτίλα Κούλη..στο Σύνταγμα θα σβήσει η φωτιά;

manos είπε...

Καλημέρα.κυριε hippy δεν τζογαρω ποτέ απλος μαθαίνω

manos είπε...

Στην ΕΥΔΑΠ πλακάκι στο 7.40 για να μην φύγει πάνω συνέχεια τα ίδια πόσα να μαζέψουν αχόρταγη.

Χρήστος είπε...

@ Draghi Chernobyl 19 Ιουλίου 2022 - 2:01 μ.μ....................
***** Respect αγαπητέ!!

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.